✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

PCMCIA CAM

2007. gada 20. jūnijā, 46 komentāri

Tad nu ir klāt tā diena, kad manā mājā ir ieradies Baltkoma digitālais TV. Un uzreizi ir jautājumi bez atbildēm.

Attēla kvalitāte ir pakaļā. Palaidu no Baltkom kastītes caur SCART. Bilde ir sliktāka nekā tā bija caur parasto analogo kabeli. Pie kam, caur analogo tiek laists digitālā veidā arī TV24, kuram kvalitāte ir überīgāka pat par analogo. Tāda tā skāde.

Ir aizdomas, tiesa, ka signāla degradācija notiek posmā starp DVB resīveri un TV. Tā kā manam Philips TV ir PCMCIA slots, kurā varot iebakstīt Conditional Access Module, tad ienāca prātā, ka, iespējams, man nemaz nav nepieciešams tas Baltkoma izsniegtais kastveidīgais pagarinātājs un papildus pults. Varbūt ir iespējams šādu PCMCIA CAM iegādāties pie mums? Būtu feini būt drošam, ka tas būs savietojams ar manu TV un pašu Baltkomu :)

Pāris ātri mīnusi. Ja TV kābelis iet caur sienā iebūvētu štekeri, kurā esot integrēts arīdzan filtrs. Pateicoties tam nav pieejami aš veseli septiņi kanāli. Vajadzēs palaist pa tiešo. Subtitri. Subtitri? Jā, rāda ka ir. Bet, izvēloties, subtitru nav. EPG. EPG? Ir. Bet gļuko. Tad ir, tad nav. Pie kam, BBC Prime lepojas ar programmu kaut kādā nevalodā (čehu, poļu, vai kas tml).

Jā, bet komentāros, lūdzu, par CAM PCMCIA variantiem. Un pieredzi ar tādiem, ja ir. Kā noprotu, man ir nepieciešams Conax savietojams PCMCIA CI slotā iespraužams verķis, kurā iestūkāt Baltkoma kartiņu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar jurisv

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 21:18

heh .. es vēl domāju vai ņemt to baltkom speciālo pārejas piedāvājumu, laikam pēc šādām "atsauksmēm" tomēr lietošu to pašu analogo kas pēc pēdējiem kanālu papildinājumiem ir pietiekami ok un pat vairs nav novērota kanālu uzkāršanās.

Gravatar Izliecies

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 21:56

Kāpēc Viasat neņēmi? Tas, manuprāt, ir labāks.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 21:59

Tāpēc, ka netaisos stutēt kaut kur vēl satelīta trauku.

Gravatar Krišs

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 22:10

Ja pat VIASAT ir labāks, kāds mēsls tad ir Baltcom???? Ieguvu Viasat pie sevis mājās un esmu drausi vīlies... ne tur normāla mūzika, ne sports, ne fashion tv ;(

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 22:11

Nu, Viasatam kā tādam piedāvājums ir pakaļā. Bet ne par to ir stāsts. Par CAM moduļiem davaj!

Gravatar Scorpion

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 22:20

Krišs: pa SAT runājot, pat ne zem VIASAT kā brivie kanāli ir pieejams fashionTV, kaut kas no MTV un VH1. Eurosport kanāls kaut kāds arii ir pa briivu. Tas viss zem 19E Astra.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 22:29

Viss. Reliģiskā tipa jautājumus turpmāk marķēšu kā spamu. Mani interesē konkrēta tēma. Basta.

Gravatar Trader

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 00:02

r bijis man Baltcom TV un viņu superinternets. TV vēl tā, bija normāls (pirms digitālais). Internets - pilnīgs sūds. Nokačāt kaut ko - aizmirsti. Ne katru dienu bija iespējams brauzēt. Cik līkas rokas bija tiem, kas to bija stutējuši nezinu, bet rezultāts bija - pēc 4 mēnešu čakara atradu citus. Varbūt tās rokas pašreiz sniedz tos digitālos pakalpojumus. Kopš aiztinos, nejūtos neko zaudējis. Starp citu - šiem mājas lapā bija klientu forums, tagad tas ir aizklapēts ciet. it kā ar mājas lapas pārveidi. Bet kamēr bija - tikmēr pārējie varēja iepazīties ar atsauksmēm par Baltcom pakalpojumiem un uzlabot savu lamuvārdeu krājumu. Pa 20 atsauksmēm dienā. Tipa: man nerāda. Baltcom: - zvaniet (un telefons), Atbilde: tur neviens neceļ. Baltcom: zvaniet (tas pats telefons) un tā pa riņķi Baltcomam esot kaut kāds Helpdesks, kur neviens neceļ klausuli un meistari, kuri ierodas kaut ko labot laika posmā no 11:00 līdz 16:00 (tobiš tev visu dienu jābūt mājās, kad šis nāks). Un neaizmirsti laikā maksāt par pakalpojumiem. Par katru dienu iet penalty. Nopietni. Un tās duras to cītīgi rēķina. Un ja tu no sava konta izskaiti teiksim 25.datumā (ja jāmaksā līdz 25.), tad ja tai durai kontā ir ienācis 26., tad tev uzrēķinās soda naudu. Pašam tā ir bijis. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc tika mainīts šis kantoris. Vēl - ja tev nerāda, tad nedomā, ka tu nemaksāsi. Jo šiem liekas, ka tev rāda. Īpaši forši ir ja nobirst piektdien. Tad zināsi, ka esi brīvs līdz pirmdienai. Jo trubu neviens necels.

Gravatar alx

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 00:35

Nu ir man tas CAM, conax pie kam. Bet ar izzi dtv negāja diemžēl. Nedomāju, ka ietu arī ar baltcom, bet ja vēlies, varu iedot patestēt. Pirku http://www.hm-sat.de/ cerībā, ka jaunākais pieejamais modelis atbalstīs conax 5+ standartu (kas ir minimums priekš izzi, vispār šie izmanto conax 7), bet nu aplauzos un lietoju vien ārējo uztvērēju/dekoderi. Šķiet, ka manam modulim ir conax 4 ar kapeikām.

Runājot par pašiem moduļiem un pieejamību LV - aizmirsti. Baltcom pat skaitās conax oficiālais izplatītājs, bet pcmcia moduļus nepiedāvā. Izzi arī ne.

Par kvalitāti runājot - kaut kādi gļuki mazliet ir, bet kopumā rāda krietni labāk nekā analogo. Gļukus norakstu uz dekodera lētumu.

Btw, tā vien jūtu, ka kāds no nākamiem taviem pirkumiem saistīsies ar kaut ko no šejienes http://www.xnet.lv/index.php?menuid=663&mini=5 . Tas vnk būtu likumsakarīgi:) Iesaku Harmony - patiešām lieliski produkti:)

Gravatar elmucis

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 08:32

Man jau kādu laiku ir Apollo digitālā TV - nesūdzos. Nafig vajadzēja Baltcom?

Gravatar Piu

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 08:52

Kad ievācos esošajā dzīvoklī - izrādījās, ka Baltkom DTV nevar likt pats savu dekoderi, jo nedarbošoties. Tā man vismaz paskaidroja manējais menedžeris. Vēlāk izrādījās, ka varbūt tomēr varētu iet, tikai jādabū tāds dekoderis, kuru LV nemaz nevar nopirkt. B&O džeki arī teica, ka Baltcom ne reizi nav izdevies dabūt uz 1 pulti, tikai Viasat.

Gravatar valdiic

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 09:15

Klau, Laacz, man ir pamatīgas aizdomas, ka, ja tu gribi saņemt atbildes tikai uz tevi interesējošo jautājumu, tad jājautā ir specializētā forumā nevis savā blogā. Tava bloga apmeklētāji, kā jau būsi pamanījis, lielākoties nav telekomunikāciju inženieri.

Gravatar jo

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 09:35

nu piesleedz taapat - bcom paketee dazi kanaali ir nekodeeti - ja tev tv tieshaam normaali uztver dvb-t - tad vinjam vajadzeetu atrast tos ~110 kanaalus un dazus (visas vieteejaas televiizijas) raadiit. Ka kvaltaate slikta gan izbriina - varbuut pasaki kaadaa zinjaa ? cam modulis ir vajadziigs Conax, bet veel daudz kas no tv atkariigs - vinjam var buut kautkas ir softaa nogriezts ...

Gravatar vobla

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 09:36

man jau pasen ir Baltcom digitālais. Kvalitāte ļoti laba, tā kā problēmai jābūt tavā galā...

Gravatar jurisv

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 09:41

ceru ka runātāji saprot ka gadījums ir jelgavā :)

Gravatar jo

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 09:48

un ? vai tad tur bcomam nav dvb-t signaals kabelii (ko vinji pashi uztver no riigas tornja pa mmds) , vai arii laaczim ir savs mmds konvertors ? bet no taa jebkuraa gadiijumaa nekas nemainaas - ir dvb-t signaal kabelii decimetru diapazonaa, ko ciparu tv ir jaaraada ...

Un tos conax moduljus tirgo sateliitu tv bodees

Gravatar afigel

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 12:03

bija izdeviiba baltcom cilveekam uzjautaat kaa reiz par philips un sony dvb-t uztveereejiem un aparaatos pieejamo pcmcia slotu - shamais atvilka kautkaadu savu moduli ar karti - tas darbojaas. finaalaa noskaidrojaam, ka jaa- var nenjemt to baltkom dekoderi, tikai tad ir jaatrod tas adaperis, kursh saprastu tv un balktom karti.a kursh ir iistais man domaat vinsh ats iisti preciizi nemaaceeja teikt.

Gravatar Chebureks

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 12:09

Ir risinājums, ļoti elementārs - paņem, ielien kastītes settingos un atrodi kur vari pārslēgt scart izeju uz RGB (vislabāk) vai vismaz SVideo režīmu. Attiecīgi to pašu uz teļļuka (kas, kā nojaušu, tagad tev LCD 32" - pārbaudīt vai scart ieeja uzstādīta RGB vai SVideo režīmam (savādāk bilde būs melnbalta).

Gravatar afigel

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 12:11

vai arii izmanto komponento izeju

Gravatar laacz Autors

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 12:12

Baltkom kastei ir komponentā izeja? Kur? :)

Gravatar afigel

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 13:14

nu ja nav tad nekaa....

Gravatar jo

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 13:23

ir taads liels kantais shtepselis SCART uztvērēja pakaljā - tur arī ir dabonams komponentais RGB signaals :-} (dažiem uztvērējiem no tā pasha SCART ārā var dabūt arī s-vhs komponenshu signālu) tikai pirms tam menju japarsledz vinsh no kompozītā uz RGB - vienīgais ir redzētu kautkādi kreisie tv (pienemu ka tavs Philips nav no tiem), kam rgb ieejas nav noterminētas un rezultata signals pārberās un bilde ir nebaudāma - tā kā vajag tik eksperimentēt ... bet nu ja tev tv ir ar dvb-t tjuneri, tad jau tu vari salīdzināt kāda bilde labāka - ar ārējo kasti vai ar iebūvēto tuneri ...

Gravatar garamgajejs

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 13:35

ir dzirdets ka biezi vien ir pasa TV vaina, (nu vai drizak dekodera un TV saderiibas vaina) Ir specialisti, kas iesaka vispirms ievilkt majas televiziju un tad tikai piemeklet atbilstoshu TV kasti uz kuras skatiities. Nu nezinu vai tas kaut ka liidz, bet ja ir majas vairaki telljuki, tad pamegini pieslegt abus un paskatiities vai nav izmainas. ja uz otra telluka ir labak, tad var meginat rakties dzilak un skatiities kadu dekoderi likt pie attieciga TV modela. Vispar varetu papildinat velak so postu ka ir veicies ar attela uzlabosanu.

Gravatar afigel

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 14:08

RGV via SCART nav gluzi tas pats YPbPr

Gravatar Mick

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 14:29

Nu un ko te lai saka? Laikam jau tikai to, ka vēl viens cilvēks iekritis. Baltcom diemžēl ir tipisks Šmidres produkts, ar vienu domu, jo vairāk kanālu ar baisu kompresiju, pa vienu tievu drāti, jo labāk. Pat necenties, jo no tā signāla, kurš tur tiek piedāvāts nevar izspiest to kā nav - kvalitāti. Bilde ir un būs nu zini jau kur. Un tas ir iemesls kāpēc man ir bail no tā, ka Šmidrem kāds varētu atļaut visLatvijas ciparizāciju. Būs baisās problēmas. Bet nu skola maksā naudiņas. Diemžēl mūsu pašu.

Gravatar Normunds

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 10:37

<i>Ir aizdomas, tiesa, ka signāla degradācija notiek posmā starp DVB resīveri un TV.</i> . Lai šīs aizdomas apstiprinātos vajag pārbaudīt sekojošas lietas:

  1. Scart kabelis. Tie ir 2 veidu - 9 pin un 21 pin. Atskrūvē štekeri un palūko vai tam ir vadiņi pielodēti pie visām kājām, ja nav tad dodies uz veikalu un nopērc pilno scart kabeli.
  2. TV ieeja - nezinu neko par konkrēto philips, bet ir redzēti TV, kam ir scart ieejas bez RGB, tb tikai composite video. Izpēti TV manuāli kas ir teikt par ieejām.
  3. DVB uztvērēja menu sameklē TV settings un pārbaudi vai tur ir iestādits TV izejas tips - RGB
  4. Rozete - likvidēt nafig vai nomainīt ar tādu kurai nav filtra [parasto divcaurumu rozeti]. Rozeti iesaku pirkt veikalā, kur cilvēki saprot ko pārdod - yota, intersat, unisat etc nevis krauta vai rimi.
  5. CAM moduļi ir nopērkami, tik pie pirkšanas vajag nočekot vai tie strādās ar BTV conax 5 versiju un money back iespējas. Cena CAM moduļiem bija kaut kur starp 50 un 100Ls. Ā, un tev vajadzēs tieši conax nevis multisistēmu moduli.
  6. epg un subtitri var gļukot rozetes dēl - rozete vājina signālu,tapēc vajag paeksperimentēt pievienojot DVB pa tiešo.

Gravatar w

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 10:38

baltcom kanalu kvalitaate jau ri sachakareeta pirms tas signaals tiek paarveersts par DVB-T. baltcom raida kaut kaadaa savaa standartaa un peec tam to signaalu konvertee uz DVB-T.

Atteela kvalitaates zinjaa Viasat u.c. lielaakaa dalja DVB-S kanaali ir ar daudz labaaku atteela kvalitati, nemaz nerunaajot par skanju.

Par tuneriem, zinu cilveeku kursh Baltcom defaultaa vietaa piesleedza Samsung ar iebuuveetu Conax CAM - viss straadaa. Beigaas gan Baltcoms tika pasuutiits nah un tika uzlikts shkjiivis. Komentaars peec tam bija taads, ka baltcom video/audio kvalitaate ir totaali d...aa

Gravatar Normunds

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 10:41

<i>baltcom kanalu kvalitaate jau ri sachakareeta pirms tas signaals tiek paarveersts par DVB-T. baltcom raida kaut kaadaa savaa standartaa un peec tam to signaalu konvertee uz DVB-T.</i> . Apbrinojami izsmeļošas zināšanas par to ko BTV dara ar DVB sigālu pirms atdot skatītājam :-) . Nez kurš ir tas savs standarts kurā raida BTV pirms signāla konvertācijas uz DVB-T?

Gravatar w

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 11:57

savaa pashaa vecajaa, kuraa vinji kaadreiz raidiija analogi ar savaam speciaalajaam antenaam. Kaa tas saucas nezinu.

Gravatar jo

2007. gada 25. jūnijā, plkst. 16:01

to 28, 30. w @ 2007.06.22. 11:57, teica:

:-}}}} lielākas stulbības laikam grūti ir izdomāt :-} ja tu vispār nekā nezini par to kas notiek b-com galvas stacijā un neko nesaproti ne tikai no DVB, bet no tv tehniskās puses tad kāpēc rakstīt un piešārņot svešas mājaslapas ar stulbībām ? vismaz pamācies kautko par tēmu pirms runāt ...

Loģiski, ka b-com DVB signāls tiek iegūt statmux'ējot ienākošos dvb-s signālus uz b-com dvb plūsmu bez pārveidošanas uz analogo.

Gravatar ZBH

2007. gada 25. jūnijā, plkst. 16:39

jebkuraa gadiijumaa ar SCART es silt iesak to kabel uztaisiit cik vien var iis.

Gravatar Normunds

2007. gada 2. jūlijā, plkst. 09:56

Izdevās palaist caur RGB? . Vienu lietu piemirsu - tūneris, kas ir DVB-T televizoros, tas ir ļoti standarta tūneris. Tas nozimē to, ka tu BTV digitālo TV neredzēsi :) DVB-T standartā ir izņemts laukā S diapazons [270-430MHz] un BTV savus kanālus kā reiz ir ielikuši šajā diapazonā.

Gravatar Didzis

2007. gada 8. jūlijā, plkst. 15:20

"DVB-T standartā ir izņemts laukā S diapazons [270-430MHz] un BTV savus kanālus kā reiz ir ielikuši šajā diapazonā."

es gan tā neteiktu. Lai gan man nav BTV dekoders, ir parastā kabeļtelevīzija un PC ar DVB-T tjūneri. Visi digitālie kanāli tur atrodas no apmēram 512MHz un uz augšu. Neliels offtopic's... varbūt kāds zina vai ir iespēja ar kkādiem emulatoriem vai ko tamlīdzīgu atvērt arī kodētos kanālus uz PC?

Gravatar Rukis

2007. gada 12. oktobrī, plkst. 21:23

Kaa ir ar tiem DVB-T tjuneriem - nav kaads kam ir HDMI un kas vienlaiciigi darbojas ar BTV. Un vai caur Shiem tjuneriem mees kaadreiz vareesim sanjemt arii HDTV? Kaa ir ar HDTV un DVB-S tjuneriem? Ir nav taadi?

Gravatar Gas

2007. gada 25. oktobrī, plkst. 21:05

To alx, to laacz. Kā beidzās testi. Man aktuāls šis pats jautājums. Gribēt Conax CI pirkt, bet vismaz ar niecīgu sajūtu ka nebūs uzreiz jāizmet. Vai var sarunāt patestēt ???

G.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 25. oktobrī, plkst. 21:07

Gas: bezjēdzīgi. Tas modulis darbojās tikai optikas zonā. Ja mājā vai rajonā baltkoma signāls (arī digitālais) ienāk caur antenu, nevis optiku, šis modulis nelīdzēs. Ja ir optikas zona, tad būs labi.

Gravatar Gas

2007. gada 26. oktobrī, plkst. 01:09

Super, tieši mans gadījums, ir optikas zona. Jautājums ir kādu tieši to karti vajag, netā var atrast dažādas DVB-T Conax versijas, mpeg2, mpeg4 utml. brīnumus.. Sat bodē pateica ka nevarot nodrošināt jo svarīgs esot arī kartes softs, kas pamatā piedzīts SAT vajadzībām.

Gravatar gulbis37

2007. gada 30. decembrī, plkst. 15:30

ja man televizoraa ir iebuuveets digitaalais sat tuneris,ko man veel vajag,lai vinsh raadiitu baltcom digitaalo tv testu ?

Gravatar ZBH

2008. gada 3. janvārī, plkst. 17:38

laacz : caur kaad anten? decimetru vai to tipa California Amplifier neaceros kuram diapazonam? a kaa tad taas optiks zons piesleegums izstaas?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 3. janvārī, plkst. 17:40

ZBH: Es nezinu. Anten ir kopistisk uz māj jumt. Man tik tās galā ir pieštepselēts tas dekodieris. :)

Gravatar Ivars

2008. gada 26. aprīlī, plkst. 09:01

Man ir Sony Bravia televizors ar digitālo tuneri un CI Conax slotu. nopurku no Baltkoma to karti pa 10 Ls, nopirku Conax moduli no Vacijas pa16.50 Ls - viss strāda, tikai nav tas 25 programmas, ir tikai visas (izņemot trešo) Latvijas un vēl kādas 5-8 papildus. Ja, izlasiju šeit par to sienas rozeti, tulīt iešu savienot pa taisno, varbūt būs vairāk programmu? Vienu brīdi bija pat hokeis no NHL, bet laikām test laikā tur viss mainās. Bet pa Conax mod. - ja kādam vajag, tad tiešām jautājiet - atbildešu kur dabūt.

Gravatar kaut kaads kreisais tehnikjis

2008. gada 4. maijā, plkst. 15:52

nezinu vai veel aktuaali, bet:

  1. CAM moduljiem ir standartizeets piesleegums PCMCIA. Taatad principaa jebkursh CAM der jebkuram DVB-S vai DVB-T tuunerim. Taa ka paliek tikai jautaajums par iisto kodeeshanas standartu.

  2. Itkaa var dabuut arii tetan: http://pro.hannu.lv/ Ja nemaldos tad arii baltkoms savaa forumaa kaut ko teica par hannu pro.

offtopic: vaidzeetu panjemt to karti un saakt gatavoties free to air. taa la,i taka beigsies testi, vareetu priecaaties ;)

Gravatar martinels

2008. gada 27. maijā, plkst. 13:37

Conax CAM moduli var nopirkt hannu pro bodē uzvaras boulevardā 5 par 35 Ls un neoshopa interneta tirdziņā, par 37 lošiem. Abiem variantiem esot sistēmas VersijaNr.7 tā ka vajadzētu strādāt arī IZZI, bet to es nevaru galvot, to es pats tuvākajā laikā tikai taisot izmēģināt.

Gravatar martinels

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 16:06

Ai, tomēr nebūšu izmēģinājuma trusītis ar Conax CAM moduli, jo IZZI pierunāja mani paņemt viņu dekoderi 2 gadus par brīvu un tā. Un baigais loms pirkt to karti par 35 Ls.

Gravatar Ginc

2008. gada 26. oktobrī, plkst. 07:15

Nopirku jaunu LG televizoru. Tam ir DVB. Pameklēju un man atrada visus 110 digitālos kanālus no tā paša baltikom optikas vadiņa, bez kaut kādiem dekoderiem/kartēm (esmu optikas zonā). Tikai liela daļa kanālu protams ir kriptēti. Lai atkriptētu laikam būs jāiet uz Hannu pro un Baltkom pēc PCMICI un smartkartes. Signāls kopumā ir stipri labāks. Taču vēl ir dikti tālu no kārtīga HDTV. Šeit jautājums. Kakova ##$%# baltkom ar digitālo televīziju neraida normālas kvalitātes HDTV signālu. Shit....