✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Šī gada pareģojums :)

2008. gada 21. janvārī, 12 komentāri

Paredzu, ka šogad fīdi diezgan caurspīdīgā veidā sāks aizvien aktīvāk iekļūt parasto interneta lietotāju dzīvēs. Ne jau tādā viedā, ka viņi tagad prasīs - eu, a kur jums ir fīdi? Bet tādā, ka cilvēki aizvien vairāk un vairāk izmantos agregācijas rīkus (lai tie būtu sociālie tīkli, kuros šādas iespējas ir, vai arī tas pats google reader). Un pavisam noteikti viņus neinteresē, kādā veidā viņu ikdienā nonāk šī apkopotā informācija.

Pie kam, tas sev līdzi nesīs arī daudziem jau aktuālo informācijas pārbagātības problēmu. Avots “visas delfu ziņas” ātri nogurdinās, kā rezultātā cilvēks diez vai izvēlēsies sekot tam līdzi. Starp citu, vienīgais no trijotnes, kas piedāvā RSSā tikai galvenās ziņas, ir tēvēnets.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Livingston

2008. gada 21. janvārī, plkst. 10:21

Forša metode, kā notrulināt cilvēkus - ar fīdiem iebarojam rūpīgi atlasītas ziņas un veidojam cilvēku uzskatus par lietu stāvokli pēc vajadzības :)

Gravatar cx

2008. gada 21. janvārī, plkst. 12:16

laacz pa gabalinam sak atbarot EPIC ;)

Gravatar Mfz

2008. gada 21. janvārī, plkst. 12:44

Iet iet uz to neizbēgami.

Gravatar gusc

2008. gada 21. janvārī, plkst. 14:04

Hehe "kurpniekam nav kurpju" ... taa arii neesmu sapratis RSS burviibu. Man patiik oldschool stilaa ierakstiit laacz.lv garjaa laucinjaa un nospiest enter.

Gravatar atis

2008. gada 21. janvārī, plkst. 17:49

Interesanti tikai kā reklāmas tiks ieviestas fīdos. Pagaidām jau visai reti vēl viņas ir pamanāmas un ir niecīgas, bet ja būs iespējams visu ziņas tekstu lasīt un vispār neapmeklēt pamata lapu...jo ja ierobežo ziņas izmēru, teiksim pirmās 150 zīmes, tikai virsraksts utjp., nez vai plašākām tautas masām būs vēlme čakarēties ar kādu programmu, kaut vai G Reader, kura tikai apkopo virsrakstus, lai gala rezultātā tāpat būtu spiesti nonākt atpakaļ ziņas devēja mājas lapā.

Gravatar Beaviz

2008. gada 21. janvārī, plkst. 19:03

Es atljaushos prognozet, ka feediem nav nakotnes! Jaa, blogeri par to pajusminasies, portali tos piedavas (pasleptus sturitii) un shi 'mode' paries, kad satura sniedzeji sapratis, ka cilveki izvairas no reklamam :) Uzskaitiet fiidu plusus un tad iedomajaties sevi satura sniedzeja lomaa (kas 'dzivo' no reklamam vai pabalstiem)- vai kads pluss ir par pelnjas palielinashanos? Nu varbut vienigi plus par "vieglak iebarot interesantu virsrakstu, lai cilveks nak uz lapu palasit tekstu starp reklamam". Iedomajaties, ka Panorama piedavatu katru sizjetu paskatities atseviski, bez reklamam. Nevarat? Toto i ono..

Gravatar juris

2008. gada 21. janvārī, plkst. 21:44

to: Beaviz nu loti elementari var izvairiities no reklaamu neskatiishanaas - liek tikai virsrakstu un 1 teikumu nevis pilnu zinas tekstu, ja gribi visu un ta lieta tevi interesee tad spied uz linka "viss raksts" un ej uz attieciigo portalu un tur jau arii reklaamas :)

Gravatar mehdi

2008. gada 21. janvārī, plkst. 22:29

Man jau gribētos domāt ka viss šis trulums ar laiku tāpat pierims - ar vai bez "fīdiem". Šobrīd cilvēki cenšas "vairāk lasīt" kaut ko, jo tas viņu dzīvītē ir viens no vienīgajiem jaunumiem, ko "puikas mācībām" nopirktais dators reāli spēj iedot, savukārt rakstītāji ir mazliet safanojušies ka nu tik VIŅUS lasīs un šamie būs vērtīgi. Ar laiku viss nomierināsies, skat. kaut vai blog. amigo piemēru kurš. lai kā arī PLĀNOTS, nespēj izspiest no sevis vairāk par ~1 ierakstu nedēļā, kuru, visticamāk aplūko ~5 lasītāji.

Izņēmumi protams ir un būs, bet NU NEVAR KATRS BŪT DZEJNIEKS!!!!

Gravatar esuntu

2008. gada 21. janvārī, plkst. 23:32

Beaviz: reklāmas iekš pašiem feediem pastāv jau +- no pašu fīdu parādīšanās šai saulē...So, tas nu galīgi nav šķērslis...

Gravatar Livingston

2008. gada 22. janvārī, plkst. 09:55

to mehdi: visi jau nevar būt Bresoni, Ņūtoni vai Anseļi Adamsi, bet fotoportāli pilni ar "jaunajiem fototalantiem", kuri vakar nopirkuši savu pirmo kameru un tāda tendence iet plašumā līdz ar tehnoloģiju pieejamību. Ar blogiem nebūs savādāk - jo vairāk Eee PC notirgos, jo vairāk blogos no tramvajiem par to, cik daudz cilvēku šodien brauc, no tualetēm par smakām un no pelmeņiem XL par burvīgo jēra gaļas aromātu :D

Gravatar mehdi

2008. gada 22. janvārī, plkst. 12:53

Pilnīgi piekrītu līdz tai vietai, kur mēs nonākam līdz dažu lolotai ilūzijai, ka notiks masveida šāda tipa blogu/foto lasīšana/skatīšanās... Galu galā tas aizņem baisi baiso laiku, kura brīva [ja neskaita darba devēja čakarēšanu pazogot to tam biku], nemaz tik daudz nav. Un tāpēc jau arī ir tie fiidi da agregatori sataisīti, lai tiem, kam tas liekas tiešām vajadzīgs, varētu iegūt ilūziju, ka nu viņi kļūst vēl vienu līmeni informētāki un tā, bet fundamentāli jau tas neko nemaina - visas pasaules ziņas tāpat tu neizlasīsi, pat ja lasītu tiešām interesantās vai vērtīgās.