✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Skaņas sadalīšana sastāvdaļās

2008. gada 14. martā, 15 komentāri

Ne brīdi nešaubos, ka ir daudz cilvēku, kuri kādā brīdī ir iedomājušies par to, ku feini būtu sadalīt dziesmu komponentēs - izdalīt bungas, ģitāru, balsi, to visu vēl sīkāk sadalīt (ģitāru pa stīgām, bungas pa to tipiem, utt). Redziet, tas ir iespējams. Domājams, ka šis produkts diez vai spēs bez pūlēm sadalīt kompleksu simfoniju vai pat popdziesmu, taču nu vairs nebūs jāmeklē ģitārspēles pratējs, lai ierakstītu jaunu pavadījumu jaunai dziesmai vai arī vijolnieks, lai paklausītos, kā skan Rammstein uz vijoles: noskatieties šo video. Izskatās aizraujoši, ne?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kloons

2008. gada 15. martā, plkst. 01:27

Perfektus tīrus akordus jau šams izvelk... bet tiklīdz būs >6 balsis vienlaicīgi... aizrīsies tas softs. Tas ir tipo AI līmenī ;) Ja vēlies no songa izvilkt melodiju - meklē cilvēku ar absolūto dzirdi, vai vismaz izglītotu šai jomā ;)

Atvieglot dzīvi komponistiem gan šitais verķis varētu... he, kautgan ja tā padomā - pārāk daudz w00tiigu komponistu jau mūsdienās... vai vērts viņiem atvieglot dzīvi... :/ nu nez.

Gravatar Jeremy

2008. gada 15. martā, plkst. 01:39

Ja tā ir patiesība, tad tā būs viena no visu laiku lielākajām revolūcijām digitālā audio apstrādē. Neticami...

Gravatar BigUgga

2008. gada 15. martā, plkst. 03:25

Aizdomīgi... reku bezmaz jebkurš taga var kļūt var nežēlīgo ģitāras virtozauru (ja nav jāuzstājas live) - ietrinkšķini tik pāris akordus ar pofig kā noskaņotu ģiču, sabīdi kā vajag - gataus.

Gravatar Avellano

2008. gada 15. martā, plkst. 08:52

Piekrītu Kloonam - prezentācijā tika izmantoti acīmredzami tīri akordi. Grūti iedomāties, kā šāda programma varēs analizēt sarežģītākas polifoniskas harmonijas. Manuprāt, ka kādam tas būtu izdevies, tad, pirmkārt, risinājumam būs jāpatērē nežēlīgi daudz datora resursu dažādos aprēķinos, un, otrkārt, šādam risinājumam būtu jāatbalsojas dažādos balss atpazīšanas rīkos.

Gravatar SkaKri

2008. gada 15. martā, plkst. 12:00

Nenormāli labs. Gaidu kad iznāks.

Gravatar Uhh

2008. gada 15. martā, plkst. 12:13

Celemony tooljus esmu dzenaajis, nu taa. No gatavas dziesmas kur skan vairaaki instrumenti reizee, protams, neko sakariigu vinjsh izvilkt nevar, pat gjitaaras solo+bungas ir smags paarbaudiijums vinjam. Ar domu, viena 'tembra' polifonija shai demo jau smuki izskataas, bet vismaz esoshaas versijas gjitaaru no basa noskjirt nevareeja. Bet nu skaidrs, ka kljuudas ar shaadu tooli ierakstaa labot daudz vieglaak nekaa njemt x reizes rakstit kameer sanaak viss perfekti. Kaa anekdotee, kad skanju rezhisors sakainam gjitaaristam saka - nu labi, nospeelee ta gammu, paarejo es samonteeshu.

Gravatar BigUgga

2008. gada 15. martā, plkst. 15:45

Uhh, tādi ģitāristi must die! :) Tas ir vāks - pilns ar grupiņām trinkšķina pa saviem mēģiem un panku tusiem - ceļ pašapziņu (ha ha), bet kad kas jāieraksta studijā, tad šļuss - skaņu operatoram sirmi mati.

Gravatar haa

2008. gada 15. martā, plkst. 18:01

vo vo, jāpiekrīt BigUgg`am, pilns ar tādiem metālistiem, kuri iemācās trīs akordus un vienu ritmu un mētā varenos...

Gravatar Artūrs

2008. gada 15. martā, plkst. 20:42

Nez... izskatās ļoti labi! Un štrunts, ka softs "aizrītos" ar 6+ instrumentiem. Lielisks rezultāts jau ir sasniegts ar pašreizējām iespējām.

Gravatar neruup

2008. gada 15. martā, plkst. 22:30

nez kaadaa rakaa juus esat lietojushi un jau apdir$at (protams ka, kaa gan savaadaak?) to, kas buus gatavs tikai 2008.g. rudenii?

Gravatar DD

2008. gada 16. martā, plkst. 21:18

piedošana, bet kā sauc to mūzikas stilu, ko izmantoja filmā? :) paldies

Gravatar redrum

2008. gada 17. martā, plkst. 02:54

Celemony produkti paliek arvien labāki. Ticu, ka šis arī būs kaut kas ļoti labs. Ar vokālu gan bija problēmas, jo vairāk par pāris toņiem bīdīt nebija iespējams, sākās kropļi. Ceru, ka šī versija to ļaus.

Gravatar KKTK

2008. gada 17. martā, plkst. 10:11

Ak digitālais laikmets, tiekšanās uz garlaicīgo perfektumu. Tieši kāda šķibi nospēlētā nots, klamzīgi izdziedātais vārds dod mūzikai īpašu noskaņu, "garšu". Gluži kā pie grilla režģīša piedegušas oglītes.

Gravatar DD

2008. gada 17. martā, plkst. 13:43

KKTK, visi grib sapelnīt ātri un daudz... lūk kas ir stūrakmenis mūsdienu pasaulei.