✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Terminālis

2007. gada 10. jūlijā, 9 komentāri

Kā gadījies, kā ne, bet mums uz vienu terminālo serveri (windows serveris) slēdzas klāt lietotāji ar dažādiem reģionālajiem settingiem. Serveris pie sevis uzliek tos pašus reģionālos iestatījumus, kādi ir lietotājam. Taču, mums tomēr būtu nepieciešams, lai tie ir latviski, jo pretējā gadījumā aplikācija nerāda korekti latviešu burtus. Vienu reizi (pagājušogad septembrī) to jau biju izdarījis. Un šodien, kad nākas to pašu veikt uz servera aizvietotāja aplauzos, jo neatcerējos...

Šo pierakstu pavisam konkrēti sev, lai neaizmirstu atkal. Biezpienu jau esmu pasūtījis.

Ņemam šo arhīvu - setlocale.zip. Tajā ir divi faili. Readme.txt satur informāciju par lokāļu kodiem, bet izpildāmais fails ir tas, ar kuru tās var uzstādīt.

Maģiskā komandrinda, kura, atkarībā no apstākļiem un vajadzībām, ir liekama vai nu Startupā vai lietotāju/grupu/mašīnu logon skriptos, ir sekojoša: setlocale.exe 00000426.

Bļambas, uz ko tas attiecas (lai vēlāk pats varētu sameklēt; tādi kā pseidoatslēgvārdi): reģionālie iestatījumi, regional settings, locale, setlocale, nah.

P.S. Tas gan neatrisina problēmu, ja lietotājs diskonektējas no sesijas un pēc tam atkal piekonektējas, jo tai brīdī startup/logon skripti netiek palaisti un TS lokāli uzstāda uz to, kura ir lietotājam.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vilx-

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 13:46

Ja runa ir par atcerēšanos - pirms pāris gadiem Tu (laikam Tu... ne?) biji devis linku uz kaut kādu lapu, kur bija kaut kādus 20 gadus veci tehnikas žurnāli ieskenēti - tīri interesanti bija. Bet tagad es vairs nevaru atrast. :( Varbūt vari palīdzēt? :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 13:46

Vilx-, ja godīgi, tad neatceros :>

Gravatar laacz Autors

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 13:52

Vilx, a par kuru tēmu tas bija?

Gravatar gerard

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 15:10

Vai tiešām vienkāršāk nav sakonfigurēt vienu lietotāju ar nepieciešamajiem softiem / settingiem un uzkopēt profilu pa virsu C:\Documents and Settings\Default User\ ? Ja novāc pieeju desktopam, tad lietotājam īsti nesanāks salikt citus iestatījumus bez opcijām, ko par drošības pieejas pārkāpumiem vai hakošanu grūti nenosaukt.

Gravatar aparapacis

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 16:26

To gerard: Bet ja cilveeki straadaa uz savas darba stacija un RD izmanto tikai, lai konkreetu softu lietotu?

Gravatar gerard

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 17:28

aparapacis: manis aprakstītā operācija jāveic uz servera (aizmirsu to pieminēt). Sakonfigurē serveri, uztaisi lietotāju ar visiem viņam nepieciešamajiem pribambasiem un softiem - nokopē profailu (My computer --> Properties --> Advanced --> User profiles --> Settings --> Copy to ... ) un aizmirsti problēmu. Tiesa, ja dari pirmo reizi, tad paeksperimentē uz kasti, ar kuru nav tik sāpīgi, ja ko ne tā sataisīsi. Un lietotāju tiesības arī ir jāsaliek, kā nepieciešams. Lai laistu specifisku softu un nebūtu desktops pieejams - to norādam lietotājam AD iestatījumos. Var lietotājam iebarot arī specifisku logon failu (jā, zinātājiem joprojām pietiek ar Win komandrindas iespējām). Principā visu šito var sagūglēt - gan jau to ir darījis 100 un 1 cilvēks.

Gravatar modric

2007. gada 10. jūlijā, plkst. 19:52

Ja vajag maksimāli ierobežot usera darbības uz servera, ieraksti iekš "Start the following program on conn..." savu blablabla.exe - nekādu desktopu, pat Start pogas nebūs... Tas gan der, ja tikai 1 proga jāpalaiž. Un tas, ka useris dabū savu locale - dīvaini, jo man tikai tāpēc daži strādā uz TS, ka viņiem progai vajag LV locale, bet uz desktopa citu progu dēļ bija jāliek RU...

Gravatar gg

2007. gada 11. jūlijā, plkst. 09:46

vajag pārsaukt ntuser.dat par ntuser.man un lietotājam noņemt rakstīšanas tiesības uz šo failu, termināļa sesiju var ieķeksēt atstāt kā mūžīgi ieslēgtu