✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Statistikas meklēšana

2007. gada 15. oktobrī, 5 komentāri

Vai kaut kur mūsu interneta ārēs ir iespējams atrast informāciju par to, cik cilvēki katru gadu ir pieteikušies uz studijām? Vēlams, protams, sadalījums pēc universitātēm un fakultātēm. Ieinteresējos, jo nez no kurienes ienāca prātā noskaidrot, kāda ir šo studētgribošo skaita dinamika pēc obligātā militārā dienesta atcelšanas. Vai arī studiju kredītu parādīšanās (deviņdesmito vidus-beigas). Paralēli varētu diezgan veikli noskaidrot arī vispārējo attiecīgā gada visvairāk interesējošo jomu pulciņu. Kā arī to, kādas ir tendences humanitāri eksaktajā dalījumā. Papildus varētu vēl blakus nolikt vidusskolu absolventu skaitu pēc reģioniem.

Vispār - sirdsmieram vismaz vēlētos noskaidrot, vai Izglītīabs ministrija ko šādu vispār apkopo - studēt gribošos, uzņemtos, viņu pirmsstudiju dislokāciju, utt? Šāda informācija varētu sniegt diezgan daudz vērtīgas un, nenoliegšu, interesantas vielas pārdomām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar A_lops

2007. gada 15. oktobrī, plkst. 22:20

Doma jau laba, tik ar statistiku varētu būt nevisai...

Gravatar Majors Viesulis

2007. gada 15. oktobrī, plkst. 22:37

lūdzu. te bus detalizēti, arī pa pilna un nepilna laika studijam http://izm.izm.gov.lv/registri-statistika/statistika-augstaka.html

Gravatar sveetelis

2007. gada 15. oktobrī, plkst. 22:58

Ap 2010. gadu sāksies t. s. "demogrāfiskā bedre" augstskolām - tad kādus 6 - 7 gadus salīdzinoši mazs būs to reflektantu skaits, kuri nāks uzreiz pēc vidusskolām.