✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Stilīgi

2007. gada 13. septembrī, 9 komentāri

Vispār ir smieklīgi. Šodien kašķu diena. Zināmajā preses relīžu krātuvē uzskrēju virsū jautram rakstam.

Lietas būtība ir vienkārša (lai arī rakstā ir neprecizitātes). AirBaltic tiek apsūdzēts tajā, ka ievadot gūglē meklēšanas kritēriju “flylal”, parādoties AirBaltic reklāma. Prasības summa - ~1 miljons latu.

Leišiem vajag publicitāti :) Viņi apsverot sūdzēt tiesā arī Google. Vienkārši un elementāri :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Pipuks

2007. gada 13. septembrī, plkst. 14:46

Slima suņa murgi ... Ja AirBaltic publicējot reklāmu blakus FlyLAL organiskajiem rezultātiem varēja aizvilināt prom leišiem klientus, tad pakalpojumiem jābūt ievērojami labākiem/kvalitatīvākiem/lētākiem ... Tās reklāmas labajā pusē tomēr tik bieži neklikšķina kā organiskos rezultātus un ja cilvēks meklējot konkrēto aviokompāniju izvēlas citu, vainīgs nav aizvilinātājs.

Gravatar kintu

2007. gada 13. septembrī, plkst. 14:58

Viss ir loģiski, jo iet runa par pirktajiem adwords. Ja ceļa malā būtu reklāma, ka pēc 1 km ir "McDonald's" ēstuve, bet, iebraucot ciematā, tur būtu tikai "Lido", tad viennozīmīgi sāktos skaidrošanās.

Gravatar weedy

2007. gada 13. septembrī, plkst. 15:53

Labais, taa tiem leishiem vajag!:D

Gravatar e-remit

2007. gada 13. septembrī, plkst. 18:22

jautājums, kādu tieši <i>adword</i>u šamie nopirkuši - vai starp tiem ir "flylal" vai nē. ja nē, un reklāma parādās, jo Flylal tēma saistīta ar pirktajiem <i>adword</i>iem, tad Flylal var iet uzkārties. Diez cita googles klienta <i>adword</i>us var uzzināt?

Gravatar Didulis

2007. gada 13. septembrī, plkst. 18:33

Nopirktie adword`i ir pats mīklainākais šajā pasākumā. Taču kaut kā šķiet, ka FlyLAL pirmo reizi ieraudzījuši google un tagad brēc nezinot paši par ko.

Gravatar kintu

2007. gada 13. septembrī, plkst. 23:58

No rīta, meklējot google vārdu "FlyLAL" ļoti skaisti parādījās AirBaltic maksas text reklāma. Nu šobrīd jau var nerādās, tā kā šaubu nav, ka tas bija AirBaltic izgājiens. Nekas jauns tas nav, jo ASV jau sen ir bijušas tiesas par šādiem gājieniem. Vienīgais, par ko vēl noris diskusija, kāda ir google atbildība šajā lietā. No vienas puses nu viņiem nevar prasīt pārbaudīt visas prečzīmes, bet no otras puses viņi gūst peļņu no tā.

Gravatar eses

2007. gada 16. septembrī, plkst. 17:30

Pilnībā piekrītu "Tikpat labi varētu sūdzēties, ja mēs kādā laikrakstā blakus rakstam, kurā minēta Lietuvas aviokompānija, būtu ievietojuši savu reklāmu."