✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Elektrība ne no kā

2007. gada 5. jūlijā, 14 komentāri

Īru kantoris, kurš kādu laiku atpakaļ apņēmās pierādīt, ka fizika nav tik liels šķērslis, lai liegtu izveidotu faktiski perpetum mobile, nekādi nespēj likt darboties savam mega devaisam Londonā. Nez. Viņi tik tiešām ir tiktāl sajājušies? Varbūt kāds viņus ir feini apčakarējis? Vai arī vienkārši piedurās?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kirils

2007. gada 5. jūlijā, plkst. 19:52

joprojaam ar nepacietiibu gaidu. :D

Gravatar Agris

2007. gada 5. jūlijā, plkst. 21:02

Mans domāt, ka uz Zemes šāds perpetum mobile nav iespējams kā tāds. Uz katru priekšmetu, lai kāds tas nebūtu iedarbojas dažādi spēki, pie tam no dažādiem punktiem un ar dažādu stiprumu. Potenciāli perpetum mobile varētu strādāt absolūti nemagnētiskā, neviena fizikāla spēka neesošā, vakuuma noslēgtā telpā. Kad tāda tiks atrasta - hvz, jo pat Kosmosā eksistē spēki :(

Gravatar Kirils

2007. gada 5. jūlijā, plkst. 23:24

jautaajums vai nav kaada speeka vai pluusmas, kas liidz shim nav apzinaata, no kuras tad var pasmelties energjiju.

Gravatar Paksis to Kirils

2007. gada 6. jūlijā, plkst. 08:44

Pietiek ar zināmajiem - gravitācijas lauks un zemes magnētiskais lauks. Perpendikulāri vērsti spēki. Jāiemācās tikai paņemt. Zibeni arī vēl neviens jēdzīgi nav iemācījies "utilizēt":) Tā, ka tās mantas- brīvas enerģijas ir atliku likām.

Gravatar murmulis

2007. gada 6. jūlijā, plkst. 11:22

mu ja vareetu darbinaat kaut ko no neitriino pluusmas, tad buutu "perpetum mobile" nosaciiti, neitriino pluusma ir aktiiva visu laiku, vieniigaa probleema ir taa, ka tie neitriino visam iet cauri ka nemetas, liidz ar to izmantot to pluusmu ir pagruuti. bet nu alternatiivaas energjijas avoti veel ir daudz, saulesbaterijas, tikai LK=41% (max, reaali ~20% afaik), viljnji, veejsh. veel baterejas jaauzlabo, lai var vairaak un ilgaak saglabaat.. buutu jau jauki, piemeeram vasaraa vaakt saules siltumu un ziemaa jamo izmantot maajas apkurei...

Gravatar weedy

2007. gada 6. jūlijā, plkst. 12:12

Puika gribēja publicitāti.

"There's no such thing as negative PR.."

Gravatar DeeWee

2007. gada 6. jūlijā, plkst. 12:17

Par braaljiem Wright'iem arii smeejaas - mission imposible.

Gravatar aiks

2007. gada 6. jūlijā, plkst. 15:39

Citējot steorn.com:

Sean McCarthy CEO stated that “technical problems arose during the installation of the demonstration unit in the display case on Wednesday evening. These problems were primarily due to excessive heat from the lighting in the main display area. Attempts to replace those parts affected by the heat led to further failures and as a result we have to postpone the public demonstration until a future date.”

Gravatar Grrr

2007. gada 7. jūlijā, plkst. 12:27

Nu, skat. arī "Coriolis force", "Casimir effect". Varianti ir.

Te bija līdzīga ideja, kas klīda apkārt, pirms gada aptuveni apsprieda slashdotā, ka izmantojot magnētus specifiskā veidā piestiprinātus pie noteiktas konfigurācijas rotējoša diska arī var ražot elektrību IT KĀ par brīvu - bet īstenībā protams izmantojot magnētismu. Kaut kāds japānis bija uz šī pamata būvējis visādas pariktes, sākot no ventilatora. Ar ko gan tas beidzās, neizsekoju.

Gravatar MikusR

2007. gada 7. jūlijā, plkst. 23:46

magnēta magnētiskā enerģija, līdzīgi ķīmisko elementu atdotajai elektroenerģijai, izsīkst, veicot ierīcei paredzēto darbu, magnēt-jauda pietiek apmēram 3 mēnešiem (gan atkarībā no slodzes), tad tie jānomaina (jāuzlādē)

Gravatar Zachary

2007. gada 9. jūlijā, plkst. 11:29

MikusR No kurienes tāda informācija par 3 mēnešiem. Pēc teorijas, tam cik enerģijas ņem nost izmantojot magnēta magnētisko plūsmu nevajadzētu nekādi ietekmēt magnēta magnētiskās īpašības.

Gravatar Spudders

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 16:19

"magnēta magnētiskā enerģija, līdzīgi ķīmisko elementu atdotajai elektroenerģijai, izsīkst, veicot ierīcei paredzēto darbu, magnēt-jauda pietiek apmēram 3 mēnešiem (gan atkarībā no slodzes), tad tie jānomaina (jāuzlādē)"

Tu jefiņ ja nezini kas ir magnēts tad beidz muldēt. Magnēts sastāv no domēniem - atomu grupām kam piemīt noteikts magnētiskais lauka stiprums un vektors, šie domēni nosaka kopējo magnēta magnētisko lauku. Retzemju magnēti pie pareizas to lietošanas (nepārsniedzot darba temperatūru, un Hc) tie praktiski nezimaina domēnu struktūru un saglabā magnētiskās īpašības varāk par 100 gadiem. Pie tam enerģijas radīšanai nav nepieciešams lai domēni saglabā savu oriantāciju, tieši otrādi jo vairāk tie izmainās ārējā magnētiskā laukā jo labāk, svarīga ir tikai magnētiskās viskozitātes aizture.

Gravatar laponis

2008. gada 23. janvārī, plkst. 21:58

veciisi,man koleegis straadaa uz kugja,piestiprinaajis sievas foceni pie borta ar magneetu un focene jau karaajas paari par desmit gadu.tad jau var saprast,ka magneets savu energiju taa neatdod,kaa izsakaas spuddere.man jau viens eksperiments griezaas,bet ne ilgi.Probleema ir taada,ka magneetus noteikta lieluma un daudzuma nevar tik viegli dabuut.padomaajiet,taa ir; muuziigaa:energija,kuru ir jaaprot izmantot.Visa galaktika ir viens liels magneetiskais lauks.Ja kaadu ieinteresee,varam sadarboties,tas ir interesanti!