✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

WordPress investīcijas - ko tas mums varētu (ne)dot?

2008. gada 28. janvārī, 6 komentāri

Provēsim operēt ar Medniskiem virsrakstiem, tiesa, nepāršaujot pār strīpu un neaizmirstot par virsrakstu, rakstot rakstu.

Aizgājušajā nedēļā notika vēl kāds liela mēroga darījums. Kompānija, kura ir atbildīga par Wordpress un komentāru spama apkarošanas servisa Akismet izstrādi, kā arī vienas no populārāko hostēto blogu platformas (WordPress.com) uzturēšanu - Automattic ir izpelnījusies konsolidētas investīcijas 29,9 miljonu dolāru apmērā. Interesanti, ka viens no investoriem ir New York Times.

Izskatās, ka kompānijai tika izteikts piedāvājums par tās iegādi (WSJ min ciparus 150 līdz 200 miljoni), bet tas tika noraidīts. Šis notikumu pavērsiens varēja kļūt par investīciju paātrinātāju (esošie investori, kuri aizgājušogad izsniedza vienu miljonu saspringa).

Ja ticēt jau minētajam WSJ rakstam, daļa no investīcijām tiks novirzīta tam, lai Automattic īpašnieki varētu iegūt savā rīcībā brīvus naudas līdzekļus. Motivācijai, tā teikt. Papildus šim Automattic varēut sākt izskatīt iespējas iegādāties kādas citas mazfirmiņas nolūkā to darba augļus izmantot savā darbībā.

Daudzi uzskata, NYT varētu ar WordPress palīdzību turpināt attīstīt blogošanu kā pilsoniskās žurnālistikas pamatu. Korporācija (Times, Co) jau labu laiku tiek uzskatīta par līderi šai jomā, kas liek domāt, ka pie sasniegumiem viņi apstāties nevēlas.

Atbildot uz ieraksta virsrakstā jautāto, - pārredzamā nākotnē nekas nemainīsies. Novelkamo un uzstādāmo produktu (WordPress un bbPress) izstrādes ātrumiem nevajadzētu palielināties. Izskatās, ka šī nauda papildus "prēmiju" izmaksām tiks novirzīta nevis Wordpress izstrādei un uzlabošanai, bet gan ilgi azotē turētā bbPress attīstīšanai (izveidojot hostētu forumu pakalpojumu), infrastruktūrai, jauniem izstrādātājiem, kā arī Akismet un Gravatar tālākai attīstīšanai.

Off the record. Personiskā pieredze ar Wordpress, kura pašlaik tikai vairojas, liek domāt, ka aizvien vairāk un vairāk izstrādātāju tā vietā, lai veidotu savus CMSus, izmantos kā reizi šo. Lai arī daudzi spļaudās par koda tīrību, manā uztverē vienīgā lielā problēma ir labas dokumentācijas neesamība. Tas, kas ir atrodams iekš codex, ir bieži vien ne tikai novecojis, bet arī mazāk nekā informatīvs.

Žēl, protams, ka nauda aizplūdīs pa citām renēm. Tas varētu arī radīt problēmu, ka kompānija novirza līdz šim Wordpress veltītos resursus (lai arī daļēji) uz jaunajām prioritātēm. Cerēsim, ka tā nebūs.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar lowrider

2008. gada 28. janvārī, plkst. 19:59

es arī vakardien sāku lietot WordPress, pagaidām ļoti patīk

Gravatar Knaģis

2008. gada 28. janvārī, plkst. 23:04

Kad es uzliku WordPress, tad ļooti ilgi nomocījos, līdz piedzinu izskatu tā kā man patīk. Nav normāli nodalīts (vismaz toreiz nebija) UI no dzinēja. Bez kaut kādiem riebīgiem hackiem, kas replacoja regexpus iekš HTML, nemaz nevarēju uztaisīt tā kā man gribējās.

Gravatar problogger.lv

2008. gada 28. janvārī, plkst. 23:14

Pēc vairākiem mēģinājumiem izraustīt visu lieko no wordpress, šobrīd esmu nometis plinti krūmos. Labprātāk mokos ar paša rakstītu kodu, gan nāks labāki laiki.

Gravatar Helmuts

2008. gada 28. janvārī, plkst. 23:30

wow, nu gan jaunums. man jau likās ka Matt kādam varētu pārdoties pa labu ciparu, bet še kā, neatdevās.

tie miljoni aizies uz PR kampaņām, jo kodēt, kā zināms, var pāris džeki vienā būcenī ierāvušies ;)

WP būtībā ir pat labāks par Joomla, vienkāršāks, un klientam labāk saprotams, tapēc arī cenšos cilvēkus pārliecināt lai liek sev WP ja grib ātru un glītu webu.

Gravatar deni2s

2008. gada 28. janvārī, plkst. 23:59

Mani apmierina paša raksītais CMS. Varu konfigurēt un mainīt visu, ko vien vēlos.

Gravatar lasītājs

2008. gada 29. janvārī, plkst. 14:04

Codexā visur ielikuši tekstu Georgia fontā. Kur var ienākt prātā publicēt dokumentāciju serif fontā? Laikam, lai apslēptu bardaku. Tieši dēļ tā, ka nav normāls apraksts, kā novest tulkošanu līdz galam, kavējas latviskojums. Es vienkārši nezinu, kas tur jādara. Un mailing liste ir ĻOTI atsaucīga.

WordPress ir uzrakstīts šķībāk par šķību, tā ka tagad var pavisam droši no nulles rakstīt jaunu rīku labākā vidē un pēc pāris gadiem panākt un apdzīt to bardaku.