✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Tālrunis, atmiņa un dators

2007. gada 3. maijā, 19 komentāri

Ja jums ir SonyEricsson, aizmirstiet par to, ka jums ir nepieciešams datu kabelis, ja vēlaties tik vien kā to izmantot datu (lasīt: mūzikas) kopēšanai uz/no tālruņa. Diemžēl, mans SonyEricsson W810i satur divas ellīgi nepatīkamas fīčas.

Pirms tam vēlētos tomēr pasteigties un paziņot, ka, neskatoties uz diviem minētajiem lielajiem mīnusiem, man šis tālrunis patīk. Tiesa, pieļauju, ka W880 patiktu vēl vairāk :)

Pirmā - ir pazudusi t.s. airplain mode. Atrodoties lidmašīnā es nevaru klausīties mūziku, neieslēdzot tālruni. Tik tiešām mazliet pabesīja. Sastellēju kābeļus (lasīt - austiņas), iekārtojos ērtāk, slēdzu iekšā telefonu un še tev. Spēj tik slēgt jamo ārā pirms lidmašīna nav salocījusies trejdeviņos līkumos un uztaisījusi dziļo pietupienu.

Konfigurācija -> Startup menu -> eneiblojam (iespējinam:). Rokas.

Uj. Atvainojiet, ne par to ir stāsts.

Stāsts ir par otro mīnusu. Datu transfērs. Lai pārstumtu datus no tālruņa uz datoru un otrādāk, W810i ir jāpārstartē un jāieslēdz speciālā datu stumdīšanas režīmā, kurā, kā izrādās, tālruņa funkcionalitātes nav. T.i. - tas ir tāds speciāls režīms, kurā dators tālruni saprot kā visādus tur divus diskus. Un viss. GSM/EDGE sakari gaida tevi atpakaļ.

Labi. Ja no tā izvairīties nav iespējams, piecietīsim. Bet lieta, kura mani tracināja, bija ātrums. Pat pie USB 2.0 porta mans dators un tālrunis ar datu kabeļa starpniecību manus datus stumdīja ar 30 kilobitiem sekundē!

Viss. Nospļāvos un iegādājos par kaut kādiem tur ņito desmit ņito piecpadsmit lašiem atmiņas karšu lasītāju. Piespraudu pie USB, iebaroju lasītājam tālruņa Memory Stick Duo kartiņu un paprovēju pakopēt datus šurpu turpu.

Pain no more! Ātrums ir fantastisks (salīdzinoši). Lasām ar 5.5 Mb sekundē, bet rakstām ar 3 Mb. Sanāk savas 20x lielāks :) Viss. Ātrums lielāks, tālrunis vairs nav jāpārstartē.

Jā. Un šis pats moments (ātrums) attiecās arī uz citām ierīcēm, kurām ir atmiņas kartes. Datu kabelis (piem., Canon fotoaparātiem) vienmēr būs lēnāks par atmiņas karšu lasītāju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar lasitajs

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:11

w810i - aircraft mode ir ?! saakumaa izsleedzam telefonu, sleedzam iekshaa un izveelamies "wallkman" nevis "turn on". piekriitu par to datu paarraidi & atminjas karti. vieniigi var veel lietot bluetooth, arii ir ok. un visaadi citaadi - forsh telefons, ja par to jaasaspringst..

Gravatar skatītājsX

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:17

ar manu sony ericsson nav nekādi restarti vajadzīgi. Protams, modelis cits :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:35

lasitajs: SE W810i. Izslēdzam telefonu. Slēdzam iekšā. Bez jautājumiem iebūtojamies telefona režīmā.

Gravatar andrisp

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:39

Jap, atmiņas karšu lasītājs lieti noderētu. Manam Canon G6 fotoaparātam ir tikai USB1.0, un reāli lai pārkopētu 512MB bilžu vajag vairāk par pustundu.

Gravatar ruukjis

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:41

tieši šāds ir iemesls, lai es neizmantotu šo fantastikso fīču iekš mana mob.tel - walkman.

telefons atkal pilda tikai un vienīgi veco labo f-ju - zvanīt un sms.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:53

ruukjis, es arī kādreiz to ignorēju. Tagad, kad esmu sācis klausīties podkāstus (jā, jā, es to beidzot daru:), šī fīča ir neaizstājama. Pirkt atsevišķu devaisu tikai tam, lai klausītos mp3 - neredzu jēgu.

Gravatar Rumpis

2007. gada 3. maijā, plkst. 10:56

Es jau sen kartes tikai caur lasītāju pie datora slēdzu. Starp citu, patiešām labs un ātrs Transcend lasītājs: http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=135&LangNo=0 iekš Alfas Capital.lv šobrīd ir tikai 8 latu cenā dabonams. Ja kas, viņiem arī atmiņas ir visai draudzīgās cenās, vismaz priekš Latvijas noteikti. Es pirku 4 GB CF 120x par Ls 35.

Gravatar kakjux

2007. gada 3. maijā, plkst. 12:10

smieklīgi tas ir līdz brīdim, kad EDGE piekāš tevi & tev nekas cits neatliek, kā updeitot telefona softu, izpildot dīvainas darbības sony ericsson lapā.

bet to devaisu es gribu gan, jā.. sagaidīšu pabalstu & iegādāšos. fotoaparāta dēļ, gan.

Gravatar acid|burn

2007. gada 3. maijā, plkst. 12:51

haa haa.. nokia E61 pie kabeļa piespraušanas paprasa kādā modē nostāties.

Gravatar miumiumiu

2007. gada 3. maijā, plkst. 12:59

da nu...mby tu vnk soņkas draiverus neesi uzlicis?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 3. maijā, plkst. 13:05

miumiumiu: interesanti, ko tad es esmu uzlicis?

Gravatar PheliX

2007. gada 3. maijā, plkst. 13:17

Ja izmanto to softu, kas telefonam nāk līdzi, tad var pārstumt datus arī neizrubot telefonu. Ātrums gan būs tāds pats...

Gravatar Jealousy

2007. gada 3. maijā, plkst. 14:18

Oi, w880i... nedēļu ar viņu nodzīvojos. Sasist gribējās...

Gravatar KAC

2007. gada 3. maijā, plkst. 21:27

Manam K800i gan var failus kopeet, piesleedzot kabeli un izveeloties telefona modi. Tad paraadaas windaa jauns devaiss, ko var browseet

Gravatar afigel

2007. gada 4. maijā, plkst. 10:48

Vispaar jau nerekomendeejas raustiit taas kartes turpu/shurpu.

Gravatar Andrejs

2007. gada 4. maijā, plkst. 16:15

afaik ja pieslēdz Soniērikam kābeli un izvēlas fleškas uzvedību, kartīte tiek demontēta, iznāk tas pats, kā raustot. Nu jā, ātrums.

Iepriekšējais devaiss tev bija it kā 6600, būtu turpinājis ar smartiem :). m600i, p990, etc.? Mans m600i labi iztēlojas par pleijeri, tikai bez kameras.

Gravatar skudrinjsh

2007. gada 4. maijā, plkst. 16:25

laacz: ja latviskā izvēle, tad zem iestatījumiem>vispārīgi>sākuma izvēle, izvēloties pareizi, ieslēdzot telefonu arī būs iespēja izvēlēties tikai walkman

Gravatar skudrinjsh

2007. gada 4. maijā, plkst. 16:26

tfu, pēc tam tikai sapratu labojumu ;) pam\it stiprāk vajadzēja

Gravatar sensors

2007. gada 5. maijā, plkst. 12:04

es savam w810i vienkārši nopirku ātru atmiņu. oriģinālā bija lēna un par to ir rakstīts pilns internets. tagad ir ātrums un bez karšu lasītāja