✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ūdensprieki

2007. gada 18. jūlijā, 9 komentāri

Vakar pēc darba sanāca papriecāties pa ūdeni.

Ar sēžamo Kawasaki jau biju braukājis. Kā vienmēr - feini. Ar katru reizi aizvien drošāki un feināki triki :) Tiesa, pirmajā reizē (aizgājušogad) izdomāju asu slalomu uztaisīt pie 90 km/h, kas beidzās ar atčoknīšanos daždesmit metrus no moča. Šoreiz slaloms jau iet smuki.

laacz uz moča

Ar tādu, uz kura jāstāv braucu pirmo reizi. Pirmajā braucienā atļāvos tomēr kruizera modē padzenāties (ar ķeblīti). Tā kā jamais ir stipri nestabilāks par iepriekšminēto, diezgan ātri apmetu to uz mutes :) Kādu brīdi mocījos, kamēr izdevās atrast pareizo piegājienu tā atpakaļdabūšanai un caur pakaļu tam uzsvempties atpakaļ virsū. Tiesa, tā arī bija vienīgā reize, kad iezvēlos ūdenī.

Otrajā reizē nolēmu, ka jāpaprovē stāvus režīmā. Uj, kā uz muguru dod. Pēc piecām minūtēm sajūta kā tonnu pa trepēm uz piekto stāvu uzstiepušam. Bet stāvus ir stabilāk, jo var vieglāk manevrēt un stūrēt.

Trešajā reizē tomēr atkal uzliku ķeblīti. Tiesa, augstākajā pozīcijā (primajā braucienā tas bija zemākajā). Nu jau visu laiku nobraucu pilnā cukā (jauns mocis, tāpēc "pilna cuka" tam ir pusjauda, bet bija gana). Jutos jau gana droši, lai nebaidītos griezt stūri līdz atdurei un nenokristu.

Un vēl tapu izvizināts ar mazo motorlaiviņu. Uff. Uz demonstrācijas beigām jau nācās ar abām rokām turēties pie roktura :) Patika.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar karlis

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 00:11

Ja darījies kopā ar moča owneri, tad pielauz viņu kādreiz uz jūru aizbraukt, kad ir normāli viļņi. Kaifs baigais!!! Pēc tam gludūdens močošana reāli miegu uzdzen. ;)

Gravatar APOCALYPSE

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 01:01

Mirstīgajiem arī ir iespējamas šādas izklaides? Ja jā, tad kur un pricelist, ja zināms. Varētu būt forši, vismaz pamēģināt gribās.

Gravatar taalais

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 01:50

A Tev ir tiesības vadīt ūdensmoci?

Gravatar mmk

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 09:10

Tiesības tiem kas mācās nevajag, ja moča īpašniekam ir tiesības un viņš redzamā attālumā atrodas krastā.

Gravatar Arnolds

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 10:42

Interesants formulējums. Redzamība ir cik? 2km?

Gravatar spd

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 15:03

Arnold, tas atkarīgs no miglas :)

Gravatar APOCALYPSE

2007. gada 19. jūlijā, plkst. 15:19

Tikpat labi var prasīt vai tev ir tiesības vadīt kartingu ar kuru daudzi braukā, pat tādi, kam 10 gadi un jaunāki.

Gravatar Maris

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 12:30

Reku te nesen viena jauniete dabraukājās ar ūdensmoci - nu jau vairs brauks tikai ar mākoņlaivām. Un pac esu redzējis kā džeks taisot asu pagriezienu pac atsitās pret savu moci un izrubijās. Labi ka veste bija un netālu no krasta paspēja izvilkt.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 13:28

Maris, bet vajag takš ar galvu draudzēties. Arī ar dakšu var nāvīgi savainoties.