✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mārcis Balodis

2007. gada 1. novembrī, plkst. 21:49

Tās nav pārdomas par digitālo fotogrāfiju, tā ir reakcija uz jauno hype visu atkal fotografēt uz analogās filmiņas, jo tas esot 94x stilīgāk kā ar digitālo. Skat onkuļa un mxz blogus. :)

Gravatar Archijs

2007. gada 1. novembrī, plkst. 22:31

Bet Jūs nenoliegsiet, ka analogā fotogrāfija ir kvalitatīvāka, lētāka, labāka, utt.

Gravatar Arnoldinjo

2007. gada 1. novembrī, plkst. 22:34

Jāzeps pareizi dirš. Nākamo sēriju lūdzu par seksblogiem - onānistu publiskajām dienasgrāmatām.

Gravatar Fuzzy

2007. gada 1. novembrī, plkst. 23:17

Dažreiz pārsteidz tas, kādas cilvēkiem lietas sakrīt uz nerviem.

Un nākamo sēriju varētu par ironizētājiem - blogiskās telpas despotiem un asinssūcējim.

Protams, joks. Laikam jau, ka veselīgas pārdomas var veikt. Tikai gan tik ilgi, kamēr var neattiecināt uz sevi.

Gravatar chebureks

2007. gada 2. novembrī, plkst. 10:21

Laac, kur tev bija bilzhuks ar to laa kas karaajaas? Jaazepam zachot

Gravatar KAC

2007. gada 2. novembrī, plkst. 12:31

neko spēcīgu tur nesaskatīju

Gravatar chester7

2007. gada 2. novembrī, plkst. 13:58

Njā, kaut jo tik ģeniālu nebiju redzējis. Bet. Būtībā tieši tas- da jebkā pasniegšana par kaut ko izcilu, ir viena no cilvēka vajadzīgajākajm un labākajām īpašibām. Par tām filmām, gan piekrītu, vairāk vai mazāk.

Un vispār- man kaut kā ļoti patika šis Onkuļa ieraksts- http://www.onkulis.com/2007/11/01/jaunie-latvijas-gleznotaji/

Kaut kas līdzīgs..

Gravatar ---> Arčijs

2007. gada 2. novembrī, plkst. 15:23

Par to vēl var strīdēties kas ir labāks, kvalitatīvāks utt.. Sliktam dejotājam arī ... traucē.

Gravatar Mr. Black

2007. gada 2. novembrī, plkst. 15:43

Jaazeps nesvilina, Jaazeps dirsh pa tuksho. Jo teikt jau iisti arii nav ko. laacz no taa nav taalu. Zinaams progress jau ir sasniegts ar "Īdētāju tauta". Bullis taalu no sava suuda nekriit!

Gravatar versatile

2007. gada 2. novembrī, plkst. 15:57

Archij, NAV analogais letaks. NAV. bet ir labaks.

nu, paries tas hype, paries. ar laiku, protams. bet panjirgt jau var par visiem. man toties stulbi liekas fakts, ka 90. gadu vidu visi zeniti, Kievi tika nomainiti ar letam kodak automatkameram ar fiksetu fokusu un ekspoziciju. tad uz digishitiem. tad uz digibriesmonjiem. un tagad atpakalj uz filmu, jo digi nespej izdot TADU bildi. bet tas ir laikmets - pieljauju, ka pirms 100 gadiem pica garshoja labak neka tagad - nebija konservantu, visadu sterilitashu prasibu, utt. daudz faktoru, kas katru picu padarija unikalu. tapat ka ar shprotem - tagad vinjas baltas. un hype bus tad, kad saks razhot atkal vecos - cilveki skries un pirks. nez kapec par hype neviens nesauc to, ka veikala perk dargos Daugavas produktus stikla pudeles - bet ir tak modernais plastikats!!!

stulbi. ja nav par ko rakstit, noteikti jaieraksta, ka visi citi ir stulbi.

Gravatar Archijs

2007. gada 2. novembrī, plkst. 16:12

Jep kātad nav. Lai nopirktu sakarīgu digitālo spoguļkameru jāiztērē apmēram 1000Ls. Tad nāk lēcas - sakarīga nāk ap 500Ls(rupji rēķinot, nav svarīgi, vai platais vai garais gals). Atmiņas karte(nu ok, sīkums), un beidzot mēs varam bildēt. Iztērējot pāris 2000Ls mēs sākam bildēt(pieņemot par normālu komplektu 3 lēcas). Sabildējām. Ko tālāk?

Digitālā fotogrāfija ir jāapstrādā. Grozi kā gribi. IR IR IR. Bildē rawā un apstrādā. Kā to darīt? Ar kompi, protams. +500Ls. Tukšu? Ne taču, OS, fotošops(gimpistus nafig, neko pat nesakiet) vajadzīgs. Un tālāk? Printēšana! Ja. Analogajai nostājies blakus attīstītājam, saki ko vajag, ja nedara - sit pa pirkstiem un miers. A digitālajai? Figu, neviens uz aparāta neko noregulēt nevar. Printēs kā ir. Variants printeri nopirkt, kuram ēst arī vajag(krāsa). Un tad iznāk jaunāks modelis ar vairāk megapikseļiem(vēl arī ņemam vērā tādu mazītiņu faktu, ka digitālajam ir slēdža resurss, kas sort of ātri beidzas, pēc 5 gadi tāpat jauns aparāts jāpērk).... Protams, es ar šo to pārspīlēju, bet kopumā, ja gribu sākt fotogrāfiju no 0! Un tagad pasaki man, kurā galā analogā fotogrāfija ir dārgāka?

Gravatar Tiewz

2007. gada 2. novembrī, plkst. 16:47

Nu ar analogu nav arī tik vienkārši. Ok, melnbaltā bilde, jā! Bet ar krāsaino ir tik pat lielos vārtos kā ar digifoto. Attīstīsāna, process tāds, process šitāds, man lūdzu parasto, a man apgriesto procesu. Printēšana arī nav vairs tikai iekš palielinātāja un divām vanniņām, bet jau krietni sarežģītāk. Tā kā kopsumā pats nemaz i nevari vairs tā stāvēt kādam klāt un diktēt, dari tā, dari šitā.

Gravatar Tiewz

2007. gada 2. novembrī, plkst. 16:49

Ak jā, vēl jau nez vai ar vienu parasto objektīvu visu bildēsi. Un objektīvi arī menaksā 5Ls vairs. Un vai tad analogajam nav slēdža resurss? Neesmu gan dzirdējis, ka analogais slēdzis strādātu mūžīgi, tāpat jau viņš cilājas uz augšu un atpakaļ, kā digispogulim.

Gravatar xoct

2007. gada 6. novembrī, plkst. 10:29

interesanti ko juus piipeejat? ;))

Gravatar kinda

2007. gada 14. novembrī, plkst. 17:14

nofočējam sūdu, uzrakstam dvēselisku aprakstu un mums ir MĀKSLA?! njaa....