✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kā izveidot startupu par 12K USD

2007. gada 5. jūnijā, 12 komentāri

Guy Kawasaki diezgan ironiski stāsta par to, cik un ko ir izmaksājis projekts Truemors.

Es viņam pilnībā piekrītu. Ja tev ir ideja, kā arī ir iekšā to realizēt, nav nepieciešami miljoni investīciju, lai to palaistu tautās. Ja ideja būs laba, nebūs nepieciešamie miljoni, lai tā aizietu. Viss, kas ir nepieciešams faktiski ir minimāli ieguldījumi (ne tikai naudiskā izteiksmē) un spēja novest lietu līdz galam.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Arturs

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 14:59

Parasti biznesus veertee arii peec taa, cik liels ir nepiecieshamais ienaakshanais budzhets vienaa vai otraa sfeeraa. Tas ir, ja tu veelies starteet apdroshinaashanas biznesaa, bet jaabuut kaadiem 5 milj. kabataa, turpretiim reklaamaa un web-projektos - gandriiz necik. Liidz ar ko konkurence lielaaka, un svariigaak ir tas, kaa tu maaki izsisties cauri kopeejajam troksnim.

Daudzi Kawasaki paarmeta to, ka projekts aizgaaja tikai taapeec, ka vins aiz taa staav. Tachu es domaaju ka taapeec ka tas ir vinjsh aizgaaja neba jau taa pataas - taapeec ka tas ir vinjsh, vinjsh bvisu labi paardomaajaa, un dariija. Plus man sis gadiijums arii patiik taapeec, ka reaali, cik es saprotu, taa autors pats arii piedaliijaas taa veidsanaa, pats visu dariija, pats administreeja un taa taalaak. Pavisam loielie viiri buutu algojushi veselu personaala brigaadi, vai agjentuuru, bet tas vairs nebuutu taads personisks.

Visbeidzot - 12 tuukst. pie mums arii nemaz nav tik maza summa, ja taa pareekjina, plus veel daudzaas vietaas, kur staaveeja nulliite, patieisibaa vienkaarsi nav izreekjinaats cik tad ir izmaksaajis reaali vinja pasha ieguldiitais darbs. Tieshi taapeec daudzi varbuut neiedomaajas, ka tas, kas fiziski nav izmaksaajis necik, tomeer kaut ko maksaa, jo ir ieguldiits laiks un zinaashanas.

Vai zinaaji, ka Truemors.com veidots uz WordPress? Tas mani visvairaak paarsiedza...

Gravatar JanisA

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 15:11

Nu jā, tā laikam tikai rietumos var taisīt sviestu par 12$ aiz neko darīt. Es, kā nabadzīgā apakšslāņa pārstāvis, par tādu piķi gan būtu vairāk pacenties. Un izdot 300$ par logo izstrādi, pie tam tik neinteresanta, c'mon

Gravatar Arturs

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 15:35

JanisA, tev ir visas iespeejas! :)

Es gan domaaju ka Guy ir malacis un visu izdariijis kaa naakas. Bet 300 USD par logo - nu nez vai par to ir jaadomaa tas ir daudz vai maz. Taa tas vienkaarsi ir. Ja nemaldos, tad Nike logo (vai kaads cits no lielajiem) vispaar tika uzzimeets par 25 dolaariem, bet nejau tas ir tas, kas nosaka projekta veertiibu (flickr vispaar nez vai var uzskatiit par logo taadaa gadiijumaa, bet projektaa veertiiba - miljardi!).

Gravatar Maksim

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 15:49

Viena intervija Guy teica, ka uzdevums vinjam ieet blogeru top10, pec technorati.com.

  • Uzreiz jautajums - prieksham tas?
  • uzreiz atbilde - kad bija intervija vinjam bija 24 vieta, tagad 17...

VInsh viens no pedejiem iesedejas blogeru laiva... Sis proekts ari ir unikals, taja zinja, ka par vinju it ka visi uzrakstija, un vel rakstiis linkojot Kawasaki blogu...

Gravatar krizdabz

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 15:54

Lai arī pats projekts man liekas tāds nekāds: ideja man neinteresanta, dizains neizteiksmīgs, logo neinteresants (es pat teiktu, nepiesaistošs), tomēr raksts ir interesants, jo reāli parāda jauna startupa (kā lai šo jēdzienu tā smuki, vienā vārdā, nolatvisko) attīstību no idejas līdz galaproduktam. Un, protams, interesanti, ka viss darbojas uz WordPress platformas, tātad tā der ne tikai blogiem, bet arī kam vairāk. Un es arī domāju, ka, ja aiz Truemors nestāvētu Kawasaki, tad šis pasākums izbeigtos jau nesācies..

Gravatar Arturs

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 16:25

Es ar pirmajaam trim reizeem, kad tajaa iegaaju iisi peec atveersanaas, taa arii nesapratu kas tas iisti ir un kaapeec. Tikai vakardien kad taa pa iistam papeetiiju sapratu lielo jeegu, un jaasaka ka taa ir visai inciiga. Ja twitter ir taads kaa blogu sms light versija, tad truemors ir taads kaa digg un reddit vienkaarsaaka un light versija, kas tuvaak liidzinaas twitter pat...

Gravatar Beaviz

2007. gada 6. jūnijā, plkst. 02:25

Realaa vertiba projektam bus tikai tad kad to kads nopirks.

Gravatar zila_acs

2007. gada 6. jūnijā, plkst. 22:50

Kaa ir iespeejams, izteereejot $0 on marketing, dabuut pirmajaa dienaa 14,052 visitors, 261,214 page views ?! Jautaaju, jo tieshaam nesaprotu.

Gravatar kintu

2007. gada 6. jūnijā, plkst. 23:42

Tomēr 12K USD ir ļoti nosacīta summa, jo kā Kawasaki atzīst: "However, I did spend 24 years of schmoozing and “paying it forward” to get to the point where I could spend $0 to launch a company.". Salīdzināšanai – 24 gados ASV var nopelnīt pāris miljonus, strādājot kaut vai par kādu specializētu IT adminu.

Gravatar Ivars

2007. gada 6. jūnijā, plkst. 23:43

Word of mouth arī taču ir mārketings, turklāt zila_acs laikam neapzinās angļu valodā runājošās sabiedrības lielumu. Man fascinēja jau sākumā salīdzinoši MILZĪGIE līdzekļi juridiskajos izdevumos un domēnu skaits. Vērienīgi, pat ļoti!

Gravatar vecs ebrejs

2007. gada 7. jūnijā, plkst. 15:29

Tas viss ir ok. Tikai ar ko shaada lapa pelna? Vai ar diviem reklaamas baneriem?