✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ierakstu trūkums

2007. gada 9. novembrī, 17 komentāri

Vienu reizi jau nu var uzrakstīt ierakstu, kurā attaisnojos par ierakstu trūkumu.

Ziniet, pie vainas ir linukss. Nopietni. Secinājumus utt izdarīšu nākamnedēļ. Jau tagad varu teikt, ka ir ij labas lietas, ij sliktas. Daudz kas kopš manas pēdējāš pieredzes ar šo brīnumu ir gājis labumā.

Šodien trešā diena ar Ubuntu. Un ierakstu nav tālab, ka jebkurš darbs man (lielākoties pieraduma dēļ) prasa piecreiz vairāk laika, nekā iepriekš. Tādēļ arī neatliek laika citām nodarbēm.

Šodien darba dators tika aizgādāts uz servisu un kā par brīnumu tur tas arī neslēdzās iekšā. Nepīkst, nestartējas, bet dūc un gaismiņas mirgo. Izņemam atmiņu - pīkst. Pieliekam citu barokli - nepīkst, nestartējas, bet dūc un gaismiņas aizvien mirgo. Redzēs, kā būs.

Starp labajām lietām pašlaik varu pieminēt to, ka esmu pārgājis uz IMAP savai pastkastītei. Diemžēl, kā izrādās, nav normālu servera pusē esošu skriptu (Sieve) pārvaldīšanas programmu. Nācās rakstit ar roku un lamāties par to, ka Thunderbird spraudnis šim nolūkam gļuko. Pie kam arī Thunderbird ar IMAPu ne pārāk jauki draudzējas (lielākā problēma ir tā, ka neskatoties uz attiecigo ķekškastīšu ieķeksēšanu mapes, kuras ir zem INBOX ne vienmēr atjaunojas, kad tajās iekrīt e-pasts. Palīdz tikai mapes atvēŗšana.

Labi, pietiks. Turpināšu citreiz :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar nombre.lv

2007. gada 9. novembrī, plkst. 14:46

zini, tev kkas galiigi sagaajis griistee ar rss encondingu...

Gravatar BlackHalt

2007. gada 9. novembrī, plkst. 14:49

?????????RSS nekuram.lv -2h.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 9. novembrī, plkst. 15:18

Tas ir fidburneris.

Gravatar Endijs Lisovskis

2007. gada 9. novembrī, plkst. 15:38

Nu nez. Viss ir pieraduma spēks, nevis vides trūkumi. Es kad nomigrēju no Windows uz Linux arī mocījos pirmās pāris nedēļas, līdz atradu programmas, kuras vislabāk pilda uzticētos uzdevumus. Līdz pieradu pie programmu saskarnes utt. pagāja laiks. Un tagad varu teikt, ka Linux man ir ērtāk darboties nekā ja kaut ko jādara Windows.

Visticamāk, ja tagad atkal kādu laiku pasēdētu tikai ar Win, tad Linux vairs nešķistu tik ērts. Jo pieradums būtu darījis savu.

Gravatar Imis

2007. gada 9. novembrī, plkst. 15:42

Ieraksti par šo :)

Vai arī ar neko neasociējās?

http://www.puh.lv/news/data/upimages/tachiki.swf

Pilna simulācija!!!

Gravatar Jurka

2007. gada 9. novembrī, plkst. 16:28

lietoju operas pēdējo beta versiju un strādā labi! iepriekšējā baigi gļukojās, bet tagad viss korekti, par ko prieks.

Gravatar Pēcis

2007. gada 9. novembrī, plkst. 17:26

Manuprāt, Evolution labāk tiek ar IMAP galā (Pēc regulāriem abu programmu lietošanas novērojumiem). Bet nu ja ir pieraduma spēks lietot Pērkonputnu, tad jau neko.

Gravatar Aleksejs

2007. gada 9. novembrī, plkst. 18:34

Savādi... Cik novēroju, tad Thunderbird darbojas ar IMAP pat ļoti, ļoti labi.

No visām izmēģinātām e-pasta klientiem (Evolution, Thunderbird, Microsoft Outlook), tieši tas, kā Thunderbird strādā ar IMAP, man patika visvairāk.

Gravatar capsx

2007. gada 10. novembrī, plkst. 01:32

vo laacz man ar bija shitaads joks, ka neraadiija shurtur jaunaas veestules kameer neuzspieda uz konkreetaas mapes tas bija ne visaam mapeem gan un paraadiijaas peectam, kad kompic tika parinstaleec un lokaalo rulhu settingi tika uzlikti uz jaunaas oses (windozes gan) katraa zinhaa kretineejosha lieta ...

Gravatar Shz

2007. gada 10. novembrī, plkst. 21:30

kas tu visu laiku uz vinduļa hostējies ?

Gravatar Shz

2007. gada 10. novembrī, plkst. 21:30

ja jau esi tāds vindas fanātiķis

Gravatar BigUgga

2007. gada 10. novembrī, plkst. 22:24

Vo bla un es domāju, ka dovecot vainīgs pie šitā IMAP gļuka. Man tieši tas pats un Thundera - dažreiz jaunās vēstules nenokačā... Palīdz, ja izdzēš kādu veco... :/ Vāks...

Gravatar Rado

2007. gada 11. novembrī, plkst. 01:21

:)

Es ar Linux iepazinos senāk. Vispirms mēģināju no Latneta caur 33.6 kbps atviklt instalāciju Debianam. Bez sapratnes tas neizdevās.

Tad pierunāju bosu man nopirkt Somijā Caldera instalāciju, neizdevās, tam somu džekam pirms 10 gadiem Helsinkos bija dzeramā diena.

Beigās no RedHat par $49 pasūtīju boxed 5.0 ...

Un sapratu ka tas ir interesanti, patiešām ...

Lai tev arī veicas!

Gravatar KBI

2007. gada 12. novembrī, plkst. 15:41

Zinu jau, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis, bet vienalga - dzirdot vārdu "Ubuntu" tirpas iet pār kauliem. Draziņa viņa ir, kura ir populāra tikai tāpēc, ka šamējie tos diskus bīda par brīvu. Nu, bet par ideju visumā - pāriet uz Linux - apsveicami!

Gravatar Mr Black

2007. gada 12. novembrī, plkst. 15:57

Uzzinot juusu katra subjektiivo viedokli, man veel vairaak nostiprinaas paarlieciiba, pietureeties pie mana objektiivaa viedoklja.

Gravatar tantuks

2007. gada 13. novembrī, plkst. 11:36

Check all IMAP folders for new mail

Thunderbird can download mail from all accounts when you start the program. Just open the Config Editor, search for the preference mail.check_all_imap_folders_for_new, and change its value to true.

http://www.mozilla.org/support/thunderbird/tips

Gravatar Krotow

2007. gada 14. novembrī, plkst. 21:22

Hello, Laacz! Welcome to hell! Nāc pulkā, koroče ;)

Linux kā darba OS ir reāli labs. Darbā dualboot modē tika darbināts pēdējos 5 gadus, kamēr sākās nopietna ņemšanās ar UNIX projektiem un zb restartēties... Nomainīju WinXP uz openSUSE (sākumā 10.2, tagad 10.3) un XP ar VisualStudio (2003 un 2005) un IIS/ASP ieliku VirtualBox. Viss notiek bezmaz ideāli. Ar AD domēniem arī problēmu nebija, pat iejoinot pingvīnu (SAMBA) atpakaļ domēnā izdevās bez admina klātbūtnes.

Mājās tas lops dzīvo vēl senāk. Kas attiecas uz spēlēm - zem Linux izrādījās ir savas un ļoti Ok pie kam :)

Mājās jau ļoti sen.

Mājās Nomainīju

Par Thunderbird ar IMAP experienci vēl nevaru lielīties, ibo darbā man IMAP piegrieza. POP3 ar TB iet pavisam labi.