✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Harijs Poters un drošība

2007. gada 18. jūlijā, 22 komentāri

Ar milzīgu popularitāti nāk arī milzīgas problēmas :) Lai neviena pati grāmata neierastos nekur pirms 21. jūlija, Harija Potera apsardzei tiek tērēti miljoni. Juristiem, apsargiem, GPS sekošanas sistēmām, signalizācijām uz iepakojumiem, ierobežotām piekļuvēm, utt. Diezgan interesanti. Pieņemu, ka grāmatu pasaulē šis ir bezprecedenta gadījums.

Four years ago, Donald Parfitt, a forklift driver from Suffolk, was ordered to do 180 hours community service after he admitted stealing pages from Harry Potter and the Order of the Phoenix from the printing plant where he worked. Last year, Aaron Lambert was jailed for 4½ years for stealing copies of Harry Potter and the Half-Blood Prince and trying to sell them.

Starp citu, arī bukmeikeri nesnauž un jau labu laiku pieņem likmes ij par to, vai Poters mirs, ij par veidiem - kā. Faniem tiek ieteikts līdz grāmatas izlasīšanai lietot ausu aizbāžņus, bet Vikipēdija ir liegusi iespēju modificēt attiecīgo lapu. Savukārt, pieaugušajiem, kuri varētu kaunēties lasīt bērnu grāmatu publiski tiek piedāvāti pat speciāli vāciņi.

Rumor has it, ka tautās ir palaista arī feika HP grāmata vai pat vairākas. Torrentos varot atrast sliktas kvalitātes bilžu kaudzi. Varētu būt, ka tas ir fanu darbs (pati grāmata). Bet var jau arī gadīties, ka tās ir speciāli veidotas pretpirātu kopijas :)

Un, jā. Es izlasīšu. Un, jā. Būs cilvēki, kas nelasīs tikai dēļ tā, ka ir sacelts tāds haips. Principiāli. Un, jā. Ir cilvēki, kuriem šis viss šķiet pilnīgs sviests :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Archijs

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 11:24

Vakar diggā bija links ar rakstu, ka piratebay jau ir tā pēdējā grāmata - pārbildēta, un visādi slimie jau var sākt lasīt.

Gravatar ramuuns

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 11:28

a es pagaidīšu (ar visiem bloody ausu aizbāžņiem n'shit), kamēr man atvedīs manis pasūtīto kopiju no amazona :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 11:31

Ārčij, es jau par šo "piratēto versiju" (versijām) minēju poustā :) Varbūt nenorādīju to, ka vakar šī ziņa bija diggā un, ka īstie gribētāji pārliecināties, vai tā ir īstā versija, var to meklēt pirātulīcī.

Gravatar aaxc

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 11:44

Es kautkaa veiksmiigi esmu izvairiijies no saslimshanas ar sho lietu. Divas filmas esmu redzeejis, dazhas lapas no kautkaadas graamatas arii palasiiju un sapratu, ka man galiigi neinteresee. . Bet ko var zinaat, varbuut man ar aizkjeri veelaak naaks virsuu :D

Gravatar Papuass

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 11:54

Ramūns, vāciņus pasūtināji?

Gravatar lucis

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 12:26

Pilnīgs sviests. Esmu priecīgs, ka neesmu nevienu no HP filmām redzējis - nu tā kārtīgi - no sākuma līdz beigām. Esmu redzējis tikai atsevišķus fragmentus.

Gravatar ko6ka

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 12:33

Piekrītu lucim, FILMAS ir pilnīgs sviests. Par grāmatām - izlasīšu pēdējo ar tāpat kā iepriekšējās.

Gravatar N.R.

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 12:41

nenocietos, amazonaa jau pasuutiju. tas kas torrentaa esot, tas itkaa esot iists.

Gravatar Green

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 12:50

Es labāk tomēr pagaidīšu, kad manās rokās nonāks grāmata :) KAut kā jau vienreiz uzķēros uz feikoto grāmatu, kura, btw, nebija nemaz tik slikta, neloģiska, bet tīri lasāma :D

Gravatar nombre.lv

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 13:08

man bij izveele, iet uz poteru vai iet die hard 4, protams, ka aizgaaju uz die hard ;)

Gravatar guntisdk

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 13:39

Vai nav zināms tas menedžeru kantoris, kas spēja panākt šādu popularitāti grāmatai? Gribētos apskatīties, ar ko viņi sāka un arī to - kas bija tā veiksmīgā apstākļu sakritība, ka Poteru pazīst visur un visi?

Gravatar mxz

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 13:45

Te ir tāds stāsts no kino industrijas aizkulisēm. Scenāriji vienmēr tiek iedoti lielākajai daļai komandas, kas ir iesaistīta filmas tapšanā (vairāki simti cilvēku) un, protams, zem drakoniskiem konfidencialitātes kontraktiem. Sanācis bija tā, ka viens no darbiniekiem to scenāriju (apmēram pusgadu pirms filmas pirmizrādes) bija aizmirsis metro uz soliņa. Kāds viņu atrada, nevienam neko nepateica, izlasīja un pēc nedēļas aizsūtija publicētājam ar zīmīti apmēram, ka "nav labi aizmirst metro tādas lietas". Nu, labi, ka tā :)

Gravatar coolman

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 13:57

graamatas esmu lasiijis, droshvien peedeejo arii izlasiishu, tomeer neesmu taa kritis uz hp, lai tagat naktiis nevareetu guleet, nezinjaa kas ar hp notiks peedeejaa graamataa

p.s. hp filmas sucks.

Gravatar spd

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:23

Pēdējais variants no laacz piedāvātajiem :)

Gravatar archix

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:43

Potera grāmatas bija tās, kas mani atgrieza pie grāmatu lasīšanas kā tādas. Bet tomēr pagaidīšu latviešu versiju. Pārākais slinkums lasīt angliski :)

Gravatar skatītājsX

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:53

archix - man tieši tas pats - bija pazudis nedaudz lasītprieks - pēc pirmo trīs potergrāmatu izlasīšanas es sāku močīt cauri arī daudzas citas grāmatas. Tagad, izlasīšu no sākuma saskanēto versiju un tad - gan jau arī nopirkšu visas 7as angliskās grāmatas versijas.

Gravatar fxz

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 10:28

B.S. neesmu lasiijis ne HP graamatas, ne arii skatiijis HP filmas - un tagad saaku saprast kaapeec

Gravatar Pēcis

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 11:41

Slashdota raksts bija notagots ar "everybodydies". Ne gluži precīzi, mega spoileris ir tas, ka nu nemirst galvenais varonis. Sekundāros varoņus gan aplikvidē.

Grāmata esot kā grāmata. Nekas īpašs, drusku pat samocītas beigas esot.

Gravatar Pēcis

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 11:43

Kas mani kaitina, ka Harijs Poters kā stāsts ņem no ļoti daudziem avotiem, gandrīz vai kopējot. Salīdzinoši Gredzenu Pavēlniekam ir tomēr sava oriģinalitātes dzirksts, ko nevar teikt par šo grāmatu sēriju, nu varbūt pirmajām divām.

Tas viss ir nepārprotams haips, kas ļoti kaitina, jo tas ir radīts vienīgi un tikai gigantiskas peļņas dēļ.

Gravatar korkijs

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 17:18

trīs dienas un viss būs cauri. visi uzzinās visu. un miers. nav ko trakot.

'Poters' ir labs (kā stāsts). nav nekādas vajadzības meklēt neīstos fikus dažas dienas pirms 21. jūlija. tās ir tikai nedaudz vairāk kā 72 stundas until the moment of thruth.

autore ļoti labi zina kā pievērst uzmanību sev un savai grāmatai.

Gravatar OctO

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 19:15

Nu es ar pagaidiishu, kameer atnaaks graamata no amazones (tiesa uz UK adresi, jo pashlaik tur uzturos), bet vispaar no amazones uz latviju nav veerts pasuutiit - pagaashgad iegraabos - neatnaaca oficiaalajaa datumaa, bet veelaak ( nu tik cik celjsh no UK liidz Latvijai ) - izdevigaak ir vienkaarshi latvijaa nopirkt, kur ir pieejama iznaakshanas dienaa - shogad pat pastiijos Rozes graamatniica piedaavaa iepirkt netaa ar piegaadi 21 datumaa :P

A filmas - iisteniiba ir labas, tikai uz vinjaam vajag iet zinot, ko tur sagaidiishu :P

Gravatar gustasv

2007. gada 21. jūlijā, plkst. 00:21

Manuprāt vislabākais veids kā lasīt HP grāmatas ir darīt to augot. Es pirmo grāmatu lasīju ~12 gadu vecumā. Tagad šī sērija vairs nav bērnu grāmata. 12 gadu vecumā es noteikti nesaprastu, piemēram, 6. grāmatu. Un savā tagadējā vecumā es noteikti negribētu lasīt tādu bēbju sviestu, kas ir 1. grāmatā.