✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google ieinteresēta mūsu naudā?

2007. gada 25. maijā, 15 komentāri

Ceru, ka LETA neļaunosies par šo pārpublikāciju. Es gan atļaušos nepriecāties tikai tamdēļ, ka šī ziņa ir ieturēta tik dikti pozitīvā un daudzsološā noskaņā. Laiks rādīs. Lai kaut ko varētu vērtēt ir nepieciešami darbi. Vai vismaz detalizētāks sadarbības plāns.

"Google" pauž interesi iesaistīties Latvijas izglītības informatizācijas programmā

Publicēta: 15:16 25.05.2007.

Rīga, 25.maijs, LETA. Šodien īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS) tikās ar "Google" Londonas pārstāvniecības biznesa attīstības vadītāju Samantu Pīteri, kura apliecināja informācijas tehnoloģiju kompānijas interesi iesaistīties Latvijas izglītības informatizācijas programmā.

Tikšanās ar Pīteri notika pēc "Google" pārstāvju ierosinājuma.

Šī bija pirmā "Google" pārstāvju vizīte ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropā. Līdz šim "Google" šajā reģionā netika pārstāvēts.

"Mums bija divas sarunu tēmas. Vien bija par to, kādā veidā "Google" varētu iesaistīties mūsu realizētajos informācijas sabiedrības attīstības projektos. Interesantākais ir izglītības informatizācijas projekts, kurā mēs meklējam sadarbības partnerus, jo šīs programmas realizācija ir lielā mērā balstīta uz privāto un publisko partnerību," sacīja Gudele.

"Google" par šo projektu izrādīja ļoti lielu interesi, taču konkrētu piedāvājumu kompānija izteiks tuvākā mēneša laikā. Šī bija iepazīšanās vizīte, kurā "Google" prezentēja savas iespējas palīdzības sniegšanai, bet Latvija stāstīja, kādi projekti ir iniciēti un kādi ir to mērķi. Iespējams, jau šī gada rudenī tiks veikts kopīgs pilotprojekts, informēja Gudele.

Pēc Pīteres vārdiem, "Google" par Latviju ir ieinteresējusies, jo valsts vārds ir izskanējis kā pozitīvs piemērs, kur informācijas sabiedrības attīstības jautājumi tiek risināti ļoti strauji. "Google" ir ieinteresēta sākt darbu Latvijā, bet tālāk izvērst savu darbību arī visā Austrumeiropas reģionā.

Latvijai ir izveidojies un nostiprinājies imidžs, ka jautājumi par e-pārvaldi un informācijas sabiedrību tiek risināti ļoti strauji. Bibliotēku informatizācijas projekts "Gaismas tīkls", kas tika veiksmīgi realizēts, ir veiksmes stāsts ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē, atzina ministre.

Veiksmīgā sadarbība ar "Microsoft" ir devusi iespēju arvien vairāk sadarboties ar globālajām korporācijām. Latvija uz sadarbību ir aicinājusi IBM un "Oracle", taču izskanējušie piedāvājumi bijuši balstīti uz pasūtījuma un piegādes pamata.

Gudele piebilda, ka sadarbība ar "Google" nenozīmē, ka tiks pārtraukta sadarbība ar "Microsoft". Latvija ir atvērta jebkurām kompānijām, īpaši izglītības informatizācijas jomā.

Ir pieejama arī ĪUMEPLS relīze.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar andrisp

2007. gada 25. maijā, plkst. 20:04

Dažviet ticamāk izklausītos, ja Latvijas vietā būtu vārds "Igaunija". Bet nu - prieks jau, ka Google izrāda interesi par mums. Varbūt tad vismaz Rīgas karti iekš Google maps izlabos. :]

Gravatar BlackHalt

2007. gada 25. maijā, plkst. 20:10

Kam mūsu, kam gūgles.

Gravatar noisex

2007. gada 25. maijā, plkst. 20:12

Forshi, ko lai vel saka..bet nu tam vel ir janotiek :) Es ceru uz googles adsense latviskoshanu :D

Gravatar BlackHalt

2007. gada 25. maijā, plkst. 20:28

noisex, es arī ;)

Gravatar UL

2007. gada 25. maijā, plkst. 21:15

Tagad visi kliedzam "Gūgle saks", jo tad, kad MS ar Kalvīti parakstīja vienošanos, visi šausmīgi satraucās :)

Gravatar Arnolds

2007. gada 25. maijā, plkst. 22:44

Google uzzināja to, cik pasakainas summas te apgrozās - saišu portāli par miljoniem utt un saprata, ka tas, kurš uzvarēs letiņu IT tirgū - tas arī valdīs pār pasauli.

Gravatar ZBH

2007. gada 26. maijā, plkst. 09:03

UL : a Google voistinu sux ar sav veelm visur iebaazt snukj.

Gravatar mekto

2007. gada 26. maijā, plkst. 10:03

google dod pretriecienu microsoft :) nakosais bus visiem latviesiem i pods pa briivu

Gravatar Vērotājs

2007. gada 26. maijā, plkst. 23:34

mekto: Tad jau iPhone, ar iPod viss jau ir skaidrs ..

Latvija varētu pārņemt Japānas pieredzi un attīstītes, kā jauno lietu izmēģiņājumu trusīšu valsts?

Gravatar Mr.SergE

2007. gada 27. maijā, plkst. 15:00

to mekto: pods jau mums tagad ir par brīvu ;)

Gravatar Maris

2007. gada 28. maijā, plkst. 11:48

Googlje zin ka gudrus cilvēkus vaig izķert jau no skolas kājas. Un jo vairāk viņi ieintegrēsies skolās jo labāk zinās kurš skolnieks ir jāiebaro ar jaunu laptopu un čupačupsu.

Gravatar Grrr

2007. gada 29. maijā, plkst. 00:43

Googlei (tāpat kā jāpiezīme citām pieminētajām kompānijām) Latvijas valsts gada IT budžets pa visām nozarēm kopā ir vien mazs spļāvieniņš jūriņā. Lieta ir citā.

Gravatar JanisA

2007. gada 29. maijā, plkst. 11:44

Ehmm, izklausās pēc tālredzīga smadzeņu nosūknēšnas projekta

Gravatar Grrr

2007. gada 29. maijā, plkst. 17:17

Nevajag jau nu iztēloties, ka Latvijas smadzenes ir tās drausmīgi krutākās. Iedzīvotāju maz, un universitāti arī nesalīdzināt ar citām ne visai tālām.

Realitāte ir tā, ka valsts sektors ir vieta, kur var patlaban izbīdīt veiksmīgus projektus un veiksmīgi celt PR valsts līmenī, kā arī iekortelēties ar saviem risinājumiem - lūk mums jau ir projekts ar to un to un tur un tur. Domāju, ka Google (tāpat kā Microsoft) uz to arī iziet. IBM un Oracle šinī ziņā ir cita (diezgan pasīva un zaudējoša imo) politika.