✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Tālruņi

2007. gada 13. novembrī, 26 komentāri

Nu jau otrajā paaudzē mans tālrunis ir Sony Ericsson markas Walkman līnijai piederīgs. Lai arī esmu sajūsmā, tieši daudz reklamētā pleijerība man šķiet diezgan nepārdomāta. Sākot ar diezgan lielo fona troksni un turpinot ar nespēju normāli patīt šurpu/turpu garākus audioierakstus (tas attiecās uz podkāstiem), kā arī trūkstošā iespēja ievietot skaņdarbā tekošajā vietiņā kaut ko līdzīgu “bukmārkam”, paklausīties kaut ko citu, un tad turpināt no vietas, kur esi palicis. Pēdējais būtu izdevīgi, klausoties audiogrāmatas, ko vēl aizvien neesmu pamēģinājis tieši šādas iespējas neesamības dēļ.

Sāku ar W800i, turpinājums manā kabatā ir W810i (diemžēl, W880i parādījās dažas dienas pēc W810i iegādes). Tuvojas kārtējais februāris un sāku domāt, ka, iespējams, varētu sevi aplaimot ar kaut ko jaunu. Neesmu “raskladušku” fans, kā arī vairāk orientējos uz klausīšanos, nevis bildēšanu. Patīkami šķiet arī tas, ka mikroskopiskie W880i stienīštaustiņi ir atzīti par neiederīgiem nākamajos modeļos.

Diemžēl, lielā sāpe, kuru (kā jau ierasts) vēlējos izkliegt, ir tā, ka viņu trīs līnijas - abi Walkman modeļi un viens Cybershot pārstāvis parsti iekļauj katrs pa kādai fīčai, kuru gribētos kādam pārējo modeļu lietotājiem. Piemēram, K sērijā man simpatizētu Web integrācija, bet saliekamajā W sērijā - stilīgā gestures padarīšana :) Diemžēl no W parastās sērijas ir pazudis radio, kas man dažbrīd apbēdina. It sevišķi, atrodoties ārzemēs, lokālās radiostacijas ļauj mazliet priekšlaicīgi apgūt un sagatavoties vietējam kolorītam.

Papildus man gribētos arīdzan WiFi atbalstu, bet tas jau tiek taupīts (un pielietots) smārtfouniem un citai mērķauditorijai. Tiesa, tikai WiFi dēļ tālruni nepirktu.

Diezgan kaitinoša šķiet mana tekošā W810i klupne ar īsziņām paredzēto atmiņu. Tā izpaužās tā, ka ar ieslēgtām piegādes atskaitēm, dzēšot īsziņu, atskaites kaut kur pazūd, bet vietu turpina aizņemt. Kas rezultējās tajā, ka pat tad, ka izdzēs visas nosūtītās īsziņas, vietas paliek tikai mazliet vairāk. Ne tik, cik vajadzētu.

W890i bildīte
W890i bildīte

Un nobeigumā vēlētos atkārtot ne reizi vien teikto, ka neesmu starp tiem, kuriem tālrunis ir nepieciešams tikai zvanīšanai un kā pulkstenis-modinātājs. Man patīk, ja man kabatā ir ērti lietojama, simpātiska un funkcionāla ierīce. Kas svarīgi - ne lēna (kaite, ar kuru slimo teju visi smārtfouni). Plānotājs, kamera, audio, citu izstrādātāju aplikācijas (notably - Gmail, Google Maps, SSH klients, Skype, u.c.) - to visu es izmantoju tad, kad man tas nepieciešams. Protams, ja vēlos apskatīties, cik ir laiks, meklēju uz rokas pulksteni. Ja vēlos kaut ko atrast kartē, izmantoju datoru un karti. Ja vēlos saplānot kaut ko, izmantoju kalendāru datorā. Bet, ja man tas viss ir nepieciešams uz sitiena un ceļā, lietoju tālruni.

Tā teikt - жду - недождусь nākamo gadu un jauno W8xx sēriju. Paldies par (ne)uzmanību.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar uga

2007. gada 13. novembrī, plkst. 23:16

Es, savukārt, gaidu, kad varēšu K800i nomainīt pret 5m kameru, mazliet labāku optiku UN qwerty klavieri :) Un vēl jauki būtu, ja SE atteiktos no sava standarta usb un austiņām. A to tas štekeris ātri nolietojas (jā, jā, zinu, tizlas rokas,a ko darīt..) un mūzika skan ar regulāru vada raustīšanu. Bet es jau saprotu kapēc viņi tā.. :) Vēl iekš K800i un tā jaunākā sekotāja K850 pleijeris ir nu tāds, patizls. Priecē, ka K850 ir atjaunojuši senākos cybershotos esošo fīču - lampiņas ieslēgšanu. Naktī un laukos tā lieti noderētu, tā bieži padomāju ar savu nabaga K800.

Nu ja, katram savs prieciņš un savas bēdiņas ;)

Gravatar uga

2007. gada 13. novembrī, plkst. 23:18

cita starpā, klausīšanās cienītājiem - W960i izskatās spēcīgs. dārgs gan laikam būs.. ;)

Gravatar nonam3

2007. gada 14. novembrī, plkst. 01:37

Nu, jau kādu laiciņu lasu rakstus iek šī interesantā bloga, bet kā sanācis kā ne šis ir mans 1. komentārs, bet ne par to šoreiz.

Cik noprotu šeit ir nolasījušies pārīts sony ericsson fanu, bet tas nekas. Jau vairākus gadus lietu NOKIA telefonus, varbūt tas skanēs aprobežoti, bet neviena slikta vārda nevaru teikt par šo firmu. Pašlaik man ir Nokia 6233 un neko labāku pašlaik nevēlos, varbūt vien mazs mīnusiņš ir viņa svars, bet tā telefons uz goda.

Gravatar JustMe

2007. gada 14. novembrī, plkst. 02:52

hehe... es atkal, kā reis, esmu "raskladušku" fans :P pašlaik jūzoju veco W710i - tam tikai gads, bet baterija jau, jūtu, mirst... :( otram operatoram man vēl vecāx LG 8120 (laikam) - tas gan vēl tīri žirgts :D

a par nokšām jāsaka: founi jau vroģe ok, bet tas i širpotrebs... nejūzoju! principa pēc :P

Gravatar timiāns

2007. gada 14. novembrī, plkst. 02:55

jā, aplikācijas... atceros, kā bērnudārzā un skolā ar aplikācijām darbojāmies. bija tādi aplikāciju papīra komplekti.

Gravatar chebureks

2007. gada 14. novembrī, plkst. 03:26

vispaar paskaties uz w910i. ja reiz esi se cieniitaajs. k850 imho ir fuflo, 960 paarspiileets, bet w910...... mmm!

Gravatar zux

2007. gada 14. novembrī, plkst. 07:26

a ko tu uz sony-erricson lieto kaa ssh klientu?

Gravatar Kams

2007. gada 14. novembrī, plkst. 08:07

Lietoju W950i, pārtīšana nav problēma, jo notiek tieši tāpat kā datorā - pavelkot līniju... Bet Audio grāmatas parasti ir skaisti sadalītas mazās, 5 - 10 minūšu daļās!... ;)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 14. novembrī, plkst. 08:43

W950i pabakstīju pirms pusotra gada, kad tas tikko tika anonsēts CeBITā. Nepatika. Vispāŗ neesmu touchskrīnu piekritējs, jo tie ātri nospeķojas.

zux, lietoju <a href="http://laacz.lv/2006/12/12/putty-replacement/" rel="nofollow">MidpSSH</a>.

chebureks: w910 skatījos, bet tas ari jāgaida. Varētu būt pirmais izbīdnis manā mūžā :)

nonam3, esmu lietojis savā mūžā <a href="http://laacz.lv/2005/12/07/es-un-mani-tllruni/" rel="nofollow">pārsvarā nokijas</a> (saraksts apstājas pie 6600, pēc kura vēl bija 6310i, tad atkal 6600 un tad jau aizgāja <cite>Sony Ericsson</cite>.

Gravatar jcx

2007. gada 14. novembrī, plkst. 08:54

Touchscreeniem lietoju aizsargus, tie nenospeķojas un ir nomaināmi. Bremzēšana ir problēma, tāpēc parasti mētājos starp smārtiem un parastajiem - P910, W800, tad W950, W850, tad atkal P1i. Bīdenis ir ērts, nudien, pārliecinājos ar W850 kā pirmo, tāpēc iesaku W910. Esmu ieciklējies uz SE :-).

Gravatar Normunds

2007. gada 14. novembrī, plkst. 09:27

Laacz - touchscreen ir viens liels, liels pluss - tie nesaskrāpējas. Nupat kolēgas izbrīnā pētīja mana m600i ekrānu un sajūsmā elsa ka tas izskatoties gandrīz kā no veikala, pie tam es to nemaz nesaudzēju.

Es mobļa nomaiņu atlieku uz pusgadu ceribā sagaidīt iphone :)

Gravatar Master

2007. gada 14. novembrī, plkst. 09:30

Nezinu, man agrak SE patika, delj to funkcionalo iespeju, ekrana un skanjas, bet totali riebj neertie taustinji un ka slimiiba esoshais fakts - navigacijas taustinja nochakareshanas.

Nebiju Nokia fans, bet kopsh man ir Nokia 6120 classic domas mainiju. Ja gribi atrumu, laacz, parej uz labu smartphone. Shitai Nokia Symbianis darbina gan offisu, gan adobe reader, gan putty klientu patikama atruma. ~ 400lpp pdf fails atveras atrak neka mana PC :)

Apaksha 369Mhz procis ;)

Nesen panemu vienu SE rokas - likas klucis :D http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php

Gravatar peech

2007. gada 14. novembrī, plkst. 10:49

Kā ir ar W810i baterijas darbības laiku, ja klausās muziku? :)

Gravatar Gvido

2007. gada 14. novembrī, plkst. 10:56

Notestē Nokia 5500, ir visas nepieciešamās f-jas, ieskaitot gmail, ssh, samērā jēdzīgs mp3 pleijeris, adobe reader. Mīnusi - nav radio. Ērts, ātrs, trieciendrošs, mitrumizturīgs. Browseri gan var lietot tikai tad, ja atslēdz javascript, domāju, ka tā ir kopēja symbiana problēma.

Gravatar Master

2007. gada 14. novembrī, plkst. 11:07

tam 6120 ir radio :) smuki vel pietam caur netu var iekachat radio saraxtu atbilstoshi tavai lokacijas vietai

par browseri - nezinu esmu laidis lapas ar javascript, pat nejutu ta ietekmi. manuprat ir ok, vienigi protams ekranu varetu veeleties lielaku.

tv streamoshana 3G tikla arii neraustijas

Gravatar Smic

2007. gada 14. novembrī, plkst. 11:15

Laacz, vai Tu esi piedabūjis Sonīēriksonu saradināties ar Latviešu T9 ?

Gravatar taalais

2007. gada 14. novembrī, plkst. 12:09

Nu w880 bij tāds hibrīds, kur viņi par radio bija aizmirsuši, turpinājumā visiem w atkal ir radio, arī būs w890. Vienīgā iespēja ir paņemt w910 (iveikalos ap 290Ls), jo jaunie w890 un w380 būs jāgaida vismaz 4 mēnešus no šī brīža. Pats arī esmu noskatījis tieši w910!

Gravatar KKTK

2007. gada 14. novembrī, plkst. 13:34

Pēc ilgiem gadiem no Siemens pārgāju uz W580i. Radio vai MP3 ceļā lielisks, ekrāns liels un pārskatāms, bet citādi nespēju vien saskaitīt mīnusus :/ *Latviešu T9 nav *neērts punktu/tukšumu taustiņu izvietojums *nav valūtas konvertora *neērts kalkulators (nav šortkatu uz darbībām + - / *) *neērti dzēst sms *neērti labot kontaktus *nav normālas sinhronizācijas/editēšanas progas *nevar uztaisīt backupu *Lēnu iedegas ekrāns *Nav vidēja taupības režīma, vainu ekrāns spīd vai off, nav vidējs stāvoklis ja kādas sek. neko nedari. *Caur USB vai Bluetooth epumpēto dziesmu/bildi nevar vienkārši saglabāt, vainu nospēlē/apskati vai glabā ka zvana meldiņu vai desktopu - murgs *grūti tikt pie simboliem rakstot SMS *rakstot kādu tekstu, burtu saraksts (abc2..)parādās ekrāna augšpusē - murgs, vajadzēja ekrāna apakšā, citādi lēkā ar acīm uz tekstu (kas ir ~vidū), burtiem kas parādās augšā un taustiņiem, kas ir pavisam lejā)

  • Nav šortkata uz kluso režīmu kad mob.t. tikai iepīkstas uz zvanu vai sms, bet to var piekonfigurēt ar profiliem.
  • ātrumā vairs neatceros, bet noteikti ir vēl. Sajūt kā no WinXP pārsēžoties Win3.11... Un šie redz esot vieni no lielākajiem mob.t. ražotājiem...

Gravatar DD

2007. gada 14. novembrī, plkst. 14:04

asus p535 ir pašlaik ātrākais smārts Padomā par to..

Gravatar mehdi

2007. gada 14. novembrī, plkst. 14:25

Vēl jau ir opcija tā vietā lai n reizes pirktu SE W8(0+n)0i, nopirkt vienu un Nokia E90.

Gravatar jcx

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:04

SE P1i T9 ir, tas arī saka priekšā nākamo vārdu. Pagaidām vārgi, bet tas atceroties no mana rakstītā arī. Atsauksmes par W960 sliktas, SE mārketinga vadītājs pats lietošot W910 (www.mobile-review.com bija intervija).

Gravatar Spliter

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:03

Nuuu...es kaut kā arī SE gluži ne fans, bet lietotājs vairākus gadus. Jā..katram ir bijuši kādi gļuki, kas nav paticies, ir lietas kas sasodīti patikušās...Man liekas tas viss vairāk gaumes jautājums. Tagad lietoju w880i...trūkst tikai radio...Man galvenais lai telefonam ir patīkams dizians, mūzika un normāli var pazvanīt/sūtīit sms un ērti lietojams. Un .... atbildot KKTK ... man liekas ka nav neviena telefona kam būtu lielākas sinhronizācijas iespējas, kā SE. Cik man sencim Nokia kaut kas jānobekapo vai jādabūn datorā...viss vakars kamēr kaut ko pieslēdzu..varbūt man vnk līkas rokas. Bet SE standarta programmas daudz ko dod...un ja gribi daudz ko super izmantot paņem FMA (Float Mobile Agent) un super...priekš SE..super proga. Nu tas tā....karoč tāpat kā ar Intel un Amd...katram savi plusi, katram savi fani...

Gravatar Alex

2007. gada 14. novembrī, plkst. 19:11

Классная труба

Gravatar spd

2007. gada 17. novembrī, plkst. 09:57

imho, Nokia E51 ir labs piedāvājums - sabāztas visādas fīčas + beidzot akumulatora laiks daudz maz jēdzīgs.

Gravatar dadzis

2007. gada 19. novembrī, plkst. 21:20

jau kādu laiku lietoju w880i. nebūt nedomāju ka stienīšataustiņi ir mīnuss, tieši otrādi - ērti, manuprāt. radio neesamība mani nestrauc. zinu ka mans nākamais telefons būs HTC veidīgs. parasts telefons nespēj visu to ko spēj smartīgie aparāti izdarīt. pilnīgi pievienojos, ka telefons nav tikai zvanīšanai. un uzskatu, ka 90% lietotāju ir tā pat tik šiem baile atzīties :)

Gravatar ulvis.gprs.lt

2008. gada 24. aprīlī, plkst. 14:25

bet kads ir W980 kurs labaks w880i vai w980 ? :(