✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Svaigās tendences

2007. gada 16. oktobrī, 41 komentārs

Sāksim ar manu viedokli. Blogs visupirmām kārtām ir sev. Vienalga - krāniņa pagarināšanai, nepiepildāmai vēlmei ar to pelnīt, eksperimentam, lasītāju pulcēšanai, galu galā - sirdij. Bet sev. Savam krāniņam, savam maciņam, savai popularitātei un savai sirdij. Sev. Basta.

Tālāk vēlētos paust savu visiem svarīgo un vienīgo pareizo viedokli par to plunķšķīti, kurš sacēlis zināmu ūdens ņirboņu mūsu lokālajā blogeāniņā. Blogeāniņš tādēļ, ka blogūra (jūra) vai blogīķis (dīķis) neskan. Blurdziņa, diemžēl, ir tekoša padarīšana. Mums tā vēl nekur netek. Mazais blogeāniņš no šī niecīgā plunkšķīša ir radījis nemieru daudzos cilvēkos.

To, kas notika, var izlasīt podā (pilnīgākai bildei ieteiktu iepazīties arī Jāzepa ierakstu, ja diagonāle ir jūsu lasīšanas pamatvirziens).

Nevēlos izplūst minējumos un secinājumos, jo katram ir sava taisnība. Viens atrunājas, ka svaigs ir aizvēries pats, cits, kurš domā, ka svaigs ir aizvērts dēļ “autortiesību pārkāpumiem”, nekomentē vispār. Pārējie ņudz. Pie kam, pa ceļam pamanoties paziņot, ka viena no populārākajām šāda tipa platformām - Tumblr, uz kuras bāzes tika veidots svaigs.lv, ir mēsls. Vēl man diezgan dīvaini šķie tas, ka šai konversācijā arī viens no tās vaininiekiem (un viņam uzrodās sekotāji) atļaujās vērst personiskas dabas apvainojumus pret otru.

Diskusija beigu beigās reducējas uz to, ka viens saka vienu, bet otrs otru. Un ej nu pierādi, kuram taisnība. Da nu. Katra dievs ikkatru no viņiem sazortēs.

Vēlējos parunāt par sekām. Kā jau cerēju, šis notikums sniedza iespēju daļai no mūsu Blogeriem Visgudrākajiem pacelt tēmu par blogiem un to vispārējo niecīgo līmeni vai pat tā absenci. It sevišķi slienājos par Deni2sa ierakstu. Starp citu, tas ieraksts (bloga posts) arī ir par blogiem un blogošanu. Kaut kā nu... dīvaini?

Mūsu mazā blogosfēriņa ir pietiekami maza, lai liela daļa rakstu būtu vienam par otru. Rakstīt blogā par blogošanu arī ir tīri normāla lieta. Galu galā arī tie, kas raksta savos blogos par to, ka rakstīt blogos par blogošanu ir slikti, faktiski raksta par blogošanu. Vēlējos ielikt salīdzinājumu, bet tad atminējos kaut kur teikto, ka neviens salīdzinājums nav pilnīgs.

Vēlme redzēt saturīgus blogus, kuri neraksta par sevi, kuri neraksta par citiem, kuri paši meklē un atrod tēmas manā uztverē ir pašsaprotama. Taču nesaprotama ir palēkšanās pāri citiem un iespļaušana visiem sejā, starp rindiņām paziņojot, ka jūs visi nerakstāt to, ko es gribu lasīt, maitas, značit esat mudaki.

Rakstīt par savu jauno tēmu vai pāreju uz citu dzinēju - tas ir normāli. Blogs ir katra privātā skatuve internetā. Un pārkrāsojot skatuvi cilvēks pavisam normāli var par to paziņot. It sevišķi sindikācijas laikmetā, kad liela daļa visu lasa caur fīdiem, neredzot jaunās košās krāsas un smaidīgos emoticonus. Un šis fakts (par to, ka blogs ir privāts pasākums) ir jāpieņem kā noklusēta patiesība. Vienmēr. Sagaidīt, ka Jānis Zirnis savā blogā būs tāds kā Dienas vai FHM miniaturizētā versija ir muļķīgi. Ja blogs jau sākotnēji šādi tiek nostādīts, tad tā ir cita lieta. Bet arī tad ikkatram ierakstam ir piekabināta virtuāla privātīpašuma šiltīte. Un tā dod iespēju rakstīt arī neformāli par jebkuru autoru interesējošu tēmu.

Jā, man arī pirmā reakcija uz itin visu (lielāko daļu no visa) ir skepse. Brīžiem nepamatota, brīžiem pamatota. Arī man ir bijuši absolūti un pretenciozi ieraksti. Bet klaji paziņot par to, ka es esmu vienīgais, kurš kaut ko sajēdz, jūs visi rakstāt kreisi, atdodiet visus blogus otrreizējai pārstrādei un es jums parādīšu, kā jāraksta. Tas zīdaiņu līmenis. Var dot rekomendācijas, var piemirst argumentāciju, var (ne)minēt piemērus. Taču iekakāt krūzītē, no kuras pats pēc tam dzersi... ņu ņu, uķi uķi, bērniņi...

Un visa šā destrukturizētā ieraksta beigās vēlos uzdot retorisku jautājumu. Vai Tu, visvarenais Blogeri Visviedākais, kurš paziņo, ka rakstīt par blogiem nav bloga cienīgi, vari paskaidrot - kāpēc? Man vairāk šķiet, ka Tu pats ķeries pie salmiņa. Jo Tevi neviens citkārt nelasa. Pie Taviem ierakstiem citkārt neviens nediskutē.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sidid

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 17:26

nevaru nepiekrist tavam rakstītajam, taču lai tā kārtīgi iebrauktu visā tajā ko rakstiji, būtu jālasa vēlreiz, katram ir savas intereses, visi blogeri nevar būt vienlīdz interesanti, jo katrs kurš kauko ieraksta savā homepāgē ar to ierakstu ir kauko domājis, bet tā savstarpējā lekšanās ir kaitinoša.

Gravatar vērotājs

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 17:33

Man domāt "tīņu būrzmiņš". Artūrs vienmēr ir bijis nagļaka metodes, orientēšanās uz Rīgas stilīgajiem disko kultūras pārstāvjiem. Stāsts ir par to, ka brīvi resursi lv ir tikai tribine.lv. Pieroc.lv ir kvalitatīvāks par digg.lv (kurš ir tik izmanto lielā digga popularitāti). Politiskie, ekonomiskie, mākslinieciskie jautājumi nevienam neinteresē. Geeki plosās savā sulā. Manuprāt maz blogu ko palasīt ievērības cienīgi ir: mxz.lv (Austrālija, kino dzīve) laacz.lv (ja IT kas kreis noteik lācis reizēm noreaģē) asmo.six.lv (grāmatu apskati) kino.kults.lv (par kino) onkulis.com (šo to izrok, bet mētājās) zilupeslaiks (taivānas dzīve) jeremy blogs (kad raksta, pārtulko ko interesantu) Un vēl pāris. Es teiktu maz. Visi politiskie blogi Lietišķā dienā ir kaka, cilvēki raksta ko grib dzirdēt cilvēki. Nozarē.lv par daudz samudrīti un neaktuāli, pluss slimo ar to pašu Lietišķās dienas sindromu. Man domāt tie, kas varētu ko uzrakstīt nerakstīs. Tie kas raksta neraksta kā sev vai arī vārās savā sulā.

Gravatar vērotājs

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 17:38

tobiš ņemšanās interesē pašiem geekiem, ne jau lasītajiem. Paši runā par nopietnākām auditorijām, bet tās nekad nebūs, ja nerakstīs par dažādām masām interesējošām lietām.

Gravatar Taustiņklabeklis

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 17:49

Kāda skāde, web.hc.lv neiet :(

Es arīdzan <a href="http://zuz.lv/emuars/raksti/266/nepatik-nelasu/" rel="nofollow">nesen sapratu dižo mūža atklāsmi</a>, ka lasīt to, kas pašam nepatīk un tad skaļi bļaut, kādi visi ir cūkas ir galīgi garām. Jā, es daudzu resursu saturu saucu par sviestu, nekautrējoties atzīt, ka tas ir sviests MANĀ izpratnē.

Un te jau ir tā burvība. Bļaut skolā, ka Blaumanis raksta draņķības bija lieki, tā bija obligātā literatūra. Blogi tāda nav un vari izvēlēties ko lasīt un ko nē. Tamdēļ, lai mierīgākas naktis un rāmāks garastāvoklis iesaku filtrēt savu saturu un nebrēkt, ka visi, cūkas tādi, raksta pilnīgu sviestu.

Cita starpā, visa šī blogpadarīšana ir kā mazs sūnu ciems. Visi viens gar otru rīvējas un ir normāli, ka kaimiņu Jānis raksta par Pētera bezjēdzīgo pļaujammašīnu. Bet Uldis ir dusmīgs, jo Pēterim ir garāks. Un tā nu viņi cepās.

Un tomēr, piekrītu atziņai - kas gan slikts faktā, ka blogi raksta par blogiem? Ir tak interesanti. Pēdējās dienās vien, tik daudz jautrības lasot šo svaigā un blog padarīšanu.

Gravatar uga

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:03

tas viss ir vienkārši bērnu dārzs. pat smieklīgi.

Gravatar Mfz

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:14

Skaisti pateikts, nu dien!

Gravatar asmo

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:29

Pilnībā piekrītu postā izteiktajam: "Blogs visupirmām kārtām ir sev.", taču laikam, lai citi to saprastu, blogos būtu jāatver sadaļa Bloga mērķi un uzdevumi (lai kā Uzņēmējdarbības stratēģiskajā plānošanā mācīts, visiem viss būtu skaidrs).

Gravatar Unce

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:41

Nu tagad pilniigi nopietni - shitajaa laikaa uzdarbijas shizofreenijas slimnieki (pazinja, toposhais aarsts staastiija) Tapeec arii valdiibaa notiek visaadas nesaprotamas lietas. Kas attiecas uz to Denisu, tad nenjem vinju galvaa, kaut vai augstaak mineetaa iemesla deelj ;)

Gravatar Taustiņklabeklis

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:42

Ar to "Blogs visupirmām kārtām ir sev." nav tik viennozīmīgi kā varbūt šķiet.

Visi kladzina, ka raksta sev, bet tomēr ļoti daudzi skaita savus apmeklētājus, dzenas pēc statistikas un cenšas rakstīt ko tādu, kas izraisītu pēc iespējas lielāku troksni. Vai arī šajā gadījumā "blogs ir sev"? Nedomāju viss. Tur jau tā fiška, ka apmeklētāji jūt, vai tiek rakstīts sev vai tiek rakstīts viņiem. Nebaidīšos teikt, ka lielākā daļa raksta nevis sev, bet gan kādiem ārējiem faktoriem - apmeklētājiem statistikas krāniņa pastiepšanai.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 18:51

Taustiņklabekli - tas tāpat ir sev. Jo tos apmeklētājus vajag sev. Apmeklētāju lielāks skaits pagarina. Un statistikai krāniņa nav. Krāniņš ir autoram. Un tas ir jāstaipa. Nekādu ilūziju. Tā ir un tā vienmēr būs. Korporatīvais blogs arī neko daudz neatšķirās no privātā. Tik vien kā ar to, ka tur tiek stiepts korporatīvais krāniņš.

Gravatar JustMe

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 19:01

Wuāā! laaciz ar' māk 'mnogo bukov' saraxtīt ;D bet, ja pareizi sapratu to textu, tad +1

p.s. Taustiņklabeklim točna +1 ;)

Gravatar Fuzzy

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 19:45

Pārdomas par pēdējo jautājumu par spīti tā retoriskajai dabai: Tādēļ, ka blogi un interneta telpa kā tāda ir sintētiska vide. Un rakstot par to visu - pazūd autora personība. Jo kazi - kad biji maziņš un ēdi omes ābolmaizi, blogu nebija. Kad tiec pie šīs telpas - tā kļūst par svarīgu tēmu? Kur tad palika autors pats ar savām ābolmaižu receptēm, kas bija svarīgas šai personībai?

Nianses, protams, pastāv un tūlīt es ēdīšu dubļus, jūtu.

Gravatar deni2s

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 20:22

Labs viedoklis, neskatoties uz to, ka mans viedoklis tiek uzskatīts par iekakāšanu krūzītē, tomēr uzskatu, ka šis raksts tomēr lieliski papildina aizsākto tēmu, par ko liecina arī komentāri pie rakstiem. Ceru, ka šīs tēmas pacelšana liks daudziem pārdomāt pirms postēšanas, kāpēc viņi blogo un ko ar to vēlas panākt. Jo mērķis "būt krutākajam blogerim/geekam/IT specam" sūkā.

+1 Taustiņklabeklim par <blockquote cite=""><a href="http://laacz.lv/2007/10/16/svaigas-tendences/#c56804" rel="nofollow">"Ar to “Blogs visupirmām kārtām ir sev.” nav tik viennozīmīgi kā varbūt šķiet."</a></blockquote>

Starp citu, ja blogs veidotu tikai sev, tad tas nebūtu jāpublisko tīmeklī.

Fuzzy viedoklim arī nevar nepiekrist.

Interesanti, ka tikai tagad ievēroju laacz.lv lapas apakšā "Visādi skaitīkļi un citi krāniņa mērītāji".

Interesanti, ka šādi raksti (arī manis rakstītais) top iespaidojoties no citiem rakstiem, kad iekšā ir neapmierinātība ar to, kas tiek rakstīts un tad tiek veidots kāds atspēkojums. Pēc tam ilgas pārdomas vai ir vērts tādu rakstu publicēt un beigās izlemšana par labu sava viedokļa paušanai, nevis klusēšanai. Lai gan iespējams, gudrāk būtu paklusēt un mācīties no citu kļūdām.

Gravatar shljaa

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 20:33

da blogislavit tjebja Blog!

Gravatar Archijs

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 23:39

Klusēju. Joprojām klusēju. Nafig nav jālien visā tajā iekšā, dzīvot vieglāk.

Gravatar versatile

2007. gada 16. oktobrī, plkst. 23:48

malacis, laacz. +1 tev un Taustinjklabeklim. un +1 veerotaajam :) pats ari vakar par sho uzrakstiju - neliidu iekshaa, bet ziniet, cik tad var? ja nekur.lv teju visi ieraksti ir par vienu un to pasu...

Latvijas blogeriem ir tada tendence kjert 5minushu slavu - un tad zimeties, cik nu es kruts, visi par mani raksta. IMHO, blogs zaude dalju intimitates, kad iepazisties ar saviem lasitajiem klatiene. un zaude savu sharmu ar to, ka tevi lasa citi, nepazistami cilveki, kas neizdara nekadus spriedumus par tevi pasu. visi tie blogeru tisini, konferences... pashu rikoti pasakumu pashiem sev, kas stasta par pashu raditam temam. jeega? stipri apshaubama.

tapec ari nelienu ieksha saucamaja blogosfera. nafig.

Gravatar krizdabz

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:04

Cilvēks ir sociāla būtne un mēģina komunicēt ar sev līdzīgiem (pēc valodas, reliģijas, interesēm). Tādēļ arī apmeklē pasākumus, kur ir līdzīgi domājoši cilvēki. Ja Latvijā nevienu tā īsti neinteresē blogošana, jaunie mediji, tad ir vien jādodas meklēt domubiedri citur. Te arī parādās jēga. Man tās daudz, Tev nav. Katram savas intereses. Nevar nosodīt cilvēkus, kurus neizproti!

Gravatar krizdabz

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:19

Un, jā.. tu jau esi tajā (blogosfērā) iekšā līdz ar pirmo burtu, kuru esi nopublicējis.. Patīk vai nepatīk, tas nav īpaši svarīgi.. :)

Gravatar versatile

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:24

krizdabz, vot Tu pie manis komentos saki, ka nevai gjengaties. pats ar ko te nodarbijies? tev jegas daudz, citiem maz? maybe. atkarigs, kam to teemee.

atskiriba no Tevis, personalijas nenolaizhos. peace.

Gravatar timiāns

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:30

Kāds svešvārdu plūdums, kāds žargonvārdu lietutiņš (gan mazāk izteikts)... absence, prezence, oi, oi, oi- skrienu pēc vārdnīcas

Gravatar munky

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:32

Blogeāniņš - perversi.

Gravatar timiāns

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:34

"Kā jau cerēju, šis notikums sniedza iespēju daļai no mūsu Blogeriem Visgudrākajiem pacelt tēmu par blogiem un to vispārējo niecīgo līmeni vai pat tā absenci"--- tad kāpēc ne tā : "Kā jau cerēju, šis events sniedza iespēju daļai no mūsu Blogeriem Visgudrākajiem pacelt topiku par blogiem un to vispārējo niecīgo levelu vai pat tā absenci"... utt

Gravatar krizdabz

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 00:37

Nē, mazliet neprecīzi izteicos kā rezultātā nepareizi saprati mani. Mani interesē tās lietas ko pieminēju tāpēc MAN konference deva daudz jauna un noderīga. Tev tas ir mazāk interesanti un saprotami, ka nav vēlmes īsti apmeklēt šādus pasākumus. Bet tāpēc jau nevajag vispārināt, ka redz šādi pasākumi nekam (nevienam) neder.. To es gribēju pateikt. Tu taču ar vielielāko prieku apmeklētu fotogrāfijai veltītus pasākumus, pareizi? Nu lūk, jo tas tevi interesē un noteikti dusmotos, ja kāds (kuru fotogrāfija interesē mazāk) noliktu šādus pasākumus.

Gravatar Livingston

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 08:43

Kā lasītājam no malas šajā rakstā mani interesē tikai viena frāze, ko atļaušos nocitēt: "Mūsu mazā blogosfēriņa ir pietiekami maza, lai liela daļa rakstu būtu vienam par otru."

Un kā nu ne - raksta sākumā Lācz (1) dod norādi uz rakstu pods.lv (2), kurā Papuass (3) iemetis linku uz Zilupes laika bloga Jāzepu (4), kurš priecājas, ka Tumblr.com (5) ir slēdzis Svaigs.lv (6).

Jo biežāk man nākas redzēt līdzīgus ierakstus ar norāžu virknītēm, jo vairāk man šķiet, ka liela daļa LV blogeru ir bezjēdzīgi ieciklējušies un katrs cikls kļūst tukšāks un stulbāks par iepriekšējo.

Gravatar ghmmm

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 08:51

  1. diskuteet komentaaros ir labi? diivaini. Tas man vienmeer ir licies liidziigi ja diskuteetu ar garaamgaajeejiem...
  2. tapeec man nav blogs, jo ja blogs ir tikai sev tad blogs nemaz nav vajadziigs, ja tev ir blogs tad vinjam vairs nevar buut 100% noziimee tikai sev, var veel buut 99%, bet 100% nevar.

Gravatar baltais runcis

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 09:02

Sev vai citiem raksta- kāda tam nozīme?! Raksta par blogu vai ne par blogu- kāda tur atšķirība?! Manis pēc var rakstīt par savām kāju sēnītēm un cīņu pret tām. Galvenais ir rezultāts- iespēja izvēlēties ko lasīt, kur smelties informāciju, ar ko padiskutēt. Blogs ir un paliek privātīpašums. Un citi tajos ir ciemiņi. Un ciemiņiem ir jābūt pieklājīgiem.

Gravatar versatile

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 09:34

krizdabz: ja 20 blogeri ietu uz fotopasakumu, un katrs par to rakstitu, aptuveni vienu un to pashu, parpludninot nekur.lv un citus resursus, tad jaa, dusmotos. ieksh nekur.lv pirmo ierakstu ari izlasiju ar interesi par to pasakumu. pabraucu zemak un secinaju, ka ir vel 4i tadi. un ta paris dienas no vietas. bijat 8i cilveki. uzrakstiet KOPAA vienu rakstu, izlemiet, kur likt, un parejie salieciet saites. vai tad nebutu krutaak? I mean, gala rezultats - viena vieta, kur pilnvertigi smleties informaciju, bildes, iespaidus. aa, tas mazak apmekletaju pievilktu atseviskiem blogiem. nu jaa, ciparniji, ciparinji...

Gravatar x-f

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 09:58

Blogipelāgs. Manuprāt, Latvijas webā tā sfēra (no blogosfēras) ir jāuztver kā ieliekta. Nu, iedomājieties bļodu. Visi blogeri ir nevis uz tās kā Mazie Prinči, bet tajā iekšā, pašā apakšā. Un katrs cenšas tikt pēc iespējas augstāk, rāpjoties pa slīpo, slideno malu, lai viņu labāk pamanītu. Dažiem izdodas, dažiem ne. (Sasniegtais augstums tiek mērīts pēc FeedBurner, Google Analytics u.t.t. statistikas.) Daļa ātri tiek augstāk (čīteri), un tad noveļas atpakaļ lejā tajā zupā, kur par viņiem aizmirst.

—— Livingstons (#24) beidzot uzrakstīja TO, ko es jau sen, ļoti sen gribēju pateikt – "via" ieraksti sūkā!

Gravatar xlt

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 10:20

ekzaktļī - ja nepatīk, ko raksta citi - nelasi. lasi to, ko tev patīk lasīt. man ir pietiekami daudz interesantu resursu, ko lasīt. vajag tik meklēt.

Gravatar Krišs

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 11:08

Ja es būtu lācis un te būtu vecā bloga "endžine", pie x-f komentāra tagad jau karātos bilde ar lācēnu ;-)

Gravatar ulzha

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 11:38

Es gan apgalvotu, ka #24 un #26 ir pārāk (doh) komentāri pat mūsu mazajai blogovannai. Livingston: visu vērtējam pēc formas? (Man, ja godīgi, interesē saturs. Nez, man mācīja un praksē rādās, ka tā var daudz sasniegt, izprast lietas, iegūt draugus. Nerūp, vai saturs ir paša liets vai pieķēdēts. Izvēlos lasīt to, caur kuru labāku saturu tādā vai citādā formā dabūju.) ghmmm: protams, diskutēt ar garāmgājējiem ir bezjēdzīgi, jo varbūtība satikt interesantu cilvēku, kas neesi tu pats, ir nulle? ;D

Gravatar Livingston

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 12:03

Ko nozīmē "#24 un #26 ir pārāk (doh) komentāri" ? Un ko nozīmē "vērtējam pēc formas" ?

Man arī interesē SATURS, bet kur tas ir? Ja pirms gada varēja palasīt vairākus blogus, jo tur dominēja to veidotāju domas un idejas, tad tagad to visu ar vien vairāk aizstāj kašķēšanās ap pareizām bloga statistikas vākšanas metodēm, pareizu krāna mērīšanas metodiku, visādu pašradītu titulu piešķiršana un linkošana uz linkošanu.

Blogeri_ar_idejām pamazām pārvēršaas par Blogeri_kurš_pārņemts_ar_mērīšanu_n, kur n, varbūt, ir apgriezti proporcionāls bloga apmeklējumam, bet tomēr visi šie n ir pārāk vienādi pēc būtības.

Gravatar deep-z

2007. gada 17. oktobrī, plkst. 16:38

ak dies, cik gan var njemties par vienu un to pashu... :D ...

Gravatar VinnieDeLaPuxxx

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 14:01

bļin, da kāda starpība kurš kaut ko ir ierakstījis vai nav ierastījis savā blogā vai vienalgakur!!!! Nu ja tev nepatīk, nu nelasi, nu aizver ciet savu explorer logu ar attiecīgo blogu, vai webu. Relax, take it easy, nekas jau nav noticis, pasaule nebrūk....

Gravatar tv

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 14:34

liekās tak mierā, vai ne?

Gravatar Arturs Mednis

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 18:08

Atvainojos, ka komenteeju neizlasiidams citus komentaarus bet tikai pashu rakstu, taa kaa iespeejams kaads jau buus to teicis - jaa, es pilniibaa piekriitu un liekas kaut kur jau esmu taicis ka blgs ir privaata padariishana un katrs raksta taa kaa vinjsh veelas un ko vinjhs veelas. Ja kaads autors izveelas rakstiit par to, ko raksta citi, vai par savu darba vietu, vai sexu - vienalga. Un ja kaads raksta blogu par blogiem un b logoshanu, tad tik tieshaam ir stuulbi noraadiit, ka tas ir meesls, taa kaa autoram taa neskjiet, un citiem droshi vien ka arii.

Tai pat laikaa nee, nepiekriitu ka blogs ir domaats tikai un vieniigi tev pasham, jo, ja salidizina ar papiira dienasgraamataam, kuras meutenes tiinedzheru vecumaa pa kluso rakstiija, sleepa no citiem, tad taas tieshaam bija doimaatas vinjaam pashaam, nevis citiem, un tajaas nebija skaitiitaaju cik cilveeki ir izlasiijushi taas, un taa taalaak. At to es gribeeju teikt, ka blogs ir publiska padariishana (ja es rakstu, ka viena operatora karte ir sliktaaka par otru, tad es pauzu publiski savu viedokli, un apzinoties vai nee varu nodariit zinaamu kaiteejumu kaadam, kas nav labi, un blogerim tas ir jaaapzinaas), bet pats blogeris nosaka un izdomaa ko rakstiis un kaapeec (protams, var njemt veeraa turgus peetiijumus, dazaadus finansiaalos blakus raadiitaajus - apmksaatie raksti utt - rezultaatus no mekleetaajiem, utt).

Gravatar Jancis

2007. gada 18. oktobrī, plkst. 21:15

aizveraties visi :D :D svaigs.lv nedarbojas, Artūra projekti ir vieglā vējā sagrābstīti un viss. A jūs te līdz blogovannām tikāt.. #31:fxz pateica visforšāk: "vētra ūdensglāzē"

Gravatar rr

2007. gada 26. oktobrī, plkst. 15:59

Blogs ir tikai publiska dienasgrāmata. Privātīpašums.