✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Normunds

2007. gada 2. novembrī, plkst. 08:59

pa diognāli lasot, liekas šūts ar baltiem diegiem. Parasta izsekošana. man ir pagrūti šo stāstu sasiet ar lielo ugunsmūri. Nenoliedzu ka tāds varētu būt, bet te izskatās ka vēlamais tiek uzdots par esošo lai piepaceltu reitingu.

Gravatar Vilx-

2007. gada 2. novembrī, plkst. 10:17

Izlasi vien kārtīgāk. Tas raksts bija par internetu un cenzūru. Lielais Ugunsmūris ir galvenā ierīce, ar ko viņi to dara.

Rakstiņš patiesi bija ļoti interesants. Man arī, vispār, interesē - cik ilgi viņi tur tā Ķīnā izvilks to savu diktatūru...?

Gravatar Normunds

2007. gada 2. novembrī, plkst. 11:55

Nu raksts bija par divām lietām - spiegošanu [izsekošanu, noklausīšanos, whateva] un ugunsmūri. Tādu īstu sakarību starp tām es nespēju uztaustīt.

Gravatar Vilx-

2007. gada 2. novembrī, plkst. 12:40

Tur bija doma par to, ka to džeku izspiegoja tieši ar IT palīdzību (kur palīdzēja arī šis ugunsmūris).

Gravatar Normunds

2007. gada 2. novembrī, plkst. 16:28

Vilx: mana interese par šī cilvēka izsekošanu ar lielā ķīnas ugunsmūra palīdzību pārgāja pēc šī: . <i>I was too stunned to ask how he might have got his hands on the still-incomplete manuscript. But then, I didn't really have to: When I had arrived at my office in Beijing one morning some eight weeks earlier, I had found the cables on my computer changed around. The modem wire was rolled up in a coil, the power cable unplugged, and the printer attached to the wrong port. It appeared someone had been poking around my hard drive. When I lifted up the computer to fix the mess, I found a piece of paper. On it was my office address, written in an unfamiliar scrawl.</i> . Uzlika puisim klavieres nolasītāju, nokačāja cietņa saturu un kāds tam visam sakars ar great firewall? Te taču ir skaidra darīšana ar surveilance nevis disidentu ķeršanas sistēmu.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 22. novembrī, plkst. 17:48

Normunds: Izlasi taču rakstu. Žurnālista privātie piedzīvojumi un izspiegosāna ir labi ja 10%, pārējais ir par Ķīnu aptverošo Internet cenzūras sistēmu, kas darbojas, pēc būtības, kā ugunsmūris.