✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Lattelecom IP TV

2007. gada 18. aprīlī, 62 komentāri

LTC sāk piedāvāt savu IP televīziju. Par to raksta visi. Man gan būtu ieteikums (aizies, visticamākais, uz /dev/null) - dot iespēju ievērtēt. Tādu kā trial versiju. Jo pakalpojums ir diezgan nepateicīgs šādam “pamēģināšu un izdomāšu” - vai nu ir jāslēdz līgums uz 18 mēnešiem, vai arī jāpērk pašam dekoderi (~110 lati).

Starp citu, pakalpojuma vērtība (salīdzinot ar kabeļtelevīzijas piedāvājumiem) ir papildiespējas - vairākas valodas, pauze, offline ierakstīšana, kā arī plānotais video on demand. Protams, to visu var nosimulēt ar satelīttelevīziju un kādu PVR risinājumu, bet tā šobrīd lielai daļai cilvēku nav alternatīva (jāliek antena kaut kur, utt).

Kā noprotu, šis nebūt nav HD signāls (liels mīnuss).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Ģirts

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 19:58

Vispār interesanti. Bet man nevelk pat brīvā pakete :( Ir man Telecom pieslēgums!

Gravatar Vilx-

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 20:15

Apollo lapā var kaut kādus tur kanālus skatīties. Tas moš ir tas pats? Mūsu pašu latviešu kanāli tur ir bezmaksas. Par citiem ir kaut kāda mēnešmaksa.

Gravatar Mick

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 20:28

Nu cik man zināms, tad zēni grasās HD piedāvāt itin drīz. Bet tikai atsevišķus raidījumus, nevis pilnas programmas. Bet nu nav jau slikti arī tas.

Gravatar japets

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 20:32

Ja tas TV aizsit 3Mbit/s, tad parēķiniet, kāda ir kvalitāte (man nav ne jausmas, nav intereses ;) )

Gravatar Rumpis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 20:48

Doma pareiza, tikai laikam pagrūti būs realizējama, jo to dekoderi līdz testētājam ir jānogādā, un pēc tam atpakaļ kaut kā jāsavāc, ja gadījumā neiepatīkas. Un tās ir darbaspēka izmaksas. Man kauč kā šķiet, ka sākuma posmā nekas tāds nebūs, ka viņiem pietiks ar gribētājiem bez testēšanas.

Gravatar Kristaps Kaupe

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 21:04

Ciparu kabeļtelevīzijai (vismaz Baltkom) arī ir vairākas valodas, titru ieslēgšana/izslēgšana, EPG (TV programma iekš paša TV) un citas fīčas. Lattelecom jaunievedums ir programmu ierakstīšana uz viņu serveriem un video pēc pieprasījuma.

Gravatar elmucis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 21:06

pieteicu 24.04. varēšu ziņot par rezultātu ikmēneša izdevumi - 30,98Ls.

Gravatar Didulis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 21:49

Manuprāt, aizbrienot uz kādu no LTC "veikaliem" (pakalpojumu izmēģinājum zāle un kas tur vēl, kā viņi agrāk reklamējās), to pasākumu var ietestēt dzīvē. Nebūs tas tev pāris nedēļas savās mājiņās un iespējams nevarēsi paskatīties Adult kanālus, taču dzīvē to vajadzētu varēt redzēt. Dīvaini kādēļ es par to tik tagad iedomājos, ja jau izlasīju par šo faktu vakar un katru dienu nostaigāju garām LTC veikalam vismaz vienu reizi. ;-D

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 21:51

Kristap, tas ir tikai <a href="http://www.baltkom.lv/index.php?cms_tree_ID=244&cms_lang=LAT" title="Baltkom.lv" rel="nofollow">Baltkoma optikas zonās</a>, kuras ir tikai Rīgā un arī ne visur, vai <acronym title="Over the Air">OTA</acronym> ar dekoderi, kas, savukārt, ir tas pats, kas satelītšķīvis. Protams, IZZI arī to piedāvā.

LTK, savukārt, ir salīdzinoši (attiecībā pret citiem) visur. Un nevajag aizmirst, ka attālās lauku teritorijās (ko tur, pat Jelgavā ir tādas vietas), kur ir ievilkts DSL, nav iespējams normāli skatīties pat visus Latvijas TV kanālus, kur nu vēl sapņot par citiem kanāliem, neliekot satelīta antenu. Sanāk, ka LTK labums ir arī pieejamība :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 22:00

Didulis, pirmo reizi dzirdu par šādiem "LTC veikaliem" :)

Gravatar Sarky

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 22:07

Kopš pagājušā gadsimta tādi

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 22:14

šodien nācās skaidrot, ka skārts nevar būt 15 m garš. (nu labi, tas laikam ir teorētiskais maksimums, kas praksē vienalga nemēdz eksistēt) laikam jāpiekrīt <a href="http://blogi.nozare.lv/kaza/2007/04/13/iptv-labs-bet-tikai-paris-fking-problemas/" rel="nofollow">K-Tēvam</a>, ka <i>"tieši bezvadu risinājumi padarīs Lattelecom IPTV pievilcīgu"</i>, un pat ne "tieši", bet "tikai".

laacz, ir <a>tādi veikali</a>.

Gravatar wiruss

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 22:16

Diez kaa buus aktiivi izmantot netu un skatiities TV. Man taa liekas, ka iebremzees pamatiigi vai nu nets vai nu TV

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 22:16

vai es atkal sajāju kādu tagu? ek, manas līkās rociņas un vācu kībords :(

...ir <a href="http://www.lattelecom.lv/?cat_id=305" rel="nofollow">tādi veikali</a>.

Gravatar japets

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 23:11

wiruss, TV aiznjem 3Mbit/s, internetam atliek 5Mbit/s. TV netiek njemts no garanteetaas interneta trubas. Vismaz taa rakstiits.

Gravatar karlis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 23:38

Pārspēt tos sūdus, kas ir IZZI cable un B-com wireless nav grūti... Viņu klučainos kanālus (droši vien augstas kompresijas mpeg-2) skatoties nāk vēmiens. It īpaši besīja, izzi fīča augsto kompresiju likt tieši Discovery un BBC kanāliem. Nu jā, lielas masas jau skatā visas centrālās televīzijas. 3Mbit/s ir ok, lai raidītu ļoti labas kvalitātes video. Papētīju kādā tad kvalitāte pirātu k-gi kodē savus darbus. Normāla prakse ir 1.2-2Mbit/s video + 0.1-0.5Mbit/s audio. Tā kā gaidīsim praktiskos tautas pētījumus... Vienīgais, kas ir baigais diadvantage, ka nevarēs uz TV skatīties picture-in-picture -- ļoti noder, ja skatās filmu un ir kārtējā megagarā reklāmpauze. Un nezin arī kā ar to lagu pārslēdzot kanālus?

Gravatar ičors

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 07:28

"LTC veikals" - Brīvības un Dzirnavu stūris.

Gravatar Didulis

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 09:15

Viens LTC veikals ir "Spicē" Lielirbes ielā un laikam bija vēl viens "Alfā" Brīvības ielas tālajā galā. <a href="http://lattelecom.lv/?cat_id=305" rel="nofollow">Rekur</a> ir pilns saraksts ar šamajiem.

Gravatar Rumpis

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 09:22

Neiru pārliecināts, ka Alfā vēl ir. Alfā daudz kas pamainījies iraid sakarā ar kino izbūvi, daudzi veikali vairs nav vecajās vietās, un kaut kas nav vairs vispār. Vismaz tajā LTK lapā veikals Alfā vairs neuzrādās.

Gravatar Normunds

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 10:45

Tiem kas saka, ka BTV signāls ir klučains, ieteiktu aizdomāties no kurienes LTK ņems signālu :) Un piedomāt pie fakta, ka BTV MPEG2 kā saņem tā iepūš tiklā, bet LTK vēl transkodēs uz MPEG4.

Gravatar Normunds

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 10:49

<i>Kā noprotu, šis nebūt nav HD signāls (liels mīnuss).</i> . Manuprāt pašreizējā brīdī pie mums var dabūt tikai vienu HD kanālu no satelīta - Voom TV. Sen neesmu interesējies kā bskyb, fričiem un frančiem iet ar HD ieviešanu, bet pat tad, ja ir kāds HD kanāls Anglijā vai Vācijā, tas nenozīmē, ka viņiem ir izplatišanas tiesības uz šo reģionu. . Voom TV ir tipisks kanāls par neko - skatu filmas par dabu tapēc es apšaubu, ka tie kas iegādāsies šo kanālu par papildus samaksu, bus laimīgi ieraudzīt vienu un to pašu programmu n atkārtojumos.

Gravatar jam

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 11:10

Šitam pasākumam ir viens liels mīnuss - kanālu pārslēgšanas ilgums (lag). Lattelekom saka, ka tas ir saistīts ar IPTV tehnoloģiju kā tādu :/

Gravatar jo

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 11:31

Cena ir bišķi nenopietna. par tv 30 latu nu nu.

Gravatar Zorge

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 11:37

Bet ja man gribas vairākus TV aparātus lietot un uz katra citu kanālu aplūkot?

Gravatar Us

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 12:11

baac - cena liela - tev iedod trubu kur down līdz 7 Mb [pašam ir tik daudz un nedzivoju Rigaa] + televiizija + free zvani Lattelecom tiiklaa - jaa paarsleegjhana leenaaka kaa analogajam - bet kvalitaate laba !

Gravatar Ģirts

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 14:12

Joprojām neliek miera! Kas ir Kirils? Un tas labais teiciens ka blogeri kirilo :)

Gravatar to Normunds

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 14:12

Baltcom savu signālu ņem no satelīta arī LTC ņem no satelīta. Problēma klučos nav saistīta ar Mpeg2 vai Mpeg4, bet ar caurlaides spēju. LTC savu signālu sakodē 3Mbit/s, Baltcom savu sakodē arī 3Mbit/s, bet starpība ir kompresijā. LTC to sakompresē stiprāk, kā rezultātā kvalitāte ir augstāka tajā pat ātrumā 3Mbit/s. LTC savu signālu ņem no satelīta, nav daudz satelītu, kas savu signālu padod Mpeg4.

Gravatar Us

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 14:32

nu apt. 2 sek. starp kanāliem ... p.s. jee - esmu izrādās pirmais šī TV lietotājs :D

Gravatar Normunds

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 15:32

To 29 - Izskatās ka tev nav nojausma par to kas ir MPEG2 un MPEG4, kā notiek signāla uztveršana un sagatavošana patērētājam, tapēc pastāstīšu vēlreiz - avots abiem ir viens - satelīts. Tātad izejmateriāls vienāds. BTV šo MPEG2 signālu praktiski bez izmaiņām [viņi gan atpako plūsmas, un sapako pa jaunam, bet pašu MPEG2 neaiztiek - nemaina bitreitu etc] atdod tālāk saviem klientiem. LTK, savukārt, MPEG2 signālu transkodē uz MPEG4 iegūstot zemāku bitreitu, ietaupa joslu un iegūst papildus labumus - transkodēšanas gļukus. ņemot vērā šo pākodēšanu uz MPEG4 ir muļķīgi cerēt, ka LTK signāla kvalitāte būs labāka par BTV digi TV. . Ja vēlies uzzināt sīkāk, tad pameklē internetā.

Gravatar kurva

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 16:19

lielā laga cēlonis starp kanālu pārslēgšanai ir meklējams izvēlētā iptv ražotāja dēļ. Un lai nepūš pīles, ar IPTV iespējams subsecond zapping time !

Gravatar Normunds

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 16:25

Kurva, cēlonis ir MPEG4 nevis ražotājs. Subsecond ir iespējams ar MPEG2 bez ekrāna grafikas, epg u.c herņām. MPEG4 tomēr ir liela slodze stb procesoram un tur vēl ir garš ceļš ejams lai šo tehnoloģiju uzstaisītu user friendly.

Gravatar Us

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 16:56

No Cēsīm :D ... Sigulda pasteigusies jo pasūtījums pabeigts teorētiski pēc dokumentiem ... bet es jau 13.04 13.00 JAU SKATIIJOS TV :D

Gravatar noisex

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 17:07

es labak neteiskhu neko shaja sakaraa :)

Gravatar kurva

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 17:33

Normunds, zapping taimam ar mpeg4/epg nav nekāda sakara. pat ar softisko mpeg4 procesēšanu iekš STB, eksistē dažādas iespējas kā uzlabot zappingu - piemēram I-freimu kešošana un to sūtīšana unicastā . protams ātrumu var ietekmēt vienīgi conditional access radītais overheds un bremzīgā middleware.

Gravatar Viesturs

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 17:39

Pakalpojuma pluss ir pieejamība (ciktāl tas neattiecas uz mājaslapu). LTK ir LTK. Reāli pakalpojumu nez vai būtu vērts sākt mēģināt ātrāk kā pēc mēneša.

Katrā ziņā prieks, ka kaut kas arī te Latvijā notiek.

Gravatar karlis

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 18:01

Normund, par B-com "klučainumu" varu izteikties tikai tiktāl, cik to redzēju sava paziņas mājās, kuram ir B-com čerez antenu, ne pa optiku vai kābeļiem. Bilde bija klučaina, kas vedina uz [manuprāt pamatotām] aizdomām, ka B-com pārpako satelīta signālu uz zemāku bitreitu. Varbūt tas notiek tikai atsevišķiem kanāliem (konkrētais bija kaut kāds mūzikas kanāls), kurus mārketinga speciālisti ir novērtējuši kā nebūtiskus lielākajai auditorijas daļai, nezinu. Varbūt trāpīju tieši uz īpašu izņēmuma gadījumu. Ar Izzi pieredze ir vairāku gadu garumā un par atsevišķu šī provaidera kanālu "klučainumu" gan diskusijas rasties nevar, brīžiem attēla kvalitāte sliktāka kā jūtūbē. :)

Us, nu padalies -- kā tad ar attēla kvalitāti? Kā visas pievienotās fīčas? Vai bilde nemēdz sastingt (freeze)?

Gravatar jrm

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 18:35

Pēdējais kurva komentārs nominējams gada "geekTALK" konkursam :D

Gravatar DD

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 19:34

šķīvjus tagad dala pa 1Ls... gy. A labāk uzlikt kādu drīmboksu vai ko līdzīgu un skatīties ko grib.

Gravatar miumiumiu

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:01

lā-ā-ā-ācz!!!! http://laacz.lv/9600/ tur neviena nodaļa neiet!!! :(

Gravatar miumiumiu

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:14

labi, lai paliek - webarchive mani izručīja

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:20

miumiumiu: jau salaboju.

Gravatar jo

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:34

to jrm - man gan jrm komentars patika, pēc manām domām pilnīgi saprotams. Ja runa par b-com, tad viņi izmanto statmux'us kanālu formēšanā, Iemesls tāds kalielākā daļa programu uz satelītā tiek statmuxēta kanāla ietvaros - respektīvi programas bitreits lēkā no 2 līdz pat kādi 5-7 mbit. Līdz ar to veidojot savu paketi lai kanālā ieliektu kautcik jedzīgu programu skaitu (5-7) jebkurā gadījumā jaizmanto statumuxēšana. Bilde gan no tā sliktāka nepaliek. Raidīšanai mds diapazonā tiek izmantotas tās pāšas plūsmas kas iet optiskajā tīklā. Ja kādam klučojas kanāli mds, tad visdrīzāk tā ir vāja signāla vai gļukaina uztvērēja problēma - tieksim kāds luxorīts ar nepāršūtu softu :-}

Gravatar jo

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:36

error: to jrm - man gan kurva komentars patika, pēc manām domām pilnīgi saprotams.

Gravatar miumiumiu

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 21:57

sorre par trešo komentu - bet bija vēlviens variants...rupjāks..anybody?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 22:04

miumiumiu, šādiem nolūkiem tiek izmantots e-pasts, nevis komentāri. http://laacz.lv/f/txt/pux.htm

Gravatar spd

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 22:04

interesanti, vai arī šeit 49. koments būs pēdējais? ir kaut kāds limits uzlikts vai arī laacz vienkārši 'slēdza' diskusiju par 'interesanto ideju'? :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. aprīlī, plkst. 22:28

spd, diršanos slēdzu.

Gravatar US

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 13:35

TO KARLIS

Ar attēla kvalitāti IR OK - labāka nekā mums vietējā kabeļtelevīzijas piegādātaais bilde nemēdz sastingt [vismaz nav novērots] no visām fīčām dotajā brīdī darbojās tikai video ieraksts un atgādinājumi - videonoma- maijā radio - spēles - mani video - www lapas būs vēlāk

Gravatar Maiklz

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 16:20

Bija man tas gods piedalīties šī pakalpojuma testēšanā, līdz ar to vairāk par mēnesi varēju spaidīt podziņas pa kanāliem, kas citādākā veidā manā mājā nebija. Galvenais mīnuss bez cenas, kas priekš sākumcenas manā uztverē ir samērā neadekvāta, ir minētais reakcijas laiks. Un ne tikai iet šeit runa par pārslēgšanos starp kanāliem, tas attiecas uz pilnīgi visu. Līdz ar to vairāku iespēju lietošana ir praktiski neiespējama - lai skatītu programmu ir nepieciešams veikt pāri par 10 kliliem, kur katrs aizņem vairākas sekundes. Kā teorētiski laba fīča, kuru gan es piedāvātu par papildu maksu un samazinātu bāzes cenu, ir ieraksta iespēja. Tiesa, kamēr es testēju, neko ierakstīt man neizdevās - uz visiem raidījumiem parādījās uzraksts ka nevar :( Normāla lieta būtu atgādinājums, bet atkal - uzlikt atgādinājumu prasa 30-40 sec., kas tai brīdī šķiet padaudz. Ja videonomu papildīs ar kontentu, tad lieta laba. Vienīgi nedrīkst pārtraucot skatīties aizmirst uzlikt "Grāmatzīmi", jo otro reizi sākt skatīties no sākuma vai pārtīt ar tiem ātrumiem nav kaifs. Ekrāns dažreiz ielogoja gan, bet tas bija tikai uz atsevišķiem kanāliem, piem. NASN. Rezumē - ja man sākotnēji šķita, ka es noteikti pēc testa perioda beigām pirkšu šo pakalpojumu, tad uz beigām optimisms noplaka.

Gravatar Zobs

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 16:34

Tajos 2 nosaukumos mierīgi varēs sapīties: Lattelecom TV un Lattelecom iTV Atšķirība vienā nelielā sīkā i burtiņā. Un pēc nosaukuma nevar viegli pasacīt kurš ir kurš piedāvājums.

Gravatar US

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 16:39

MaiklZ ieraksts pagaidām kamēr līgumi nav noslēgti pieejami pirmajiem 5 kanāliem - tobiš latvijas televīzijām

Gravatar wor

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 17:14

Nu bet kaa tas pasaakums izskataas uz lielajiem >40" LCD paneljiem? besii, ka nekur nevar aiziet apskatiities dziivee to pasaakumu!!! :(

Gravatar Rumpis

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 17:32

Es pagaidām uz šo pasākumu neparakstos, jo TV tāpat jau ļoti maz skatos, bet papētot telekoma lapas ar nelielu izbrīnu konstatēju, ka tas nav pieejams Profesionālā Interneta vai kā viņu tur sauc, nu ar 10 Mbit/s ātrumu, lietotājiem.

Gravatar US

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 22:14

var var aiziet ! - dominā šis ir skatāms :D

Gravatar Kristaps Kaupe

2007. gada 20. aprīlī, plkst. 22:47

"B-com čerez antenu, ne pa optiku vai kābeļiem" ir ciparu TV? Nevaru tā ar pārliecību teikt, bet iepriekšējā dzīvesvietā, kas bija Baltkom "optikas zonā", nekādu klučainumu nemanīju un ar servisu biju apmierināts.

Gravatar Jery

2007. gada 21. aprīlī, plkst. 13:49

Normund, lai iespiestu 100 kanālus atvēlētajā joslā BTV protams pamatīgi saspiež signālu, un nav ne vēsts no Eurosport 6mb, kas nāk no satiņa. LTC bilde pārsvarā cik man izdevās novērtēt ir labāka. Preses konferencē laida uz 43" plazmas ekrāniem un izskatījās ideāli. Spaidiit vareeja demo Philps LCD 32" bija drusku sliktaaka bilde, jo LCD kaut kaa savaadaak raada, tur vareeja ap subtitriem miglinnu redzeet, ja piebaaza degunu klaat. ;-)

Gravatar Jery

2007. gada 21. aprīlī, plkst. 13:55

Kristap, tā noteikti bija vecā BTV sistēma un tā bija analogā, tāpēc arī nebija radio un 100 kānāli pieejami.

Gravatar Rukicc

2007. gada 2. maijā, plkst. 13:40

ir kaads uz 42 `` proveejis ? nav baisi strumtiigaa bilde?

Gravatar Mārtiņš

2007. gada 4. maijā, plkst. 13:29

kamēr mēģināju sazvanīt IZZI lai pieteiktos 3 vienā pakalpojumam (jo pie jaunajā dzīvokļa durvīm ir pievilkti viņu un LTK vadi) LTK palaida savējo. Ko sakat? vai vērts piemaksāt un ielaisties eksperimentā ar IP TV vai tomēr mēģināt izsēdēt "uz holda" IZZI? TV programmu skaits un mix nav tik svarīgs drīzāk jaudīgs internets un attēla kvalitāte...