✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dažas iekrājušies atziņas un atklājumi

2008. gada 31. martā, 3 komentāri

Paprovēsim tādu kā verveļierakstu. Gadiem nekā tāda nav bijis.

Sāksim ar to, ka pagājušonedēļ mani pārsteidza divi projekti, kuri parādījās tīmeklī. Par vienu bija zināms, ka nekur nedēsies, bet otrs ir loģiska evolūcija un cīņa par izdzīvošanu.

Pirmais bija Adobe Photoshop Express, kas principā ir ilgi gaidītais fotošops webā. Iespēju klāsts, salīdzinot ne tikai ar parasto fotošopu, bet pat to pašu Paint.NET, ir niecīgs. Ir interesanti filtri, bet tas arī viss. Projekts veidots iekš Flash un ir diezgan ērti lietojams.

Otrs projekts ir prezentāciju veidošanas rīks SlideRocket. Diezgan lēnīgs un, diemžēl, pagaidām ne visiem pieejams. Nedraudzējas ar latviešu burtiem (nevar ievadīt ī, ā, un vēl dažus). Saskarnes ziņā gan spēcīgs rīks. Integrēta prezentāciju apskates statistika. Redzēs, kas no tā izvērsīsies.

Kā jau cerēju - bez nevienas pašas problēmiņas sekmīgi nomigrēju uz WordPress jauno versiju. Nekādas grandiozās izmaiņas negaidīju, bet administrācija ir kļuvusi mazliet omulīgāka.

Trešdien beidzot būs pienākusi tā diena, kuras dēļ es tik dikti stresoju pēdējās nedēļas. Plānoju doties uz Itāliju pie itāliešiem pabraukalēt pa Cervinia trasēm. Ja apniks, var mierīgi pašļūkāt arī pa blakus esošā Šveices Zermatt trasēm. Līdz svētdienai. Jā, un stresoju tāpēc, ka visapkārt cilvēki slimo, bet man dikti dikti gribās uz kalnu... Ir aizdomas, ka tas nav izdevies, bet galvenais ir cīnīties līdz pēdējam brīdim!

Turpinot izpēti, kurp varētu aizdoties vasaras beigās vai rudens sākumā, parādījās vēl viens potenciāls gala mērķis - Madeira. Nav gan gluži skaidrs, kā visoptimālāk un ātrāk uz to salu nokļūt, bet tas vēl ir izpētes statusā :)

Šķiet acīmredzams, ka jāmaina laacz.lv vizuālais paskats. Diez vai mans ego atļaus to darīt uz pirmo maiju, taču agrāk vai vēlāk tam jānotiek. Problēma gan ir tajā, ka manas dizainera dotības ir negatīvas. It kā ir daži brīvprātīgie, bet neviens tā sevišķi aktīvi neuzspiež savu vēlmi redizainēt lāci :)

Aizgājušā gada aprīļa joks par to, ka rakstot kaut ko, programma sniedz tādu kā background izmeklēšanu par tēmu un sniedz padomus, pārvēršas realitātē - Zemanta.

Nobeigumā ieteiktu patrennēt loģiku. Simpātiska spēlīte.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar newage

2008. gada 31. martā, plkst. 21:26

vai tad uz to Madeiru nav avioreisu? tak jau, ka ir...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 31. martā, plkst. 21:29

newage, vai tad es teicu, ka nav?

Gravatar Oj.Ka.

2008. gada 6. aprīlī, plkst. 23:43

Fotoveikala Ekspersis, man liekas, ir viens no vājākajiem, pēdējā laika, Adobe produktiem. Punkts.