✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Agresīvie

2007. gada 16. oktobrī, 20 komentāri

A kā mums funciklierē likumdošana? Vai pamatojoties uz video materiālu (bildes neskaitām, jo tās daudz vieglāk var feikot) iesniegumu milicijā var uzrakstīt tikai tā autors vai arī jebkurš apzinīgā tipa pilsonis? Ja pēdējais, tad varbūt tvnets var algot atsevišķu iesniegumu rakstītāju? :) Es par šo feino akciju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Raikons

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 12:48

nu ja necels pretenzijas video, foto autors, tad maybe jau var arī rakstīt...

Gravatar Rumpis

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 12:53

Laiku pa laikam tai akcijā ieskatos, un nepatīkami ir lasīt, cik aktīvi un agresīvi daži ļauži uzbrūk un draud nezināmajiem bildētājiem. Skaidri redzams, ka viena daļa ļaužu šādu agresīvu braukšanu uzskata par normu un atbalsta to, bet tos kas grib braukt saskaņā ar noteikumiem uzskata par pilnīgiem lūzeriem. Citu ceļu neredzu, kā tikai turpināt šo akciju neierobežoti ilgi, un pats arī apņemos to papildināt ar bildēm, ja vien ko tādu novērošu. A par policiju - vai tad nebija jau kaut kāda CP reakcija, ka viņi arī kaut ko mēģinās darīt? Var jau būt, ka mums atkal likumi atpaliek, un ar šādām bildēm un video īsti nepietiek.

Gravatar cx

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 12:57

Jā, redzēju interviju.. policis teica, ka pats personīgi dažas foķenes pārbaudīs.. bet lai reāli sauktu pie atbildības viņiem vajag arī acu lieciniekus. Nez kur viņi tos raus? liks iekš kriminalinform lai atsaucās vai kā?

Gravatar MartinsK

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 13:01

Ne viss te ir tik viennozīmīgi kā sākumā izskatās. Lieta tāda, ka tiešām tas var būt moments, kad kāds pabeidz apdzīšanas manevru, bet jau uz nepārtrauktās strīpas (a ko darīt, ja pietrūkst 2 metri?) utt. Tomēr tas ir attiecināms uz tām bildēm kurās kaut kas ir, bet kas īsti tur notiek nav skaidrs. Pilnīgi cits stāsts ir par tām bildēm, kurās ir nepārprotams rupjš pārkāpums, tad uz priekšu, rakstīt it kā varētu skatoties no apstākļu puses. Tomēr pakoriģējiet mani tie, kas pārzina kriminālprocesu, likumu un APK: iesniegumā policijai būs jānorāda kur, kad, cikos un kādos apstākļos pārkāpums novērots. Ja iesnieguma autors nav attēla autors, vai nav turpat bijis - ir tāds pants par nepatiesas liecības sniegšanu...

Tāpēc viss jau ir forši, sabiedrība (jeb pareizāk sakot mediji nodiriģē sabiedrību) ņem iniciatīvu savās rokās... Iespējams tas ir risinājums šābrīža situācijai, tomēr... Tāpēc arī mana nostāja - nepatīk kaut kas ko es izdaru - ir visas iespējas vērsties pret mani likumā noteiktā kārtībā. Jebkurā citā veidā tas ir tikai privāts konflikts kurš kā tāds tiks arī risināts. Tāpēc domāju, ka nevajadzētu lietu pārvērst par linča tiesu. Bija Gobziņam tāda laba dziesma, kurā skanēja viedi vārdi: " Barā silda mēsli, barā doma zūd, Laimīgāks kā barā nevar būt ".

Gravatar MartinsK

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 13:03

Ak un jā - tautai savi varoņi jāzina. Tāpēc bildes vajag turpināt likt. Ko ar tām bildēm tālāk darīt, lai lemj tie, kam tiesības tādas, ne visi tie simti un tūkstoši, kas domā ka ir uz to spējīgi (atsevišķi ir, bet ne visi).

Gravatar Rumpis

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 13:13

MartinsK - drusku šaubos, ka kāds turēja rokā fotoaparātu jau gatavībā nospiest brīdī, kad pašam sāksies nepārtrauktā līnija blakus, un varēs apdzinēju uz to noķert. Betnu visādi protams var būt, bet domāju, ka tā vieta ir pilnīgi atpazīstama un situācija atjaunojama, un gan jau var pateikt, cik tālu tur nepārtrauktās līnijas sākums ir palicis aizmugurē.

Gravatar MartinsK

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 13:25

Protams. Esmu tikai pret pieeju "Paskatāmies kurās bildes labāk patīk un ejam rakstīt iesniegumu par svešu bildi". Krietna daļa to bilžu ir nepārprotamas.

Gravatar sn

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 13:30

tas notiek tā - tu aizsūti bildi/video uz tvnetu un ja ļoti vajag, tad aizej uzrakstīt iesniegumu un kā pierādījumu parādi šiem bildi/video. tb plika bilde/video neko nedod, bet kopā ar iesniegumu gan dod. es tik nezinu vai viņi paši tev meilos ar lūgumu rakstīt iesniegumu vai var sūtīt, ja tu aizsūtīsi uz tvnetu savu agresīvā vadītāja video..

Gravatar xlt

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 14:35

iesniegumu policijā var rakstīt jebkurš un par jebko, ja ir pamats uzskatīt, ka ir veikts krimināli sodāms nodaījums. Pēc tam policija to izvērtē, izmeklē un lemj - ir pamats lietas ierosināšanai u.tml. Vienlaikus izvērtē, vai šie "materiāli", ko apzinīgais pilsonis ir uzrādījis, vispār var kalpot kā pierādījums.

p.s. arī bilde var būt pierādījums. bet šaubu gadījumā vfar veikt ekspertīzi.

Gravatar MartinsK

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 15:31

xlt: vari rakstīt par to, ko Tu redzēji, vai dzirdēji, vai zini. Ja viena tante teica, tad tā arī raksti: viena tante teica. Savukārt tas, ka uzraksti, ka viena tante teica ka ir bijis tā vēl neko nepierāda bet var būt tikai par pamatu painteresēties (ko Zivtiņš izsakās jau darām automātiski ar izcilākajiem attēliem, līdz ar to jautājums par tāda iesnieguma lietderību ir atrisināts). Savukārt par pierādījumu varētu derēt šis: "es redzēju, es dzirdēju, es to varu apliecināt" (kas savukārt nav iespējams, ja ir redzēts tikai situācijas attēlojums bildē Internetā) . Tātad arī par TVNeta bildēm var rakstīt tikai to, ka TVNetā redzēji bildi, kurā redzams kā slikts cilvēks parkāpj CSN tādā un tādā veidā.

Gravatar ...

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 16:51

Shēma taču skaidra:

  1. Uzraksti iesniegumu, par ko gribi un kā gribi.
  2. Policija, JA VĒLAS soda to "ko gribi" par pārkāpumu "kā gribi".
  3. "Ko gribi" sodu prsūdz policijā.
  4. "Ko gribi" lēmumu par soda neatcelšanu pārsūdz tiesā.
  5. Administratīvā tiesa lēmumu atceļ. Sods būs atcelts, bet pirms "ko gribi" nākošreiz darīs "kā gribi" 5 x padomās! :)

Gravatar x-is

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 20:24

Ir daži "bet"... Par agresīvo braucēju var kļūt arī nemaz to nevēloties un nezinot, bet aiz cieņas pret pārējiem braucējiem. Piemērs ir Hanzas un Brieža krustojums braucot pa Hanzas uz Daugavas pusi. Zīme, ka no labās joslas var griezties tikai pa labi, stāv īsi pirms krustojuma, pietam krūmos. To pamanot, cilvēciņš sāk midžināties un lēni braucot uz priekšu dabrauc līdz krustojumam. Un uzbrauc uz nepārtrauktās līnijas, tā, lai aizmugurē esošie var pabraukt garām un krustojumā nogriezties pa labi. Jo (!), ja šais stāvēs labajā joslā un pacietīgi gaidīs, kamēr to kāds ielaidīs kreisajā (pāris desmitus metrus pirms krustojuma) aiz viņa savāksies paprāvs bariņš ar "apmierinātiem" vadītājiem. Tas ir reāls piemērs iz dzīves: 6 punkti un 50 Ls. Agresīva braukšana vajadzētu būt arī šādā situācijā - ceļš ar 3 joslām. Pa vidējo brauc trolejbuss un aiz tā vēl kāds velkas. Piebrauc pie pēdējā, apbrauc pa 3 joslu un pārkārtojies atpakaļ vidējā.

Līdz ar ko es domāt tā: ka izdomājums "agresīvā braukšana", situācijā, kas nav pati pār sevi saprotama, bet tādā interpretācijā, kā to tulko mūsu zaļie vīriņi un viņu priekšnieki ir nekas cits kā ienesīgs naudas pumpītis.

Nav skaidrs arī kāpēc sods ir no 50 Ls līdz 200 Ls, bet punkti paliek 6...

Runājot par akciju - mērķis saškelt sabiedrību labajos un sliktajos, agresīvos un likum-paklausīgos... Neticu, ka tie bildētāji nekad (!) nepārsniedz ātrumu, nepabrauc pie dzeltenā luksafora un "uz mirkli" nenoliek mašīnu tur kur nedrīkst. Arī neticu, ka CP biedrīši ir balti un pūkaini pārsēžoties privātājos auto.

Gravatar Rumpis

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 20:41

x-is - OK, ja sašķelšana ir slikti, tad kā iedomājies labo un slikto un agresīvo un likumpaklausīgo vienotību? :)) Protams, ir situācijas, kad zīmes grūti pamanāmas, arī kad pilsētā laucinieks iebraucis kaut ko nepamana u.t.t. Bet.... A ko darīt ar tiem, kas pa pretējā virziena tramvaja sliedēm brauc, ko darīt ar tiem, kam uz Salu tilta rindā uz Mūkusalas ielas apļa nobrauktuvi nekad nav laika stāvēt (OK, es saprotu, ka kādreiz ir jāsteidzas, bet es tur braucu katru dienu, un dažus auto esmu jau pamatīgi ievērojis, ka tie lien vienmēr), un vēl dažiem acīmredzamiem bezkaunības un visatļautības piemēriem? :) Vai pavadīt ar mīļu skatienu un vēl uzdāvināt viņam pulti, ar kuru viņš vienmēr zaļo signālu luksoforā sev var ieslēgt? Jeb varbūt atļaut viņam lietot bākugunis? Vai dzīve kļūs labāka visai sabiedrībai, ja daļa dzīvos kopā ar mums, bet pēc citiem notiekumiem? :)

Gravatar x-is

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 21:29

Rumpim. Tevis nosauktie IR agresīvie braucēji un tos vajag neitralizēt. Jautājums - kā pieķert un kā sodīt. Pašlaik izskatās, ka ar liegabalu tiek šauts pa zvirbuļu baru, starp kuriem ir daži baltie uz kuriem arī tiek mērķēts :)

Kautkā aizdoma, ka ~40 procentu agresīvo tiek sodīti pēc principa "būtu cilvēks, pantu atradīsim", 60 reālie agresīvie, starp kuriem ir IeM struktūru darboņi un citādi "īpašie" cilvēki, uz kuriem sods neattiecas, vai kurš ātri vien tiek dzēsts.. Jo tas, kas darās piem. pie mūkusalas apļa izskatās nesodāmības sajūtas. Tās protams, ir manas domas, kuras nav baltstītas ne uz kādiem faktiem.

P.S. 90 gadu sākumā katrai apsardzes firmelei bija mašīnas ar "miglakām", līdz ar ko varēja braukt kad, kur un kā gribējās :)

Gravatar x-is

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 21:30

Ak jā, kā Jūs domājat: TvNet galvenais redaktors atkāpsies no amata, ja akcijas "Noķer agresīvo" laikā kāds "bildētājs" izraisīs avāriju?

Gravatar BlackHalt

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 21:51

Jā, bet ir subjektīvā un objektīvā puse. Es novēlu TVEMT ieviest šādu ziņojumu rakstītāju, kas paātrinātu TVEMT likvidāciju.

Likumus vajag lasīt, ibio un nesalīdzināt visādus raustīt mašīnas aiz rokturiem ar VL. ptfu.

Gravatar rem

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:04

skatoties tās bildes nereti var redzēt dažu indivīdu vēlmi izpausties un būt soģa lomā vai kaut kā "atriebties" par dzīves skarbumu, jo ne visi pārkāpumi ir vērtējami kā "agresīvi" un šādi tādi sīkumi jau katram gadās - satiksmes noteikumu mērķis nebūt nav panākt lai visi pedantiski tos ievēro, bet gan lai nodrošinātu normālu un drošu pārvietošanus, respektējot satiksmes dalībnieku intereses. ir pietiekami daudz vietas rīgā, kur satiksmes organizācija ir debīla (maigi izsakoties) un vadītāji atrod optimālākus risinājumus, kas nevienam netraucē. es šeit nedomāju līšanu priekšā vai braukšanu pa ietvi vai kaut ko tamlīdzīgu.. bet ir jau arī tur smalkas bildes - tam pasākumam pietrūkst normāla redaktora, jo publicēt vajadzētu tikai acīmredzamus un nepārprotamus AGRESĪVAS braukšanas paraugus

Gravatar Indzha

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 13:59

  1. Jāpiemin tas, ka TVNET ir tikai informatīva rakstura informācija - nekas cits aculiecinieks, kas ir ievietojis TVNET bildi nevar iet uz policiju un teikt, re, TVNET ir bilde un rakstu iesniegumu - nekas tāds nenotiks tad jau es ar varu iet un rakstīt un pats arī sēdēšu par nepatiesu informācijas sniegšanu TVNET man pat liekas šajā situācijā uzņemas lomu – agresīvo braucēju kaunināšana, kā arī lai policisti fiksē tādus pārkāpumus un rīkojas izsūtot uz bieži pieminētām vietām patruļu lai paskatītos kas notiek īstenībā
  2. Ja cilvēks ir fiksējis pārkāpumu foto/video - ņem fotoaparātu/videokameru brauc uz policiju saka, re, man ir pārkāpuma materiāls un aiziet raksta uz tā pamata arī iesniegumu kurš attiecīgi kopā ar materiāliem ies procesā tiesā utt. Un ja vajadzēs pat lieciniekam būs jānāk uz tiesu
  3. bet vai no šiem gadījumiem kāds aizies tik tālu labs jautājums – jo bildes TVNET sūtīt jau ir viegli kas tur – bet stāties jau kā liecinieks tas jau ir nopietni

Gravatar gincha

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 21:19

wot brīnos, ka laacz, kuram parasti visādas labs idejas, nav iedomājies iepostēt ideju par to, ka vajadzetu tādu lapeli, kur varētu iepostēt agresīvo braucēju masinu markas, numurus, agresīvā izdarījuma aprakstus, utml. Ne vienmēr ir pie rokas foto vai video kamera. Protams būtu grūtības par to, ka kāds mēģinās ieriebt, bet mosh to var kaukā iekontrolēt?