✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kalv cūk

2007. gada 2. oktobrī, 49 komentāri

Pēdējās dienās diezgan daudzi, aiz sajūsmas spiedzot un rukšķot, priecājas par to, ka Gūgle un citi meklētāji ar dažādiem panākumiem mūsu tekošo premjerministru atrod, ja provē sameklēt rukšķošo dzīvnieku. Un nesaprot, ka ar katru jaunu ierakstu par šo jauko faktu palīdz šiem meklēšanas rezultātiem nostabilizēties, domājot, ka, redz, pat gūgle domā tā. Gūgle nedomā. Gūgle ir saskatījusi lapās un starp tām bieži redzamo sakarību, ka tad, kad tiek pieminēts viens, tur parādās arī otrs. Un tā vai savādāk, bet līdzīgi rīkojas arī pārējie meklētāji.

Aproksimētu versiju tam, kā gūgle kārto rezultātus, var izlasīt aš 2002. gadā aizsākā Ian Rogers rakstījumā. Pameklējot tai pašā gūglē, var atrast arī ne tik matematizētas versijas.

Starp citu, esmu vienīgais, kurš ir pamanījis, ka gūgle jau kādu brīsniņu meklē arī latviešu valodas vārdu locījumos? Tiesa, variet neticēt, jo pierādījumu nav - tagad uz sitiena gan neatminos to pieprasījumu, kurā šī nianse parādījās.

Un, jā. Lai arī valsts tiek novesta līdz kliņķim, es patiesi apbrīnoju un zināmā mērā pat cienu Kalvīša organizatora, vadītāja un absolūtās miera mikas talantu. Apbrīnoju arīdzan to, ka viņš ir relatīvi īsā laikā iemācījies pārliecinoši uzvesties un runāt kameras priekšā. Ar šo vēlējos teikt, ka katram kokam ir vismaz divi gali. Un, lai arī ir vienas lietas, kuras nav panesamas, turpat blakus ir citas, kuras ir jānovērtē.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar marcis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 11:29

Nu tante jau labu laiku loka vārdus latviski. Tiesa gan, ja ejam caur google.lv

Gravatar e-remit

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 11:34

tiešām: http://www.google.lv/search?hl=lv&q=c%C5%ABka&btnG=Google+mekl%C4%93%C5%A1ana&meta= 3. ieraksts no augšas ved uz Wikipēdiju :) Gūgle loca gan... va tik tie džeki, kas taisīja sietu un pamuka no Lursoft nav nopārdevuši googlei to algoritmu. Dzirdēju, vēl daži labi pērk no viņiem to softu.

Gravatar Didulis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 11:34

Novērots ir no googles puses locīšanas paradums arī mūsu valodiņai, tik es tam nepievēršu uzmanību, jo parasti uzrakstu pieprasījumu sev interesējošā locījumā. Runājot par politiku, tad mani nedaudz pārsteidz mūsu prezidents, kurš sākotnēji izskatījās pēc bezmugurkaulnieka, taču reizi pa reizei nodemonstrē patiesi patīkamus brīnumus. Ja runā par premjeru, tad kā reiz viņa vēsā attieksme liek kļūt aizdomīgam par viņa sacītā patiesumu.

Gravatar skatītājsX

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 11:44

Nekas tajā resnajā korumpētajā kretīnā nav jāciena. Vienīgais ar ko viņš var izpelnīties cieņu ir atkāpšanās. Ņeh tur daudz ko apbrīnot...

Gravatar xlt

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 11:59

neesi vienīgais. jau pāris mēnešus atpakaļ vairāki web darboī to minēja.

Gravatar desperado

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 12:01

tur jau tā lieta, ka google nedomā. bet kaut kur ir pirmsākums - acīmredzot kāds/kāda ir pamanījies priekš google 'sakonektēt' šīs divas lietas :)

par cieņu - kameras priekšā labi runāt nav viegli, pats zinu. Tik gribētu paust savu viedokli, ka man ne pēc runas prasmes kameras priekšā gribētos vērtēt konkrētā amatvīra darbību ;)

Gravatar ET

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 12:01

Cienīt ko? To, ka nu jau melo, aci nepamirkšķinot??

Gravatar crabis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 12:17

a wot kā atrast tās lapas, kas ar "sacūkotiem" linkiem pacēluši to vikipēdijas lapu topos? kāpēc ierakstot googlē link:http://lv.wikipedia.org/wiki/Aigars_Kalvītis neizmet ārā nevienu"kreiso" lapu, kurā būtu tāds netīrais links uz to lapu?

Gravatar Moonlight

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 12:21

Starp citu, esmu vienīgais, kurš ir pamanījis, ka gūgle jau kādu brīsniņu meklē arī latviešu valodas vārdu locījumos? Tiesa, variet neticēt, jo pierādījumu nav - tagad uz sitiena gan neatminos to pieprasījumu, kurā šī nianse parādījās.

^ Man nav pierādījumu, ka tas strādātu. Piem. Auto suganlizācija, Auto suganlizācijām, Auto signalizāciju <- dod ārā ļoti dažādus meklēšanas rezultātus. Tas pats attiecas uz Google Adwords. Realitāte ir tā, ka ja ir vēlēšanās ko nopietni pozicionēt atslēgas frāze ir jāvada iekšā visos iespējamajos locījumos.

Gravatar Taustiņklabeklis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 12:30

Kalvītis ir profesionālis. To tik tiešām var just un tas ir tas, kas man viņā tik ļoti patīk: atbildīga un stingra nostāja!

Gravatar timiāns

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 13:19

"Gūgle un citi meklētāji ar dažādiem panākumiem mūsu tekošo premjerministru atrod" - - - Mums ir tekošs premjers??? nu, visādas kaites cilvēkiem gadās, vai tad tāpēc tas bija jāpublisko...

Gravatar mehdi

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 13:26

Tevis saslavētās "pozitīvās" cūk.., sorr, Kalvīša, mākas un spējas ir baisi trauslas un virspusējas - līdzko jebkuru no tām mēģina pārbaudīt mazliet nopietnāk, sākas visādas stresainas reakcijas.

Gravatar Rumpis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 13:53

Valdība ir jākritizē, tas ir pilsoņa svēts pienākums. Bet... Valdība ir sastrādājusi visādus "brīnumus", tai pietiek ko pārmest ļooooooooti daudz ko, tāpēc Kalvīša konstitūcijas apspēlēšana manuprāt tikai novirza no galvenā un arī vienkārši nav smuka. Un ja nu Kalvītis būtu slaids, smuks un gaišmatains, ko tad viņa cūkotāji teiktu? Vai miesasbūve ir galvenais vai pat vienīgais nepatikas avots? Jā, un mans viedoklis par Kalvīti ir pārsvarā negatīvs.

Gravatar weedy

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 14:01

Nu neapšaubāmi par Kalvīti ir labi vārdi, ko teikt - tā ir stāja, tv pateikt par lielu tautas daļu pateikt "kvankšķi". ;)

Ja nopietni, es domāju, ka jebkurš cūka kļūst par džentlmeni, kad viņa sile tiek likta uz kārts, turpretīm īstus džentlmeņus raksturo tas, ka viņi ir tādi visu laiku, arī tad ja viņiem, netīrās vai tīrās lietas darot iet labi.

Gravatar Aapsis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 14:10

Ar Mozillai uzinstalētu 'googlepedia' addonu izskatās vēl <a href="http://img408.imageshack.us/img408/4149/cukanv9.jpg" title="labāk" rel="nofollow">. :) Attiecīgajā vikipēdijas rakstā gan vārds cūka ne reizi nav pieminēts :)

Gravatar Aapsis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 14:11

Kaut kas ar linku nobruka, bet nu ideja skaidra :)

Gravatar Shadowbird

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 14:28

"Lai arī valsts tiek novesta līdz kliņķim, es patiesi apbrīnoju un zināmā mērā pat cienu Kalvīša organizatora, vadītāja un absolūtās miera mikas talantu." Jauki. Kad tevi nākamreiz piekaus un aplaupīs urļiks, lūdzu atceries apbrīnot un zināmā mērā cienīt viņa fizisko attīstību un spēju iegūt uzturlīdzekļus. Neaizmirsti apbrīnot arī to, cik pārliecinoši viņš mentiem iestāstīs, ka tikai aizstāvējās, iedos daļu guvuma un staigās brīvs.

Gravatar zebu

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 14:36

šis "premjers" līdz šim ir bijis lielākais slaists un nejēga valsts vadīšanā fakti, kuri pamato šo izteikumu? paskatāmies uz krīzi valstī šobrid, ar to pietiks bet diemžēl "premjers" turpina gulēt un vienalga ko un kā viņš pļurkš

Gravatar Livingston

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 15:28

Ļaudīm, kura pozitīvākā īpašība ir iznesība kameru priekšā redzu lielisku iespēju kļūt par kāda raidījuma vadītāju vai vismaz par kāda šova zvaigzni.

Savukārt organizatora un vadītāja spējas apliecina tā, ka tiek padarīti solītie darbi, nevis ar pamanīšanos ilgstoši sēdēt vadītāja krēslā.

Gravatar e-remit

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 15:31

zebu, bija premjers, vēl sliktāks par Kalvīti, kura laikā daudzas lietas tika sabotētas, kas valstij nesa konkrētus zaudējumus. Drīzāk jau laiks ir diezgan nepateicīgs, tāpēc arī spēcīgāk var redzēt valdības nespēju tikt galā ar notiekošo - stabilākā laikā mēs tik skaļi nebļautu uz Kalvīti. Faktiski vajadzētu tagad kādu īpaši talatīgu vadītāju, tikai jautājums, vai Saeimā tāds ir?

Gravatar afigel

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 16:04

es gan teiktu, ka nevis miera mika, bet gan kapitaals pohujists. un organizaators seezh eenaa.

Gravatar Pilsonis

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 17:09

Klau, Laacz, šeit jau varēji neizcelties ar demogoģiju! :)) Nē, es nesaskatu vispār NEKO pozitīvu viņā un neba nu par izskatu runāju... Vai man tagad ir jāizplūst argumentos, lai pamatotu, kāpēc Vepris ir tas, ar ko pat google viņu salīdzina?

Gravatar JonyBravo

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 17:20

runājot par googles locījumiem, tad jāsaka, ka "visu varenajai" vel sagādā problēmas līdzskaņu mija locijumos :)

Gravatar Jelcins

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 17:49

Lai saskatītu ko pozitīvu Kalvītī vajaga mikroskopu! Tādu iznireli vēl jāpameklē ir.

  1. Kalvītis televīzijā paziņo, ka Loskutovs ir jāatstādina, jo ir izšķērdējis simtiem tūkstošus latu!!!!!!!!!!!! Par SIMTIEM TŪKSTOŠU bija precīzi viņa vārdi! Un kāda ir realitāte?? Skat šeit (http://www.manapilseta.lv/visi/domas-debates/politika/5020-dokuments-kas-kalpoja-par-pamatu-loskutova-atstadinasanai-pilns-dokuments.htm):

Revīzijas mērķis bija pārbaudīt, vai 2006.gada finanšu pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par resora MK finansiālo stāvokli, tā izmaiņām un darbības rezultātiem, kas noslēdzās 2006. gada 31. decembrī, un ir sagatavots atbilstoši LR spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

Dokumentā revidēti noteikti KNAB grāmatvedības posteņi un izteikti priekšlikumi to pilnveidošanai, piemēram, daži izvilkumi no šī dokumenta:

Vidēja prioritāte

Pārskata daļa: Krājumi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Valsts administrācijas skola

Konstatējumi

/.../

Uz pārskata gada beigām KNAB ātri nolietojamā inventāra sastāvā ir iekļautas materiālās vērtības par kopējo summu Ls 1 332, kuru vērtība par vienību pārsniedz Ls 50 un šīs materiālās vērtības nav klasificētas kā speciālais inventārs.

/.../

Pārbaudot inventāra norakstīšanu KNAB un VAS, revidenti konstatēja, ka:

KNAB 2006.gadā iegādātajam inventāram nav noteicis lietderīgās lietošanas laiku ilgāku par 10 gadiem un nav norakstījis 50% no iegādes izmaksām Ls 2 883 apmērā; /…/.

Secinājumi

KNAB un VAS neveic krājumu uzskaiti un norakstīšanu saskaņā ar resora grāmatvedības uzskaites kārtību, kā rezultātā uz pārskata perioda beigām krājumi uzrādīti lielākā vērtībā, un tādējādi netiek sekmēta konsekventa krājumu atspoguļošana resora konsolidētajā gada pārskatā.

Ieteikumi

VAS pilnveidot iekšējos normatīvos aktus... /utt./.

KNAB pilnveidot iekšējos normatīvos aktus, iekļaujot specifiskus, konkrētai iestādei raksturīgu darījumu uzskaites un atspoguļošanas grāmatvedības reģistros principus un paredzot efektīvas grāmatvedības un uzraudzības kontroles procedūras, lai krājumu sastāvā uzskaitītu īstermiņa aktīvus, kas paredzēti iestādes darbības nodrošināšanai, atsavināšanai un materiālu un izejvielu veidā atrodas vai tiks izlietoti saimnieciskās darbības procesā atbilstoši normatīvā akta2 prasībām.

  1. Par Gulbja lietu Kalvītis televīzijā paziņo, ka šādi bīstami noziedzinieki ir jāapkaro visiem spēkiem, bla bla bla... Jobnutsa var - tad kad atklājās jūrmalgeta, tad Kalvītis paziņo, ka bez tiesas sprieduma nevienu nevar apvainot utt, a tagad tiesa Gulbi pat neuzskatīja par nepieciešamu paturēt apcietinājumā, a Kalvītis vēsā mierā publiski viņu nosauc par bīstamu noziedzinieku! Tas ir normāli?? Un Riekstiņš vēl nepakautrējas "Kas notiek Latvijā" pajautāt - nu ko tad jūs iedomājaties, vai tiešām Kalvītis melotu??? Skatījos un rēcu tāpat kā Kreituse un pārējie, viņš laikam iedomājas ka visapkārt vieni antiņi sēž...

Gravatar mehdi

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 18:00

-> Jelcins vai nu cienījamais lapas autors te vienkārši mūs viegli provocē – teiksim, lai lapai statistikas rādītāji uzlabotos, vai, tikpat iespējams, ietilpst tajā populācijas daļā, kam "politika vispār maz interesē", ar visiem no tā izrietošajiem izgājieniem...

Gravatar uh!

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 20:40

laacz, es iepriekš biju DAUDZ labākās domās par tavu intelektu. Ja tu paziņo, ka cieni to cūku, tad es vairs tavu blogu nelasīšu, nelga. Dzīvo tālāk savā infantili iluzorajā pasaulītē, neapjēdzot, kam ir un kam nav nozīmes. Sakarīgi cilvēki jau pirms 9.Saeimas vēlēšanām redzēja, kas slēpjas aiz Tauku partijas "pozitīvisma". Bet ja atrodas tāds, kurš vēl tagad šito varzu ciena, tad ir vāks visam.

Gravatar uga

2007. gada 2. oktobrī, plkst. 23:04

ou, vai es delfos esmu ieklīdis? hmmm

p.s. googles tantei labs joks sanācies. man patīk :) pilsoņi, paskatieties uz lietām tak no gaišās puses :)

Gravatar Mr.T.

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 08:35

Apbriinojams mazohisms :) Cieniit pidarasu baru, kas noved valsti liidz klinjkjim un sagrauj peedeejaas ceriibas, kas veel ir. Tikpat labi var apbriinot cilveeku, kas tev miizh uz galvas, jo re cik vinjsh dailji laizh struuklu. Laacz, piedod, bet tu laikam neesi normaals.

Gravatar Droom

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 11:13

nu gan visi uzbruka te Laacz... Varbūt kļūdos, bet manuprāt Laacz to nemeta augšā ka politiku utt.. Kā cilvēks tak šis khmmm, cūkons, ir apbrīnas vērts.. tāpat kā es apbrīnoju arī citus brīnumus, piemēram bush ir ASV prezidents, vai Švarcons kaut ko tur dara Kalifornija.. Hitlers, Staļins, Tečere.. interesanti cilvēki, interesanti auga..nu tā

Runājot par valsti un kliņķi.. nu es nerunāju, jo tukši runāt jau var visi. Atveru apollo, delfus un visi tik "pipec kādi gudri prezidenti, premjeri utt" ... nezin tik kāpēc neiens nekad nav apmierināts. Neredzu arī tos bļāvējus komentos, kuriem oranžie patīk a kā bļava un par jauno laiku? ... tagad visi bļauj PRET.. nu pāries.. nāks citi cūkas utt.. bet cilvekiem paliek labāk ja raksta :) man palika, paldies par uzmanibu!

Gravatar erny

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 11:30

to Mr.T un pārējiem kas pārņēmuši modi brēkt ka valdība ir nekāda, kalvītis ir cūka utt... bet ko jūs paši esat izdarījuši valsts labā?

Gravatar ulzha

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 12:52

Dunduks: labs :D (Nepatīk anonīmie, tāpēc tur nesanāks.)

Gravatar ulzha

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 12:54

erny: balsojuši par citiem.

Gravatar Laps

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 16:27

erny: maksājuši (un joprojām maksājam) nodokļus!

Gravatar kintu

2007. gada 3. oktobrī, plkst. 17:11

Patiesībā līdzskaņa miju Google pieprot diezgan labi. Ja vajag meklēt precīzu vārda formu, tad vārds jāieliek pēdiņās. Varbūt ir kādi caurumi, bet iespējams, ka tas ir ņemts no Mozillas pareizrakstības pārbaudītāja, kas ir pieejams arī latviešu valodai. Ja vien vēl varētu to likt darboties Wordā. Mans personīgais iespaids ir tāds, ka tas strādā pat labāk par Tildes pareizrakstības rīku.

Gravatar Skallija

2007. gada 5. oktobrī, plkst. 19:21

Tu taču pats par viņu balsoji....congratulations!

Gravatar Sveiciens no Ģintermuižas

2007. gada 6. oktobrī, plkst. 16:57

uh! Jelgava ir īpatna pilsēta. No turienes karjeru sākuši daudzi politiķi. Cimdars, Šķēle un vēl vesela plejāde. Kalvītis arī LLU mācījies. Vietējo tur nav daudz. Pārsvarā visi sabraukuši no citurienes. Tradicionāli lai iestātos LLU un īpaši daudz ir no Latgales. Nav nekas pret latgaļiem vai citiem, bet visi ar laiku sāk uzvesties kā cūkas pret vietējiem kad nokļūst citur un nostabilizējas. Tā ka nevajag brīnīties par morāli.

Gravatar deep-z

2007. gada 7. oktobrī, plkst. 19:14

Gudri pljurksteet kameras priekshaa nav nekaada lielaa maaksla. Atziit savas kljuudas un aiziet ar godu gan.

Gravatar nāve jeb nogalināšu tevi vēlāk!

2008. gada 16. janvārī, plkst. 13:36

nu es esmu nokāvisi labākas bet iztikt var.cikos braukt pakaļ???

Gravatar švamme

2008. gada 16. janvārī, plkst. 13:38

kāda līdzība!!!!!!!!!!apburoši!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!