✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar The_REX

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:12

Pēc analoģijas ar notariāli apstiprinātu kopiju tev vajadzēs aizstiept notāru pie tā monitora, uz kura ir redzama tā figņa, no kuras screenshot vēlies taisīt, tad varēsi uztaisīt screenshot un izdrukāt to. Notārs savu apstiprinājuma tekstu pieššu klāt tavai screenshot izdrukai. :-)

Gravatar xlt

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:14

šaubos. bet uzzvani uz kādu notāru kantori. :)

Gravatar Jurka

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:22

neslēdz ārā kompi! :)

Gravatar Zachary

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:24

Mūsu pasaulē nevar tikai bikses pār galvu novilkt. Viss pārējais ir iespējams, spēj tikai maksāt.

Gravatar Suns

2007. gada 14. novembrī, plkst. 15:53

> Mūsu pasaulē nevar tikai bikses pār galvu novilkt var! ja labi grib - arī to var :D

Gravatar XQL

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:00

Ka joku var uztaisit, bet ja to nav iespejams atkartot un vai ari nav cita veida piradijumu, tad, cilveks, kurs kaut ko saprot no sis sferas, sadu dokumentu par pilnu nenems.

Gravatar aqp

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:00

Nu un ko notārs var apstiprināt? Ka uz ekrāna bija tāda bildīte? Vai nav būtiski, kā tā tur uzradusies?

Gravatar pbs

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:06

Notariāli neko neapstiprina, bet gan <strong>apliecina</strong>! Un pieļauju, ka šī tēma šeit panesās sakarā ar datubāzīti, ja? :)

Gravatar artisare

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:10

Ir man ar tā bildīte... ;)

Gravatar hren

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:26

nevarēs. Notāri apliecina kopijas pareizību, tikai noteiktam dokumentu lokam.

Gravatar flipo

2007. gada 14. novembrī, plkst. 16:45

Nevarēs viss notārs šādu ekrānšāvumu apliecināt.. vienīgais ko viņš varētu izdarīt, ir tas, ka tu to izprintē uz lapas un viņš apliecināts, ka attiecīgā kopija atbilst tam dokumentam, kas ir uzrādīts, bet nepārbaudot ne dokumenta saturu, ne arī to vai tas ir oriģināls.

Ja gribi kaut kādā veidā tiesiski nostiprināt šādus faktus, tad var mēģināt to darīt ar tiesu izpildītāja palīdzību konstatējot faktu, proti, ka tādā un tādā datumā, tikos un tikos, piedaloties tādām un tādām personām Kaspars Foigts atvēra tādu un tādu interneta lapu, nospieda taustiņu "Print screen", vēlāk pārnesot šo ekrānā redzamo uz tādu un tādu failu un pēc tam izprintēja, izprintētais tiek pievienots aktam.. bet šaubos vai arī tas izdotos. Labākais variants ir saglabāt šo ekrānšāvienu kompī un palūgt uztaisīt ekspertīzi vai tajā nav veiktas modifikācijas.

Gravatar xdc

2007. gada 14. novembrī, plkst. 17:05

Vienu gab ekraanshaaviena vareetu uzglabaat arii pats notaars!

Gravatar Vilx-

2007. gada 14. novembrī, plkst. 18:38

Tā kā ekrānšaviens nav foto, tad to modificēt tā, ka nepaliek pēdas, ir pavisam elementāri. Neviens eksperts tur neko nepateiks...

Gravatar nonam3

2007. gada 14. novembrī, plkst. 21:07

Notariāli apstiprināt, teorētiski, var jebko, bet vai tas realizējās praksē, tas ir kas cits!!!

Gravatar JustMe

2007. gada 14. novembrī, plkst. 21:52

nu jā [...]modificēt tā, ka nepaliek pēdas, ir pavisam elementāri[...] neba nu gluži tik elementāri sanāx - failam ir 'time created' un 'last modified' - ja tos nenovienādosi, jebkurš 'experts' uzreiz pateix, ka feiks... un ja arī novienādosi, ekspertiem ir līdzekļi, kā arī to konstatēt :P

bet par topu: visticamāk ir tā kā <b>hren</b> saka, vai arī - par labu samaxu teu būs notariāli apstiprināts skrīnšots... jautājums: kāds tam reāli likumisks pamats būs?...

...un vēl jautājums: nah*r teu tas vaidzīx? ;)

Gravatar vld

2007. gada 14. novembrī, plkst. 22:08

skatoties kaads notaars un cik labi sarunaa ...

Gravatar Velko

2007. gada 14. novembrī, plkst. 23:18

A elektroniski parakstīts skrīnšots tur nevar palīdzēt?

Gravatar Peeteriz

2007. gada 14. novembrī, plkst. 23:34

Kopijām, līgumiem utml reizēm ir statuss "notariāli apstiprināts" tāpēc, ka likumdošana tam tad piekārto šādas tādas īpašības, un par screenshotiem likumdošana neko nenorāda, tāpēc "notariāli apstiprināts" vai ne - tas neko nemainīs.

nav pateikts, kas ir mērķis, bet man ir pamatotas aizdomas, ka tas, ko vajag ir nevis kādas autoritātes apstiprināts fails vai bildīte; bet nepieciešamo funkciju pildītu dokuments "Es, Jānis Bērziņš, tad un tad tur un tur tādā un tādā adresē/programmā/datos/whatever redzēju to, to, to un vēl to. datums; paraksts". Un tā no 2-3 lieciniekiem, un tad kādā strīdus situācijā pēc tam tiesā to var normāli izmantot kā fakta apliecinājumu.

A tieši notāra apliecinājumam ir kautkāda nozīme tikai dažos ļoti konkrētos gadījumos (konkrēti, ja kādā likumā tas ir minēts, kā piemēram par pilnvarām vai zemesgrāmatas ierakstiem), kur saistību ar ekrānšāviņiem nevaru iedomāties. Bet ja nu tiešām ir tāda nepieciešamība, tad screenshota patiesības fiksēšana būtu notariāls apliecinājums; bet skat. notariāta likums 108. pants (no www.likumi.lv kautvai) norāda tikai dažus konkrētus gadījumus, ko viņš drīkst apliecināt. Varbuut to vareetu uzskatiit par "noraksta apliecinaajumu", ka 'noraksts' no taa ekraana atbilst iisteniibai.

Gravatar es

2007. gada 15. novembrī, plkst. 00:22

izskatas, ka apollo portals sovakar ticis nograuts - paris stundas bija offline, tagad kaut kadas vecas zinas saliktas... komentari pazudusi, kaut kadas sql kludas lec lauka... jautri...

Gravatar e-remit

2007. gada 15. novembrī, plkst. 09:22

laacz tā arī nepateica, par ko tieši ir runa :( bet par tēmu - reālāk būtu gadījumā, kad tas ir redzams internetā pēc noteiktu darbību veikšanas, nosūtīt faktu policijas nodaļai, kas ar to nodarbojas un šo džeku sastādīts protokols gan varētu būt ar zināmu juridisku spēku.

Gravatar Vilx-

2007. gada 15. novembrī, plkst. 10:31

JustMe: skrīnšotam var rediģēt dajebko. Faila izveides/mainīšanas laikus var nomainīt elementāri. Visvisādu slēpto infu par to, kas to failu taisījis, arī var elementāri rediģēt. Pamainīt kaut kādus burtiņus skrīnšotā arī var pat ar M$ Paint. Tā nav fotogrāfija, kurā ir ēnas un atspīdumi - te viss ir precīzi pa pikselim uzzīmēts, un to viltot ar roku ir triviāli.

Pēc tam atliek uzkopēt uz USB Flash rezultātu, un pat nevarēs uz HDD mēģināt atlasīt vēsturiskos datus.

Gravatar zb

2007. gada 15. novembrī, plkst. 14:03

arī itkā weblapas atvēršanu var samodificēt, kā pats grib, kautvai hosts failu pamodificējot..

Gravatar eric

2007. gada 15. novembrī, plkst. 15:31

Jāpiekrīt flipo - šis jautājums ir viegli sakārtojams un fiksējams ar zvērinātu tiesu izpildītāju starpniecību. Šādas darbības ir paredzētas likumā. Tā ka ja vajag sīkākas konsultācijas var čekot www.lzti.lv , tur ar telefoni, var pakonsultēties.

Gravatar ImissimI

2007. gada 16. novembrī, plkst. 10:47

man ir iemeties nešķīsts kāsis un smiekls drausmīgi atgādina starcraft charus muahahahaaa, <i>4. Zachary @ 15:24, : Mūsu pasaulē nevar tikai bikses pār galvu novilkt. Viss pārējais ir iespējams, spēj tikai maksāt.</i> +1.5

Gravatar Gints Plivna

2007. gada 17. novembrī, plkst. 23:46

Nu varbūt ir laiks atcerēties par tādu lietu kā Latvijas Pasta elektroniskais paraksts? Pašam man gan nav, bet cik es saprotu, tad laiku tur var nofiksēt. Protams, cits jautājums ir vai ar to pietiek ...