✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Lielākā no publicētajām telekomunikāciju afērām

2007. gada 18. jūlijā, 2 komentāri

Šādas lietas parasti noklusē, tiekot galā paši, bet šai gadījumā problēma bija mega. 2005. gada martā izrādījās, ka simts Grieķijas Vodafone tīklā esošie tālruņi tiek noklausīti. Neautorizēti. Tas vēl nebūtu nekas, bet upuri bija valdības amatpersonas. Piemēram, Grieķijas premjerministrs :)

Pats labākais ir tas, ka pasākums ir bijis izplānots perfekti. Neviens neko nav pat nojautis. Un, kad ļaundariem vairs nav bijis nepieciešams noklausīties, viņi vienkārši izslēdza tālruņus, ģenerējot diezgan daudz (ne)piegādes atskaites īsziņām, kuras saturēja papildus informāciju par noklausāmajiem zvaniem. Un ļāva viņiem atklāt noklausīšanās faktu.

Un Vodafone rīcību var rādīt visiem par-drošības-ekspertiem-kļūt-gribētājiem kā nekorektu, nepārdomātu un neloģisku paraugu.

Bet vispār tik tiešām interesanta lasāmviela (starp citu, ir arī vikipēdijā).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar `rolandinsh`

2007. gada 18. jūlijā, plkst. 14:40

kad atrados Grieķijā tajā 2005. gadā, bija diezgan interesanti vērot griķu reakciju uz šo ziņu... Vismaz mazajā pilsētiņā, kurā dzīvoju, apmēram divas dienas pa TV un radio tam tika veltīti vairāki raidījumi...

Bet īpaši tam nepievērsu uzmanību :)