✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Around the web in 80 days #20

2007. gada 2. maijā, 4 komentāri

Nav jau tā, ka es te visu foršo, ko izlasu, liktu šai kategorijā. Bet dažbrīd uznāk iekāriens izbrist cauri sava Google Reader zvaigžņotajai mapei, kurā visu laiku kaut kas iekrīt, bet nekad netiek izlasīts :)

Scene.org Awards - Awards
Scēna vairs nav tā, kas bija kādreiz. Izdomas ziņā. Bet citādi - OK.

Digg Disaster
Tagad atkal būs par ko runāt mēnešiem. Viena no daudzajām patiesajām komūnas sejām. Domāju, ka ir ne viens vien sociologs, kurš jau tagad raksta postu “Bet es par šādu aspektu jau biju iedomājies”. Sociālo projektu problēma vai bonuss?

The Top 100 Alternative Search Engines, April 2007
Vienkārši ieskatam, lai stādītos priekšā, ka meklēšanas (un atrašanas) servisu skaits aug nežēlīgi strauji.

Microsoft Silverlight
Kārtējā (šoreiz gan no major spēlētāja) platforma visamm, kas kust (anonss un amizanta reference).

You've got gadget mail
Gūgles personalizētā versija ir ārā no autiņiem. Un beidzot ir kļuvis skaidrs, ka burti “ig” atšifrējas kā iGoogle. Tiem, kas aizvien fano par Netvibes, bet lieto Gmailu, iesaku ievērtēt. It sevišķi patika riktīgi kvalitatīvās ādiņas (draugiem-isms).

Seven JavaScript Techniques You Should Be Using Today
DWM atkal pavelk. Interesanta un tehniska tipa raksts par to, ko visi mīlam.

Skype silences Alpha-blogger
Ne tik daudz aktuāli un interesanti, cik tas, ka ne visi ir pūkaini un mīļi.

Un vakar noskaidrojās, tas, ka vārds “blogs” tā arī paliks mūsu valodā. Pie kam, visticamākais, kļūs par LZA TK terminu. Tas vēl nekas, bet man nepatīk atvasinājumi (“blogotājs”, “blogot”, “ieblogot”, utt). Bet, iespējams, ieiesies. Šis takš ir tas, ko mēs gribam, ne? Starptautiski saprotami termini :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar 0nkulis

2007. gada 2. maijā, plkst. 12:15

nav jau citu variantu emuārēt? ieemuārēt? "blogot" varbūt nav labākais termins, bet tas vienā vārdā apzīmē visu procesu un darbību. Ar tiem, terminiem, kas mums ir pieejami pašlaik sanāk tikai vārdu virtenes: "rakstīt tīmekļa žurnālu" "rakstīt rakstu emuārā" to visu atrisina viens vienīgs: "blogot"

Gravatar mjā

2007. gada 2. maijā, plkst. 13:42

.. ādiņas (draugiem-isms) .. es gan pirmajiem šādu fīču manīju orb.lv reklamētu iekš tvnet.lv un tikai tad draugos .. bet nu varbūt kauko esu palaidis garām

Gravatar mxz

2007. gada 2. maijā, plkst. 16:38

Nesaprotu, kas par ažiotāžu ap iGoogle. Tak <a href="http://www.google.com/ig" rel="nofollow">googe.com/ig</a> jau ir kādu gadu pieejams un tiek lietots. Tagad, kad pievienota ir iespēja izvēlēties kādu no cik-tur tēmām, tas ir kautkāds jaunums?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 2. maijā, plkst. 16:42

mxz: Cik sapratu, tad google.com/ig ir ārā no betas. Un ir pacelts PR jautājums :)