✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kinodiena

2007. gada 4. augustā, 31 komentārs

Tad nu šodieniņ bija filmu diena. Izvēle krita uz tām, kuras mājās skatīties varētu būt mazāks prieks, nekā kinoteātrī - haHarry Potter and the Order of the Phoenix un Live Free or Die Hard (Die Hard 4.0).

Poters kā jau Poters. Kļūst aizvien drūmāks. Tendence tāda pati, kā Gredzenu pavēlniekā - jo tuvāk finālam, jo depresīvāk tas atsaucās uz darbības vidi, attiecībām un pašu Frodo nē, bet Poteru. Noskatījos, papriecājos par dažiem specefektiem un aizmirsu. Iespējams, ka pie vainas bija arīdzan tas, ka, atšķirībā no iepriekšējām filmām, kuru atbilstošās grāmatas es biju paspējis pirmirst, šai sižetu atcerējos gana labi.

Kaut kā agrāk nebiju pamanījis kreizī beibes Lunas tēlu. Tagad tas ir mans mīļākais. Tāda feina meitenīte. Un mega lielais žetons par profesori Ambrāžu. Tā bija izveidota par rubli.

Tiesa, skaidrs ir viens - uz primāri bērniem radītu filmu otrreiz skolēnu brīvlaikā nekad mūžā neiešu. Tās ir šausmas 13. janvāra ielā. Iespējams, ka arī šo pumpainpuņķaino kaut ko pierādīt provējošo tīņu uzvedība nomāca filmas efektu.

Divarpus lācīši no pieciem.

Die Hard 4.0. ZOMG! ITS ALIVE!

Sasodīti ideāls šaujamskrienamgabals. Cietais rieksts, kuram no tiesas nekas nav atņemts, lai cik tas arī dīvaini un holivudas grāvēju turpinājumiem nebūtu raksturīgi. Sīkvels, kurš pavisam noteikti turpina bezbašeno pretteroristu bojeviku klasikas tēmu visā tās spozmē. Cietāks par jebkuru citu riekstu.

Sākums (viss prieks, kas notika pilsētā) bija mazliet dinamiskāks un innovativāks, nekā atlikusī filmas daļa. Bet tas nelaupīja baudu par pārējo.

Amizanti, ka pirms filma vēl pusē, Makleina fizionomija izskatās kā trešā rieksta beigās.

Un man pajāt, ka tur bija milzonīgs daudzums movie mistakes tipa pielaidību. Man pie vienas vietas, ka lielākā daļa no tā ir neiespējama. Man ir pavisam perpendikulāri, ka fizika iet bekot, ka F35B nav tādas manevrētspējas. Mana sirds ignorē to, ka sprādziena vilnis, kurš lidina mašīnas, ignorē galvenos varoņus. Nejūtos piečakarēts. Tas viss iederās šādas klases ekšnā.

Starp citu, kāmīšzirnekļcilvēks patīkami un bez vazelīna iesprauda visās vietās Džeimsā Bondā redzētajiem parkour izgājieniem :)

Sasodītie pieci ar plusu grandie lāči no pieciem iespējamajiem. I say so!

P.S. Versijas numurs “4.0”, kurš atrodams uz plakāta, man pilnvērtīgi sapratās tikai filmas laikā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar oollee

2007. gada 4. augustā, plkst. 00:49

Es jau biju izdomājis neskatīties to Die Hard 4.0, bet ja tu tā slavē, tad iečokošu ar.

Gravatar kk

2007. gada 4. augustā, plkst. 02:05

Nu kā? Protams, ka pilnīgs kreps. Bet ja jau skaties ar domu izklaidēties, dzert alu un paralēli vēl pļāpāt ar draugiem un paskatīties ekrānā tikai, lai kādu brīdi izklaidētu acis, tad ideāli.

Gravatar mjā

2007. gada 4. augustā, plkst. 02:05

eh .. nojuka Rieksta kīnō lūkošana, nācās uz Apple cinema monitora skatīties. a kāmīšzirnekļcilvēkus labākus par 13. kvartālā redzētajiem nēesmu manījis.

Gravatar mjā

2007. gada 4. augustā, plkst. 02:07

(ja pareizi attiecināju šo apzīmējumu uz 13.kv. labo komisāru - DH 4.0 ļaundari)

Gravatar HP

2007. gada 4. augustā, plkst. 10:28

protams šaujamskrienammuļkojam gabals. jo 90% action filmās darītais dzīvē nav iespējams. kādu laiku atpakaļ strādājot vienā iestādē organizācijā saskāros ar to ka par katru padarīto darbu uz ielas un katru pilsoni tev jāraksta zināma veida garadarbs. kā rezultātā ja Riekstam būtu jāraksta tas garadarbs tad diezi vai līdz pensija to varētu izdarīt. (tā kā tajā laikā kad es strādāju dators bija greznumlieta un visi garadarbi tika rakstīti ar roku tad nu brīnumzemē man domāt pat ar datoru tas aizjemtu kādus tris gadus) BET kā jau teicu tā ka tās viss nav iespējams tad atliek tikai baudīt un priecāties ko arī dariju. piekrītu par piešķirto lāču skaitu. acij tīkami, prātam atslodze. un nekas vairāk. lai gan filmas kas pretendē uz oskaru man uzdzen žāvas vai vispābā liekas nebaudāmas. labāk kaut ko šādu ...

Gravatar Krist2ps

2007. gada 4. augustā, plkst. 11:08

Njā.. nu šito pēdējo nolūrēju- nekotik labu sen nebiju baudīis:) Bet par to HP runājot- tāds pustruls movie vien ir, ja nu vienīgi FX mīļoājiem:)

Gravatar Krist2ps

2007. gada 4. augustā, plkst. 11:08

Njā.. nu šito pēdējo nolūrēju- nekotik labu sen nebiju baudīis:) Bet par to HP runājot- tāds pustruls movie vien ir, ja nu vienīgi FX mīļoājiem:)

Gravatar druidos

2007. gada 4. augustā, plkst. 12:50

Cietā rieksta 4 papildversijas:

Cietais rieksts 4.1 - pirātiskā kopija; Cietais rieksts 4.7 - kopija no Goblina.

:)

Gravatar coolman

2007. gada 4. augustā, plkst. 18:19

filma norm, tachu noskatiijies filmu kaadu laiku nevareeju saprast, kas tur taa pietruuka no paareejiem riekstiem, liidz paar mani naaca apgaismiiba!

"jipii ja jei, you mother fucker!" :D :D :D

Gravatar Bebrs

2007. gada 4. augustā, plkst. 21:46

Vai tad pashaas beigaas pirms izshaava sev caur plecu, vinsh to fraazi nepateica?

Gravatar coolman

2007. gada 4. augustā, plkst. 23:22

sorre, maybe mana vaina :(

nu ko dariit - buus jaaskataas die hard 4.0 veelreiz :D

Gravatar stalker

2007. gada 5. augustā, plkst. 00:55

Live Free or Die Hard (Die Hard 4.0) šis ir labs gabals.forša filma.Budžets ir apmēram $110 000 000

Gravatar black_mamba

2007. gada 5. augustā, plkst. 19:06

Cietais rieksts bija viena no pēdējām labākajām filmām ko biju skatijusies. Nospļauties par fizikas likumiem utt, patikās spriedze, kas visas filmas garumā nekur citur neļāva novirzīt domas.

Gravatar sn

2007. gada 6. augustā, plkst. 08:38

piekriitu oollee. arii nebiju domaajis skatiities riekstu 4.0, bet ja jau laacz taa slavee, tad buus jaanoluur;)

Gravatar JesusOnline

2007. gada 6. augustā, plkst. 09:15

Die Hard 4.0 - Brūsa Willisa Milzu Krevele :) tas vareetu būt otrs filmas nosaukums :D

Gravatar neruup

2007. gada 6. augustā, plkst. 09:43

mjaa. nafig filmai saturs vispaar vajadziigs? die hard 5.0 buus taads - B.Willis paraadiisies uz ekraana, pateiks Yipee-ki-yay, motherfucker un uzspridzinaasies un visi extaazee teiks, jaa, tas ir labais, pat labaaks kaa die hard 4.0.

Gravatar MARIO

2007. gada 6. augustā, plkst. 12:50

Ne nu, laikam, jaaiziet uz kino apskatiit apdauziito BW seju lielizmeeraa, citaadi sveetdienas naktii apskatiita piraatiska kopija kaut kaa emocijas neizraisiija (kaut vai ar korekciju uz kvalitaati pee, un surraunds galiigi nedolbiju uz TV skaljrunjiem). Sevishkji skepsi sadzina epizode ar izniicinaataaju. Nu galiigi kaut kaa taa kaa vecajaa labajaa Makkenas zeltaa, pozitiivie teeli auljo uz zirgiem un bruukoshaa kanjona akmens blaakji kriit tieshi aizmuguras... Ja jau par par lidaparaatiem, tad Patiesajos melos ar Arnoldu tas bija apspeeleets krietni jautraak :D M. P.S. A ideja ar uudens struuklu no pazharnieku Gidranta bija labaa :DDD

Gravatar skatītājsX

2007. gada 7. augustā, plkst. 02:56

Luna patika arī grāmatā. Dīvaini, ka neievēroji. Un nejūtu, ka Poters kļūtu drūmāks, vienīgi interesantāks.

A rieksts bija labs :) Par to ļoteni gan atmetu ar roku, jo tas jau bija bezsakara kalngals, bet citādi - viss forši.

Gravatar kaksis

2007. gada 7. augustā, plkst. 16:02

Nu var redzet par autora fantazijas limeni. Skatoties cieto riektu man likas, ka esmu aizgajis uz pasaku filmu.

Gravatar m!rcs

2007. gada 7. augustā, plkst. 18:13

Hurd Nut(Cietais Rieksts ?) nepatika

Gravatar djhurio

2007. gada 7. augustā, plkst. 20:45

Ha, pārsteidzoši daudz labas atsauksmes par Cieto riekstu, bet nu ar to tāpat nepietiks, lai es to skatītos - joprojām neticu, ka tas varētu būt labs kino ;)

Gravatar Brutto

2007. gada 8. augustā, plkst. 09:55

Neesmu redzējis, bet lasot dažnedažādākos komentus, dažnedažādākajās lapās liekas, ka Villiss gribējis līdzināties Arnoldam Š. filmā "Patiesie meli".

Gravatar Oskars

2007. gada 8. augustā, plkst. 15:55

Die hard stabili jānoskatās, visi iepriekšējie ir bijuši labi...

Gravatar Viktors

2007. gada 9. augustā, plkst. 10:18

Die Hard 4.0 patiešām IR labs - tāds foršs veču popkorna pasakgabals... Vienīgi man ir tā nelaime, ka man darbs ir saistīts ar datorvadības sistēmām un nedaudz traucēja apziņa, ka filmas veidotāji pat nav pūlējušies painteresēties, kā reāli notiek dažādu <i>utilities</i> vadīšana... ja gribat zināt, kā tas notiek - aizejiet uz šo filmu, vismaz uzzināsiet kā tas nenotiek :)

Gravatar Teodors Perle

2007. gada 9. augustā, plkst. 19:52

Tauta, tak izlasiet ko laacz raksta un tad tik domaajie iet vai nee. Vinam tak ir pajaat par saturu - ka tik tur Brusu Vilisu raada. Labaak to naudu nodzert.

Gravatar karlis

2007. gada 10. augustā, plkst. 22:22

<i>Jippī kā jē, mozefuker</i>, viņš neteica gan. Pēdējo vārdu nevarēja dzirdēt, lai filma dabūtu Amērikas PG13 retingu (vobšem uz to filmu var iet 13-gadīgi pumpaini tīņi).

Gravatar razr

2007. gada 10. augustā, plkst. 22:42

Dāj Hārdā 4 bija ne tikai Bruce Willis. Iesaku filmu noskatīties visiem Clerks, Mall Rats, Jay and Silent bob strikes back, u.c. view/askew darinājumu faniem.

Gravatar mp4

2007. gada 11. augustā, plkst. 09:05

Jāgaida, kad un kādi būs <i>updeiti</i> :)

Gravatar deni2s

2007. gada 12. augustā, plkst. 05:36

Die Hard 6 (ja nemaldos)

Gravatar nu bljin

2007. gada 23. septembrī, plkst. 04:32

Ko jus te vairums dirshat? Vai jus esat padomajushi cik darba cilvekiem jaiegulda lai kaut vienu datorefektu uztaisitu un cik programmetaji taisa skriptus?