✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kontraversāli

2007. gada 5. jūnijā, 7 komentāri

Lai tiktu priekšā Gūglei, Y! ir nolēmis transformēt informācijas piegādi, paziņojot, ka “tradicionālais informācijas iegūšanas veids - pārlūka izmantošana lapu apmeklēšanai - ir novecojis”. Faktiski šī nevienam nezināmā kompānija ir paziņojusi, ka meklēšana klasiskajā izpratnē internetā teju teju kļūs bezjēdzīga.

Bla, bla, bla. Vecā (esošā) dziesma jaunās (bijušās) skaņās.

Vīzija nav nekas jauns, manuprāt. Visi tagad dara personalizāciju (patīk man šī gramatiski nepareizā teikuma konstrukcija). Meklēšana nekur nepazudīs. Tik vien, ka tā kļūs faktiski neredzama. Katram cilvēkam tiks veidots savs personīgais tīmeklis, kuru stumdīs, bīdīs, papildinās, atjauninās kāda no izvēlētajām platformām - lai tā būtu Google, Yahoo! vai Live veidota.

Sevišķi man iekrita acīs šis skaistais citāts: “The next web will be dominated by someone who does a great job with people manipulations”. Tieši tā tas arī notiks. Praktiski - jau notiek.

Šai ziņā es pat brīžiem atļaujos papriecāties, ka dzīvoju nomaļā un mazā valstiņā, ja skatās no inovāciju skatu punkta. Jo ir iespēja sagatavoties tam, kas jau notiek Tur, bet vēl nenotiek Te. Un mācīties no pirmatklājēju kļūdām, pieļaujot savas - cerams, ka mazākas.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar abc

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 08:47

Tā arī neesmu sapratis - kamdēļ nepārtraukti vajag kaut ko inovatīvu? Ir sistēma, kas strādā labi. Pilnīgi pieņemami. Un kuru ir izdevies pietiekamā mērā 'atkost', lai spētu sameklēt teju VISU, bet te kāds iedomājas, ka taisīs ko jaunu. Piekāšu. Riebjas. Nebūs tā. Provinciālā valstiņa, protams, ir pieslēgta tam pašam tīmeklim, bet lai apgāztu Google mašinēriju, ar šādu ne visai patīkamu ideju nepietiek.

Gravatar UL

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 09:23

Faktiski jau tas notiek un turpinās notikt. Skat, MS jau senos laikos integrēja pārlūku savās OS. Nākošais solis - integrēt search (google desktop, etc), letotāja profila un uzvedības analizatoru (sinhronizējot ar centrālo profilu) un tad jau pārlūkprogramma ir tikai vajadzīga, lai apskatītu kaut ko, kas neietilpst infosfērā, ko piedāvā integrētie servisi. Nu kaut kā tā.

Gravatar JanisA

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 09:47

Tas Yahoo jau var nīdzēt cik uziet, tas tak ir vienkārši lēts mārketings, lai sev pievērstu uzmanību. Gan jau Google tāpat tos jauninājumus ieviesīs ātrāk un labākus. Sorry, bet es neticu, ka kāds viņiem aizlīdīs priekšā :p

Gravatar laacz Autors

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 10:23

Patiesībā noniecināt Yahoo! un Live (ie)spējas ir tuvredzīgi un nekorekti.

Gravatar Grrr

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 10:49

> Ir sistēma, kas strādā labi. Pilnīgi pieņemami. Un kuru ir izdevies pietiekamā mērā ‘atkost’, lai spētu sameklēt teju VISU

Nonsenss. Webā atrodamais patlaban ir tikai niecīga daļa no vispār pieejamās informācijas - grāmatu uc veidā. Kā pirmie ar to saskarās studenti, kuru referāti nu jau tik ļoti sāk balstīties 100% uz wikipēdiju, ka tā tiek augstskolās aizliegta kā primārais avots.

Respektīvi - gribi radīt sev priekšstatu par ko ir runa? Webs ir ok. Gribi kaut ko uzzināt maksimāli precīzi un lai to nav rakstījis kaimiņmājas Borja, kad viņam nav bijis ko darīt -- šanses samazinās.

Gravatar guntisdk

2007. gada 5. jūnijā, plkst. 13:56

Laacz: Patiesībā noniecināt Yahoo! un Live (ie)spējas ir tuvredzīgi un nekorekti.

Piekrītu. Patiesībā tas, ko un kā sāk piedāvāt Y! un MS - ir pilnīgi cita opera, ko tie darīja laiku iepriekš. Tagad tā ir pavisam cita kvalitāte un tehnoloģija. Bet runājot par konkurenci - tai ir jābūt, un es nedomāju, ka Google pieteiks "auksto karu" abām šīm kompānijām, lai viņas iznīdētu ārā pavisam. Konkurence ir veselīga no daudziem viedokļiem, un kā viens no galvenajiem ir tieši - konkurenta piedāvājumi, sniegums, rezultāts - jo, mazliet filozofijas, tavā paspārnē var būt 100 ģēniji, bet vienā dienā pietiks ar vienu absolūto stulbeni, lai visus šos ģēnijus norautu podā ar skaļu blīkšķi.