✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Aizliegumi

2007. gada 22. maijā, 20 komentāri

Ņemot vērā, ka mums ir tabakas un alkohola reklāmas (un lietošanas) aizliegumi, jo tas nodarot vērā ņemamu kaitējumu ne tikai veselībai, tad iesaku stingrāk kontrolēt un ieviest papildus ierobežojumus īstermiņa, ilgtermiņa un hipotekāro kredītu reklāmām. Ja jau tur ir tā sāpe.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aaxc

2007. gada 22. maijā, plkst. 10:55

Vaitad to valdiiba tagad nemeegjina dariit?

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 22. maijā, plkst. 11:13

automobiļu reklāmas pamudina uz mazkustīgu dzīvesveidu. ēdiena reklāmas pamudina uz aptaukošanos. sporta preču reklāmas turpretī pamudina uz traumām. pamperu reklāmas pamudina neapgūt podiņmāku. viss ir kaitīgs, aizliegsim visu. paliks mums viens valsts TV kanāls, kas no rīta līdz vakaram slavinās vienīgo pareizo un godīgo partiju. vai to Tu vēlies?

Gravatar UL

2007. gada 22. maijā, plkst. 11:32

Vispār aizliegt vajag VISU. Internetpieslēgumus, jo pa vadiem var paskatīties kaut ko netikumīgu. Jebkuru reklāmu, jo tā maitā veselību. Starp citu, viena ģimenes ārste nesen intervijā žēlojās par visu to mikstūru un smērīšu reklāmu, jo kāda paciente viņai stāstījusi, ka vairs visas tās zāles iekšā dabūt nevarot. Bitnera balzāms no rīta, pumpāns un vitamīni 3x dienā, Fastum Gels uz vienas kājas, Dolobene gels uz otras un tad vēl tas, kas "nieki, mums ir xxxxx ziede" uz pārējām vietām :)

Gravatar miumiumiu

2007. gada 22. maijā, plkst. 11:43

laacz nokavēja - GE money jau tv brīdina, ka pārmērīgas finanšu saistības kaitē kaut kam tur

Gravatar Viesturs

2007. gada 22. maijā, plkst. 12:10

To reklāmu varētu arī nebūt nedz presē, nedz televīzijā - tāpat katrs ir kādas bankas klients un nevar nepamanīt spīdīgos bukletiņus, ieiejot kādā filiālē, un nevar izvairīties no tiešiem piedāvājumiem internetbankā. Un nepavisam navar nepamanīt arī kaimiņa jauno vāģi. Parex vispār bez speciāliem pieteikumiem palielina kredītlimitus.

Gravatar noisex

2007. gada 22. maijā, plkst. 12:39

ko tad tas AMIGO tik ljoti reklamejas? ;) Bez PR un reklamas nu nekadigi nevar dzivot musdienigs uznjemums.

Gravatar Sarky

2007. gada 22. maijā, plkst. 12:52

"Pārmērīga laacz.lv lasīšana kavē darbu"

Gravatar Krišs

2007. gada 22. maijā, plkst. 13:57

Parex brīdina gan par kredītlimitu izmaiņām un ņem vērā atteikumus, esmu pārbaudījis.

Gravatar raish

2007. gada 22. maijā, plkst. 14:03

Nauda izraisa atkarību :) Ja sāks ierobežot financu pakalpojumu tirgu ar reklāmas ierobežojumu palīdzību tad pat baidos domāt ko par latviju ziņos jau tā šobrīd švakajos investoru reportos.

Teorētiski, vienīgais kur varētu un vajadzētu likumlēmējiem pieķerties ir maldināšana. Un tā financu pakalpojumu mārketingā šobrīd ir nenormāli izplatīta prakse. Visi šitie "kredīts stundas laikā pret nekustamā īpašuma ķīlu", "zemākie procenti" un taml šits ... Karoč problēma ir saturā, nevis reklāmas vajadzībā/noderībā kā tādā.

Gravatar apy

2007. gada 22. maijā, plkst. 15:25

ha, es iedomājos uz hanzalīzinga autokredīta mapītes kurā ievāko klienta līguma exempl bildi ar bomzi un texktu rāmītī "kredītņēmēji mirst jauni" :D

labi tas tā, bet piekrītu 'Ņemot vērā, ka (..) tad (..) ', tb, ne jau aizliegt kredītreklāmas, bet ja smēķēšanas/alkohola reklāmas skaitās ļaunākas, tad atvainojiet, bet kāds te domā ar dir, tfu, ne ar to, ko vajadzētu...

Gravatar hQuse

2007. gada 22. maijā, plkst. 18:28

...jābrauc uz Kiribatī.

Gravatar archaic

2007. gada 22. maijā, plkst. 19:32

Vajag pozitīvisma kampaņas, nevis aizliegumus! Tipa rāda pensionāru, kas saka: mani sauc Jānis. Es katru mēnesi noguldu depozītā 1o latus no savas 70 latu pensijas. Tikai kopā mēs varam uzveikt inflāciju!

Gravatar ZZZ

2007. gada 22. maijā, plkst. 20:02

Šoreiz Laacz apgalvojums ir "pilnīgi garām", tas mani gan tikai nedaudz pārsteidza, jo līdz šim rakstītā nianses itin labi savienojas ar te ierakstīto. Te acīmredzami ir vienkārši samestas kopā un saputrotas vairākas un ļoti atšķirīgas tēmas - reklāma, netikumi, ieradumi, veselība utt.utml.; kā arī ne tuvu nav saskatīt, kur tad ir tā lielākā šodienas sāpe... :(

Gravatar shljaktichshs

2007. gada 22. maijā, plkst. 20:28

stulba ir taa reklaama pa raadzhinju par hipotekaraajiem kresiitiem - maazaak zinjas klausies!panjem nordea!

Gravatar kartona_kaste

2007. gada 22. maijā, plkst. 20:58

nez, tekila arī skaitās alkohols <i>(khm, dr.lv, khm)</i>

Gravatar jo

2007. gada 23. maijā, plkst. 09:21

visas reklāmas ir tīrā ņirgāšanās par inflācijas apkarošanas plānu.

Gravatar janisA

2007. gada 23. maijā, plkst. 15:10

Savā ziņā taisnība, jo principā smēķēšanas ieradums liecina par smadzeņu trūkumu organismā, tāpat arī ņemt kredītu, ko tu nevari atmaksāt var būt dikti kaitīgi veselībai, ja vien tas cilvēks tāpat netaisās drīz nomirt

Gravatar druidos

2007. gada 23. maijā, plkst. 15:30

Nu jā, tagadējai sabiedrībai (ne tikai pie mums) ir elementārs personīgo finanšu vadības izglītības trūkums. Esam potrebļateļu (ir interesanta grāmatiņa par tēmu "Obšestvo potrebļateļei", vai kautkā līdzīgi) sabiedrība.

A tā - piekrītu, vajag aizliegt, vai likt apakšā joslā tekstu. Piemēram: "Stulbeni, būsi parādos līdz ausīm trīs paaudzēs!"

Gravatar Shadowbird

2007. gada 24. maijā, plkst. 13:56

druidos: Tāpēc, ka skolā nemāca. Šur tur ir kaut kādi "biznesa/ekonomikas pamati", bet tur tikai par tirgu, tirgus iekārtām un biznesu vislaik, bet par tādām fundamentālām, praktiski <strong>ikvienam turpmākajā dzīvē vajadzīgām</strong> (atšķirībā no lielākās daļas skolas priekšmetu) lietām kā naudas prasmīga pielietošana - ne vārda. Kredītu ņemšana bezjēgā ir visparastākā izglītības trūkuma sekas. Lēnām pārņemam no USA "kredīt[karte]s == infinite money" mentalitāti.