✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Atpakaļsavietojamība

2007. gada 3. septembrī, 7 komentāri

Daudzi lamājās par to, ka PHP5 ir šis tas, kas nav atpakaļsavietojams ar PHP4. Un vēl jo vairāk lamāsies tad, kad būs PHP6. Neskatoties uz visu to foršo, kas ir nācis klāt. Tagad ir kārta Python. Līdz ar trešo versiju būs jāpapūlās, lai nomigrētu. Pie kam, dažas izmaiņas ir diezgan kritiskas :) Dokumentu es gan būtu nosaucis par “What's Broken ir Python 3.0”.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar japets

2007. gada 3. septembrī, plkst. 11:55

Taa notiek, kad valodu jau no pasha saakuma kaartiigi neprojektee. Neesmu gan veestures zinaataajs, bet, manupraat, ar JAVA taadas probleemas nav bijushas, vismaz neesmu noveerojis (1.4->1.5->1.6(?->1.7))... /flame, flame, flame ;)/

Gravatar bubu

2007. gada 3. septembrī, plkst. 12:49

Nez, man gan liekas, ka tas ir visai normāli, ka tiek veiktas lielas izmaiņas. Valoda attīstās un tiek saprasts, kas vēl ir vajadzīgs, lai padarītu valodu labāku un ērtāku. Ja valoda nekļūst labāka un nemainās, tad tā mirst, jo tās vietā nāk citas labākas un modernākas valodas.

Un cik man liekās, tad tas jau izsenis bija zināms, ka trešā versija pitonā būs ļoti nesavietojama atpakaļ.

Gravatar murmulis

2007. gada 3. septembrī, plkst. 13:33

nu par JAVA runaajot... ir tur izmainjas, taa pat naak depricated metodes, kuraam ar laiku vajadzeetu pazust, naak klaat jauni keywordi un jaunas valodas konstrukcijas pashlaik it kaa vairumu vecaaka koda jaunaaka Java var izpildiit, bet ir gadiijumi, kad nevar taa, ka izdziivos, kas attiistiisies un sekos liidzi progresam redz kaa valodas A un B izmira, C attiistiijaas liidz C++, tas liidz C#, D jau tiek izstraadaata un buus veel vairaak uz priekshu.. asm nomainiija C un asm izzuda augsta liimenja programmeeshanaa, vieniigi varbuut kaut kur draiveros veel ir palicis... viss mainaas...

Gravatar purvainais

2007. gada 3. septembrī, plkst. 17:42

Izlasot murmuļa komentārā, par asm - tagad ir frīki, kuri programmē Java virtuālās mašiīnas baitokodos - tā sakot, asm jauna spirāles vītne :)

Gravatar actek

2007. gada 3. septembrī, plkst. 19:36

bet cik no vecajiem kodiem, ir tik ideāli uzrakstīti ka nevar viņus sakārtot un uzrakstīt labāk? primie brēcēji par backward nesavietojamību ir tie ļautiņi, kuri sarakstījuši tādu sviestu, ka paši nespēj vairs saprast kā tas viss ellē ratā strādā, un tādiem nekas nelīdzēs :)

Gravatar sm

2007. gada 3. septembrī, plkst. 22:47

Izskatās labas izmaiņas.

1)IMHO problēmas ar unikodi no populārajām valodām nav tikai Javai un C#, lai gan saskāries neesmu. 2) Binary literals ir baigi labā fīča tiem, kas ikdienā baksta bitiņus.

Probēmas portējot varētu būt tur, kur lista vietā tagad atgriež iteratorus, un tiem, kas dinamiku izmanto ļoti dinamiski. Nez kā tas portēšanas tūlis strādā.

Uzlabojumi pitonā bija nepieciešami; laika gaitā tas apauga ar baigo patinu. Domāju, ka vēl lielāki uzlabojumi būs, kad beigsies standarta bibliotēkas reformas.

Gravatar Runcis

2007. gada 4. septembrī, plkst. 09:03

Jaa jaa, palasi par Python + Pylons, domaaju tev noteikti patiks.