✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Marks atkal svilina

2007. gada 3. maijā, 5 komentāri

Faktiski ir tikai pāris blogi angliski, kurus es lasu ar absolūtu un nedalāmu baudu. Viens no tādiem nu jau vairākus gadus ir Marks Pilgrims. Raksta viņš ne pārāk bieži, bet fantastiski. Krieviski ir tāds tīklisms/креатиффисмс “аффтар жжот”. Marka rakstītajam tas atbilst par visiem 100. In particular šobrīd sajūsminos par pēdējo ierakstu saistībā ar Adobe Apollo un Microsoft Silverlight - Silly season.

Man ir grūtības bez sasprindzinājuma uztvert angliskus tekstus. Krieviski - atiet. Latviski - atiet. Angliski? Nē. Lai arī angļu valodu, manuprāt, zinu gana labi, lai saprastu visu, kas rakstīts. Bet, lasot lielāko daļu no pagarākiem tekstiem - baisi jāsasprindzinās.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Knaģis

2007. gada 3. maijā, plkst. 11:09

Par to Microsoft Silverlight komentāru - tas, manuprāt, ir citāts no pre-release licenses, kurā ir arī normāli noteikumi - nedrīkst publicēt benchmarkas - jo tas ir pre-release un radītu nepareizu priekšstatu, nedrīkst disasemblēt - arī tomēr loģiska prasība, nedrīkst izplatīt softu tālāk - tas ir tikai dēļ pre-release, jo MS vairākas reizes uzsver - ja nav "go-live" licenses, tad izstrādātāji to drīkst izmantot tikai apmācībām/demonstrācijām, nevis produkcijas vidē.

Par "Microsoft own developer tools" - tas ir kompliments MS, ka viņu Visual Studio ir vienīgais JavaScript un XML editors pasaulē :) Silverlight ir tīrs JS+XML, līdz ar to rediģēt to var jebkurā notepadā...

Starp citu, kopš vakardienas ir iznākusi Beta, kuru jau drīkst dot klientiem utt...

Citus pieminētos produktus tur nekomentēšu, jo par tiem nekā nezinu. Tikai atkal liekas, ka raksts ir salasīts no atsevišķiem izteicieniem, lai tikai izklausītos pēc iespējas pretenciozāks, nevis tuvāks patiesībai...

Gravatar !ob

2007. gada 3. maijā, plkst. 11:38

IMHO visnotaļ attālināts no realitātes un nekompetents šļupsts.

Gravatar UL

2007. gada 3. maijā, plkst. 15:44

Jā, Marka valoda ir labākajās angļu literatūras tradīcijas kopta. Un par to valodas uztveršanu... faktiski ir tikai viens priekšnoteikums - jāiemācās <i>tajā</i> valodā <b>domāt</b>. Tad viss panesās automātiski :)

Gravatar viestards

2007. gada 3. maijā, plkst. 19:07

Šis bija labs uzbrauciens, smējos visu laiku, kad lasīju. Turklāt domāju, ka viņam taisnība- web tehnoloģijas (un ne tikai) vajag balstīt uz atvērtajiem standartiem, nevis mēģināt visu pabāzt zem sevis, lai savāktu vairāk naudiņas, un lai citiem (Adobei) tiku nekas. Knaģis: ja jau Silvelight ir tik jauks un visu saprot JS un HTML, tad kāpēc tiek pieminēti IronPython, VB un vēl citi? 1.1,vispār ir .NET frameworks, kas nedaudz nometis svaru. Lai pārliecinātos, savācu demuci- .NET solutions, xaml fails, un vairāki C# un VB.NET faili.

Gravatar weedy

2007. gada 4. maijā, plkst. 09:21

Browser Wars II ir pirmais, kas nāk prātā. Nav jau gluži tā pati situācija, kas ar NS un IE, bet līdzības ir, varētu pat teikt "<i>nakapiljis opita i podnljalis na urovenj vishe</i>", ja vien vecu kļūdu atkārtošanu var piedēvēt pieredzei.