✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par inflāciju

2007. gada 25. septembrī, 15 komentāri

Rīgas Dome ir nākusi klajā ar priekšlikumu nākamgad saviem darbiniekiem algu palielināt par 10% ik mēnesi. Šo soli skaidro Jānis Birks: “Lēmums mums nenāca viegli. Pēc ilgstošām diskusijām tomēr nolēmām uzupurēties un kļūt par inflācijas neizbēgamības upuriem un rīkoties nekavējoties.”

Ar šādu stratēģiju tiek plānots veikt pētījumu, kura mērķis būs noskaidrot, vai tik tiešām valsts iestādēs strādājošo algu iesaldēšana varētu līdzēt cīņā pret inflācijas pūķi.

Finansējums tiks rasts, izveidojot maksas tālruņa līniju un paaugstinātas maksas īsziņu servisu, uz kuru iedzīvotāji tiks aicināti zvanīt un sūtīt īsziņas. Papildus visa gada garumā notiks dažādi pasākumi, kuros iedzīvotāji tiks informēti par šo privilēģiju - piedalīties pētījumā.

Lai gūtu maksimālu atdevi, reklāmas kampaņas ietvaros tiek plānots kļūt par ģenerālsponsoru kādam no nākamgad plānotajiem lielkoncertiem, uzņemt pēc oriģināla scenārija veidotu komēdijseriālu par valsts ierēdņu ikdienu, kā arī sadarbībā ar vairākām bankām, piedāvāt iesdzīvotājiem automātiski ziedot daļu no saviem ienākumiem šim cēlajam mērķim - inflācijas apkarošanai. Ekonomikas ministrs jau ir paziņojis, ka šīs lietotāju izmaksas nākamgad netiks iekļautas kārtējā inflācijas aprēķinā.

“Šis farss ir sasniedzis savu apogeju - tas nu ir skaidrs. Jābeidz sūkstīties par procentiem un jāsāk rīkoties! Ja ne mēs, kurš tad cits? Šlesers?” - ar šādu retorisku jautājumu savu runu beidz Birks.

Mums izdevās noskaidrot, ka prezidents Valdis Zatlers, kurš arī tika pieaicināts uz par godu šim paziņojumam rīkoto saviesīgo pasākumu, uzskata šo soli par oriģinālu un daudzsološu: “Es sagaidu, ka arī citas institūcijas pievienosies šai iniciatīvai. Jo, galu galā, jo lielāks informācijas apjoms, jo precīzāki būs pētījuma rezultāti. Aicinu pasludināt nākamo gadu par gadu, kurā Latvijas valsts iespļāva sejā inflācijai.”*

Kreatīvs uznāca. Žēl, ka tik reti...

* Oriģinālā vēlējos nobeigt ar “Esmu runājis. Hau!”, taču lasītāji pārliecināja, ka šī frāze ir likvidējama.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar eermaniitis

2007. gada 25. septembrī, plkst. 15:20

kas shis ir? pasha kreatiivs?

Gravatar sensenmans

2007. gada 25. septembrī, plkst. 15:44

biežāk Tev vajadzētu ar kreatīvu komunicēt. sanāk tīri ok.

Gravatar BlackHalt

2007. gada 25. septembrī, plkst. 15:53

Labs. Es noticēju. Esmu runājis. Hau! visu nojauc.

Gravatar Izliecies

2007. gada 25. septembrī, plkst. 16:15

<blockquote cite="Šo soli skaidro Jānis Birks: Lēmums mums nenāca viegli. Pēc ilgstošām diskusijām tomēr nolēmām uzupurēties un kļūt par inflācijas neizbēgamības upuriem un rīkoties nekavējoties.">

Gravatar Izliecies

2007. gada 25. septembrī, plkst. 16:15

Bļin. Kr4, gribēju teikt, ka pirmā rindkopa ir vislabākā.

Gravatar aaxc

2007. gada 25. septembrī, plkst. 17:06

Piekriitu BlackHaut: 'Esmu runājis. Hau!' visu izjauca. Bet taa neslikti sanaacis.

Gravatar Livingston

2007. gada 25. septembrī, plkst. 20:26

patiesi.lv tāds kreatīvs ir regulārs ...

Gravatar Imisss

2007. gada 26. septembrī, plkst. 15:24

tad jau sanak ka gada viniem alga palielināsies apmēram pa 120 %, tad nu gan vini labi cinisies pret inflaciju ja infācija gadā ir 10%!

Gravatar Imisss

2007. gada 26. septembrī, plkst. 15:24

tb viniem baigais upuris sanaak :D

Gravatar /dev/null

2007. gada 26. septembrī, plkst. 17:47

Imisss: nepalielināsies par 120%, btw