✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Improv Everywhere

2008. gada 28. februārī, 16 komentāri

Kādu laiku atpakaļ internetu pāršalca video, kur Ņujorkā, pasaules lielākajā stacijā, vienā un tajā pašā momentā uz brīdi sastinga divi 206 207 cilvēki. Diemžēl, mūsu blogosfērā tā arī neviens nepacentās parakt dziļāk un painformēt plašāku publiku par to, kas tad ir organizatori, lai arī es uz to cerēju.

Organizatori ir 2001. gadā izveidota domubiedru grupa “Improv Everywhere”, kura tiek uzskatīta par flešmobu aizsācējiem. Paši viņi gan savus pasākumus kategoriski atsakās saukt šai vārdā, dēvējot tos par misijām. Jāpiebilst, ka viņiem ir ne tikai spontānas idejas, bet arī ikgadēji izjokojumi (piedāvāju tulkojumu vārdam “prank”:). Jāpiebilst ka viņi lielākoties ir aktieri vai cita veida attiecīgā profila mākslinieki, kas ļauj realizēt jokainās idejas ar daudz augstāku ticamības momentu, nekā flešmobu dalībniekiem tas jebkad izdosies.

Ja pareizi sapratu, tad lielāko daļu organizē un izpilda viņi paši, nepieaicinot svešiniekus. Taču ir arī “misijas”, kuras ir atvērtas dalībniekiem no malas. Principā tā ir ļoti labi organizēta komanda, kura pirms publiskiem pasākumiem rīko īsu brīfingu par to - kas, cikos, kā, cik ilgi ir jādara. Tas nav klasisks flešmobs, kur organizatoriskā puse ir vienkāršs paziņojums internetā. Kā noprotu, ne visi, kas piesakās, var piedalīties - itin bieži notiek arī atlase uz vietas. Un iestāties pašā grupā arī nav viegli :)

Visvairāk cieņu izpelnās tas fakts, ka teju vai visi viņu pasākumi ir pozitīvi, jauki un draudzīgas dabas. Ko vien vērta ir nepazīstamu cilvēku bučošanās Nordea bankas filiālē Valentīna dienā vai arī 40 sajūsmu izrādošu cilvēku pulcēšana uz kādas grupas koncertu, kuras iepriekšējā koncerta apmeklējums bija 3 cilvēki. Starp citu, tieši viņi ir tie, kas atkārtoja U2 koncertu uz kādas mājas jumta.

Viņu pašu un citu pakaļdarītāju misiju relatīvi augsto līmeni var ievērtēt Improv Everything lapā, palasīties vikipēdijā, vai paskatīties filmiņas iekš Vimeo (rekomendēju tieši šo servisu).

P.S. Ievērtējiet arī atbalsta video scenāristu streikam.

P.P.S. Laikam pati populārākā un lielāko rezonansi ieguvusī misija ir The Moebius.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar necro

2008. gada 28. februārī, plkst. 09:12

super! būs kur pasmelties idejas u.c. gudrības performancēm! paldies ;-]

Gravatar oollee

2008. gada 28. februārī, plkst. 09:50

Kā saprast "divi 206 cilvēki". Tad 2, 206, 2206 vai 2 x 206?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 28. februārī, plkst. 10:02

oollee: pardon, drukņklupne.

Gravatar Helmuts

2008. gada 28. februārī, plkst. 11:11

Forši ka cilvēkiem tik daudz brīva laika :) Sevišķi pašmāju flašmobistiem "eu, tiekamies tad un tad Maximā un visi pērkam trīslitra tomātu sulas, pirms tam aizdomīgi pusstundu pētam plauktus" :D

Gravatar Fuzzy

2008. gada 28. februārī, plkst. 14:32

šodien 19.00 Rīgas centrālajā stacijā šis pats paredzēts. Starp citu. Links gan nebūs, bet dzirdēju par braucējiem pat pirms šī raksta lasīšanas.

Gravatar Nauris

2008. gada 28. februārī, plkst. 15:25

emm.. tie Freezeri stacijā nebija gadījumā rīt 19.00?

Gravatar e-remit

2008. gada 28. februārī, plkst. 16:37

par to rīt būs, kā parasti - 5 cilvēki sastings, pārējie 100 būs skatītāji. Dejot var vēl tā kurš katrs, bet ne jau sastingt.

Gravatar ulzha

2008. gada 29. februārī, plkst. 20:07

Hah, TV tikko rādīja. Krietni vairāk kā 5 :/

Gravatar try me

2008. gada 29. februārī, plkst. 20:38

pffffffff bij parak daudz cilvekus ..tas nav normali man nepatika ....nevajdzej caur internet zinjot par flashmob ...tapeec tik daudz un bij cilveekus (((

Gravatar Nauris

2008. gada 1. martā, plkst. 21:56

pa TV izskatiijaas, ka tas viss taa nenopietni bija.. jo vai nu sastingsti, vai arii nee.. nevis pa pusei..