✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Twittering it wrong

2008. gada 10. aprīlī, 25 komentāri

Jā, laikam ir panesusies ja ne mānija, tad vismaz bara instinkta radīta vēlme būt tur - čivinātājā.

Tiesa, neviens nepiedomā pie tā, ko vajag un ko nevajag tur darīt. Twitteris principā ir saziņas līdzeklis. Kaut kas līdzīgs īsziņām, tikai grupveidā. Kaut kas līdzīgs čatam, tikai vienkāršāks. Kaut kas līdzīgs blogam, tikai lakoniskāks. IRCs ar vienu komandu - “/me”

Taču liela daļa mūsu censoņu to izmanto kā savas tīmekļesības papildus agregatoru, papildus vietu, kurā iekakāt - “Pavei, man ir jauns ieraksts blogā!”.

Esmu pierakstījies uz viņu blogu fīdiem. Dažiem esmu pierakstījies arī uz šārētajiem aitemiem gūgles rīderī. Vēl dažiem esmu pierakstījies uz FriendFeed vai Socialthing. Un, mīlīši, pēdējie divi kā reizi arī ir agregācijas rīki, kuri apkopo visu to, kas ar kādu notiek tīmeklī - cilvēka blogu ierakstus, feisbuka notikumus, twitus, gūgles rīdera šāres, utt.

Piereģistrējieties vēl Jaiku, sindicējiet tur savu Twitteri. Un vs - savā Twitterī sindicējiet Jaiku. Un viss pasaules Internets ieies sevī.

Protams, nevar ij ne cerēt, ka saišu dalīšanai cilvēki lietos del.icio.us, socializācijai feisbuku, rssos atrastajam gūgles rīderi, bilžu publicēšanai flikeri, video publicēšanai jūtūbi, podkāstu publicēšanai jebkuru tam paredzēto servisu, un blogošanai savu blogu, to visu pēc tam smalki apvienojot vienuviet iepriekšminētajos resursos.

Tas tā. Daļa no Twitterī parādījušamies letiņiem mani izveda :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mehdi

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:01

Sāku palikt vecs, praktiski ne vārda nesapratu (un negribu saprast) no visiem tiem "virtual reality" sūdiem. Bet nu pieļauju, ka ir publika, kas jau ir no šamajiem reāli atkarīga...

Gravatar asmo

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:33

Laikam jau tas Twitter pēdējā laika virtuālās modes kliedziens :)

Gravatar Endijs Lisovskis

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:34

Nu nezinu - manuprāt Twitterā iemest ziņu par to, ka ir jauns ieraksts blogā ir pavisam normāli. Ne jau visiem paralēli citiem servisiem stāv atvērts Google Readeris vai kāds cits agregotors. Turklāt ne jau visi arī lasa to personu RSSus, kurām seko Twitterā. Bloga jaunāko virsrakstu publicēšanu Twitterā izmanto stipri lielākā daļa no pasaules populārākājiem blogeriem un neviens par to nebrīnās. Tad jau, piemēram, Guy Kawasaki vispār sekot nevajag, jo viņš lielā daļā no izteiktajiem tekstiem dod saites uz alltop.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:40

Endij, tas i rmans viedoklis. Un nemainīšu to tikai tāpēc, ka blogeru guru dara tā. Man šķiet, ka katrai lietai ir sava vieta. Tad jau var pārpublicēt twittera ierakstus blogā, lai tie, kas neseko līdzi twitterim, bet seko blogam, arī nepaliktu bešā :)

Gravatar Endijs Lisovskis

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:49

Starp citu, nebrīnīšos, ja kādas tā arī darīs. Piemēram tādi rīki kā Twitter tools (spraudnis WordPress) piedāvā vairākas šāda tipa opcijas. 1) Katru Twittera ierakstu nopublicēt kā rakstu blogā; 2) Taisīt vairāku Twittera ierakstu apkopojumu un tad publicēt blogā (piemēram, "dienas twitterojums"). Lai gan tādu lietu pats neatbalstītu (jo tas piedrazotu gan bloga rakstu slejas, gan RSS), taču, pēdējos 3 Twitter ierakstus rādu arī bloga vienā no kolonnām. Tas gan ir vairāk paredzēts, lai reklamētu servisu kā tādu.

Gravatar Jānis

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 11:59

Endijs: neticu tam, ka tie, kas lasa konkrētas personas Twitter, nelasa konkrēto personu blogus. Domāju, ka % ir mazs. Un pasaki man, kā savādāk sekot līdzi jaunākajiem ierakstiem Twitter, ja ne izmantojot RSS? :)

Un vairāk šoreiz sliecos piekrist laacz, ka nav jēgas taisīt nenormālākos mashupus. Katrai lietai (servisam, iespējai) sava vieta.

Gravatar Endijs Lisovskis

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 12:09

Jāni sekot twitterotājiem - twitter.com, RSS, kādu IM kients (kam ir jabber atbalsts), Firefox addons (Twitterfox), čupiņa ar uz Adobe Air bāzētu softu (Snitter, Twhirl), SMS etc. Veidu ir daudz.

Gravatar bet

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 12:22

varbūt blogašana is wrong? mkay?!

Gravatar Arturs

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 15:32

Vispaar es nesapratu - par ko parka? Jo:

a) neredzu nekaadu probleemu, ja twitteri izmanto kaa blogu, un blogu kaa twitteri (zinju skaits, iisums un daudzums) b) vienaa paraada kaut ko no otra, otraa kaut ko no pirmaa vai treshaa

Tas ir - ja jau bildi var likt blogaa, kaapeec lai to neliktu flikerii, vai abos?

Gravatar joriks

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 22:50

Pilnīgi piekrītu tev, laacz. Daži ir pārāk aizrāvušies ar savu bloga ierakstu papildus reklamēšanu vai arī nemitīgu uzskaiti par to, ko dotajā brīdī lasa.

Artur, nav nekas tik traks ja cilvēks izmanto twitteri kā miniblogu un pastāsta ko dara vai piedāvā citiem interesantu saiti, bet nevajag izmantot twitteri kā sava bloga rss lasītāju.

Gravatar Gints Plivna

2008. gada 10. aprīlī, plkst. 23:50

OMG! Reāli neko nesapratu. Eeee tāds naivs jautājums, a ja ar visu šito nodarbojas, laiks darbam un kaut kam vēl citam arī paliek? :)

Gravatar Tapat

2008. gada 11. aprīlī, plkst. 14:33

Ik pa brīžam te iemetu aci, bet šitajā rakstā nu tik daudz vārdiem man nebija seguma. A moš var lēnāk un Latviski, vai labāk iešu kaktā nokaunēšos, ka nesaprotu pat ne pusi.

Gravatar Gints Plivna

2008. gada 11. aprīlī, plkst. 14:41

@Tapat Atceros stāstu laikam no "gribi būt miljonārs" vai kāds citas līdzīgas spēlītes, kur vienām džekam uzdeva jautājumu par to kurš kurā seriālā ko tur darījis, uz ko džeks atbildēja, ka kauns ir to zināt, nevis nezināt ;)

Gravatar mehdi

2008. gada 11. aprīlī, plkst. 14:41

2#12:

Nopietni Twitter lietotāji seko līdzi vairākiem tūkstošiem personu. (http://www.pup.lv/2008/03/21/twitter-manijas-sakums-latvija/)

Bet tā kā viss šis process gan jau ka notiek darba datoros, tātad tas arī ir darbs un tiek apmaksāsts un TĀ IR REALITĀTE (cerams ka dažiem) ;))

Gravatar optimus

2008. gada 12. aprīlī, plkst. 10:18

Ha ha... Blogotāji iegājuši pēdējā noslēguma fāzē - paši vairs netiek skaidrībā, kas kurā galā sākas, un kur kas noved. Man patīk! Un tad vēl tā runāšana: twitter, flitter, klitte(o)r... Prosto skriešana pakaļ kaut kādiem svešzemju jaunievedumiem, lai tikai izskatītos varen kruti. Bet saturs un jēga no tā tāpat nemainās.

Gravatar AlexB

2008. gada 14. aprīlī, plkst. 00:48

Sveiks. Piekriitu shim raxtam. A manas domas par to lietu es uzraxtiju sheit 4 dienas ieprieksh — http://blog.bogdanov.lv/?p=111

Gravatar cu

2008. gada 14. aprīlī, plkst. 08:02

tiem, kas raksta, ka neko nesaprata -- ar savu stulbumu nav jālielās

Gravatar esuntu

2008. gada 15. aprīlī, plkst. 09:22

Tas viss ir jūsu galvās un iepotētajos "dari tā, jo tā ir pareizi". Es twitterī vai blogā varu (līdz, protams, tas nav pretskaņā ar resursa noteikumiem, vai kkādām soc. normām) brīvi izvēlēties gan formu gan saturu ko publicēt. Mani bloga ieraksti katrs var saturēt kaut vienu simbolu (piem. bloga ieraksts "@") un mans čiepstējums tāpat. Es varu čiepstēt savu bloga rss un blogot savus čiepstējumus. <i>Da</i> kaut čiepstēt bloga ierakstus, kas ir mani čiepstējumi. <i>My choice</i>. Jā, saprotu, ka gribas pareizi strukturētu internetu un info salikt pa plauktiņiem, lai visur justos kā mājās. Bet internets ir publiska telpa un tas nekad nenotiks ;) Tas ir tāpat kā ar rozā džinsiem vai Tokia Hotel.

Gravatar ernests

2008. gada 18. aprīlī, plkst. 10:39

:)

  1. Gada citāts - Piereģistrējieties vēl Jaiku, sindicējiet tur savu Twitteri. Un vs - savā Twitterī sindicējiet Jaiku. Un viss pasaules Internets ieies sevī.

  2. Uz čivināšanu skatos vienkārši - tā aizņem pārāk daudz laika. Pārāk daudz laika, lai es visu laiku teiktu, kur esmu un ko daru un vēl pārāk daudz laika, lai es sekotu līdzi, ko citi dara. Savā ziņā tam man ir spokeo.com - mans mazais virtuālais spiegs :)

er

Gravatar Jeremy

2008. gada 19. aprīlī, plkst. 15:11

Man visiem čivinātājiem, pīkstētajiem, blogotājiem un citiem dažādu murgainu servisu lietotājiem ir tikai viens aicinājums: TRY REAL LIFE! You might actually enjoy it :)

Gravatar otto

2008. gada 26. aprīlī, plkst. 13:09

tagad tikai atliek ieviest čīpsteru, kurā ziņot par jauniem ierakstiem tviterī ;)

Gravatar Smithd972

2014. gada 28. martā, plkst. 11:45

Very nice! kdbcaekgfd