✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

ACD

2007. gada 2. decembrī, 26 komentāri

Klau, bet kāpēc cilvēki cenšās abonēt iekš Abonēšanas Centra “Diena”? Tur takš viss, kas nav popularitātes augstgalā ir par saivem 40% dārgāks. Manā uztverē vienīgais pluss ir tāds, ka viņi piegādā mazliet agrāk nekā pasts. Bet vai tāda uzcenojuma vērts pluss?

Jā, zinu par piegādes gļukiem. Tie gan ir kā vienam tā otram.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Rumpis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 13:43

Es piektdien gluži nejauši paskatījos cenu salīdzinājumu un arī nonācu pie secinājuma, ka ACD cenu politika ir lietotājam rūpīgi pārdomājama ;-)

Gravatar MrProxy

2007. gada 2. decembrī, plkst. 13:49

ACD visu laiku nesa avīzes ~6.30 taisni man uz brokastīm. Nu jau kopš vasaras vidus nes bik pirms 8njiem. Tas jau nu man ir par vēlu. Pats centrs atbildēja ka tā nu būs un viņi nekā nevar padarīt. Būs jābaiedz abonēt.

Gravatar Glupais

2007. gada 2. decembrī, plkst. 13:56

ACD vismaz atnes avīzes. LP piem. žurnālus atnes ar 2 nedēļu (!!!) kavēšanos! Jebal tādu servisu, labāk piemaksāju un saņemu laikā.

Gravatar tiri-piri

2007. gada 2. decembrī, plkst. 14:28

Sūds ar LV presi (ko vispār no tās ir vērts lasīt?), bet ar ārzemju ir daudz trakāk. Sk. http://sleja.net/2007/01/12/pakalpojums/

Gravatar Mārcis Balodis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 14:31

  1. Priekš kam abonēt? Drošāk ir nopirkt Narvesenā!
  2. Drukātā prese ir vēsture! :)

Gravatar dd

2007. gada 2. decembrī, plkst. 14:53

es arī nesaprotu.. ko gan tur var lasīt.. visas ziņas kudi ātrāk parādas internetā. Ja nu vienīgi kāda intervija vai žurnāla spec-tests un t.t.

Nu jā.. korķī sēžot var palasīt.. bet tāpat paralēli pa radio izstāsta.

Gravatar haa

2007. gada 2. decembrī, plkst. 15:05

drukātā prese nemirs. pats daudz labprātāk lasu drukāto.

Gravatar Piu

2007. gada 2. decembrī, plkst. 15:21

Latvijas Pasts man zhurnaalus piegaadaa ikuraat katru otro meenesi un arii tad ar nedeeljas nokaveeshanos. Taapeec peerku svariigaakos kioskaa. Bet to, kas aboneets - vairs neaboneeshu. Pilniigs suuds tas LP. Esmu ar mieru piemaksaat, lai man naak laikaa viss un patieshaam atnaak. Bet veel labaak - nopeerku.

Gravatar atis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 15:25

LP jau arī pamatīgi visu uzceno. Turklāt tāds normāls 150 - 200% uzcenojums ir tikai ārzemju presei.

Es gan esmu ievērojis, ka lielāko daļu ārzemju žurnālu (pasūtu vienmēr pa tiešo) man piegādā kaut kāds Preses Serviss (pieder Narvesenam), jo ik pa laikam tāds zīmogs uz aploksnes uzsists. Nupat parakājos internetā, ka viņu http://www.subscription.lv var visu abonēt, turklāt par cenām, kas aptuveni atbilst oriģinālajām. Izvēle arī ļoti laba, laikam pat būs jāpamēģina. Viņi gan laikam caur LP pastniekiem visu pēc tam piegādā.

Gravatar plam

2007. gada 2. decembrī, plkst. 16:13

man Rīgas rajonā ACD piegādā ap 05:30, bet LP ap 13:00. Ja piegādā LP, tad man nav nekādas jēgas avīzi pasūtīt, jo pa dienu toč viss internetā izlasīts.

Gravatar b77

2007. gada 2. decembrī, plkst. 17:16

Varu pastāstīt nedaudz par LP piegādes pakalpojumu kvalitāti Jelgavas pilsētā. Dzīvoju privātmājā. Māja ir pati pēdējā uz manas ielas. Kopš rudens sākuma sāku aizvien retāk saņemt pasūtītās avīzes. Toties regulāri pie manis nāca kaimiņiene un atdeva kaudzi ar man adresētu korespondenci. Kad vienreiz nejauši noķēru pastnieci, kura stūķēja manas avīzes kaimiņienes pastkastē, apjautājos, kāpēc viņa tā dara? Atbildes vietā saņēmu agresīvu bļaustīšanos par to, ka viņai ir grūts darbs, līdz manai mājai tālu jāiet un "kas, es gribu, lai viņa pa tumsu blandoties kāju salauztu?". Unikāli. Cik gan jābūt debīlam/slinkam/bezatbildīgam, lai šādi rīkotos.. Nu labi, nenes man tās avīzes vispār, bet kāpēc gan jābāž svešā pastkastē? Nu un, ka tā viņai ir tuvāk un ērtāk? Kaut kur sūdzēties arī ir pilnīga bezjēga, jo ja to švabru atlaidīs, tad rajons vispār paliks bez pastnieka. Ok, avīzes vairs nepasūtu, bet ir jau arī vēstules, rēķini utt. Labi, ka kaimiņiene saprotoša un neizmanto tos krāsns iekurināšanai..

Gravatar DRUMAIS PĻĀVĒJS

2007. gada 2. decembrī, plkst. 17:18

Latvijas pasts vienkārši darbojas par dempinga cenām, protams 25% pieaugums piegādēm izklausās daudz, bet, ja tie 25% ir tikai 1-2 santīmi...

Gravatar Rumpis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 17:38

ACD varbūt ir dārgāks, bet vienu pasūtīto žurnālu tas man ir sācis nest dubultā, ar dažu dienu atstarpi ;-)

Gravatar justme

2007. gada 2. decembrī, plkst. 17:59

to Rumpis: a droši vien kāds cits blakus mājā brīnās: wtf, kur mans žurnāls? :)

Gravatar Rumpis

2007. gada 2. decembrī, plkst. 18:16

to justme: uz abu eksemplāru celofāna iesaiņojumiem ir mans dzīvokļa nr :)

Gravatar Pipuks

2007. gada 2. decembrī, plkst. 21:14

ACD preses piegādei ļoti daudzās vietās izmanto tos pašus LP pastniekus. :) ACD ir LP klients. :)

Tas tā - informācijai.

Gravatar taalais

2007. gada 3. decembrī, plkst. 01:39

Šogan ACD ir krietni dārgāks par Latvijas Pastu, bet pagaišogad viss bija savādāk!

Gravatar kinda

2007. gada 3. decembrī, plkst. 08:48

LP nekad neko vairs nepasūtīšu! Pagājšgad tieši cenas dēļ izvēlējos pasūtīt LP un tā bija ļoti liela kļūda. Nerunājot par haju, kas bija gada sākumā ar piegādes programmatūru, kad līdz maijam žurnālus saņēmu ar mēneša(!!!) nokavēšanos, visa gada garumā abonēto katru mēn saņēmu ilgi pēc tam, kad tas jau ir veikalos un kioskos. Nu i pie vellna LP, vai nu ACD vai pērku veikalā.

Gravatar kaboom

2007. gada 3. decembrī, plkst. 11:20

Gadījumā visi, kuri te saņem ar mēneša nokavēšanos žurnālus, nedzīvo Rīgās un Jelgavās? Mazpilsētā atnes visu vienmēr laikā. NEKAD nav bijusi nokavēšanās un neesmu no saviem kaimiņiem arī kaut ko tādu dzirdējis.

Gravatar Peeteriz

2007. gada 3. decembrī, plkst. 16:01

No ACD man (centrs apmēram) vairākkārt ir neatnākušas avīzes. Dzirdēju, ka viņi tur caur to pašu LP piegādā - bet nu izvēle ta nekāda :( ko darīt? Acīmredzot nākamgad nepasūtīšu neko un žurnālus pirkšu veikalā - ja jau nav iespējas normāli pasūtīt, tad nav.

Gravatar DD

2007. gada 3. decembrī, plkst. 17:15

Problēmas ir ar nepareizām adresēm. Zinu! ACD ir tas pats... tika iatšķirība tāda, ka klientu mazāk un līdz ar to informācijas precizitāte abāka un kļūdu novēršana ātrāka/labāka. Gribu redzēt, kā ACD tiks galā ar LP abonentu un preses pieg.-punktu skaitu.

Gravatar Rumpis

2007. gada 3. decembrī, plkst. 18:43

DD - Cik esu lasījis, ACD sašaurina darbību Latvijā, un nākošgad darbosies Rīgā, Rīgas rajonā laikam, un varbūt vēl dažās vietās tikai.

Gravatar archaic

2007. gada 3. decembrī, plkst. 21:11

Kā tas var būt, ka 20.gramu vēstuli Pasts piegādā par 30 saņiem, bet 200.gramu avīzi par 15 saņiem?

Gravatar Aleksejs Mjaliks

2007. gada 4. decembrī, plkst. 10:45

Laikam jau pieraduma pēc, vai vienkārši abonējot kaut ko vienu, kas iekš ADC ir lētāks, <i>pieabonē</i> arī ko citu un dārgāku. Vai vienkārši nezin, ka citur ir lētāk. :D

Gravatar Vabolis

2007. gada 4. decembrī, plkst. 11:24

Nuuu, man tā pieredze ar ACD galīgi bēdīga. Ar vienu jauku brīdi (akurāt gadu apakaļ) sāka neatnākt ap 75% žurnālu. Pēc n zvaniem kādu arī atnesa, daļa palika nepiegādāta. Kaut kādas akcijas cenu "Dienas" avīzi piegādā LP. Pašlaik problēmu nav bijis (Āgenskalns). Toties darbā nav atnākuši pāris rēķinu ar LP (Iļģuciems). Tā ka laikam no vietas atkarīgs.

Gravatar Pipuks

2007. gada 4. decembrī, plkst. 16:35

2 archaic:

Latvijas Pastam vēl pavisam neilgu brīdi (~1 gadu) piederēs monopoltiesības pasta sūtījumu līdz 200 gramiem (ja nemaldos, var noprecizēt ministriju dokumentos) piegādē. Līdz ar to - kādu cenu viņi prasa, tādu arī Tu maksā.