✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Rīgas sargi pirātisma apkarošanas kontekstā

2007. gada 13. novembrī, 39 komentāri

Jau kādu brīsniņu kinoteātros tiek rādīts par mūsu kino lepnumu uzskatītais Graubes darbs “Rīgas Sargi”. Filmu noskatīšos, visticamākais, kad norimsies hajs, taču pasekojot līdzi notiekošajam rodas daži jautājumi.

Konkrēti - par to, cik stulbi jocīgi uzvedās tauta. Kad pirmo reizi iedomājos par šo filmu un tās eksistences iespējamību iekš mūsu torrentu lapām, tiešajiem konektiem un citām vietām, kurās notiek apmaiņa ar dažādas legalitātes failiem, nospriedu, ka neviens takš nebūs tik stulbs, lai skrietu rokās kārtības sargiem un šai kontektsā diezgan patriotiski noskaņotajai tautai, jo filmas tapšanā ir iesaistīts relatīvi milzīgs skaits mūsu valsts iedzīvotāju, no kuriem ikkatrs varētu apvainoties, ka darbs, kurā viņš ir devis savu ieguldījumu šādi tiek piratēts. Un arī viņi ar mainīgu dalību un regularitāti dzīvojās pa vietām, kur TAS notiek.

Ieraksts, kurš mani samulsināja, bija šis rakstījums tautas diggā jeb tribīnē. Uzsaukums saprotams, taču argumentācija ir zem katras kritikas. Vai tik tiešām (ja neskaita nenobriedušus bērnus) ir vēl kāds, kurš uzskata, ka ar likumu aizsargātas mūzikas, filmu un citu figņu lejupielāde (faktiski - reproducēšana) ir morāli attaisnojama rīciba un nav likumpārkāpums?

Pie kam minētais tribīnes raksts varētu reducēties uz “cirtīsim buržuāzijas koku saknē - piratēsim visu, kas viņiem svēts, bet savus darbus neaiztiksim”.

Varbūt pietiktu ar ziņu, ka, ja ticēt Godmanim un Rekšņam, ekonomikas policijas attiecigā nodaļa ar lielāko prieku un atvērtām rokām sagaidīs pirmos sīderus un šārētājus. Iespējams, ka pašiem tautiešiem, kas šo filmu vilks un šārēs tālāk nekas vairāk par pirksta pakratīšanu, pabaidīšanu un/vai naudas sodu netiks, taču tiešā saskarsme ar policiju kā apsūdzētajam varētu likt padomāt ari citiem.

Jā, atzīstu, ka es arī laiku pa laikam grēkoju. Pamatā uz dažiem seriāliem. Taču, es nevienā brīdī neesmu uzskatījis, ka šāda rīcība ir attaisnojama kaut par kapeiku ar jebkādiem argumentiem (bet man nav naudas, bet pie mums jau nerāda, utt).

Mani mulsina arī attieksme no izpildvaras iestāžu puses - jā, “Rīgas Sargiem” pievērsīsim pastiprinātu uzmanību. Paldies. Un tagad citi varētu sūdzēt tiesā visus šos solītājus par šādu nevienlīdzīgu likumu attiecināšanu (ar ko citi ir vienlīdzīgāki par mums?).

Kaut kā pēdējā laikā uz kašķiem velk, lai man piedod mans lasītājs :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar prusux

2007. gada 13. novembrī, plkst. 10:51

Principa pēc noskatīšos kinoteātrī. 1.5 vai 3 Ls šādai filmai nav žēl. un patiesībā, kas ir 2 Ls ? Pusdienas skolā par tādu naudu knapi paēst:)) anyway, esmu arī pilnībā pārliecināts, ka ja būs pieejama filma tīklos - noteikti arī paņemšu, lai noskatītos atkārtoti pēc pāris mēnešiem, vai gada, kopā ar ģimeni vai draugiem and shit. Un nejau tāpēc, ka negribētos maksāt - tāpēc, ka pēc gada filmu kinoteātros diezvai rādīs! Ja nu vienīgi speciāli seansi Valsts Svētkiem par godu! Un DVD vai blurey's Kad vēl tie oficiāli un par kādām cenām parādīsies "Rimi" vai "Maxima" īpašo filmu grozā par 0.99 ls :)))

Patiesībā, tīri principa pēc, pat 10 ls nenožēlotu filmas kvalitatīvam DVD. Bet tur 100% jābūt iekšā filmas tapšanas procesam un intervijām u.c. bonusiem, kas pārsniedz pašas filmas garumu! Savādāk nav jēga maksāt, jo esi jau samaksājis kinoteātrī!

Gravatar guntisdk

2007. gada 13. novembrī, plkst. 11:30

Man jau domāt, ka šie lielie "brēcēji" - nevilkšu, nekačāšu, pirkšu dvd un dzīvošu kinoteātrī - patiesībā mēģina pievērst uzmanību sev - cik liels "patriots" viņš ir! Tā teikt - baiso respektu iedzīs, izlielīdamies ar 'šo varoņdarbu". Smieklīgi paliek, kad dzirdu šos "zvērestus". Ok, atbalstīs šo filmu, atdodams savu ubaga latu. Bet ko tad tu - t.s. patriots dari ar pārējiem dvd/cd? Vai tad vietējais DVD veikals ir pelnījis to, ka turpini zagt filmas, kas dublētas latviešu valodā? Vai tad šie aktieri/tulki/ierakstu kompānija nav pelnījusi to pašu 'ubaga latu", kuru tu bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem un upurēdams savas skolas superpusdienas ziedoji Rīgas sargiem?!

Kas gribēs - pirks, kas negribēs, vilks torentā. Kāda atšķirība?! Ne no tā kādam labāk, ne sliktāk - situācija nemainīsies.

Gravatar tantuks

2007. gada 13. novembrī, plkst. 11:33

Pirmām kārtām "morāli attaisnojama rīcība" un "likumpārkāpums" ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Morāle un ētika katram sava, likumi visiem vieni.

Man savukārt liekas dīvaini (jocīgi), ka laacz, vienā ierakstā gan paziņo, ka "grēko" un šāda rīcība (nelegāla lejupielāde acīmredzot) nav attaisnojama, tomēr pats to dara. Ja jau tas nav morāli attaisnojami, ir nelikumiīgi utt., tad varbūt vajag pārstāt to darīt? Ar ko tad tu pats esi labāks?

Gravatar Normunds

2007. gada 13. novembrī, plkst. 11:43

<i>Vai tik tiešām (ja neskaita nenobriedušus bērnus) ir vēl kāds, kurš uzskata, ka ar likumu aizsargātas mūzikas, filmu un citu figņu lejupielāde (faktiski - reproducēšana) ir morāli attaisnojama rīciba un nav likumpārkāpums?</i>

Atsaucot atmiņā neskaitāmās diskusijas .lv tīmeklī par piratēšanu [sorre, neceļas man roka to apsaukt par sharing, tb dalīšanos], jā, man ir radies iespaids ka tie kas to dara neapzinās ka tas ir likumpārkāpums. Drīzāk otrādi - viņi ieņem pōzu - a tu tikai pamēģini man kaut ko izdarīt.

/me arī nav svētais attiecibā uz dažiem seriāliem, bet tik daudz prātam man ir lai 1) neplātītos ar to ko es daru pa visu pasauli un 2) jā, es apzinos, ka mani var paņemt pie dziesmas.

Gravatar tiri-piri

2007. gada 13. novembrī, plkst. 11:44

Manuprāt ir pareizi arī no pirātu viedokļa diskriminēt (t.i. dažādi attiekties pret dažādu izstrādātāju produktiem). Kaut vai dalīt atkarībā no izcelmes valsts (piratējam svešos, neaiztiekam savējos) vai ražotāja lieluma (piratējam no megakorporācijām, bet ļaujam attīstīties mazajiem).

Uz filmu protams aiziešu, mums to vietējo filmu tik maz, ka ikkatra ir kā ziemassvētki.

Gravatar dusk

2007. gada 13. novembrī, plkst. 13:30

Man domāt tas ir divkosīgi. Ja būs tāda ambrāža pats rip no DVD uztaisīšu un piratebay ielikšu. Paskaidrošu, kāpēc:

  1. Nodokļu maksātāji jau sponsorējuši filmas izveidi, labi ne visa summa bet liela daļa noteikti
  2. Izplatītājiem neinteresē peļņa, viņu izplatīšana, sadarbība ar LV kinoteātriem liekas nepareiza
  3. Kā war movis filma ir stipri viduvēja. Tomēr uz ārzemju auditoriju traileri nav izveidoti. Pat vietējiem tie nav. imdb pat plakātu nav ielikuši. Man radās atkal cilvēkiem nevajag naudu, no vēsturisku, kara filmu fanātiem 4)Kas tad skatās novilktās filmas? Cilvēki, kam nav naudas. Studenti. Parastiem ļaudīm DVD nopirkt ir ērtāk un patīkamāk. Nu jau tos par saprātīgām cenām var dabūt, ja domā ar galvu. Ja mājās plazma, projektors vispār jādomā Blueray, HDVD virzienā. Vienreiz redzēsi, sapratīsi par ko maksā. Ar audio tas pats. Es pērku audi cd vai ar velku flac. Mp3 ir pagaidu formāts, pārdot mūziku apšaubāmas kvalitātes mp3 man liekas pastulbi. tas tāpat kā tirgot krāna ūdeni un teikt, ka tas ir minerālis.
  4. Cilvēki uz šo filmu ies uz kinoteātriem. Vajag tikai radīt iespēju aiziet. Dot akcijas pensionāriem, bezmaksas reklāma arīdzan, piemēram, pensionāriem virs 80 gadiem pa brīvu, pārējiem 50 santīmi).
  5. LV trakeri ir nožēlojami. Man liekas pastulbi dalīt produkciju
  6. Piratisms samazina liekēžu peļņu, liek domāt izstrādātājiem ar galvu un neražot sū.
  7. Pārlieku aizsardzība pret pirātismu sačakarē produktu. Es te par spēlēm runāju. Man ir orģināls disks kurš dēļ starforce ir ar movie bugiem (aiztures). Protams es šo gabalu novilku netā un nekad vairs nepirkšu EA garadarbus.

Gravatar dusk

2007. gada 13. novembrī, plkst. 13:35

Karoče nebūtu pirātismu kāstu mūs kā mazos ežus. Lielie giganti pat neizdomātos par jauniem projektiem. Ļoti gaidu, kādu kas izveidos labas kvalitātes video arhīvu, kuram tu ar abonēšanas maksu varēsi piekļūt. Ar arhīvu domāju ar retas filmas nevis pēdējo gadu mainstreem.

Gravatar uldis

2007. gada 13. novembrī, plkst. 13:38

Rīgas domes deva rīgas sargiem daudz naudas (vienreiz Ls 200 000 un otreiz ja nemaldos Ls 300 000), deva valsts, kur ir brīvbiļetes sociālajiem slāņiem. Sadarbībā ar sociālajiem dienestiesm izplatī 1000 biļetes pensionāru biedrībām, dienas centru apmaklētājiem. Zinu, ka dailes teātris deva biļetes kopīgiem kultūrpasākumiem. Bet par DVD iegāgi vai lejupielādi domāju, ka nevejadzēs - rādīs nākošos 3 gadus katru 11.novembri kā "Baigo vasaru", kas sū .. vien bija. Vispār šitā var iekrist, negāju uz kino Zvaigņu kariem pēdējiem, cerot uz TV3, bet šie tik vien kā katru gadu 5 filmas parāda un viss :))

Gravatar dusk

2007. gada 13. novembrī, plkst. 13:48

uldis: 1000 biļetes :D Zinām, kā tā izplatīšana notiek. Labi ja kādas 300 nonāca līdz pensināriem. Normāli būtu, ja cilvēki visā lv no 12 novembra varētu skatīties šo movi. Normāli būtu, ja pensionāri parādītu apliecību un maksā 50 santīmus vai 80 virs gadnieki skatās pa velti. Tie stāstītu mazbērniem un vēlk kam, tie ar aizietu, būtu par ko parunāt. Ja ne tā ta vismaz savādāk. Kā nekā patriotiska filma pozicionēta. Pat vēstures un patriotisma audzināšanai. 300 000 Ls priekš kino ieņēmumiem lv ir liels piķis. Forum cinemas ar varēja sarunāt ka rādīs. Karoč paskatoties no malas šitais pasākums velk uz biznesu lv gaumē. Par visu ir samaksāts. Naudu viņiem nevajag. Izplata filmu eksperti, analfabēti. Ai nav jēgas runāt un nav jēgas diskutēt par to, ka piratizēt labi vai slikti. Nekas nav tikai melns vai balts.

Gravatar newage

2007. gada 13. novembrī, plkst. 14:04

piekrītu dusk tādā ziņā, ka mārketings šajai filmai ir tāds pasūdīgs.. nav ne normālu treileru (nemaz nerunājot par tīzeriem), ne posteru, filmai nav pat savas majas lapas (vai varbūt ir?), neesmu redzejis nevienu director's cut un arī neviens making of nav redzēts.. nu vismaz ne tāds, ko Holivudā ar to saprot.. pat iekš imdb un wikipedia (en) nav praktiski nekādas info.. acīmredzot filmas veidotaji visu jau ir atpelnījuši un pārejais jau viss ir pofig.. gan jau tauta tāpat uz patriotiskām jūtām atnāks paskatīties... un, jau jau filmas veidotājiem ir tāda pofigistiska attieksme pret savu "visu laiku dārgāko un krutāko lv filmu", tad automātiski arī man tāda pati attieksme rodas pret šo filmu.. un pat patriotiskas jūtas nerada vēlmi maksāt par to..

Gravatar Normunds

2007. gada 13. novembrī, plkst. 14:46

newage - neesi aizdomājies kapēc nav tīzeru, šmizeru, director's n secretary cut?

Gravatar newage

2007. gada 13. novembrī, plkst. 14:48

Normund, pastāsti, ja zini!

Gravatar Gvido

2007. gada 13. novembrī, plkst. 15:13

  1. Šī filma nav nekas vairāk kā Ēķa bizness.
  2. Man Ēķis neko labu nav izdarījis - LNT neskatos; tur, ja godīgi, arī neko interesantu nerāda. Ja reizi trijos mēnešo parāda, tas ir tā pārsālīts ar reklāmu, ka līdz galam noskatīties nespēju.
  3. Tā kā Ēķis man personīgi neko labu nav paveicis, bet pat ir mēģinājis mani aptīrīt (kopā ar pārējiem pilsoņiem, tur tā digitālās tv lieta), tad arī es uz to filmu neiešu. Ja būs labas atsauksmes - ievilkšu un noskatīšos. Vai arī nemaz nevilkšu - tēma diezgan garlaicīga, latviešu aktieri diezgan blāvi, domājams, specefekti arī nebūs nekas īpašs.

Gravatar Kamazs

2007. gada 13. novembrī, plkst. 15:33

Es, šķiet, diezgan labi zinu, kāpēc nav imdb, wikipēdījā un citur informācijas. (IMDB, btw, ir info, nav tikai plakāta or smth).

Tas ir galvenokārt tādēļ, ka informācijas sagatavošana un ievietošana, šo procesu menedžēšana prasa laiku. Laiku, kas, iespējams, nepieciešams citām, projekta virzībai krietni svarīgākām lietām. Bez tam, imdb, wikipedia tomēr balstās uz pašu jūzeru un lietotāju veidotu kontentu un te nu nav jāliek lielais apvainojums filmas autoru virzienā, bet drīzāk pašam savā. Kāpēc tu, newage, neesi neko darījis?

Gravatar zemzem

2007. gada 13. novembrī, plkst. 15:36

Skatīšanās lv gaumē. aiziet uz ķinīti. tad novilkt pēc pāris nedēļām. visbeidzot nopikrt maximā pa 0.99LVL skumji, ka to visu laiku dārgāko LV filmas reputāciju, netur līmenī. paviršība.

Gravatar hu_ha

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:22

Nekas nekas, gan jau pēc šiem kliedzošajiem rakstiem lv-netā ieliks pāris cilvēki kādu porno materiālu zem nosaukuma rīgas sargi. Un redzēsiet, ka šie faili strauji dc aizies tautās..vilks tā kā traki un tie pāris patrioti gan ar novilks, lai vismaz redzētu, kas tur iekšā...

Gravatar fxz

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:26

Gvido - tev ir neapstrīdami pierādījumi tam, ka Ēķis tevi ir mēģinājis aptīrīt? Negvelz lietas, par kurām nekā nezini

Gravatar Normunds

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:39

newage - es tikai tā padomāju ka sakarā ar spēcīgajiem ražošanas lagiem, ja viņi pirms filmas izrādīšanas sāktu taisīt tīzerus un šmīzerus, mēs filmu redzētu uz nākamjiem jāņiem.

p.s nē, tas nav kā divus pirkstus apmīzt, tas prasa laiku, ilgu laiku. It īpaši ja publikā būs tikpat prasīgi cilvēki kas jau tagadiņās paģēr piestafotu dvd, citādi viņi to nemaz nepirks.

Gravatar ...

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:47

Par ko te vispār ir runa. Pa rot ka zakt ir slikti? Par to ka šķirot latviešu holivudas ir slikti? vai par to ka kāds aicina nezakt?

Gravatar prusux

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:54

Ja 2# bija par manu liesmu tad varu mierīgi atbildēt:

  1. Es nevaru ciest dublētas filmas. Nevelku un neskatos.
  2. Es nevaru atļauties atstāt 20 ls par DVD, kur beigās izrādās, ka filma ir totāls mēsls. Man patīk 2-3 reizes nedēļas noskatīties labu filmu. Kā zināt, kas ir labs ?
  3. Es nejūtu sirdsapziņas pārmetumus, atrodot bezmaksas pieejamos servisos ārzemju filmas/mūziku. Esmu samaksājis par Interneta pieslēgumu, un man ir 100% tiesības šos servisus izmantot. Ja ir brīvi pieejams - kāpēc ne?
  4. Es nepelnu uz šāda pirātu stuff rēķina. Ja tāda nebūtu - es rīkotos tieši tāpat, ka rīkojas cilvēki kam šādu iespēju nav.
  5. Kino seansi ir debīlos laikos. Un man fiziski nav vēlēšanās skatīties filmas, seriālus, vai klausīties mūziku tad, kad viņu rāda!.
  6. IPTV ir risinājums, bet diemžēl kvalitāte un saturs ir mēsls.
  7. Pareizi ir iet uz kino, ja gribi redzēt filmu! Tā arī daru! Citi (tai skaitā Tu) vari darīt kā vien vēlas. Un ja viņa nav pieejama tīklos es pats nefilmēju un tur to nelieku!
  8. Arī tuvējā apkārtnē man NAV vietējas DVD bodes ar normālu filmu klāstu. Neprasu pat jaunākās.

Ko Tu vispār piesējies ? Kāds ir Tavs viedoklis ?

Gravatar ...

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:55

viens teikums norok visu aicinājumu "Mēs varam zagt Krievijas, Eiropas, Holivudas filmas, jo viņiem budžets ir pat 100 miljoni dolāru" Kāda atšķirība cik liels budžets. Sanāk ka no bomža zakt nedrīks, bet no miljonāra var. laikam jabrauc šodien uz baltezeru.

Gravatar uldis

2007. gada 13. novembrī, plkst. 16:55

fxz - neesmu gvido advokāts, bet ēķim gan vajag :) prokuraūra tak ir uzrādijusi apsūdzību: "Latvijas Neatkarīgās televīzijas valdes priekšsēdētājam Andrejam Ēķim un ar politiķi Vili Krištopanu saistītās kompānijas "Interbaltija AG" padomes priekšsēdētājam Gintam Bandēnam apsūdzība uzrādīta pēc KL 20.panta 2.daļas un 177.panta 3.daļas - par krāpšanu personu grupā lielā apmērā un šī noziedzīgā nodarījuma organizēšanu."

Gravatar ZBH

2007. gada 13. novembrī, plkst. 17:41

vis "antipiraat" aizmirst, ka daudzmaz humanizeejusaas DVD cens iraid kaa reiz deel shiis ne iipas baltaas, bet tomeer tirgs ekonomiks, kas iespied stuurii autortiesiib tureetaajs ar vin faktisko monopol un no taa izrietoso cen diktaat. nebuut "piraat", maksaat juus veel avien 25Ls pa plaacen chiiksteedam. tas pats progress ar Holivuds popkorndukcijs nonaaksan muus popkorn chabinaatavaas reizee ar ASV popkorn chabinaatavaam - chakareej muus kaa mazos ezs pat ar gandriiz pusgad aiztureem, kameer beidzot saprat, ka uz celuloiid ekonomeet nevaig. anarhija - matj porjadka! kas raksturiig, plaatiisanaas ar to, ka var atlauties maksaat tik, cik par to pras, iraid kaukaa modee aizgaajus. nu ko, fabulous life panesaas? ar jahtaam paspiideet nevarat, tad vismaz ar biles pirksan? :g: pesoniig es films luureet uz kjin vairs neiet principaa, da i neaizraujos pat ar vilksan. pagaasgad megahit Borat voistinu neiru apcholeejs.

Gravatar Gvido

2007. gada 13. novembrī, plkst. 19:36

ZBH: pilnībā pievienojos. Ēķim ir ļoti labs PR, visi bāleliņi uztver šo filmu kā nācijas sasniegumu, nevis viena kantora vienu biznesu. Un uzreiz visi godīgi un visi bagāti, ies uz kino un pirks n-tos DVD. Smiekli nāk!

fxz: Tu pie viņa strādā vai? Viņš takš ir škura pradažnaja, ja būs iespēja Šķēlem pakaļu noslaucīt, pirmais rindā iestāsies. Ceru, ka no apsūdzētā viņs kļūs par notiesāto ar reālu cietumsodu, tautas varonis atradies...

Gravatar Izliecies

2007. gada 13. novembrī, plkst. 19:55

Komentārus nelasīju.. Tu gribi teikt, ka, ja mēs esam par savu produktu un nepiratizējam to, tas pats būtu jādara arī ar ārzemēs ražoto? Oh please, lielākā daļa tiek ražots bagātās valstīs, mēs esam salīdzinoši maziņi. Vai ne tā? Arguments tribine.lv ir ļoti pareizs, manuprāt.

Gravatar piraats

2007. gada 13. novembrī, plkst. 20:24

es uzskatu ka lejupladet visadas drazas no interneta nav nekas loti nosodams bet ari labs ne.Latvija cilveki nav tik bagati lai varetu katru labu filmu pirkt DVD(neiet runa par rigas sargiem bet par filmam vispar)un muzikas CD tapec noka4at no interneta ir logiskakais un pieejamakais veids..

Gravatar dusk

2007. gada 13. novembrī, plkst. 20:35

Normunds: tas neprasa neko. Būtu kaut to lnt montējumu paņēmuši un traileri pataisījuši. Iekš youtube var atrast.

imdb nav ielikts, jo juzeriem ir jāmaksā par to. Tas saistīts ar to, kā finansējas imdb. Tas maksā 35 zaļos. Zinu, jo nesen atpakaļ pats tiem e-pastu nosūtīju.

wikipedia nav tik svarīgs resurs movie meklētājiem, bet ar apsveicami, kad kāds ieliktu. wikipedia parādās vēlāk info. Diemžēl man pašam netīkas rakstīt visu to un neesu angļu gramatikā tik spēcīgs, kā arī vēl citu iemeslu dēļ to nedarīšu.

Īsāk sakot, kā jau rakstīju iepriekš tas viss ir nevis naudas, laika jautājums (pat www, kas kā apple.com izskatās izmaksā lv apstākļos ap 500 Ls, protams quicktime licenze nespīd, bet var ko citu izmantot), bet drīzāk bizness po latviski. Nu nemāk cilvēki Latvijā strādāt. Strādā neefektīvi, nemoderni, nemotivējoši.

Gravatar timiāns

2007. gada 14. novembrī, plkst. 03:01

galvenais, ka publika esot bijusi asarās... šņuk, šņuk

Gravatar Jancis

2007. gada 14. novembrī, plkst. 14:49

Lai nu kā, bet vismaz Ēķis uztaisija filmu. Vairāk tādu taisītāju Latvijā būtu, pie tam tādā normālā izklāstā veidots viss. Tieši šo iemelsu dēļ piratizēju smirdīgās holivudas un sazinkurienes filmas kā saw lai tikai es būtu redzejis un būtu kruto bariņā, bet uz kino eju skatīties LV filmu, jo gribu lai nauda tiek cilvēkiem kas uzdrošinājušies un to lietu uzņēmušies nevis naudas vārītājiem no ārzemēm.

Gravatar hren

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:51

"Vai tik tiešām (ja neskaita nenobriedušus bērnus) ir vēl kāds, kurš uzskata, ka ar likumu aizsargātas mūzikas, filmu un citu figņu lejupielāde (faktiski - reproducēšana) ir morāli attaisnojama rīciba un nav likumpārkāpums?"

Nu laacz cepuri nost, ja Tu neliekuļo un Tev tiešām ir šādi morāles principi un tie tiek realizēti dzīvē, bet nu tieši tā domā ievērojama daļa cilvēku. Diemžēl pie šādas filosofijas var pieturēties tikai tad, kad

Gravatar hren

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:02

"Vai tik tiešām (ja neskaita nenobriedušus bērnus) ir vēl kāds, kurš uzskata, ka ar likumu aizsargātas mūzikas, filmu un citu figņu lejupielāde (faktiski - reproducēšana) ir morāli attaisnojama rīciba un nav likumpārkāpums?"

Nu laacz cepuri nost, ja Tu neliekuļo un Tev tiešām ir šādi morāles principi un tie tiek realizēti dzīvē, bet nu tieši tā domā ievērojama daļa cilvēku. Diemžēl pie šādas filosofijas var pieturēties tikai tad, kad sabiedrība domā tāpat. Filmām, mūzikai, softam u.c. nemateriālajam intelektuālajam īpašumam tautas acīs piemīt pshiloģisks "negodīgums" - no sērijas, ja es izaudzēju cūku, tad viņu nokauju un pārdodu, tad tas ir godīgs darbs, bet ja "cūku nokauj" un tā tāpat paliek pie pārdevēja, tad tā ir blēdība un dod morālu attaisnojumu... Nu vēl jau ir princips (kuram jāatzīst es daļēji piekrītu) -"Vzjatj ot mnogovo nemnožko primeņiv umenije - eto čestnaja deljožka a ne prestuleņije". A vot tas, ka savējie jāatbalsta gan ir tikai normāli.

Gravatar marss

2007. gada 15. novembrī, plkst. 09:36

Logiski ka aizieshu ;) vilkt sliktaa kvalitaatee, skatiites uz 20 collaam un ar stereo austinjaam, kas pirktas pa paaris Ls ... njaa kuda mir katetsa ... Pats arii velku aarzemes filmas un seriaalus (logiski ka tikai labaa quality), parasti ne jaunaakos hiitus, kurus aizeju kjiniitii noskatos (cits efekts) Muuziku praktiski nevelku, jo albuums cd (kaut vai Latgaliitee) paliek albums , pilns un labaa kvalitaatee !

Gravatar Vasja

2007. gada 15. novembrī, plkst. 15:47

Kad būs DVD, tad arī domās... Screeneri gan vajadzēja, jo filma ir teātris ar humoru un neatbilst vēsturiskās filmas žanram, jo meklēt reālu atbilstību faktiem nevar - t.i. skolās priekš vēstures mācīšanas nederēs.

Здесь был Вася :)

Gravatar Vasja

2007. gada 15. novembrī, plkst. 15:48

par screeneri - tiem kas sagaida reālu filmu par to laiku dzīvi

Gravatar mp4

2007. gada 15. novembrī, plkst. 21:23

tiem, kas "noliek" šo filmu, tās veidotājus etc...

kur problēma? ja jums ir tāda attieksme, tad pieņemu, ka jums šī filma neinteresē un jūs to neskatīsieties ne kino, ne arī nelegāli lejuplādēsiet, lai skatītos mājās.

(skats no malas, jo pašu šī filma neinteresē.)

Gravatar Suns

2007. gada 16. novembrī, plkst. 12:11

Esmu gatavs maksaat par biljeti Ls10, lai tik naakamo filmu uznjem par latvieshu legjionaariem... un maksimaali tuvu veesturiekajiem notikumiem un apstaakljiem.

Gravatar Aidus

2007. gada 16. novembrī, plkst. 13:03

Nožēlojama divkosība. Turklāt, filmā ir arī valsts naudiņa un tādējādi sanāk ka kaut kādā mērā esmu jau samaksājis par filmu, maksājot nodokļus. Būtu ļoti pastulbi apgalvot ka es nu nekad nekačāšu, ja būs protams. Un vēl, vai tas ir kautkas nenormāli slikts, ja es nokačāju king kong, fragmentāri pārskrienu filmai, secinu ka ir ok priekš tās naudas ko ķinītī maksāšu, i aizeju un noskatos, pat 3 reizes? Uzvalku taču arī piemēra pirms pirkšanas vai ne?

Gravatar Rado

2007. gada 18. novembrī, plkst. 01:12

  1. Iet uz kino un skatīties filmu ir divas dažādas lietas.
  2. oriģināls DVD plauktā vienmēr ir vairāk par RIPotu failu.
  3. par skrīneru izplatīšanu vajadzētu piespriest grābt lapas parkos un mikrorajonu gazonos, specifizētos tērpos.
  4. malacis Ēķis ka ko dara, pat Dubokam paldies ka nenolaiž rokas.
  5. :)

Gravatar aiai

2007. gada 20. novembrī, plkst. 20:52

Jancis - kruta vai nekruta, bet Tu toch dziivo iluuzijaa - Latvija taa jau ir un buus aizvien lielaaka Banaanu valsts. Kad vienreiz sapratiisi gan Tu, gan visi citi, ka ne jau ar shaadaam PR kampanjaam un metodeem var panaakt Latvijas paziishanu un naudas pluusmu? nu ne jau ar ko latvisku, nu ne jau bez jebkaadaam info visaas malaas. "Tas ir galvenokārt tādēļ, ka informācijas sagatavošana un ievietošana, šo procesu menedžēšana prasa laiku." - yeah, right...slinki un jau visu atpelniijushi vinji ir...labi...bet ja arii nebuutu? HE, tad perfekti iedereetos shis teiciens - "kas neriskee, tas nedzer shampanieti!"