✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Turpinot par drošību

2007. gada 31. oktobrī, 5 komentāri

Diezgan koncentrēta prezentācija par drošību webā un pārlūkos. Iespējams, iespaids rodās graujošs un bilde uzzīmējas trakāka, nekā tā ir patiesībā, taču ir vērts izlasīt visus slaidus. Man patika tas, ka ir tik tiešām labi salīdzinājumi un piemēri. Pie kam, par starpprotokolu ievainojamībām dzirdēju pirmo reizi. Ne to vien vēl cilvēki izdomās, protams :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Reinis

2007. gada 31. oktobrī, plkst. 15:32

Smuki, bet nekā jauna. Pielikšu grāmatzīmēm, lai, ja kādreiz vajadzēs iepazīstināt cilvēku, kas neko par to nezin, būtu.

Gravatar ulzha

2007. gada 2. novembrī, plkst. 13:04

Dižlaba prezentācija gan.

Aiz padziļinātas intereses atradu http://www.opera.com/support/tutorials/userjs/specs/ un http://www.research.att.com/~trevor/papers/beep-tr.pdf - that's the way, prasīt no browsera API skriptu whitelistošanai. Tikpat (paš)saprotami kā Same Origin policy, manuprāt. Opera jau prot.

Gravatar lasītājs

2007. gada 3. novembrī, plkst. 07:22

Johaidī. Man vairāk kā puse bija pirmā dzirdēšana. Tagad bail iziet ielās. Un pie visa vainīgi gan pārlūki, gan sabiedrība, kas izstrādāja sliktu HTML un to pašu ļāva neievērot pilnīgi (pārlūku ražotāji). Vispār gribās jautāt tā: kurš bija tas idiots, kas izdomāja, ka pārlūkam vajadzētu censties uzminēt, ko grib programmētājs? Vajadzēja jau no paša sākuma būt parseriem, kas pārbauda un ziņo par kļūdām. Ja kļūda, tad neko nerādam. Ai, viss vējā.

Gravatar zināms cilvēks

2008. gada 9. janvārī, plkst. 05:39

lasītājs runā tiesu.