✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar e-remit

2008. gada 19. februārī, plkst. 17:29

Dzirdēts, ka it kā jau MS bij bināro failu aprakstus palaiduši jau Office 97 laikā. Tiesa, tie apraksti bija tik sarežģīti, ka tajos bija pagrūti iebraukt, tāpēc MS tos pēc laika izņēma no aprites. Ja nemaldos, tur gan vairāk problēma bija ar to, ka pašā MS iekšpusē nebija sakarīgas dokumentācijas par šo tematu, kuru varētu dot lasīt kādam uz āru.

Gravatar bubu

2008. gada 19. februārī, plkst. 23:37

Vēl viens jaukums no MS puses. Ļoti apsveicami. Tik tagad jācer, ka atradīsies apņēmīgi cilvēki, kas liks lietā šo apjomīgo informāciju.

Gravatar Artūrs

2008. gada 20. februārī, plkst. 00:41

Nu tā "labā argumentācija" protams ir drusku pārspīlēti anti-Microsoftiska. Vai kāds tiešām iedomājas, ka var izveidot failu formātu, kurā ir no vienas puses apjomīgs fīču skaits un no otras puses pati specifikācija saglabājas ļoti vienkārša, visiem saprotama, interoperabla, migrējama, utt? Vienkārši ir tikai TXT faili.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 20. februārī, plkst. 00:43

Artūrs, argumentācija kā reizi bija Microsoftu un specifikāciju (arī faila formātu) aizstāvoša.

Gravatar miers

2008. gada 20. februārī, plkst. 03:01

Beidzot varēs sgaidīt no openoffisa pilnīgāku atbalstu microsoftīgajiem dokumentu formātiem.

Gravatar Artūrs

2008. gada 20. februārī, plkst. 10:28

laacz, ok man tāds pirmais iespaids radās no lasīšanas pa diagonāli. Palasot uzmanīgāk jāsecina, ka tev taisnība un džeks tiešām aizstāv MS.

Gravatar mehdi

2008. gada 20. februārī, plkst. 11:00

Viss bija loģiski līdz brīdim, kad autors (študents kautkāds?) kā vienīgo reālo risinājumu ieteica (kā pats atzīst M$ nesankcionētu!!) iespēju sapirkt klāsterus(!) ar Win+Office serveriem, uz kuriem tad virinātu visu ko nevajag vaļā un tad rezultātu izniegtu visiem nabagiem, kam to varētu savajadzēties. Reāli ņirdzīgi.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 20. februārī, plkst. 11:12

mehdi, kamōn. Autors runā par loģiskāko, lētāko un drošāko veidu, kā to realizēt. Protams, vari rakstīt arī parseri vai darīt to pašu ar OO vai citiem konvertēšanas rīkiem, taču, neviens no tiem to nedarīs labāk par MS produktu :)

Gravatar Grrr

2008. gada 20. februārī, plkst. 11:12

> kad autors (študents kautkāds?)

Nevis študents, bet veiksmīgs software ražotājs Ņujorkā, kas ir strādājis Mikrozaptē pie Ofisa kādreiz.

> var izveidot failu formātu, kurā ir no vienas puses apjomīgs fīču skaits un no otras puses pati specifikācija saglabājas ļoti vienkārša, visiem saprotama, interoperabla, migrējama, utt?

Principā +/- jā. Protams, atkarībā no tā, ko saprotam ar "ļoti vienkāršu" utt.

Gravatar Vilx-

2008. gada 20. februārī, plkst. 11:21

Nu, jaunie XML-bāzētie formāti jau ir kaut kas uz to pusi. Atvērti un saprotami jau no paša sākuma - respekts Microsoft'am par šādu gājienu, viennozīmīgi.

Par vecajiem formātiem - arī pilnībā saprotu M$. Ja kaut kam ir tik gara bārda, tad tas nu nekādi nevar būt sakarīgs pēc šodienas standartiem.

Starp citu - ir arī vienkāršāki varianti, kā ģenerēt Word/Excel dokumentus, pat bez interopiem. Vienkāršākais variants - HTML. Gan Excel, gan Word tos saprot jau no 2000. versijas. Ja vēl pieliek pāris mānīgākus tagus komentāros klāt, tad var pat diezgan eksotiskas fīčas izspiest.

Otrs variants - Office XML formāti. Tos var lietot jau no XP ofisa versijas, un tie supportē gandrīz pilnu ofisa fīču spektru. Nevar tikai likt paroles dokumentiem un VBA izmantot. Ā, varbūt arī bija mazliet ierobežojumi tam, kādas eksotiskas OLE lietas var embeddot. Bet tās jebkurā gadījumā ir ļoti reti izmantotas lietas, un diezi vai kādam vajadzēs automātiski ģenerēt dokuments ar tādām.

Darbā esmu veiksmīgi iekļāvis abus variantus projektos.

Gravatar mehdi

2008. gada 20. februārī, plkst. 17:31

Paši panāk šurp.

  1. M$ visu šo nedara brīvprātīgi, - šajā brīdī tās ir vai nu (visticamāk) EU prasības, vai kas, bet formātu atvēršana pieejai konkurentiem šobrīd ir jānodrošina un viss. SMB protokola specifikāciju arī starp citu pirms brīža M$ izsniedza.
  2. Ja reiz specifikācija ir, jādod, tad tā IR jādod, pilna un pilnvērtīga. Kas, sīka riebiena dēļ no M$ puses, protams, netiek darīts. Jo, ja specifikācija būtu perfekta, tad tas pats OO, kam droši vien netrūktu gan resursu gan intereses, vai kāds cits varētu saveidot vienu par visām reizēm tiešām pilnvērtīgu M$ formātu atvērēju, un tad arī visi varētu lietot jau to.
  3. Un, protams, paliek jautājums par tikpat "atvērtajiem" šībrīža formātu standartiem.

Gravatar ZBH

2008. gada 25. februārī, plkst. 08:55

Vilx : kureejie M$ atveertie un saprotamie XML formaat? es kauko buus palaids garaam? M$ vairs netur savos ujopis XMLos binaars klucs, kuriem filtr proprietaarie? var jau muldeet kaa Gudele.