✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ar jauno

2008. gada 2. janvārī, 11 komentāri

Es neko neesmu apņēmies, jo daru tādas lietas tais brīžos, kad tas ir nepieciešams.

Bet vispār vēlos novēlēt tikai vienu - lai visi kļūst smaidīgāki un jaukāki. Viens lieks “Labdien” pārdevējai, pirms veikt jebkā iegādi kioskā, cits “paldies” un veiksmes novēlējums atlikušajai dienai pēc norēķiniem spēj iepriecināt. Un arī tad, ja kāds tev uzskrien virsūi uz ielas, atvainojies arī pats. Varbūt tieši tāpēc, ka visapkārt viss slikti (viņaprāt), cilvēks ir īgns un neuzmanīgs. Kaut kā tā.

Un vēl - šodien gandrīz ieberzos, kad mani pieprasīja uzrādīt taloniņu tramvajā. Uzrādīju pagājušogad godīgi iepirktu un šorīt vēl godīgāk izkompostrētu trīsdesmit santīmu papīrīti. Izrādījās, ka no šodienas tas prieks maksā 40 santīmus (50 - ja pērk pie pilota). Pateicoties pozitīvai attieksmei un bezierunu gatavībai samaksāt sodu, tiku cauri ar 50 santīmu piemaksu un lieku gājienu līdz pilotam, bet pēc tam - līdz kompostrēšanas ierīcei. Nav jau tā, ka nezināju. Biju vienkārši piemirsis.

Nu tad, lai izdodās!

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mārcis Balodis

2008. gada 2. janvārī, plkst. 10:21

Kā tad ka aizmirsi, šādi pensionāri veselu mēnesi mēģina izbraukt pa lēto! :)

Gravatar prusux

2008. gada 2. janvārī, plkst. 10:27

A vot šitas ir pilnīgs sviests! Kāpēc ? Skatamies ko mums māca tramvaja reklāma: - Man lūdzu 10 biļetītes -lūdzu, paldies, tālredzīgi.

A skuju tālredzība!!! No rītdienas izmet 9 talonus laukā un pērc jaunos!. Ja nepatīk, es pie vadītāja piemaksā kapeikas!!! Cūciski ? Nē. Tā pie mums, banānija, pieņemts. Čakarēt visus un vienmēr, arī tos, kas mēģina aizbēgt.:)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 2. janvārī, plkst. 10:28

prusux, kamōn. Neko tu nemet ārā. Apmaini jamos pret jauniem taloniņiem jebkurā tirdzniecības vietā. Ar piemaksu +10s, protams.

Gravatar Papuass

2008. gada 2. janvārī, plkst. 10:53

Jā, laipnība ir laba lieta, šorīt pat kaimiņus pasveicināju :)

Gravatar rūsis

2008. gada 2. janvārī, plkst. 11:34

"veikt iegādi kioskā"...nevis iegādāties, nevis pirkt - bet veikt iegādi... njā, ir jau redzēts arī "veikt veikšanu".

Gravatar nnnn

2008. gada 2. janvārī, plkst. 11:50

Tiešām patīkami, ka laipnība parādās ne tikai tur, kur "pēc noklusējuma vajadzētu būt". Piemēram, 1. janvāra rītā, kad pēc baļļuka tipināju mājup, kāda garāmgājēja vnk tāpat, sava prieka pēc, teica skanīgu "Laimīgu Jauno gadu!"

Laaczim to pašu. :)

Gravatar japets

2008. gada 2. janvārī, plkst. 12:06

Nja, man ar palikuši kādi divi tramvaja taloni. Sabiedriskais transports mainījies radikāli bez iepriekšējiem brīdinājumiem. Gandrīz militārs konflikts ar kaimiņu (krieviski prasīja, lai nespēlēju klavieres līdz 9:00, nācās ilgi gaidīt, līdz izspiedu 3 vārdus latviski).

Nav no tiem labākajiem jaungadu sākumiem... :)

Gravatar vilhelms.meisters

2008. gada 2. janvārī, plkst. 12:07

Vispār netaisos maksāt tās jaunās cenas, lai kaut kur uz ķengaragu aizbrauktu, man no Purvciema, pārsēžoties, sanāk kopā samaksāt 1.60. Nē, paldies, par 1.60 var Lidiņā apēst 2 saldos..

Gravatar Janks

2008. gada 2. janvārī, plkst. 13:45

ei ei, pie "pilota" par 50s?

Gravatar hren

2008. gada 3. janvārī, plkst. 13:54

Bļin, varat uzskatīt mani par snobu, bet, kamēr spēšu nopelnīt naudu, ar sabiedrisko transportu nebraukšu, a ja nespēšu, tad man Rīgā nav ko darīt un lauku viensētā uz sabiedrisko transportu nospļauties ...

Gravatar Velko

2008. gada 3. janvārī, plkst. 14:30

Hmm... a cik tagad maksā "ieberšanās"? Ka nesanāk izdevīgāk braukāt pa zaķi un godīgi maksāt sodus kad noķer.