✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Дни нашей жизни

2008. gada 29. februārī, 3 komentāri

Vakar Jelgavā bija tas gods apmeklēt kārtējo Krievu drāmas viesizrādi “Дни нашей жизни”. Ui, pardon. Izrādās, ka jau kādu laiku teātris tiek dēvēts par Čehova Rīgas krievu teātri.

Faktiski - plaša ir krieva dvēsele. Lai arī Izrāde ieskrējās lēnām, taču tad, kad ieskrējās, diezgan ātri ievilka sevī. Es neprotu rakstīt par teātri, jo glups un ainteliģents, tāpēc tas būs arī viss par izrādi kopumā. Vēl tikai piebildīšu, ka laikam jau rekomendēju arī citiem. Jo pat man kādas pāris stīgas aizķēra.

No detaļām fascinēja sētnieka miniatūrā loma. Diemžēl vai par skādi, taču otrajā cēlienā visu pārējo (pozitīvā nozīmē) nomāca epizode ar virsnieku (jā, iedzeršana). Diezgan viennozīmīgi kā tēlam žetons ir frazeoloģismiem un dzīves atziņām bagātajam draugam - Onufrijam.

Neesmu pazīstams nedz ar oriģināllugu, nedz ar filmu, lai spriestu par to, cik daudz no paša režisora tur ir, taču, šķiet, uz Prikotenko turpmākajām izrādēm arī varētu pastaigāt.

Jā, un krievu teātris ir kaut kas pavisam cits. Tas ir daudz dvēseliskāks, nekā mūsējais. Aktieri ir daudz pārliecinošāki. TNU, bet fakts...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ja jā

2008. gada 2. martā, plkst. 03:07

krievu 'dūša' ir tik plaša, ka tur neko saprast nevar. tikai nevajag, nav tur nekā tik "dvēseliska", ka, acis aizmiegušam, būtu jāpesteļo par kaut ko neatkārtojamu un neaprakstāmu. vienkārši - liela tauta, kas daudz der, kam valodu nesaprot un izdarīšanos nesaprot, tāpēc tāds viedoklis pasaulē radies :)

Gravatar umberto492007

2008. gada 8. martā, plkst. 17:42

Man ļoti žēl, ka Tavs "teatrālā kritiķa" nekompetentais - subjektīvais viedoklis tiek izplatīts. Lūdzu pieturies komentēt tās lietas par ko esi kompetents, jo citādi - tukša muca tālu skan.

Gravatar Astrida

2008. gada 25. martā, plkst. 23:20

Rīgas Krievu teātris ir ļoti labs teātris. Es te Rīgā bieži apmeklēju tieši krievu izrādes. Tās ir ļoti spilgtas, aktīvas un emocionālas.