✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

VK

2007. gada 20. jūnijā, 17 komentāri

Ziņās raksta, ka Valsts Kontrole atklājusi to un nav atklājusi šito. Pat KNABam šo to rekomendē. A kurš kontrolē Valsts Kontroli?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Az

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 09:45

Iz likuma par VK:

1.pants (2) Valsts kontrole pakļauta vienīgi likumam.

Gravatar Glupais

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 10:50

Jā, tā VK jau konkrēti sēž man aknās... Un kas ir pats stulbakais - manas nozares speciālisti izskatās, ka nesen izlaisti no universitātes un ir pilnīgakie čaiņiki...

Gravatar Grrr

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 11:24

Kurš gan tikko no uni izlaists nav nedaudz čaiņiks kamēr viņam neuzrodas realitātes pieredze?

Gravatar mikii

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 11:34

valsts kontrolei ir pietiekama paškontrole ;)

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 11:45

nu, pamatpunkti ir šādi:

<blockquote>45.pants (1) Valsts kontrolē gada finansu pārskata revīziju veic zvērināts revidents vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība, kuru konkursa kārtībā izraugās Saeima. (...) 65.pants Ja Valsts kontroles padome šā likuma 64.panta kārtībā iesniegto sūdzību ir noraidījusi, kā arī gadījumos, kad Valsts kontroles padome lēmumu pieņēmusi saskaņā ar šā likuma 20.panta trešo daļu un ar lēmumu tieši tiek aizskartas kādas personas vai revidējamās vienības tiesības un tiesiskās intereses, personai vai revidējamai vienībai ir tiesības pārsūdzēt Valsts kontroles padomes lēmumu Augstākās tiesas Senātā 30 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas. Pārsūdzētajā daļā lēmuma spēkā stāšanās kārtību nosaka Senāta nolēmums.</blockquote>

tas nozīmē, ka pārsūdzība nonāk uzreiz pēdējā iespējamā tiesu instancē.

tīri hipotētiski tas nozīmē, ka "kāda persona" varētu arī no malas apstrīdēt revīziju, kurā <b>nav</b> atklāta kāda cūcība, kas skar tās intereses. tiesa, precedenti man nav zināmi.

ja VK bliež sviestu, teorētiski to var iesūdzēt arī par g&c aizskaršanu.

un vispār, kas Tevi īsti uztrauc - tas, ka šajā iestādē nav pareizās partijas poļitruka?

Gravatar eermaniitis

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 13:28

gygyyy ... nostraadajis 10 gadus valsts apmaksaataa darbaa varu tikai piebilst

VK vairaak kaa neizdariibas preemeeshanas kaartiibaas (kas starp citu ir likumdeveeju nedorobotka 99% gadiijumu) neko atklaat nevar

to pieraada visa liidzshineejaa prakse .... hehh ... buutu jamie pie praivatizaacijas kjeerushies, vai kaa cita - tak nee tur vienk maizes teevi neljauj

kaads tur pakljuties likumam .... maakonjteevam jamie padoti ... vai kam citam

no otras puses - kas tad straadaa VK - un kas straadaa tadiem maakonjteeviem

vai tieshaam kaadam kaadas iluuzijas ka taa oome no VK spees razskost sheemas ko sastraadaajushi 3 labaak apmaksaatie advokaati Latvijaa? un ja pat oomei pietiks praata saprast taas sheemas - vai vinja spees piesiet likuma pantu (piebildiishu - neuzrakstiitaa likuma pantu) pie izdariibaam, vai oomei kas sezh VK priekshgalaa pietiks drosmes sho sasaisti nodot tiesai un vai tiesa spees notiesaat?

suudu! vinji speejiigi tikai ar pirkstu braukt pa likumu un atrast komatu kljuudas - nekam citam deriigi neir!

Gravatar eermaniitis

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 13:42

piemeers - valsts uznjeemums paardod iekaartu privaatajam pa 10k ... no labas paardoshanas rezultaatiem izmaksaa darbiniekiem preemijas

tad luuk - VK atnaaks un atradiis kaukaadas hernjas preemeeshanas kaartiibaa

bet to, ka dotaa iekaarta tika paardota pa 10k (atklaats aukcions) bet vinjas tirgus veertiiba ir 10kk vinjus neinteresees - jo nav likuma kaa paarbaudiit "riikojas kaa atbildiigs saimnieks" - kaut arii 10k ir labi ja metaalluuzhnja cena ...

aga bet toties oome kas sezh augstaa kreeslaa bljaus pa visaam purslaam, ka notikusi klaja likuma neieveeroshana - redziet 5k ticis izmaksaats drusku ne taa kaa vajag!!! smiekli naak

tad par kadaam VK mees te runaajam - kantoris acu aizmaaleeshanai!

Gravatar Cidonija

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 15:22

Kādu laiciņu atpakaļ Dienas Biznesā bija intervija ar zvērinātu revidentu Sandru Dzereli un šīs intervijas virsraksts bija: "Viņa Kontrolē Valsts Kontroli" Tākā tavs jautājums ir atbildēts :)

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 19:52

@eermaniitis:

nav tiesa. VK veic gan lietderības, gan efektivitātes auditu, tikai par to atzinumiem prese raksta mazāk, jo tajos, lūk, ir jāiedziļinās. nav arī likuma, ka kādam šie atzinumi būtu jāņem galvā - bet tā jau nu vairs nav VK vaina.

vēl arī tas, ka VK aktivitātēs ir sezonāli cikli - aprīlī nāk klajā atalgojuma sistēmu izvērtējums, bet maijā ķidā ministriju + vēl šādu tādu iestāžu finanšu pārskatus - tāpēc arī šobrīd visi ņemas par tām nelaimīgajām prēmijām. tā ir vienkārša lieta, visiem saprotama - turpretī pēc atzinuma par Rīgas mežiem bija klusums.

Gravatar eermaniitis

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 22:08

e .. vecais labais Beregu

hehe ... nee nee nee ... es rakstu ne par to ko var vai teoreetiski "var" izdariit VK

bet gan ko vinji dara ... un tas ir: velk ar pirkstupaar tekstu un ar otru roku pa likumu

itkaa viss pareizi, bet par taadiem efektivitaates auditiem ... mhehe ... nu nevajag ... var buut ka arii dara ... bet pac neesmu saskaaries ne pa matu ... tochno!

taa izsakos jo esmu gaajis cauri shiem auditiem ... nu nifiga taas omes vai studentes nevar atrast - nu nevar un viss .... taapeec arii ne zelta ome bljaustaas par kautkaadiem fignjaam teiksim par formalitaateem (kas kaa jau teicu 99% gadiijumaa ir likumdeveeju neizdariiba - piemeers: veeleeshanu likumaa nav paredzeets ka veeleeshanu komisijas bez algas sanjem arii preemiju ... hh kaut arii 99% no valsts straadaajoshiem shaadas premijas sanjem - tas nopeedeejiem piemeeriem) .... bet tajaa pashaa laikaa - izanalizeet partejisko piederiibu un ministriju investiiciju programmas ... hehe - nu jaa - smiekliigi

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 20. jūnijā, plkst. 23:03

lasām šo <a href="http://www.lrvk.gov.lv/upload/9-2006-Zi%C5%86ojums.doc" title="Rīgas pašvaldībai piederīgās meža fonda zemes ārpus tās administratīvās teritorijas pārvaldība un apsaimniekošana" rel="nofollow">ziņojumu (.doc)</a>:

<blockquote>11.(...) Rīgas pašvaldības iestāžu grāmatvedības uzskaitē vēl nav ņemti uz pašvaldības vārda zemesgrāmatā ierakstīti ārpus pilsētas administratīvās teritorijas atrodošies 15 zemesgabali ar kopējo platību 67 ha un kadastrālo vērtību Ls 346,8 tūkst. Šādas rīcības dēļ nepamatoti tiek samazināta pašvaldības aktīvu kopsumma. Pašvaldībai piederīgās zemes savlaicīga neuzrādīšana grāmatvedības uzskaitē var radīt pašvaldības mantas izšķērdēšanas risku. (...) 15.(...) Aģentūra līdz šim nav noslēgusi nevienu nomas līgumu par ezera vai ūdenskrātuves nodošanu apsaimniekošanā fiziskai vai juridiskai personai. Aģentūra nav izmantojusi iespēju gūt ienākumus no ezeru un ūdenskrātuvju iznomāšanas. (...) 79.Kailcirtēs koksnes 1 m3 vidējā nosolītā cena ar slēpto cenu ir apmēram Ls 20. Kailcirtēs trīs gadu laikā bez slēptās cenas tika izsolīti 67 666 m3 par Ls 721 750. Iespējamais neiegūtais ienākums no kailciršu izsolēm bez slēptās cenas varētu būt apmēram Ls 631 570 (67 666 m3 x 20 Ls/m3 – Ls 721 750 = Ls 631 570 ), skat. 2. tabulu.</blockquote> tie ir tikai pāris fragmenti, kopā tur ir 16 lappuses. sarakt var visu ko, taču sāpe ir tā, ka nav neviena, kas maigi turētu saujā Birka olas un laiku pa laikam apvaicātos «nu, kā tad būs?». tāpēc visai drīz atkal tukšs un kluss ir klajumā.

Gravatar eermaniitis

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 00:16

ai da nu tevi ... par to ka arii par komatu kljuudaam ir jasmeeree rokas gar olaam - nu jaa ordnungs ir ordnungs

es par kautko citu - tishi valsts kontrolei ir jaaseko liidzi lai valsts un pashvaldiibu uznjeemumu valdes un padomes un kas nekas riikotos kaa " atbildiigi iipashnieki" kaa tas notiekts vinju darbiibu reglamenteejoshos likumos - a par shaadaam te lietaam i kas bijis a?

prokuratuura taga njemas ar ventspils uznjeemeejiem - bet nu bittiit matos - vinji visi bija valsts uznjeemumi ... es ne par to ka asinju vajag - bet gan parto kavot neieregistreets zemesgabals nu ir paaraakais paarkaapums (vinju nevar nedz paardot nedz kjiilaat - principaa ja pilseeta nedomaa vinju likt lietaa tad tiek ieekonomeeta nauda un viss - uz registraacijas reekina .. e bet nu lai paliek) bet tur kur vajag kautko peetiit tur iet knabis dzert kafiju, bet oomes seezj un kjersta kautkaadus neregistreetus zemesgabalus ;-)

nu vai nav jociigi? ....

p.s. mana pers nostaaja ka vid un valsts kontrolei jaabuut labaak apmaksaatie un kompetentaakie juristi, graamatvezhi un kas nekas - shobriid tur redzu tikai oomes - un tas ir beediigi

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 07:29

vairums Ventpils uzņēmumu tika privatizēti jau deviņdesmitajos, bet Ventspils naftas valsts daļas turētāja līdz nesenam laikam bija Ekonomikas ministrija. tā ka Ventspilī VK īsti nav ko darīt. (koģenerācijas staciju gan, starp citu, izrevidēja.)

kopumā ņemot, izmaksu/ieguvumu attiecība VK ir vismaz par pāris kārtām labāka nekā Knābim utml.. pārdesmit tūkstoši vienā vietā, pārdesmit citā, un beigās varētu savākties miljoni, ja vien būtu kaut kāda pēckontrole.

tādos nereģistrētos zemesgabalos mēdz notikt brīnumu lietas. netālu no mana miesta ir viena no tām neiznomātajām ūdenstilpēm - un raugi, kaut kādi Ostapa Bendera mazbērni iz uzslējuši tur barjeru un jau kuro gadu iekasē naudas vienības par piebraukšanu. pieļauju gan iespēju, ka to karjeru tiem ir iznomājusi pagasta pašvaldība, domādami, ka tas pieder viņiem. nav sanācis noskaidrot - es to dīķi apmeklēju kājām un no otras puses :)

kādam jau ir jāķersta arī sīkās rebītes. jābrīnās tikai, kāpēc «godīguma partijai» tas tik ļoti nepatīk :D

Gravatar kastrolis

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 12:49

Ak dies, ku maniakāla diskusija

Gravatar lasītājs

2007. gada 21. jūnijā, plkst. 18:03

Valsts kontrole nevar nevienu sodīt. Tā dod atzinumu par to, ko atradusi, iesaka, ko darīt. Jā, ir tur omītes un opīši, viņi pat nav kompetenti noformēt revīzijas ziņojumu. Taču cik daudz jaunieši, cik kompetentie speciālisti ir gatavi doties uz VK un tur strādā?

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 01:26

reizēm tomēr ir arī <a href="http://www.tvnet.lv/auto/autosport/autososeja/article.php?id=4850717" title="TVNET" rel="nofollow">reakcija</a>:

<blockquote>Pēc Valsts kontroles revīzijas atzinuma Ģenerālprokuratūrā sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu, cik likumīgi un valsts interesēm atbilstoši rīkojusies Satiksmes ministrija (SM) un citas valsts institūcijas, pieļaujot nacionālās sporta bāzes "Biķernieki" privatizāciju.</blockquote>