✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Draugiem.lv galerijas

2007. gada 15. augustā, 43 komentāri

Kāpēc draugiem.lv neuzlabojas? Nekādi nesaprotu, aiz kam galerijas ir tik atpalikušas. Tas būtu - ielādēt var tikai pa vienai bildei. Ar šo var aprast (pieciest). Bet, attēlu kārtošana ar bīdīšanu pa vienai pozīcijai ir kaut kāds murgs. Klau, džeki, iespringstiet. Tā nav nekāda raķešzinātne. Mazliet jau ierastā ajaxa un elementāra drag'n'drop.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Archijs

2007. gada 15. augustā, plkst. 13:51

Tā kā flickerī vajadzētu :)

Gravatar kinda

2007. gada 15. augustā, plkst. 13:59

Duhh, nu neliec draugos, liec flikerī vai whatever kur.

Gravatar lasu

2007. gada 15. augustā, plkst. 14:00

tās galerijas vispār dīvainas, man bieži nelādē bildi pilnā apmērā, un tad arī refresh nepalīdz. ielādē pildi līdz pusei un ar to beidzas.

Gravatar Jeremy

2007. gada 15. augustā, plkst. 14:07

Jā, tas bilžu kārtošanas tizlums nenormāli tracina..

Gravatar Eddy

2007. gada 15. augustā, plkst. 14:14

Nu ari bilzhu pievienoshana pa mapiitei jau nav sarezgiitaka par drag&drop...

Gravatar skatītājsX

2007. gada 15. augustā, plkst. 14:15

es to sūdu neizmantoju. man nespēlē.

Gravatar acer

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:02

starp citu, pamanīju vienu lietu, kas var noderēt. pa vienai bildei var lādēt tikai caur mozillu - ar MSIE man izdevās atvērt to veco logu, kur var 20 bildes iekačāt.

Gravatar Scorpse

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:11

Man arii Mozillaa var mieriigi laadeet vairaakas bildes.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:17

acer, Scorpse: jā, vairākas. Pa vienai :)

Gravatar ogre

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:19

Iā, un vēl nav iespējas norādīt, kurai draugu grupai drīkst redzēt/komentēt/redzēt citu draugu grupu komentārus pie kurām bilžu grupām.

Gravatar krizdabz

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:24

Nu.. ar FF tajā upload logā var norādīt līdz pat 20 bilžu atrašanās vietām un kad tas paveikts, tad lādē pa vienai visas automātiski. Būtu jau feini, ja varētu kādu arhīvu uzreiz uzmest.

Tomēr ir viena cita nianse, kas man oranžajās galerijās nepatīk - komentāru būšana. Profila sākumlapā parādās info, ka ir ienākušies jauni komentāri galerijās, bet ej tu sazini kurā galerijā un pie kurām bildēm. Ja ir viena galerija, kas sastāv no piecām bildēm, tad OK, izskrien cauri visām bildēm un atradīsi tos jaunos komentārus, bet ko darīt, ja bilžu ir kaudzēm? Varētu sataisīt, lai parādās saraksts ar bildēm, kurām ir jauni komentāri un izlasot tos, bilde aizvācas no saraksta. Nu vai vismaz kaut kā uzsvērt, ka pie konkrētās bildes ir jauns komentārs.

Gravatar Utopia

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:25

  1. Būtu ņēmuši kaut vai to pašu SWFUpload, kas lieliski darbojas, kā alternatīvu atstājot veco funkcionalitāti lietotājiem, kuriem nav uzinstalēts Flash.
  2. Domājams uztaisīt drag&drop spīdošajiem developeriem nesagādātu lielas problēmas, meklētājā par to var atrast daudz informācijas.

Gravatar Glupais

2007. gada 15. augustā, plkst. 15:36

Njā... Pietiktu kaut vai tikai ar opciju, kad var uploadot vienu zip failu, kurā sakrāmētas visas bildes...

Gravatar IMAGin

2007. gada 15. augustā, plkst. 16:15

2 krizdabz: Ir tak tur taada fiiicha - raada labajaa pusee bildes kuras ir "peedeejaas komenteetaas" :)

Gravatar daskilla

2007. gada 15. augustā, plkst. 16:49

Tā ir draugiem.lv pasaule, tur parastie interneta lietojamības likumi nedarbojās kā tādi.

Gravatar Girts

2007. gada 15. augustā, plkst. 17:30

Būs. Septembrī/Oktobrī.

Gravatar apy

2007. gada 15. augustā, plkst. 17:44

2 IMAGin tikai 6, ja nemaldos “peedeejaas komenteetaas”. ja nokomentētas vairāk - meklē vien tālāk...

Gravatar haa

2007. gada 15. augustā, plkst. 18:29

mja, par draugiem.lv koderiem ir dzirdeeti briinumaini staastinji :)

Gravatar Suns

2007. gada 16. augustā, plkst. 00:09

Juus pashi baigie krutie atradushies. Paraadiet ko pashi esat superpuper sataisiijushi. Draugiem.lv ir viens no advanceetaakajiem saitiem.

Gravatar DD

2007. gada 16. augustā, plkst. 09:59

Suns ...un ... visneadvancētākajiem jūzeriem.

hahahha....

Gravatar Rukicc

2007. gada 16. augustā, plkst. 10:00

ir arii poga.lv ..... tur ir vairaakas iespeejas kaa bildes dabuut augshaa, bet arii ir nianses atteelu menedzeeshanaa.

Gravatar ulzha

2007. gada 16. augustā, plkst. 11:05

Suns: ja es pats neesmu sataisījis, tad es nedrīkstu ieteikt advancētiem saitiem, kādas fīčas man patiktu? Interesanta, bet debila doma, nākamreiz atturies no publicēšanās pēc pusnakts :)

Gravatar Suns

2007. gada 16. augustā, plkst. 12:11

Zini, es kluseeju liidz briidim, kameer ieteikshana paarveertaas sleeptaa nodirshanaa.

Gravatar weedy

2007. gada 16. augustā, plkst. 13:33

Es domāju atbilde ir pavisam vienkārša - kāpēc kautko darīt, ja tik un tā ir pilns muļķu, kas gatavi par to maksāt.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. augustā, plkst. 13:38

weedy, tu nespēj domāt uz priekšu? Jo vairāk labu pakalpojumu, jo vairāk cilvēku tos lietos, jo vairāk iespējas tiem piekabināt maksas papildfīčas, utt.

Gravatar weedy

2007. gada 16. augustā, plkst. 13:40

laacz? ass.lv nuff' said

Beztam es apshaubu biznesa modeli, kas paredz daudz jaunu lietotāju utml, ekonomikā, kur tam jau pieder aptuveni puse iespējamo lietotāju (un otra puse pieder pietiekami spēcīgam* konkurentam).

    • spēks ir nacionālajā aspektā ;)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. augustā, plkst. 13:43

Klau, weedy, nav jau runa par jauniem adeptiem. Bet gan par jaunu pakalpojumu veidošanu un izmantošanu esošo lietotāju vidū.

Un kas par ass.lv? Nesapratu.

Gravatar weedy

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:00

Ass.lv kādreiz bija diezgan populāra vieta, bet tā apstājās attīstībā pēc zināma darījuma. Ja tu zini, kas ir "slaucamā govs" ekonomikā you get the idea ;)

Citiem vārdiem sakot paredzamie papildus ienākumi no kautkādu baigi krutu jaunu fīču taisīšanas vai veco 'rehaula' netiek uzskatīti par pietiekamiem, lai veiktu nepieciešamo ieguldījumu.

Bez tam vidusmēra draugu lietotājam visticamāk neko vairāk par lūrēšanu uz citiem nemaz neprasās.. spēle uz pamatinstinktiem tā teikt.

Gravatar haa

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:09

a īstenībā piekrītu weedy. pamatfunkcijas ir +/- OK (galerijas, statistika, mēstules). pārējās lietas cilvēki relatīvi ļoti maz izmanto (cik ir redzēts pēc komentāru skaita un skatījumu skaita). tikai es nesaprotu kāda suņa pēc tur strādā pilns ar cilvēkiem, jo nu nopietni uzlabojumi tur nav manīti jau pasen. vai varbūt visi lāpa savulaik sasteigto un nedabeigto "jauno" versiju?

Gravatar weedy

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:14

Es arī nesaprotu haa..

Kautgan ja tā padomā katrā kompānijā gadās pa gumijas stiepējam. Varbūt, ka draugi šai ziņā ir vairāk aplaimoti.. :)

Gravatar haa

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:17

ja draugiem.lv kompānijā ir ieturēts vecais labais Lattelecom darba stils un hierarhija tad gumijas stiepēju tur ir oi cik daudz un starpcitu par ne tām zemākajām algām :)

Gravatar weedy

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:23

Ganjau, ka tā arī ir. :D

Cik zinu tur strādā pāris ļoti talantīgi programmētāji (piem webtech.lv), bet ko tad programmētājs var izdarīt, ja tie, kam jāizdomā ko darīt un kā, stiepj gumiju vai nodarbojas ar intrigu (kā tas birokrātiskos uzņēmumos nereti notiek) vīšanu.

Gravatar haa

2007. gada 16. augustā, plkst. 14:35

man arī ir zināmi pāris talantīgi programmētāji, bet ir arī zināmi galīgākie cirvji tur, kuri bezmaz nespēj 2+2 salikt kopā un pēc sourcēm spriežot izskatās, ka tieši pēdējie arī nodarbojas ar weba izstrādi :D interesanti gan zināt, ko tur dara talantīgie. atsēž savu lielo algu?

Gravatar girts

2007. gada 16. augustā, plkst. 19:56

laikam nepamanījāt - septembrī/oktobrī būs galeriju uzlabojumi. drīz tie tiks testēti, tad redzēs kā būs. raķešzinātne tā arī varbūt nav, bet nav arī viss tik vienkārši kā no malas izskatās. 112 349 dienā pievienotas bildes uzliek savus ierobežojumus un reizēm liek arī "pastiept gumiju". virspusēji skatoties - jā, šī gada pirmā puse nebija ārkārtīgi veiksmīga - tika taisīti daudzi sīki uzlabojumi, vairākas "fona" lietas bija pamatīgi jāpārtaisa, daudz nelielu papildinājumu, un, jā, tika pieļautas arī dažas lielākas un mazākas kļūdas. mums pēdējā laikā ir arī sanācis daudz vairāk laika veltīt dažām labi augošām citām valodām. bet otrā gada puse izkatās, ka ir daudz labāka un - būs, šis tas lielāks būs šogad, šis tas būs nākošā gada sākumā. protams, komentāru "guru" vienmēr būs lielisks iemesls vīpsnāt, bet savā ziņā weedy taisnība - mūsu mērķis nav "pārspēt google" un "priecēt" "speciālistus", bet gan izdarīt saprotami arī normālam lietotājam. tas, protams, ir diez gan stiepjams un strīdīgs jēdziens. turklāt, mums nemaz nav tik daudz darbinieku, lai varētu atļauties (kā dažs labs no klātesošajiem savulaik vēlējās) nedēļām ķimerēties ar vienu vai otru JS triku (kas cita starpā, bieži drīzāk izskatās pēc gumijas stiepšanas), tapēc nereti - jā, mēs apzināti izvēlamies salīdzinoši vieglāku ceļu.

Girts

p.s. weedy, paldies par labajiem vārdiem. mums arī ir tikai labas domas.

p.s.2. haa - man būtu interesanti uzzināt, kuri ir tie cirvji un par sourcē redzamajiem brīnumiem arī. un, jauniem un gudriem cilvēkiem, kuri nav cirvji - mēs esam vienmēr laipni (kā jau visi mūsdienās ;). labiem koderiem - motivācija tiks nodrošināta. sevi pierādot, protams. ir mums te bijuši "pirksti pa gaisu" gadījumi (tas nav par tevi, jāni).

Gravatar Shakis

2007. gada 17. augustā, plkst. 18:54

>girts Pastāsti ar ko jūst tur nodarbojaties jau veselu gadu, lācim pilnīga taisnība .. galerijas totāli sux, jā protams es esmu tas kas īd, bet ko man citu darī es jums maksāju par katru bildi lai es viņu ieliktu un jūs demogoģējat, darat kautko lai man būtu ērtāk pielikt bildes, lai es un pārējie varētu apskatīties bildes, nevis jau pieminēto pusītes problēmu ... Un par domubiedru funkcinalitāti vispār negribas neko teikt...

piedod bet vot piebesīja tas ko tu teici ... nēsat ar šleseru radi , vai vismaz paziņas .. viņa runas stils

Gravatar ernests

2007. gada 19. augustā, plkst. 12:15

Vispār nobrīnijos, ka neviens neuztvēra uzreiz, ka Ģirts jau 16tajā komentārā atbildēja par uzlabojumiem. Tāda nu ir tā LV komentētāju publika - galvenais pabļaustīties ;) Es gan vēljoprojā domāju, ka draugiem.lv ir pienācis mainīties pa lielam (iespējams to arī viņi dara) un galerijas ir tikai daļa no lietas. Par to, kas nav kārtībā [pēc manām domām], es esmu jau izteicies savā blogā.

Ja galerijām ir tik milzīgs apjoms katru dienu, tad iespējams ir vērts padomāt par vienkāršas desktop programmatūras izveidi, kas ļautu ērti un vienkārši augšuplādēt bildes pa tiešo uz serveri bez visādiem liekiem Web interfeisiem.

er

Gravatar ernests

2007. gada 19. augustā, plkst. 12:28

p.s. Ģirtam vispār sanāca tāds gandrīz jau bloga ieraksts - varbūt vajag atvērt, tā teikt, savu korporatīvo tech blogu, kur komunicēt ar tehniskajiem cilvēkiem, pastāstīt par to, kas notiek un nenotiek. Savādāk pārāk daudz interpretācijas paliek pārējai pasaule, kas, piemēram, šeit izsakās ne pārāk spoži un pasniedz pieņēmumus par faktiem. Tur arī parādītos ražīgas diskusijas par tēmu. Blogam nevajag neko daudz - WordPress un kādu nelielu dizaina adaptāciju, kuru gan jau kāds mākslinieks varētu izveidot ;)

er

Gravatar atomīnō

2007. gada 22. augustā, plkst. 22:26

  1. ernests: a kā es varu zināt kas tas par "Ģirts" pie 16.komentāra? tipa atlīda kkāc džeks un iekomentēja, visi automātiski saprot ka tas ir 'tas tur no draugiem'?.. :D wtf, vajadzētu nedaudz komunicēšanas kultūru, nevis glūnēšanu pa blogiem un skopu pusanonīmu komentu mētāšanu. p.s. aha, blogu viņiem toč vajadzētu, bet diez vai kāds kko rakstīs, jo jau esošajos oficiālajos paziņojumos tika ūdens un atvainošanās teksi ar smaidiņiem galā..

Gravatar cepums

2007. gada 23. augustā, plkst. 17:55

Draugiem.lv uzlabojas, bet ne uz to virzienu, kā vajag. Visādas tur uzsmaidīšanas un appikošanas - jā, bet citādi..

Gravatar msmarii

2007. gada 24. augustā, plkst. 10:50

Jau labu laiku draugos vairs bildes nepievienoju. Kāpēc?

  1. Man nav žēl maksāt 35 sančus par albūma vietu, bet tracina pamatīgi samazināt bildes, lai tās kaut cik normālā ātrumā augšuplādētu.
  2. Dzirdētas runas, ka pilnīgi sveši cilvēki pamanās apskatīties bildes, kas atķeksētas ar "skatīt tikai draugiem".

Džeki, pamācieties drusku no flickr.com!

Gravatar Krist2ps

2007. gada 27. augustā, plkst. 01:26

Heh ... nedaudz, tā teikt, iedvesmojos no šī raksta un plašāk izklāstīju te savu versiju:

http://krist2ps.wordpress.com/2007/08/27/par-draugiemlv/

Gravatar alx

2007. gada 19. septembrī, plkst. 00:53

ir šādas tādas izmaiņas, pagaidām tīri galeriju admin daļā - publiski pieejamas testēšanai:

  • multiple file upload (swfupload)
  • drag'n'drop secības maiņai
  • bik lielāks arī bilžu formāts (640px), bet būs arī vairāk
  • lielāki limiti arī pašu bilžu lielumam megabaitos
  • nav aizmirsti arī js apdalītie un citas minoritātes - piem. mac useri