✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

laacz.com

2007. gada 18. jūlijā, 33 komentāri

Sakarā ar to, ka negaidīti esmu ieguvis laacz.com, nāk prātā doma, ka varētu sākt rakstīt angliski. Neskatoties uz to, ka mana izejošā virziena angļu valoda ir diezgan drausmīga. Un tagad mokos ar šo domu. Vai man vienkārši pārpublicēt to pašu, kas ir laacz.lv, tikai angļu mēlē?

A pie laacz.com tiku, kā jau minēju, negaidīti. Maijā atļāvos noeksperimentēt un ieprovēt Office Live brīvo versiju. Tur par brīvu tiek piedāvāts arīdzan viens domeins. Nekautrējoties izvēlējos laacz.com. Parotaļājos un aizmirsu.

Šodien nolēmu, ka man nevajag to dzīvo ofisu un izgāju diezgan vienkāršo likvidācijas procesu. Pēdējā meilā no Microsoft atnāca piedāvājums savākt arī laacz.com. Kur nu es iešu atteikties. Reģistrants ir Melbourne IT. Process, lai to izdarītu gan bija diezgan šausmīgs. Bet soli pa solim, kā rakstīts meilā, tam izgāju cauri.

Pēc apmierinātas nopūtas izrādījās, ka domeins ir apmaksāts līdz nākamā gada maijam :) Tik tāl par haļavu. Protams, tas attiecās tikai uz tiem, kuriem ir žēl dažus latus (parasti mazāk par pieciem) veltīt domeina iegādei.

Diezgan ātri piekonfigurēju uz saviem neimserveriem zonas, un aši aši deleģēju laacz.com sev. Apmierināts paberzēju rociņas.

Nospriedu, ka jāpaskatās, cik tad no manis grib naudiņas šis kantoris pēc nākamā gada maija. Sasodīts. 35 dolārus gadā! Protams, ka aizdomājos par to, vai tik tie nav .au papīreļi, bet nē - cenas esot norādītas USD.

Tāds cipars mani nu nekādā vīzē neapmierināja. Tālab nolēmu papētīt, vai es nevaru nomainīt reģistrantu :) Izrādās, ka var! Un austrāliešiem par to nepienākas nauda! Nolēmu to arī darīt. No minētā kantora dodos uz ellīgi neparocīgo bet ierasto GoDaddy. OMGOMG, kas par procesu ir domeina transfērs! Bet beigu beigās tomēr izbūros cauri visiem meiliem (kopā no GoDaddy vien bija 6) un atkal sāku apmierināts ņurdēt.

Gala rezultātā transfērs un divi gadi domeina lietošanas tiesības man izmaksāja 14 dolārus, kas nav salīdzināms ar 35 dolāriem par gadu Austrālijā :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kt315b

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 15:50

laacz nav patriots? kaa buutu ar laacz.eu?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 15:51

kt315b, kāpēc? Ja man jau ir laacz.com?

Gravatar mxz

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 15:55

Es arī apsveru sākt rakstīt angliski. Tomēr, lai konkurētu pasaules klasē - ir jābūt kautkādam ļoti specifiskam satura ievirzienam un/vai labai (un es domāju ļoti labai un bagātīgai) valodai.

Gravatar Atoms

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 15:55

es paņemšu laacz.eu, un uztaisīšu parodiju par laaciiti :)

Gravatar karlis

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 15:58

laacz latviešiem ar kaut ko asociējas. Ja tu ej uz anglisko auditoriju, tad štuko nosaukumu, kas būtu analogs laacz latviskajam skanējumam. Nu tipa teddiz vai bearz. :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:01

Atoms, uz priekšu :)

karlis, manuprāt tas nav būtiski :)

Gravatar krizdabz

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:06

Un Tev pietiks laika pieklājīgā kvalitātē uzturēt abus blogus? Padomā par to vēl..

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:11

krizdabz, es par to domāju vairāk kā par eksperimentu. Kvalitāte nav gluži tas, ko es varētu piekarināt arī šim blogam :)

Gravatar coolman

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:17

kaapeec no laacz.com mani redirektee uz shejieni? :P

Gravatar koko

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:28

Nu Tu riktīgs nazītis... Tāds čakars viena domēna dēļ :D

Gravatar spd

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:30

runājot par ietaupījumiem, reizēm noder padomāt, cik ir tava stundas likme un cik laika tu esi pajājis tam vai citam 'čakarēšanās' paveidam, mēģinot samazināt izmaksas.

having said that, protams, ka ir miljons + 1 gadījums, ka liela daļa tīri cilvēciskas baudas nāk no paša čakarēšanās procesa, ka esi kaut kam izurbies cauri + kaut ko jaunu uzzinājis + kaut ko ietaupījis monetāro vienību izteiksmē :)

Gravatar mmk

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 16:51

pārdevies naudas velnam? :P

Gravatar kintu

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 17:07

Esmu taisījis domēna transfēru un nekas sarežģīts un darbietilpīgs tur nebija. Vienīgi tas, ka katram reģistrantam fīčas ir dažādi realizētas, tāpēc kamēr pirmajā reizē tam visam izburas cauri.

Gravatar JustMe

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 17:42

ir jau laaci 1 baigi lāmisks varianc 2 blogu uzturēšanai: uzraxti nelielu skriptiņu, kas visus tavus garadarbus (un maybe ari commentus) bābelfišo vienlaicīgi ari priex .com lapas ;)

Gravatar Benvenuto

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 18:17

Tagad tu esi tik pat kruts kaa Kirils - viņam arī ir com adrese.

Gravatar Lauraiss

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 18:36

Ja šis ir zemapziņas veidots mēģinājums arī iesist lielo piķi par ko zemāk rakstīji, tev būs jānīdē subjektīvisms un personīgās infas postošana. Bet no šādas infas lācz galvenokārts sastāv un tāpēc to arī tauta lasa jo tas ir laacz, nevis kautkāds ziņu portāls. Toties Laacz com nepanesīs ne bērnu bildes, ne lāstus pār zatleru, ne arī Jelgavas ceļu briesmīgo stāvokli jo za bugoram they don't give a shit. Vai ir vērts burties pa nevienam nevajadzīgām tehnoloģiju lapām/vietnēm lai tikai uzrakstītu kaut ko kas varētu ieinteresēt nogarlaikojušos briļļaini Tadžikijā, un mēģināt izsist 5$ par free casino banneri? Get real, tev tur būs tikai mazā latvieša "kā es gribētu", "bet pie mums" un "techy". 99% techy, jo neviens nedod ne sūdu par "kā pie mums". Imho.

Gravatar cx

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 18:37

cik laika patērēji šim priekam un cik $ ietaupīji.. cik Tu nopelnītu darot apmaksātu darbu ;)

Gravatar Mataks

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 19:19

laacz, vai tiešām norādīji, ka dzīvo iekš usa?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 19:34

Lauraiss, no vienas puses piekrītu tavai skepsei. Bet no otras - varbūt tomēr atrodās cilvēki, kuriem šķiet interesanti palasīt .lv blogu vulgaris. Man būtu interesanti lasīt, teiksim, kāda Kongo iedzīvotāja blogu vulgaris.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 20:30

anands, tāpēc, ka jau vairākus gadus šis domeins ir aizņemts :)

Gravatar Sandy

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 02:06

Interesanti, kaa cilveeki izaug un pamet nic.lv diapazonu:) Apsveicu:)

Gravatar Benvenuto

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 09:41

Sandy: tu esi biznesmenis? Mārketinga merčendaizeris?

Gravatar SpeedKing

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 12:24

Ja laa.cz ir aizņemts, var izmantot l.aa.cz.

Gravatar Didulis

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 12:38

Manuprāt tā ir laba doma rakstīt arī angliski, jo noteikti būs pietiekoši daudz kaimiņi (eesti poisi un brāļas lietuviškas ;-) ), kuriem tas šķitīs interesanti un saistoši (atceros vismaz vienu gadījumu, kad te komentāros lūdza pārtulkot rakstīto angliski). Varbūt tev uzreiz piereģistrēt arī laacz.ee (igauņiem taču ir populāri burti dubultā, kas jau tev ir nikā ietverts) un laaczas.lt? ;-)

Gravatar Sandy

2007. gada 20. jūlijā, plkst. 00:28

Ar .ee laikam bija probleemas, ka jabut juridiskai personai, lai tiktu pie smuka domaina.

Gravatar Droom

2007. gada 20. jūlijā, plkst. 02:27

Es domat - vajag tik rakt un mazak klausities ka citi "da mees, da tur neviens.. da kam.."! Man ar teica, ka naf ko pieklajiga vecuma mainit profesijas un bez specialas izglitibas tapat nekad neiemacisies scriptot, xHTeM eLot, perlot utt bet neko.. ja vien patik un gribas tad viss sanak. Tapat bus ar blogu. Iespejams, ka nebus viegli, nebus atri, tachu ja nedaris tad toch nekad ta ari netiksi skaidriba - var/nevar bija/nebija verts.. Lai veicas!

Gravatar zeno

2007. gada 20. jūlijā, plkst. 11:09

Domēnu transfērs=zobu sāpes, viennozīmīgi, ir nācies no ķīniešiem transferēt :)

Gravatar Sandy

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 22:20

zeno, jalieto godaddy, nebus sapes;)

Gravatar StarRider

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 09:58

mEIģināju piereģistrēties - a tur reģistrē tikai US un vēl pāris citu valstu rezidentus, plus vēl kredītkartes numuru prasa :( Ārprāc!

Gravatar noisex

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 11:35

use ipower :) Bet nu sac raxtit laacz...ja aizies visa ta shtelle - bus normals papildus $$$...tici man :)