✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Braļukas

2007. gada 23. jūlijā, 25 komentāri

Piektdien no rīta notika izbraukšana uz Lietuvu. Mērķis bija Klaipēda, Kuršu kāpa, Palanga un mājup. Divdiennieks. Detaļās neizplūdīšu, bet daži iespaidi.

  • Leiši ir ellīgi vienkārši. Diezgan rupji vienkārši. Vismaz tāds iespaids rodās.
  • Ceļi tur, protams, ir labāki, nekā pie mums.
  • Delfīnu un jūras lauvu šovs ir über. Pavisam noteikti jāredz!
  • Kuršu kāpa viena liela kāpa vien ir. Nekas vairāk. Pē.
  • Juodkrante ir ellīgi skaisti sakopta pilsētiņa.
  • Prāmju satiksme ir labs regulators potenciālajai atpūtnieku plūsmai, taču, piektdienas vakarpusē rinda uz atgriešanos bija dažu kilometru garumā.
  • Skumīgi izskatās tur izdegušais-izdedzinātais mežs.
  • Klaipēdā ir diezgan daudz interesantu māju :)
  • Palanga ir smuka. Tiesa, nav skaidrs, kā ir iespējams atpūsties tik pieblīvētā pludmalē. Pieblīvējums tika pamatots ar to, ka viņiem peldzona ir vai nu Kuršu kāpā vai arī 50km tai pašā Palangā, kā arī pludmales zona ir kudi šaurāka nekā pie mums.
  • Galvenā promenāde ir pārpilna ar ļaužiem.
  • Ir iespējams redzēt dažādus elektriski un ar kājām darbināmus iznomājamus devaisus. Sākot no velosipēdiem un beidzot ar divvietīgiem (+2 bērnu vietas) četrriteņu kājminamajiem agregātiem. Sākot ar elektriskajiem samokatiem un beidzot ar īpatnējiem devaisiem un segvejiem.
  • Leiši spiež maksimummu no kūrorta. Cenas, tiesa, visādiem saldējumiem un dzeramajiem ir diezgan smieklīgas, salīdzinot ar jūrmalu.
  • Viesnīcas ir krievu laiku sanatoriju līmenī :)
  • Dzintara muzejs ir ateja. Manā uztverē. Dārga ateja.
  • Botāniskais parks (par dārzu to saukt neceļās nekas) ir smuks, sakopts un tā. Patika.
  • Kļuva skaidrs, kā restorānā var apēst salātus, otro un saldo, izdzerot divus alus. Tas ir jādara lēnā gaitā trīs stundas. Tas tas noslēpums.
  • Mani volejbola skilli ir zuduši.

laacz servē

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Archijs

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 15:19

Mēs gribam VĒL bildes! :)

Gravatar APOCALYPSE

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 15:25

Tieši turpat ir pabūts :) Piekrītu visam izņemot "Dzintara" muzeja aprakstam. Likās tīri sakarīga iestāde. Nekas ūber, bet ne tuvu dārgai atejai. Delfīnu un jūras lauvu šovs patiešām ir kas unikāls. Gadus 4 atpakaļ, kad tur biju, nebija atvērta liela daļa muzeja. Kā ir tagad?

P.S. Gribētos aizlaist vēlreiz.

Gravatar poga

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 15:34

Viesnīcas droši vien dažādas. Pavasarī Palangā paliku Pajūrio Guest House (http://www.sveciunamai.lt/en) un biju diezgan sajūsmā. Vispār pārņēma sajūta, ka tur ir samērā daudz labu viesnīcu un viesu māju (sezonā gan sanāk diezgan padārgi), tam pašam Pajūrio blakus bija palielāks hotelis ar SPA ievirzi (nosaukumu neatceros), kas arī izskatījās nu ļoti ok.

Gravatar eermaniitis

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 15:34

incanti - tieshi 5dien ar tur biju ;-)

10++ izbraucaam no Bernaatu apkaimes un tikaam 14:00 uz delfiinshovu

ap 16:00 pateicu ka epit' man pietiek - tinam no shejienes

veikals un taa = ~20++ bijaam atpakalj Bernaatu apkaimee

Gravatar druidos

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 16:16

Es ar brālīti, ar ģimenēm šo piektdien uz turieni taisos. :)

Gravatar druidos

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 16:18

Par leišu vienkāršumu gan neteiktu. Nācies bieži saskarties ar leišiem un aizvien vairāk piekrītu apzīmējumam: "Profesija - Lietuvietis". :)

Gravatar afigel

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 16:30

pagaashgad bijaam klaipeedaa/palangaa (juuk man taas pilseetas) studentiem ir veerts njemt liidzi ISIC. kugjiishi super. a naktsmiitni tajaa pilseetaa, kur nav delfinaarijs, var dabuut bezmaz katraa maajaa.jaaskataas tik uzraksts - kambari :)

Gravatar puika1

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 16:33

mans sieviskis ari bija aizlaidis 95 % pa tavu marsrutu Iespaidi - tiesi tadi pasi ...

Gravatar Rukicc

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 17:10

Es ar tur tiko pabiju Piektdienas vakars - sestdienas diena un veelu naktii Riigaa. Juuras muzejs ar delfinaariju - Exelenti. Kaapa kur vareeja pastaigaat arii bija vairaak nekaa baudaami, pavilka uz tuksnesi mazliet. Ir aizdomas ka tas bija Raganu kalns vai kaa nu tur tas saucaas, no vinju aprakstiem gruuti saprast. Tur uz salas pilseetelee bija veel kaut kaads Pasaakums ar lielu skatuvi un taa bet ta kaa nebija kur iisti parkoties un bija doma doties atpakalj uz riigu tad aaraa nekaapaam un negaajaam peetiit kas notiek. Veel ekselenta lieta uz salas ir Žuvis - svaigi kertas un zaaveetas, katraa otraa maajaa uz salas tirgoja pilseetelei kurai cauri izripinaajaam. Bet vispaar pie delfinaarija papeetot auto nummurus liekas ka bez maz 50% ir latvijas nummuri....... Uz dzintara muzeju gan es otreiz neietu, tur gan biju pagaajushajaa gadaa.....

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 17:26

  • vai nepatīkami aromāti delfinārijā ir gājuši mazumā?
  • vai prāmis tagad kursē pēc saraksta, nevis tā, kā ienāk prātā?
  • vai Klaipēdā vēl pastāv krogs «Smakas»? ;)

Gravatar Ghirts

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 17:31

Tur biju pirms laikam 3 gadiem. Vislielākie iespaidi ir palikuši par delfīnu un jūras lauvu šovu, atmiņā palikusi arī cilvēku bari uz promenādes, kur naktī lietuvieši visādi cenšas izklaidēt tūristus un dabūt naudu. Šogad arī braukšu uz Lietuvu, tikai nezinu vēl uz kurieni.

Gravatar cu

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 17:31

uzjautrināja tie četriteņu wannabe-segveji :)

Gravatar mf

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 17:32

par to ēšanu tas tiesa 3h minimums, un tā kāpa ar salauzto saules pulksteni - phe. nezinu par Juodkrante, bet Nida bija baigi smuka. tur vēl ir Tērvetes dabas parkam līdzīgs koka figūru parciņš, ar visādiem spocīgiem tēliem :)

Gravatar baltais runcis

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 19:22

Izskatās, ka puse LV šovasar pabijusi iekš Kuršu kāpas- es ar pagājušo nedēļu (bet man bija trīsdiennieks) tur sabiju, tikai man blogā sanāk biku garāks apraksts (nobeigums + bildes vēl cepās) :). Dzintara muzeju neapmeklēju (k-kā nepavilka), bet par Joudkranti piekrītu- sasodīti glīti viņiem tur izskatās. Vai sanāca aiziet pie jūras kraukļiem (pie Joudkrantes, mēs to atstājām uz nākamo gadu)- tur esot spocīgi skaisti?

Gravatar Utopia

2007. gada 23. jūlijā, plkst. 19:38

Šajā nedēļas nogalē man arī ieplānots brauciens uz Klaipēdu. :)

Gravatar Normunds

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 10:06

Izgājušajā sestdienā izskatījās ka puse LV populācijas nolēmusi iekarot Klaipēdu un Kuršu kāpu :) . Anyway, viena piebilde par to spiešanu uz/no maksimuma. No kuģīša uz delfināriju aizbraucām ar mazo vilcienauto, atpakaļ bērnam tika solīts zirdziņš ar piekabi [viņas pašas vārdi, ieraugot reiz zirgu ar ratiem :D]. Delfinārijs beidzās, stūrējam laukā, ejam pie zirgiem, prasam cik maksā, braļukas saka 60. Es iepauzēju, parēķinu, pārprasu - CIK??? Nu labi, tev varam par 50 [tb ~10Ls]. Braļukām tiek ieteikts iet pupās un mēs paņēmām turpat blakus esošo kuģīti par 3 litiem.

Gravatar Arturs

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 11:06

laacz, Tev bija volejbola skilli? :)

Gravatar Arturs

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 11:12

A vispār... lai es brauktu pa kaut kādu tūristu standartmaršrutu.... un piedevām vēl pa Lietuvu vai Igauniju... Nu tad labāk nošaujiet mani! Atstājiet mājās un nošaujiet!

Gravatar ARG

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 16:37

Varat arii mani pieskaitiit pie tiem ,kas tur shovasar bija;) Delfinaarijaa nekaadas smakas nenoveeroju,bet, diemzheel, samaksaaju velti naudinjas par fotograafeeshanas atljauju- nokjert iisto momentu gruuti... Juuras krauklju apseestie koki ir baigi labie! Neviens nepiemineeja krusta kalnu, iesaku paskatiities, cik lietuvieshi var buut fanaatiski. Juuras muzejs taads, nekaads, vieniigais priecinjsh- juuras lauva, vai kas vinjsh tas lielais zveers, ilgi un skalji uzmaacaas niilzirgu meitenei;D Dzintara muzejs nogurdinoshs. Un viesniica Palangaa bija laba, pat ljoti laba, man domaat.

Gravatar mamma

2007. gada 24. jūlijā, plkst. 17:45

Nu jūs visi varētu būt pateicīgāki. Esmu bijusi Kuršu kāpās. Tur ir forši! Tā nav pie mums - jā kāpa ir kāpa un kāpēc to neredzēt? Sajūta jocīga! Mums Latvijā to nepieredzēt, jo mums nav tāda dabas fenomena. Dzitara istaba slikta? Ko, līdzi neiedeva? Un, kas kādam entuziastam liedz strādāt pie mums ar delfīniem un ārstēt bērnus un trikus rādīt?Smaka traucē? Vai mūsu ZOO dārzā ir citādāk?Ja nācāt skatīties dzīvniekus, jāzina,ka zināmas neērtības būs! Cilvēki ieejas biļetes prasa?! Tavu brīnumu! Vai tad jūs domājāt, ka tur ir citādāk nekā pie mums? Cik valdība atvēl tūrismam un dzīvnieku aizsardzībai? ...Galu galā - bizness ir bizness! Mācieties ieraudzīt un novērtēt labo, jauko, to ko cilvēki gribējuši jums radīt, nevis tikai nopelt!

Gravatar danka

2007. gada 27. jūlijā, plkst. 23:20

Gribu aizvest savu bērnu uz Palangu,bet te pārsvarā negatīvo vien raksta.Vai tiešām aizbraukt tādu gabalu un justies slikti?Varbūt kādam kas pozitīvs?

Gravatar druidos

2007. gada 31. jūlijā, plkst. 12:34

Nu ko. Vakar vēlu vakarā atgriezos no 4 dienu tūres "Gar Baltijas jūras krastu". Maršrutā Mājas - Šauļi - Klaipēda - Palanga - Liepāja - Kuldīga - Ventspils - Kolkas rags - Rīga - Mājas. Ap 1400km nobraukts.

Leiši ir tālu priekšā tūrisma attīstības ziņā, gan ceļu kvalitātes jautājumā. It kā no tās pašas eksPSRS nākam, bet ceļi ir kā diena pret nakti.

Šauļi - Krustu kalns - Iespaidīgi, bet cilvēkiem ar vājām iekšām un bez gāzmaskas tualeti neapmeklēt. :)

Klaipēda - lieliski, tīra, jauka pilsētiņa. Delfinārijs, jūras muzejs - vienkārši super.

Palanga - tīri neko, trūkst informatīvo norāžu par apskates objektiem - atradām tikai vienu karti pie autoostas. Dzintara muzeju ir jāskata kopā ar gidu, bez gida nebūs pareizā iespaida. Atseviška runa ir par autostāvvietu kardinālu trūkumu.

Latvija no Lietuvas atškiras ar globālo nesakoptību (esam cūkas - daudz atkritumu pilsētās, nesakopti grausti, norāžu trūkums), nemaz nerunājot par ceļa zīmju iztrūkumu dažos nozīmīgākos pilsētas ielu punktos.

Liepāja - Pastaiga pa notīm - lieliska ideja, nu bet, ja ir jāiet pa graustu rajonu (daudz nesakoptu māju, jāskatās kautkādi pussapuvuši FordTranzit busiņi utt.) - tas likvidē jebkādu vēlēšanos pastaigu turpināt.

Kuldīga - tākā viens no braucējiem bija Emīls, vajadzēja ieskriet nobildēt viņu uz viņa tilta fona. :)

Ventspils - bez vārdiem - "viss kā pie cilvēkiem". Cepuri nost Lemberga priekšā. Lielo dienas daļu pavadījām izklaides parkā - gājām "Meža takas".Taču arī visas pašu paredzētās vietas arī apskatijām.

Kolkas rags - stāvvieta 2x dārgāka nekā Liepājas centrā. Pats "rags" atstāja nesakopta raga iespaidu.

Atpakaļceļā ieskrējām Rīgas motormuzejā - instalācijas ar pilošiem jumtiem un zem tiem novietotiem spaiņiem neatstāj labu iespaidu uz apmeklētāju. Tāpat ir nepilnības apmeklētāju ieejas cenu lapā.

Par nakšņošanu: nakšņojām kempingos teltīs - ja Lietuvā pie Klaipēdas kempings ir gandrīz ik uz katra soļa - nakšņojām foršā kempingā Žilvinas (vai kautkā tml.), tad LV ar tiem ir lielas problēmas - no Liepājas uz Lietuvas pusi tie ir, tad Ventspils virzienā - ar to ap Liepāju ir problēmas - taču nakšņošana notika arī foršā vietā - pamanījām pļavu ar skatu uz jūru un uz iebraucamā ceļa mazu zīmīti par teltsvietām. Sazvanijām saimnieci. Kempings vēl tikai taps, tāpēc bijām vienīgie, vēlāk piebiedrojās vēl vieni nakšņotāji. Trešā nakts tika pavadīta kempingā MikeļBāka mājiņās http://mikelbaka.lv/ - pusceļā uz Kolkas ragu, jautrs saimnieks, klusa vieta, no mīnusiem - no Ventspils līdz kempingam vismaz 20 km zemes ceļa, līdz Kolkai 2x vairāk. :)

Īsumā. :)

Gravatar Helasie

2007. gada 1. augustā, plkst. 16:43

Es akal piekrītu tiem, kas leišus sauc par baltijas žīdiem. Visu pārdos. Jādomā, bomži un vecmāmuļas ar kartona baneriem "Butai" stāv pie robežas joprojām. Un kuģīšu-pārcēlāju kapteiņi bļaustās kā negudri, atraujot pasažierus Lielajam Prāmim...

Gravatar Eliara

2007. gada 10. augustā, plkst. 22:43

Me riit dodaas uz Palangu/kurshu kaapu.

Gravatar Zigmars

2007. gada 31. augustā, plkst. 22:36

http://bp1.blogger.com/_WUIDjwYhWpY/RqYxUAploQI/AAAAAAAAAH0/QGKocRqhFx8/s1600-h/IMG_5258.JPG mašīnu rinda svētdienas vakarā no Kuršu kāpas uz Klaipēdas prāmi. Gaidījām ~4 km rindā 2 stundas 20 min. Pārējais bija forši.