✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Datornedienas

2007. gada 7. novembrī, 30 komentāri

Kā gadījās, kā ne, bet šodien mans darba dators izlēma izspēlēt veco labo “a es neslēgšos iekšā” joku. Aizgādāju līdz servisam. Šie zvana - strādā (tipa - kā, neslēdzās iekšā, mums ieslēdzās). Atved atpakaļ. Neslēdzās. Rīt būs ņemtne ar viņiem, izskatās.

Neslēgšanāš iekšā ir nosacīts jēdziens. Nekāda papildus patērētāju kaudze netika likta klāt. Dators noreaģē uz ieslēgšanu. Tīkla lampiņa mirguļo. Dators ari it kā dūc (visi venķipļatori griežās). Bet tas ari viss. Ne pīkstiena. Ne signāla uz monitoru. Nodomāju, ka varbūt dikti jūtīgs baroklis. IeUPSēju. Nepalīdz. Sasodīts.

Tad nu pašlaik nolēmu pasēdēt uz uz vecā mājas datora uzlikta Ubuntu 7.10. Komentāru būs, mīlīši :) Ar visu manu slikto karmu!

Galvenais, ka šāds joks jau reiz bija. Kā reizi, kad datoriņš tika atvests jauns tik tikko iegādāts. Tad servisā viņam kaut ko tur sataisīja un aizgāja. A tagad - kū. Atkal.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Sarky

2007. gada 7. novembrī, plkst. 18:37

Tak paņemt un izjaukt-salikt (pa vidam putekljus padzenaajot) un viss. Servismeistari...

Gravatar laacz Autors

2007. gada 7. novembrī, plkst. 18:39

Sarky: neņemos es rakties pa iekšām. Tie laiki man jau sen kā garām. It sevišķi, ja tas attiecas uz datoru, kuram ir garantija.

Gravatar Dunduks

2007. gada 7. novembrī, plkst. 19:27

nu mums darbaa arii ir taads viens dators gadiijies, aarsteejam peec metodes - "drusku paspaardiit" un tad jau aiziet :-)

Gravatar eerms

2007. gada 7. novembrī, plkst. 20:09

hmmm. ram droškavien nomiris, ja nav signāla uz monitoru. ja 2 sloti pilni pamēģini pa vienam. ja jauns monitors ar vairākiem inputiem paskaties monitora settingus - ir arī gadījies ka pārslēdz uz citu inputu un tad kungi raud...

Gravatar Indzha

2007. gada 7. novembrī, plkst. 20:44

He he Laacz tu neesi vienīgais arī man ir viens tāds dators - aizved pie tehniķiem šiem 10Ls un iet bet kas pa vainu nesaka - esmu visu izraustījis neslēdzas un viss tieši kā teici ne pīkstiena bet maatenei shtroms pieiet jo viss it kā vizuāli un skanjiski iet bet skuju Ja uzzini kā to kait ārstēt pasaki man ar :D

Gravatar afigel

2007. gada 7. novembrī, plkst. 22:08

check karma and chakra :)

Gravatar asiic

2007. gada 7. novembrī, plkst. 22:38

nav divu vienaadu vainu ...

Gravatar Didulis

2007. gada 7. novembrī, plkst. 22:55

Ak, tad karmu meklējo spēlīti Iņ un Jaņ atradi? ;-D

Gravatar flipo

2007. gada 7. novembrī, plkst. 23:32

Man vienreiz šāds joks bija kad mātene bija pusmirusi.

Gravatar docenc

2007. gada 8. novembrī, plkst. 00:24

Zhetons par jaunvaardu "IeUPSēju" :) (speeles ar burtiem uzjautrina:)

Gravatar Rectab

2007. gada 8. novembrī, plkst. 00:32

Man bija tādi pati situācija, tikai manā gadījumā bija mātene vainīga.

Gravatar Vilx-

2007. gada 8. novembrī, plkst. 01:34

Principā var būt 3 lietas pie vainas: CPU, MB un PSU. Tikai, IMHO, CPU gadījumā tomēr pīkstētu.

Gravatar Kloons

2007. gada 8. novembrī, plkst. 02:36

Tādi nu mēs sisadmini tehniķi esam :D Ar burvji vārdiem pierunājam tehniku ieslēgties un izslēgties. Kā asiic izteicās - nav divu vienādu variantu. Interesantākie: Mātesplate bez "spacer" palīdzības pa taisno pie korpusa piežmiegta. Rijīgam P4 zvēram ar zolīdu video - noname 300W baroklis. Putekļi + rudens drēgnums. Gļukains CPU ventilatora rpm skaitītājs. HP (Compaq) klaviatūras - neizskaidrojams gadījums, vienk PC ar doto klavieri neiet. Citam identiskam PC viss Ok.

Pie kam visi augstāk minētie ir tā saucamie poltergeisti - kad vajag nodemonstrēt gļuku - viss strādā un log failos vējš svilpo.

Veiksmi diagnostikā :)

Gravatar Fck_u

2007. gada 8. novembrī, plkst. 03:22

Nočeko vai uz mātenes kāds kondiķis (kondensators) nav piepūties un nesmaida, vismaz parasti šim gļukam tieši kondiķi ir pie vainas, tik pārlodē un griez tālāk. Vai jauna mātene...

Gravatar Funbot

2007. gada 8. novembrī, plkst. 09:02

Jā, apskaties kondensatorus uz pamatplates un baroklī. Meklējamās pazīmes ir uzpūtusies virspuse vai brūna šķidruma pēdas no iegriezumiem virspusē. Nedomāju gan, ka ir vērts lodēt, jo tad ir jālodē visi uzreiz. Apskatoties vismaz var noteikt problēmas cēloni.

Gravatar zb

2007. gada 8. novembrī, plkst. 09:31

ja negrib rakāties pa iekšām, ne fiziskām, ne virtuālām, ir jāpērk apple :D

Gravatar Master

2007. gada 8. novembrī, plkst. 09:52

kkads murgs - laacz saka ka ir garantija kur vinjsh vel mekles kondikji un lodes kko? nav jau majas pc :P

p.s manuprat tas kas varetu but nomiris vai gljukains ir video karte, vnk neko nerada un viss nokaras. ja rams bus vainigs - pixtes (ja rams bus gljukains metis zilos logus).tapat pixtes ja kas bus ar proci un tikls vispar nereagjes tad

p.p.s a tu savu darba kompi sledz ara? mans ilgakais uptime Win200 bija 120 dienas. iemuzinaju ar ekranshavinju :)

Gravatar pods

2007. gada 8. novembrī, plkst. 12:20

maneejais hp nx9420 reti ar pirmo reizi iesleedzas, parasti ar 2tro 3sho :(

Gravatar Fck_u

2007. gada 8. novembrī, plkst. 13:10

Ja neaiziet līdz skaņas vai gaismas indikatoriem, tad kondiķis ne Ramis, ne video karte, ne kas cits. Izņamot, protams, mistiskos gadījumus, kuri tika augšminēti, bet tie parasti novērojami pie kreisajiem ražotājiem...

Gravatar Papuass

2007. gada 8. novembrī, plkst. 14:22

#16 zb, sasmīdināji :)

Gravatar Mr.Black

2007. gada 8. novembrī, plkst. 15:57

Laazs smilshukastei izraadaas ir tik igliitoti lasiitaaji. Viens par otru gudraaki. Speej nodiagnosticeet pat ko mans suns eedis pirms nedeeljas. Kapitaali diagnostikas komentaari.

Gravatar Netinsh

2007. gada 8. novembrī, plkst. 16:38

Ticiet vai nē, bet nu tāda figņa ir bieži ir novērota, ka aiznes uz servisu un viss strādā un nav iespējas nodemonstrēt gļuku. Normālos apstākļos , tas pasākums būtu jāliek uz pilna apjoma testiem, bet nu parasti neviens klients negrib gaidīt 48h, lai izietu pilnu programmu. Pirmais variants pie šādiem simptomiem ir baroklis a tālāk jau visi iespējamie varianti.

Gravatar kaaposc

2007. gada 8. novembrī, plkst. 21:18

acīmredzot pēc iegādes neapmazgāji datoriņu kā nākas, tāpēc gļuko...

Gravatar Tomy

2007. gada 8. novembrī, plkst. 21:32

Baroklis. Man arī tā bija - mājās neiet, pie tehniķiem iet. Es viņiem droši vien izskatījos pēc klauna, ka 3x pa dienu biju atbraucis un katru reizi teicu, ka mājās neiet :/

Gravatar marcis

2007. gada 8. novembrī, plkst. 21:33

Nu mums dizainerim interesants peee ceee, pa dienu pats izdomā n reizes restartēties, tad izdomā pats no sevis izslēgties, kad jamais strādā. A kad izslēdz, tad ar kādu 8 reizi beidzot sanāk tikt līdz strādāšanai.

Gravatar Rukicc

2007. gada 9. novembrī, plkst. 00:05

Vai kāds var pačukstēt kas ir tie unikālie pilna apjoma testi ar kuriem var pilniigi visu nodiagnosticeet un peec kaadiem atsleegas vaardiem mekleet...

Gravatar Netinsh

2007. gada 9. novembrī, plkst. 13:21

Rukicc

Pilnīgi visu 100% nodiognosticēt tāpat kā medicīnā var tikai pataloganatoms.

Konkrēti par softiskiem testiem runājot visstrādājošākie pēc manas pieredzes ir dažādi specializētie testi ko brandi dod saviem autorizētajiem servisa centriem, bet nu tie brīvā pieejā nav dabūjami. HDD labākie parasti ir ražotāja tūļi, ko var nokačāt no katra konkrētā ražotāja mājas lapas. Ar komerciāliem produktiem nav lielas pieredzes -bezmaksas triāli parasti govno.Netā vari pameklēt piemēram pēc "pc stress test". Tālāk jau "hardwariskie" līdzekļi:

  • elementārs testeris voltāžas utt. pārbaudei
  • elektronisks termometrs (galīgi nav zvanīts, ka iebūvētie datčiki un softs t0 rāda pareizi)
  • UPS bloks ar softu, ko pielikt pie klienta elektroninījas
  • detaļu raustīšana/maiņa metodom "naučnova tika"
  • elementāra vizuālā apskate (smalkākās vietas ar lupu) un trokšņu klausīšanās

beigās var ķerties pie netradicionālajām metodēm, kā mātes piesaukšana, lugšana lielajam Intelim, apliešana ar svētītu ūdeni, fiziska iespaidošana.

Gravatar Sanches

2007. gada 12. novembrī, plkst. 08:18

Man vienreiz šāds joks bija kad mātene bija pusmirusi.

Gravatar Mr Black

2007. gada 12. novembrī, plkst. 16:04

Speeciigs sitiens pa saaniem speej pamodinaat pat mironi, ne tikai pusspraagushu PC.