✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pret tiešsaistes ofisu

2007. gada 11. septembrī, 7 komentāri

10 Reasons Why Enterprises Shouldn't Use Google Apps. Ja ticēt avota avota avotam, tad šis esot Microsoft iekšējā tipa dokuments ar iemesliem, kuri jāmin, pārliecinot kādu nepāriet uz tiešsaistes ofisa aplikācijām (Google Apps; Zoho). Starp citu, argumenti nemaz nav iracionāli. Lai vai kas tos būtu rakstījis.

Te nu gan jābilst, ka šādu it kā "Microsoft izplatītu" punktu kopumu manuprāt var mierīgi uztvert kā viltojumu. Diez vai kompānija, kura pati aizvien vairāk produktus sāk tendēt uz web (pieņemu, ka tā ir aksioma - Microsoft gatavo analoģiskus tiešsaistes rīkus), ies pārliecināt cilvēkus, ka šādas aplikācijas sok. Diez vai viņi neuzkāps ne uz viena no uzskaitītajiem grābekļiem.

Ak, atminējos. Man šķiet (absolūta diletanta versija), ka tiešsaistes ofisa paka no mazmīkstā varētu tapt bāzēta uz jau esošajiem serveru risinājumiem. Tas ir - atšķirībā no GAPS, paralēli pieejamībai iekš Microsoft Office Live, to būs iespējams uzlikt uz saviem serveriem un izmantot savām vajadzībām. Tāds kā Outlook Web Access. Tiesa, te, laikam, apakšā jau būs Sharepoint. Vai kas nu tur ir.

Starp citu, izskatās, ka mūsu rīcībā varētu nonākt atvieglota Office 2007 versija nabadzīgajam mājas lietotājam, kuras cena nepārsniegs savus daždesmit latus. Vērts būs padomāt, ne? Jo nenoliedzami, šis ir šobrīd visizcilākais ofiss no visiem, kuri ir pieejami.

Man šķiet, ka tuvākie gadi būs kā reizi šai virzienā - tīmeklis kā papildinājums parastām aplikācijām. Nevis aizvietotājs.

Tiesa, nevajag aizmirst, ka visas lielās kompānijas vaiga sviedros strādā pie dažādu herņu izveides, lai cilvēka un tīmekļa mijiedarbību padarītu aizvien līdzīgāku ierastajām uz datora rezidējošajām aplikācijām. Pagaidām, gan, tas neizdodas. Bet, ka zi - varbūt Microsoft Silverlight uzvar? Vai Adobe Integrated Runtime? Varbūt tomēr atnāks klusējošais ūdenis - XUL? Šie jaunie kari, kā reizi, padara visu skatu uz nākotni mazliet bēdīgāku. Bet ne bezcerīgu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sm

2007. gada 11. septembrī, plkst. 09:24

office live iet tajā virzienā;

Gravatar weedy

2007. gada 11. septembrī, plkst. 10:38

Kāpēc bēdīgāku? Konkurence ir laba lieta. :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 11. septembrī, plkst. 10:39

weedy: Tu jau neatceries pārlūku karus, ne? :)

Gravatar weedy

2007. gada 11. septembrī, plkst. 10:49

Nu pārlūku kari bija uz otru pusi - platformu daudz maz neatkarīgam pārlūkam šāri atņēma uz platformu bāzēts. Tagad platformas bāzētai paketei (Office) uzbrūk neatkarīgāki spēlmaņi. Pirmais bija uzkundzēšanas tirgum, monopolizācija, otrais ir pretējais process. Attiecīgi arī sekām vajadzētu būt otrādākām. :)

Gravatar e-remit

2007. gada 11. septembrī, plkst. 13:16

Patiesībā līdzība ar pārlūku kariem ir liela. Vecos labos laikos bija StarOffice, Corel Office, liekas, vēl šis tas, bet tad visu pārņēma MS Office. Pozīciju atgūšanā pirmais solis bija no StarOffice attīstītais OpenOffice.org, tagad vēl webiskās platformas.

Gravatar weedy

2007. gada 11. septembrī, plkst. 13:43

Līdzība ar pārlūku kariem bija tieši vecajos labajos laikos. Office un Google Apps cīņa drīzāk ir salīdzināma ar IE un FX cīņu nekā IE un NS cīņu.

Gravatar sm

2007. gada 12. septembrī, plkst. 07:17

Ja jaunais ISO formāts tiks lietots un izrādīsies labs esam, tad jau būs vieglāk mainīt tūļus.

[Jāatzīst, ka es gan šitos ofisus lietoju gandrīz tikai read-only līmenī. Teksta dokumenti ir pārāki lielākajā daļā manu lietojumu pat 21 gadsimtā. :)]