✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Reznors par Oink

2007. gada 1. novembrī, 5 komentāri

Intervija ar Trentu Reznoru, kurā tiek uzdots arīdzan jautājums par nesen aizvērto vienu no populārākajiem mūzikas pirātisma projektiem pasaulē - OiNK. Reznora attieksme pret mūzikas pirātismu vienmēr ir bijusi ... nekāda :) Viņš to neuzskata par draudu. Tā teikt - cenšās ar to sadzīvot un gūt labumu.

What do you think about OiNK being shut down?

Trent: I'll admit I had an account there and frequented it quite often. At the end of the day, what made OiNK a great place was that it was like the world's greatest record store. Pretty much anything you could ever imagine, it was there, and it was there in the format you wanted. If OiNK cost anything, I would certainly have paid, but there isn't the equivalent of that in the retail space right now. iTunes kind of feels like Sam Goody to me. I don't feel cool when I go there. I'm tired of seeing John Mayer's face pop up. I feel like I'm being hustled when I visit there, and I don't think their product is that great. DRM, low bit rate, etc. Amazon has potential, but none of them get around the issue of pre-release leaks. And that's what's such a difficult puzzle at the moment. If your favorite band in the world has a leaked record out, do you listen to it or do you not listen to it? People on those boards, they're grateful for the person that uploaded it — they're the hero. They're not stealing it because they're going to make money off of it; they're stealing it because they love the band. I'm not saying that I think OiNK is morally correct, but I do know that it existed because it filled a void of what people want.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Normunds

2007. gada 1. novembrī, plkst. 11:23

<i>and I don’t think their product is that great. DRM, low bit rate, etc</i> . Nu šitas ir BS. Itunēs jau labu laiku ir DRM free muzons. . Bez tam, ņemot vērā ka viņš tagad saņem vairāk piķa autortiesību maksājumos nekā no pārdotajiem ierakstiem, viņš var koķetēt cik vēlas.

Gravatar gusc

2007. gada 1. novembrī, plkst. 12:19

Ne gluzhi autortiesibu maksajumos, bet gan koncertturnejaas - viens koncis ~ viens ljimons - taa arii tie muzikji pelna - autortiesiibas ir kakja klepus. <a href="http://www.demonbaby.com/blog/2007/10/when-pigs-fly-death-of-oink-birth-of.html" rel="nofollow">Iesaku izlasiit sho</a>

Gravatar elfz

2007. gada 1. novembrī, plkst. 13:20

Jā, demonbaby raksts ir labi uzrakstīts gabals.

Gravatar Normunds

2007. gada 1. novembrī, plkst. 14:08

2 gusc, viņi saņem nesliktu kāpostu arī no royalty maksājumiem. . A raksts smuki populistiski-proletārisks - fcuk the record industry, let's support the artists. Diemžēl tiek aizmirsts viens sīkums - bez lielajiem leibliem mums nebūtu populārās mūzikas tādas kā tā ir šodien. Es nezinu nevienu mūziķi kas ir izlīdis saulītē bez līguma ar ierakstu kompāniju. Nevienu. Ja kāds zina - droši rakstiet vārdus, es labprāt palasīšu šo ārtistu biogrāfijas. ā, viena lieta gan - es zinu, visi viņi ir sākuši garāžās, es vēlos zināt vai tādi slaveni [te es domāju - mūziķi kas pārtiek no tā ko viņi dara un nedzīvo skvotos] mūziķi, kas pie slavas un naudas ir tikuši pirms lielā ierakstu kontrakta. . Diemžēl mūzikas bizness ir tāda smakojoša padarīšana - ne visiem patīk, man arī varbūt liekas ka tur viskautko var pamainīt, bet vienu lietu nevar noliegt - bez tā mēs nezinātu ne tādu bītlu, ne akmeņus un pat ne NIN. Jo viņi spēlētu savā ciemā. . Un man arī ir viens citāts. Ari no A klases mākslinieka: . <i>I would really like to do a record of my own, but I don't want to waste my time doing it. I would love to know that there is an audience out there who will actually buy it and not just steal it on Limewire or something. I can't support my family on the flattering thought that 10,000 people have stolen my record. I have it all done in my head, and would love to do it, though.</i>

Gravatar gusc

2007. gada 1. novembrī, plkst. 18:17

Ja nemaldos Arctic Monkeys - izliida pasaulee caur parastu underground leiblu, kam Virgin Rec. gribeeja likt pretii The Kooks - vell nolika un ... viens albums iznaca, nekas iisti nesanaaca un alles. Tur jau taa problema cilveki muzidienaas aizmirst par to ka muuzika ir maaksla - tapec arii gaida "populaaro muuziku" no lielajiem gigantiem, kas nav nekas cits kaa viegli sagremojama un liidzi dungojama melodiju/vaardu virkne, bet no maakslas jau pataala.

Manaa skatiijumaa lielaakaa problema ir industrijas ieruuseejushaa domaashana - kaa tajaa rakstaa bija mineets: "the are not very smart". Buutu nepretojushies un lidz ar pirmo Napsteru palaidushi 10 internet veikalus, kur tirgotu mp3 - nebutu ne RIAA, ne visi citi orgaani, kas ciinaas pret progresu :) Bet tas nu taa - mans un vel dazhu cilveeku viedoklis.