✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar giblet

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 15:57

fufelis tas ir. Pēc tam atnāk resnā tante un ieber urnas saturu kabatā. sev.

Gravatar hQuse

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 16:03

ziedojam regulāri, bet nekaitējam savam budžetam

Kā šito var panākt, no ekonomikas/matemātikas viedokļa, nekaitējot savam budžetam?

ziedojot biežāk, bet ar mazākām naudas summām nodrošinām to, ka ziedošanā iesaistās arī tie, kas stāv rindā nākamie un kuriem pēkšņi ierunājusies sirdsapziņa

Rindā stāvoša cilvēka sirsapziņa ir viena lieta, bet ir cita - kaut kas uz kautrības un "ko par mani padomās" pusi, tāda kā maska, ko uzliek, kad iziet no mājām :)

Gravatar KAC

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 16:20

es domaaju, ka tie, kas iepeerkas rimi buus jau seeen ieverojushi taas urnas un izdariijushi izveeli - iemest kaadu kapeiku vai nee

Gravatar laacz Autors

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 16:25

KAC: ne par izvēli ir runa.

Gravatar 0nkulis

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 16:33

hquse: es izskaidroju, ka vienā reizē sanāk noziedot ne vairāk kā 49 santīmus. Ļoti bieži būs mazākas summas. Tālākais ir atkarīgs no iepirkšanās biežuma, bet orientējoši tā summa varētu būt ap 5 Ls. Var jau neķēpāties un iemest piečuku, bet darot TO bieži tiešām ir lielāka iespēja, ka iesaistīsies vēl kāds ziedotājs

kautrība ir pārvarama lieta

Gravatar kintu

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 18:19

Es atkal negribu sekot baram it kā man nebūtu pašam savas individualitātes. Bez tam, manuprāt, šādi nekonkrēti ziedojumi ir diezgan veltīgi. Kā tu zinu, kur tā nauda tiks izmantota? Ja gribi darīt labu, tad vispirms izdari mājasdarbu – izpēti konkrēto labdarības organizāciju, kam un kādā veidā viņi izmanto līdzekļus, un tad noziedu normālu summu uzreiz. Vai arī palīdzi konkrētam cilvēkam, tieši aizejot pie viņa un sniedzot materiālu vai morālu palīdzību. Jā, tas ir grūtāk, bet tāda kapeiku mešana jau vairāk tikai paša sirdsapziņas nomierināšanai par paša slinkumu. Bet bez darba šajā pasaulē nekas labs nerodas – arī ziedojot.

Viena lieta, kas man patīk, ir nopirkt no dažām labi pazīstamām labdarības organizācijām šādus tādus priekšmetus – t-kreklus, cd, bildītes utt. Lai gan es redzu, ka viņu cenas ir uzskrūvētas, es zinu, kur viņi to naudu izmantos. Es redzu, ka cilvēki ir nopietni, jo ir spējīgi uzturēt veikaliņu, tātad viņu organizatoriskās spējas ir adekvātas un ir lielāka cerība, ka nauda netiks vienkārši izniekota. Un arī man paliek kaut kas par piemiņu.

Gravatar 0nkulis

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 19:00

uz ātru roku atradu informāciju par 2005 gadu, bet tomēr:

Liepājnieki ziedojuši Bērnu slimnīcas remontam Arī liepājnieki atsaucīgi ziedojuši naudu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām Rīgā. Ziedojumu vākšana notika akcijas "Saulainas dienas mūsu bērniem" ietvaros. Veikalos "RIMI" šīm vajadzībām bija izvietotas ziedojumu urnas. Liepājnieki saziedojuši 419,55 latus. Kā sacījis slimnīcas direktors Dzintars Mozgis, pa visu Latviju ir saziedots vairāk nekā 14,6 tūkstoši latu, tos izmantos, lai izremontētu Ausu, kakla un deguna slimību nodaļu. Visā Latvijā bija izvietots vairāk nekā 300 ziedojumu kastīšu. Akcija notika no pagājušā gada 15.novembra līdz šā gada 31.janvārim. Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir Latvijā lielākā bērnu slimnīca, kurā ik dienu ārstējas 600 bērnu no visas valsts.

izniekota nauda?

Gravatar karlis

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 19:27

Labāk laacz (un citi viedie prāti) atbildi man uz šādu jautājumu: Kā visefektīvāk ziedot relatīvi lielu naudas summu? Esmu iebudžetējis šogad ziedot 700 Ls. Es, protams, varu to vienkārši aizskaitīt čerez ziedot.lv. Bet es vēlos atbalstīt tos, kas paši varbūt nemaz īpaši nenojauš, ka viņus jāatbalsta. T.i. nevis tos, kas ir smagi slimi vai pilnīgā bezdibenī, bet tos, kam ir baigais potenciāls kaut ko sasniegt, ja viņiem dos to nelielo starta grūdienu. Reizēm pat tas piķis ir nesvarīgāks, par apziņu, ka tevi kāds novērtē. Piemēram, atbalstīt kādu talantīgu bērnu kaut kādā lauku skolā, kurš varētu spīdēt olimpiādēs. Nu vai kā tā... Any ideas?

Gravatar kintu

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 19:50

Onkulis: Jā, es domāju, ka tie 14 tūkstoši ir ļoti maza summa salīdzinot ar organizatoriskajām pūlēm, kas ir ieliktas, lai visas šīs atsevišķās kastītes apkalpotu, iegrāmatotu, atskaitītos utt. Protams, arī tas ir vajadzīgs – daudziem tiešām ir ērtāk izbērt sīknaudu, nekā plēst kabatu. Bet es neredzu jēgu šo lietu arī īpaši popularizēt. Jebkurš uzņēmums var noziedot daudz lielāku summu, pie tam nopelnot to daudz ātrākā un efektīvākā veidā.

Gravatar Indriks

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 20:30

Bet tas ziedošanas mārketings ir pietiekoši efektīvs, jo mana meitene arī noziedoja naudu mazajiem bērniņiem, kam ir lielas veselības problēmas. Es gan to uzzināju saņemot telefona rēķinu...

Gravatar 0nkulis

2007. gada 26. aprīlī, plkst. 21:19

kintu: mēs taču runājam par ikdienas santīmiem nevis par uzņēmumiem. Un iemest atlikumu urnā ir reāli elementārākais, ko varētu un vajadzētu darīt.

Gravatar kintu

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 01:11

Onkulis: Nerunā par visiem. Man, piemēram, tas nav vajadzīgs, jo ziedošana ir brīvprātīga lieta. Es pat uzskatu, ka bezpersoniska ziedošana nav nepieciešama un pat ir kaitīga, jo izkropļo nodokļu izlietošanas prioritātes. Kaut kas līdzīgs kā dot naudu bomžiem uz ielas. Jo vairāk dosi, ja vairāk viņi būs uz ielām. Pavisam cita lieta, ja esi personīgi ieinteresēts kādā projektā – šādu ziedošanu es atbalstu.

Gravatar kintu

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 01:26

Padomā dziļāk – lai uzturētu un inkasētu visas RIMI kastītes aiziet ne mazums laika, kuru kāds apmaksā. Varbūt šis apmaksātais laiks pat ir lielāks par tiem 15 tūkst. Ls vai tuvu tam. Iespējams, ka to veic paši RIMI darbinieki, tad principā sanāk, ka RIMI paši ir noziedojuši šo summu, bet viņiem ir izdevīgāk to darīt šādā veidā, jo tas ir labs PR. Nu varbūt vienlaikus liek cilvēkiem justies labāk, kas arī nav mazsvarīgi. Bet problēma ir tāda, ka tiklīdz cilvēki sāks aizdomāties, kā tas viss notiek, viņiem pazudīs interese. Tāpēc manuprāt lai tās kastītes tur stāv un palīdz cilvēkiem, kas tās ievēro, justies labāk, savukārt papildu reklāma nav nepieciešama, jo tā uzreiz izraisa nevajadzīgus jautājumus.

Gravatar Kirils

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 02:03

karlis, jaa, pilniigi pareizi. visi te par slimnicaam un skumjo. ir jau arii citas lietas. rekur, izveelies <a href="http://02.lv/" rel="nofollow">projektu</a> un <a href="http://02.lv/$" rel="nofollow">noziedo</a>, ja veelies.

Gravatar Virsnieks

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 07:30

Kintu: pamodini tak sevī mecenātisma garu :))

Gravatar Pokemonu Okeāns

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 09:18

Onkuli - tagad tikai neaizmirsti ieblogot par to, ka Kaspariņš ir ieblogojis par tevi.

Gravatar 0nkulis

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 11:52

šis jau nav pirmais gadījums, ja nemaldos. un visticamāk, ka tavs pokemoniskais komentārs mani pilnībā pārliecināja, ka nav vajadzības ieblogot, ka Kaspars ir devis atsauci.

Gravatar karlis

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 11:52

Kirils: tu vairs neesi nekāds topošais talants mazā lauku skoliņā kaut kur Latvijas nomalē. Pats liels, gudrs un stiprs -- galā tiksi bez ziedojumiem. :)

Dīvaini, ka šeit esošajai, citkārt tik erudītajai publikai, šoreiz nav nevienas jēdzīgas idejas.

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 13:17

@karlis: piesakies kādas skolēnu olimpiādes dalībniekiem apmaksāt daļu (turp)ceļa izdevumu. reģistrācija normāli ilgst ne ilgāk kā pāris stundas, visi ierodas organizēti un (kā likums) ir saglabājuši biļetes. kādu % var pavilkt, var aplēst pēc pagājušā gada dalībnieku saraksta.

vienīgais mīnuss - manā jaunībā olimpiāžu sezona tagad būtu tikko beigusies (lielākā daļa notika pavasara brīvdienās), nezinu, kā ir tagad.

Gravatar kintu

2007. gada 27. aprīlī, plkst. 21:38

@karlim: Vari arī izdomāt kādas vērtīgas veicināšanas balvas labāko vietu ieguvējiem. Droši vien ka organizētāji jau būs par to padomājuši, bet atsevišķs sponsors par ļaunu nenāktu. Es vēl tagad atceros savu programmējamo kalkulatoru, ko man uzdāvināja vienā skolēnu olimpiādē.

Gravatar acer

2007. gada 29. aprīlī, plkst. 00:55

Sviests ne ideja. Tad jau labāk aiznest to naudu kādam pazīstamam cilvēkam, kam ir redzams, ka vajag (gan jau katram ir kāds rads vai kaimiņš vai kas tāds). Tad vismaz redzams, ka nauda ir tiešām īstajās rokās.

Gravatar fantomass

2007. gada 1. maijā, plkst. 15:25

nu#kaa ir tas ko es gribeeju?