✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Aleksejs Mjaliks

2007. gada 30. novembrī, plkst. 15:01

Ir jau labi... Jo striktāk viss ir definēts, jo vienkāršāk ir datoriem un tāda arī cilvēkiem komunicēt. =)

Gravatar ctrnz

2007. gada 30. novembrī, plkst. 15:05

Tamdēļ jau XML ir tik parocīgs, jo uz tā bāzes var veidot da jebko. Noteikti ir ziljoniem mazāk populāru uz XML bāzētu protokolu, kuri nav publiski, bet kalpo sazin kādām lietām.

Gravatar Grrr

2007. gada 30. novembrī, plkst. 21:01

ctrnz:

Yep. Vienīgā nelaime, ka bieži vien pat lielu industriju svarīgus XML formātus un protokolus veido cilvēki, kam savukārt nav īpaša sakara ar IT, līdz ar to rodas drusku pastulbas versijas, kuras tad ir ar galvassāpēm jāimplementē.

Piemēram, atceros Fidavista (finansiālo datu apmaiņas) standartu, ko veidoja komercbanku asociācijas komiteja. To diemžēl par ~80% veidoja banku pārstāvji - finansisti, nevis banku pārstāvji - IT cilvēki. Viena no sākotnējām idejām no dažu banku pārstāvjiem bija, ka katrai atkārtotai informācijai vajag savu tagu... t.i. ja vienā failā ir piemēram aprakstīti vairāki maksājumi, tad tos vajag identificēt kā {payment1}..{/..} {payment2}...{/...} [ lietoju figūriekavas, jo nezinu, ko blogs izdarīs ar normālajām ]

Gravatar docenc

2007. gada 30. novembrī, plkst. 23:38

atlaushos apshaubiit izteikumu "xml protokols" :)

Gravatar Velko

2007. gada 1. decembrī, plkst. 11:40

Vēlviens dižs piemērs ir DUF - VIDam elektroniski iesniedzamo failu formāts. Tā vietā, lai būtu {cena}4.00{/cena} jamajiem iegribējies redzēt {Field name="cena" value="4,00"/}.

Rezultātā XML shēma šādam dokumentam sanāk smieklīgi triviāla un validējot pēc tās laiž cauri pat "suņakakassvars" datus. Tad vēl kautkāda h*ja pēc floating point vērtībām jābūt ar komatu.

Gravatar spy

2007. gada 2. decembrī, plkst. 04:51

laipni nelūgti Šveicē.

Gravatar esmujanis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 10:24

Atvaino, Laacz! Tēma pilnīgi cita. Neatradu, kā Tev nosūtīt. Šodien ir Krievijas vēlēšanas. Manuprāt šitā ir oficiāla lapa, kurā pārdod reklāmas laukumu http://gd5.ru/vybory2007op.htm Man liekas, Tevi tas varētu ieinteresēt. Ja kas lapā mainās, skrīnšots man ir