✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Elektronikas pasūtīšana no Ķīnas

2008. gada 29. aprīlī, 71 komentārs

Tad nu beidzot pēc diktas noskriešanās esmu ticis pie savas Popcorn Hour A-100 iekārtas. Šai ierakstā centīšos aprakstīt detaļās to, kā man gāja ar preces saņemšanu un minēšu arī precīzus ciparus - kas cik un kad man izmaksāja. Un tagad visu pēc kārtas.

  1. aprīlī saņēmu epastu no Popcorn Hour, ka ir beidzies rindā stāvēšanas laiks un nu man ir iespēja trīs dienu laikā izlemt - vajag man to ierīci vai nevajag (par 179 amerikāņu naudiņām). Ja neizvēlēšos, no rindas nemetīs ārā, bet gan pārvietos mani uz tās galu.

Tai brīdī man kā reizi bija iespēja gūt kārtējo labumu no tā, ka savulaik esmu veltījis savu laiku Wall4php izstrādei. Kāds pateicīgs tā lietotājs bija nolēmis mani iepriecināt, un, uzzinot manu interesi par Popcorn Hour, piekrita investīcijai 224 dolāru apmērā (179 par iekārtu un 45 par piegādi). Fiksi izveicām naudas transfēru un es ij ne attapties paguvu, kā biju norādījis visu nepieciešamo informāciju iekš Google Checkout un nospiedis attiecīgo naudas dekrementācijas pogu. Komentāros pamanījos pierakstīt, ka labprāt, ja iespējams, izvairītos no nodokļu nomaksas, saņemot to visu kā dāvanu vai ar norādītu cenu zem liktenīgās 42 eiro (šķiet, ka tas bija tas cipars) robežas.

Tālāk jau bija gaidīšanas svētki, jo no iepriekšminētā epasta bija saprotams, ka ar šādu steigu man ir cerības saņemt atskaņotāju no 19. aprīlī gaidāmā pieveduma.

  1. datumā mana kredītkarte tika debetēta. Neskatoties uz to, es pašlaik biju izlīdis tīri pa nullēm.

  2. aprīlī nekas nebija mainījies. Pasūtījums pieņemts, nauda noņemta. Nolēmu painteresēties, izmantojot Google Checkout iespēju sazināties ar piegādātāju. Sacīts, rakstīts. Uzrakstīju īsu meilu, izrādot interesi par to, kad tad riktīgi man tas pasākums tiks piegādāts vai sākts piegādāt. Nākamajā dienā saņēmu atbildi, kurā skaidri un gaiši rakstīts, ka pasūtījums ir izceļojis no noliktavas 21. aprīlī un viņi lūdz man izrādīt pacietību, kamēr atjauninās informāciju iekš Google Checkout.

Un, āreče, tai pat dienā statuss pasūtījumam nomainījās uz “Shipped” ar visu sakrālo tracking id. Turpat noskaidroju, ka manu paciņu gādīgi ir paņēmis savā pārziņā TNT. Devos uz viņu lapu, vadīju iekšā ciparu virteni un obzervēju, kā mana paciņa pārvietojas pa pasauli (pilnu bildi var iegūt šeit). Šķiet, ka trīs dienas viņi to ir kaut kur marinējuši, bet man tā bija maza bēda, jo nu bija taustāms pierādījums tam, ka kaut kas tomēr notiek.

Palasījos mazliet par ievedmuitām, pievienotās vērtības nodokļiem, TARIC kodiem, bet ātri vien nolēmu sevi nemocīt un rīkoties tad, kad būs ar ko rīkoties. Atstāju izsekošanas lapu vienā cilnē un diezgan bieži spiedu Ctrl+R, lai pavērotu izmaiņas. Un, pavei tik! Pienāca 28. aprīļa rīts, kad es ieraudzīju, ka paciņa ir ienākusi mūsu pašu valsts galvaspilsētā.

Jau biju pamanījies noskaidrot, piezvanot uz TNT, ka nav vērts stresot un tad, kad viss būs kārtībā, ar mani sazināsies. Un sazinājās...

Tiku informēts par to, kāda ir procedūra. Jau no sākuma biju nolēmis netielēties un samaksāt tos astoņus latus par pakalpojumu, kurš ietver sevī visu nepieciešamo dokumentu sagatavošanu un atmuitošanu. Ak, kā es biju vīlies. Astoņi lati, kā izrādās, tika maksāti tikai par pašas deklarācijas aizpildīšanu un nodokļu aprēķinu.

Nodokļi, sasodīts, nebija neko priecējošs fakts, bet nācās vien samierināties. Aprēķins ir aptuveni sekojošs (reversā inženierija ar aritmētiskām metodēm).

Pirmais, kas tiek izdarīts, ir tas, ka iekārtai tiek piemērota ievedmuita, kuru aprēķina dažādi dažādām preču grupām. Visu nosaka valsts, no kuras prece tiek ievesta, laiks, kad tā tiek muitota, un vienotais TARIC kods (Integrated Tariff of the European Communities), kurš manā gadījumā bija 8521900090 (ietilpst kategorijas “Videoieraksta vai video reproducēšanas aparatūra, ar skaņotāju vai bez tā” apakškategorijā “citādi”). Ievedot ko tādu no Ķīnas, tiek piemērota ievedmuita 13,9% apmērā. Tā tiek rēķināta no preces vērtības, neieskaitot piegādes izmaksas. TNT izmantotais USD kurss bija 0.445, līdz ar ko preces vērtība latiņos bija 99.69. Muitas nodoklis, attiecīgi, LVL 13.86.

PVN, kā izrādās, tiek rēķināts nevis no pamatsummas, bet no kopējās, kuru veido preces cena bez piegādes plus ievedmuita. Kā rezultātā, 18% procenti no LVL 113.55 pārvērtās LVL 20.44.

Šīs abas pozīcijas ir jāsamaksā valsts kasē (katru savā kontā), ko izdarīju mazliet vēlāk.

Tā kā man zvanīja pirmdien, bet pases nebija līdzi, otrdien no rīta startēju uz TNT. Kā jau no manis atkarīgu un neatkarīgu iemeslu dēļ vadītāja apliecību pagaidām neieguvis lācis, devos uz 22. autobusu. Spiešanās liela, braukšana gana žiperīga, un drīz jau biju izkāpis Zolitūdes ielas pieturā.

Te gan ir jāpiezīmē, ka lieki, jo tikt pāri Ulmaņa gatvei tam neatvēlētajā vietā ne tikai nav ieteicams, bet var rezultēties sodā. Man tas gāja secen ar pirksta pakratīšanu no poliču puses, kuri kā reizi grieza ārā no Plieņciema ielas tai brīdī, kad es žiperīgi (jo citādi nevarēja) slāju pāri minētajai gatvei.

Ierodoties TNT, man tika izsniegta paciņa ar sagatavotiem dokumentiem UN, kas mani pārsteidza principā nesagatavotu, arī vienu disketi. Jā, mazu kantainu uzparikti ar 1.44 megabaitu ietilpību. Apmulsuma brīdī neapjautu pavaicāt, kādiem nolūkiem tā ir nepieciešama.

Tad, nu, sapratu, ka nafig nedošos zem pa Ulmaņa gatvi kruizējošo motociklu un dažāda biezuma BMW markas ātrgaitas uzparikšu riteņiem, izsaucu taksometru, lai aizvizina mani uz lidostu. Trīs lati ar dzeramnaudu (takstistiem politkorektuma labad to iespējams sauc savādāk).

Ierodoties lidostā, uzmeklēju Hansabankas filiāli un tur esošo internetbankas datoru. Fiksi veicu abus maksājumus, piegāju pie klientu apkalpošanas speciālista, palūdzu izdrukāt un apzīmogot kvītis, pēc kā devos uz tur pat esošo muitu.

Iestājos vienu cilvēku garā rindā pie dokumentu iesniegšanas lodziņa. Diezgan negaidīti tā pārvērtās divu cilvēku garā rindā ar noklusētu repliku: “a, es te biju papīrus nolikusi, kas nozīmē, ka vieta aizņemta”. Sevišķi neprotestēju, jo cilvēki apkārt runāja interesantas lietas par negaršīgu pārtikas produktu atmuitošanu un šādām tādām ar muitnieku sadzīvi saistītām štellēm.

Beigu beigās pēc 5 min gaidīšanas tiku pie Muitnieka. Biju kaut kā palaidis garām nepieciešamību parakstīt deklarāciju, ko laboju ar tur pat blakus esošo Deklarāciju Parakstīšanas Ierīci, kuru citkārt sauc par pildspalvu. Muitnieks pēc šīs operācijas izveikšanas atņēma visus dokumentus (disketi ieskaitot) un sāka dziļdomīgi pētīt tālredzīgi izdrukāto muitojamās iekārtas aprakstu. Pēc dažām minūtēm viņš, šķiet, atmeta ar roku, saprazdams, ka neko daudz nesapratīs, un uzdeva gana tiešu jautājumu - “Ko tā ierīce dara?” Paņēma, tā teikt, uz izbrīnu. Es godīgi arī atbildēju - “iekopējam failus un rādām to saturu televizorā”. Viņa “mhm” varēja nozīmēt via nu to, ka viss ok, vai arī, pretējo. Nolēmu par labu pirmajam, kas, kā izrādās, bija patiesība.

Mūsu bezgala interesanto dokumentu apmaiņas procesu viņš pabeidza ar negaidītu dokumentu apstrādes termiņu paziņošanu - aptuveni trīs stundas. Ziniet, es biju gatavojies gaidīt vismaz vienu, ja ne visas divas dienas. Bet, nē. Šeku tev - trīs stundas un viss.

Apmulsušā kārtā nomurmināju paldies un devos uz 22a autobusu ar pārsēšanos uz trešo trolejbusu, lai redislocētos uz darbu. Ak šis Vanšu tilts. Ne dzejā aprakstīt, ne dziesmā izdziedāt, ne dejā izdejot, ne arī gleznā uzgleznot, tik pašam piedzīvot to, cik caurlaidīgs tas komplektā ar Kronvalda bulvāra krustojumu ir.

Darbā man pieleca, ka viņš neko nebija minējis par pašas paciņas saņemšanu. Teica, ka dokumenti būs gatavi. Es fiksi atvāzu jaunas epasta vēstules sacerēšanas logu, kurā uzrakstīju vēstījumu TNT, ka nav sevišķi lielas skaidrības, kur lai es dabonu pašu pasūtīto uzparikti. Aizgāju paēst, atnācu atpakaļ, un atbilde bija saņemta - kastīte atrodās TNT birojā.

Nu, ko man bija darīt, piedodiet, atvainojiet. Es nolamājos.

Labi, pulkstens bija divi, kad es kā štiks biju klāt muitā, gatavodamies stāvēt mega rindā uz dokumentu izņemšanu. Man apr izbrīnu rindas nebija - attiecīgo šķūnīti bija okupējis viens pats klients un pāris muitas darbinieku. Uz manu neizpratnes pilno skatienu atsaucās jauka meitene, kurai tad arī bēdīgā balstiņā paziņoju, ka man, vei, tas kolēģis, teica, ka pēc trim stundiņām dokumentiņi būšot gataviņi, tad nu es te iriņu. Šķiet, ka augstākiem spēkiem tas patika, jo tūliņ manas rokas tika iepriecinātas ar draudzīgi saskavotiem papīriem. Nu, re, nodomāju. Ij ne 2 minūtes nepagāja.

Nākamā pietura, protams, TNT birojs, kurā jau no rīta paspēju pabūt. Pārlaimīgu seju sekretārei sniedzu muitā paņemto un saku, ka, man neizprotamā veidā esmu ticis cauri trīs stundās. Prognozētās pusotras dienas vietā. Meitene apskatīja papīrus, aizļepatoja tos atrādīt, atļepatoja ar tiem atpakaļ, atdeva manās gaidīšanas svētku nogurdinātajās roķelēs, un paziņoja, ka kastīte tūdaliņ atnāks. T.i. - to atnesīs.

Es jau paspēju paķert tālruni, uzrakstīt twitterim īsziņu, bet sūtīt pogu nespiedu. Ka zi, piesaukšu vēl nelaimes dievu Aipiedodietbet. Stāvu piecas minūtes. Sēžu nākamās piecas. Un kā nenāk, tā nenāk tā paciņa. Vizuāli, lai nomierinātos, iztēlojos, ka TNT galveno noliktavu ir uzbūvējuši uz Marsa un pašlaik tieši turp dodās kurjers. Pagāja vēl kādas 10 minūtes, līdz tā pati meitene smaidīdama aizļepatoja apmeklētājiem slēgtajā zonā un pēc brīža atļepatoja ar visu manu kastīti. Lika parakstīt ar saņemšanu saistītus papīrus un teicu “Pāāāāāldies!”

Principā, jāsecina kaut kas, ne?

Ja pie mums iekārta maksā 200 latus, tad sūtot šādā veidā tās izmaksas veidosies sekojoši. Iekārta ar (relatīvo) piegādi maksās 225 dolārus, kas faktiski ir apaļi 100 lati. Muitas pieprasītie nodokļi būs aptuveni 35 lati (man patīk apaļi cipari). Ja pašam nav vēlmes vai gana saprašanas, lai ķēpātos ar deklarācijas aizpildi, pierēķiniet astoņus latiņus TNT labā. Transporta biļetes, bankas komisiju par TREL maksājumiem aizmirstam. Beigu beigās mēs esam ierakstījušies nepilnos 150 latos.

Strīdīgi, protams, vai šitā visa ņemtne ir 50 latu vērta. Pieņemu, ka būs cilvēki, kuri nospļausies un pirks pie mums, vai arī sagaidīs, kad radīsies iespēja pasūtīt no EU (iespējams, ka ībejā jau tagad var atrast), lai izpaliktu muitčakars.

Man, savukārt, lai arī šķita gana besīgi, bija interesanti iziet visu šo procesu. Protams, nākamreiz es divreiz padomāšu, pirms kaut ko sūtīt no nesavienības. Un tagad es varu droši piedalīties auglīgajās diskusijās par mūsu muitas un piegādes organizāciju sadarbības optimizāciju.

Un, galu galā, paskatoties uz niecīgo kastīti, kas pašlaik atrodās man uz galda, pavisam noteikti ir skaidrs tas, ka viennozīmīgi esmu ieguvējs. Ne jau tikai tai ziņā, ka, ja būtu pats maksājis par preci, būtu ietaupījis 50 latus. Un nejau tāpēc, ka patiesībā esmu ietaupījis 150. Bet gan par to, ka ar šo mazo uzparikti tikšu vaļā no daudzām pašlaik mani nomācošām problēmām, kuras ir saistītas ar datora un televizora jautājumiem - pirmais jāslēdz iekšā TV, dators ir gana skaļš, video attēlošanas kvalitāte no DVI nebūt nav perfekta, utt.

Jā, piebildīšu, ka ierīcei cietais disks līdzi nenāk. Tāpēc, ja nav pa rokai kāds pavecāks parastās IDEs disks, pierēķiniet vēl mazliet naudiņas.

Paldies, ka izlasījāt šo garo stāstu. Ceru, ka kādam noderēs. Līdzjūtības, lūdzu, komentāros.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Jeremy

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 19:50

Jautrs un noderīgs apraksts.

Gravatar Uldis

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 19:53

Tu, manuprāt, esi viegli ticis cauri - kritiskais brīdis bija tas mutinieka "mhm". Un vēl - neesmu gan pats mēģinājis, bet kāds mans kolēģis, pasūtot no Ķīnas kaut kādu šaubīgas izcelsmes automašīnas audio/video/gps ierīci, par magnetolu to būtu grūti nosaukt, vienojās ar pārdevēju, ka šī lieta tiks noformēta kā dāvana, kas viņu atbrīvoja no nodokļu sloga. No otras puses - nezinui vai 35 ls, kā tavā gadījumā, dēļ ir vērts iesaistīties šādos šaubīgos darījumos.

Gravatar Uldis

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 19:54

pats apsmējos par savu drukas kļūdu vārdā "muitnieks". Sorry.

Gravatar Taustiņklabeklis

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 19:54

Lielisks raksts, ļoti interesanti. Tagad tik vajag nākamo rakstu par uzpariktes lietojamību dzīvē.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 19:56

Tkb, to visdrīzāk rakstīšu tad, kad būšu gana daudz palietojis šo uzparikti. Teiksim, nedēļas divas, ja ne ilgāk.

Gravatar Normunds

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:06

<i>Ievedot ko tādu no Ķīnas, tiek piemērota ievedmuita 13,9% apmērā. Tā tiek rēķināta no preces vērtības, neieskaitot piegādes izmaksas.</i>

A vot nepareizi. Ievedmuitu rēķina no preces vērtības. Preces vērtība ir cena + piegādes u.c izdevumi. PVN rēķina no preces vērtības [cenas + piegāde] + ievedmuita.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:12

Normunds, tnx. Aritmētiski sanāk tā, kā tu teici, nevis, kā es aprēķināju :)

Gravatar Sumo.sr

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:23

Njaaa.....man tas viss vēl stāv priekšā.

Gravatar Normunds

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:23

<i> Aritmētiski sanāk tā, kā tu teici, nevis, kā es aprēķināju :)</i>

Iesaku izlabot tekstu. Citādi panesīsies urbānie mīti, ka laacz reiz teica, ka... [un te katrs var izpūst savu ziepju burbuli] ;)

Gravatar Normunds

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:26

vienu gan es nesapratu - gan tnt, gan dhl var pateikt, ka lai viņi paši kārot papirusu darīšanas un tu vēlies lai preci tev pieved piegādes adresē. šitādu ņemtni - bez auto dzīties uz plieņciema ielu es nesaprotu. mok tas kāds jauns mazohisma paveids? ;-)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:28

Normunds, imho tādai izrīcībai ir nepieciešama pilnvara.

Gravatar kintu

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 20:30

Šausmas. Tad jau mani arī gaida šis murgs pēc pāris dienām. Kurjers gan ir Fedex un preces vērtība tikai 44 GBP.

Gravatar modric

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 21:26

Visās NORMĀLĀS valstīs eksprespasta kantori tiešām piegādā šādus sūtījumus "līdz durvīm", ja jāmaksā kautkādi nodokļi (muita, etc), kopā ar paciņu tu saņem arī attiecīgos rēķinus...

Miniet 3x, KO ar šiem rēķiniem izdarītu apzinīgais LV pilsonis :)) Tieši tāpēc mūsu gudrie ir parūpējušies, lai nevarētu izvairīties no nodokļu samaksas... Visvairāk mani "izbesīja" sevišķi idiotiskā prasība par apzīmogotu max.uzd. no bankas, tas nozīmē gājienu uz banku, nekāda inetbanka nelīdz.

Manā gadījumā izpalika brauciens pie muitniekiem, UPS kantoris papīrus pac viņiem kautkā nogādāja, bet uz UPS (kurš arī ir idiotiskā vietā - Mūkusalas ielā) gan gāju trīs reizes: 1x - lai šie man uztaisa visus papīrus (deklarāciju, saskaita nodokļus) (Ls 10.-) 2x - atdot apzīmogoto max.uzd. 3x - pēc paša sūtījuma apm. 2 dienas vēlāk.

Vispār UPS bija gatavs beigās man to paku atvest, bet, tā kā mājās atrodos praktiski tikai pa nakc mellumu, tas bija problemātiski. Vajadzēja rakstīt darba adresi :)

par nodokļiem - šādas piegādes muitas vērtība ir CIF (cost, insurance, freight) - laacz, priecājies, ka Tev neienāca prātā to paku vēl apdrošināt - arī par to būtu gan muita, gan vēl visam pa virsu PVN...

Gravatar munky

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 21:45

Vai šis nav tavs garākais ieraksts?

Gravatar Edgars

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 22:00

Sūtījuma nodēvēšana par dāvanu šādā gadījumā ir pats izdevīgākais variants. Tā vismaz līdzcilvēki. Pats savas divas tehnikas vienības gan esmu saņēmis pa tiešo no Honkongas - paziņas atved personīgi. Bet par muitu gan vienkārši - viņiem pienākums ir deklerācijas izskatīt/noformēt stundas laikā. Tu visu stundu vari stāvēt pie lodziņa un blenzt viņiem uz pirkstiem un parelēli pulkstenī. Un pēc 59 minūtēm vari droši ņemt DPI un sākt rakstīt sūdzību par nepienācīgu darba pienākumu veikšanu. Kolēģis šādi pusi Rīgas ostas muitniekus izdresēja.

Gravatar Edgars

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 22:01

Sūtījuma nodēvēšana par dāvanu šādā gadījumā ir pats izdevīgākais variants. Tā vismaz līdzcilvēki ziņo. Pats savas divas tehnikas vienības gan esmu saņēmis pa tiešo no Honkongas - paziņas atved personīgi. Bet par muitas dok. formēšanu gan vienkārši - viņiem pienākums ir deklerācijas izskatīt/noformēt stundas laikā. Tu visu stundu vari stāvēt pie lodziņa un blenzt viņiem uz pirkstiem un parelēli pulkstenī. Un pēc 59 minūtēm vari droši ņemt DPI un sākt rakstīt sūdzību par nepienācīgu darba pienākumu veikšanu. Kolēģis šādi pusi Rīgas ostas muitniekus izdresēja.

Gravatar JK

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 22:02

Savādi, mans ipoda maciņš no Argentīnas par 80 usd + 35 usd piegādi atnāca pilnīgi bez jebkāda čakara- Fedex pats atveda kastīti.

Gravatar chebureks

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 22:04

Jais. Un man likaas ka es biju ieberzies kad no dzhersijas salaam fotoaparaats (uz uk) atnaaca. Naacaas iet uz vieteejo pasta nodalju kur jau bija sagatavots reekjins no atmuitoshanas punkta par to cik man jaanoliek - liidz maajaam atnesa tikai paveesti ka ir. Tiku cauri piecaas minuutees.

Gravatar modric

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 23:17

variants ar dāvanu iet krastā tad, ja paciņu sūta čoms - ja tā būs ineta bode jebkādā tās izpausmes formā, paciņai līdzi nāks commercial invoice, un tur jau pat cenu nenoslēpsi/nenošmauksi mazāku :( bez tam arī "dāvana" netiek muitota tikai vērtībā līdz 45 jurikiem, ja vairāk, tad čau. Tā ka jāiepērkas Airõpā, laik cik jaukas cenas nebūtu Štatos utt - un vēl tas feinais USD kurss tagad...

vispār viss ir uzrakstīts te: http://www.vid.gov.lv/meklet.aspx?hl=1&amp;q=pasta+s%c5%abt%c4%abjumi

protams, paliek variants, ka čoms braukdams pa ceļam atved vai pats aizlido pakaļ & atved kā bagāžu - kamēr mantiņas ir vienā eksemplārā un nav vesels vagons, var iztikt bez liekiem izdevumiem.

Gravatar atis

2008. gada 29. aprīlī, plkst. 23:26

modric, nav jau gan, ka visur civilizētās valstīs piegādā līdz durvīm.

Man uz UK atnāca atnāca vēstule, ka tas un tas ir atnācis un tik un tik jāmaksā nodoklis. Vēstulē bija iedrukāts kods, kuru ievadot kurjerfirmas mājas lapā varēja ar karti visu samaksāt. Tikko samaksāts, viņi garantēja piegādi pāris stundu laikā, kas arī pārsteidzošā kārtā piepildījās.

Kad ASV dzīvoju, ar pirkumu no Kanādas dabūju ņemties ne sliktāk kā laacz. Pavadīju visu dienu, lai samaksātu 10 vai 12 USD nodokli.

Visas procedūras laikam vairāk atkarīgas no vedējfirmas, nevis konkrētās valsts īpatnībām.

Gravatar UL

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 00:17

Laacz, kur pie mums to iekārtu tirgo pa 200Ls?

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 00:29

Jaa.. izvairities no nodokljiem var tikai SAMAZINOT to veertiibu, un lai tad nu viss kopa ar piegaadi sanaktu leetaak - tas ir - zem tiem cik tur bij, 30EUR robezas, kad vel neiekasee.

2.Pirkt Eiropaa ;)

3.Ja tomer arpus EU - un taa ir US - tad izmantojiet USPS, leeti, aatri un izdevigi laika zinja, jo visu SHO te chakaru izdara pasts, un tur tik aizej uz nodalju un samaksaa visu un njem savu preci/paku/utt.

Tatad - gadijuma ja suuti caur pastu, tur viss skrien atrak cauri, tur tad arii vieglaak izsliidees pacinjas ar mazajaam veertiibaam. cik man brokeri(muitoshanas) staastiija - kadelj taa ir - ka tnt,dhl utt ir chakars, bet pastaa viss tik raiti,.. a vot - valsts shtelle, kaa saka - monopols, un shie daraas kaa veelaas, tur neskataas zobos pasta sutijumiem tik ljoti kaa firmaam.

Pirmais ko iesaku - pec iespejas (lai cik riebiigs neliekas) lietot parasto pastu. Otrs - cik vien var samazinat veertibu, la iari nepaskrien cena zem neapl.summas, nekas, buus mazaks nodoklis beigaas.

p.s. no NY liela pacinja atnaak pat 4-6dienas, un pa leeto. tieshaam!

Gravatar Edgars Koroņevskis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:16

nu moins, nu raksts - no sākuma līdz galam izlasīju. vismaz zināšu aptuveni kā tās atmuitošanas lietas notiek. bet nu atliek vien dzirdēt atsauksmes uz savas ādas par jauno ierīcīti.

Gravatar Uldis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:34

I-neta bodēs cenu var ierakstīt zemāku - viņi vairumā gadījumu uz šīm lietām skatās saprotoši, galvenais, vajag personīgi sazināties pa epastu ar konkrētu cilvēku, kas to lietu kārto - esmu pats veicis šādu saraksti, viņi bija gatavi ierakstīt tādu cenu, kādu vajag.

Gravatar Agzas

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:43

goda vārds negribas man parasto pastu izmantot. Sūtīja firmele no UK vienu lietu - tā arī līdz manīm neatnāca. Tā kā tas bij laikos (2007 sākumā), kad paypalā Latvija skaitījās āfrikā (tb nevarēja izveidot kontus), arī naudu firmele man atgriezt nevarēja (bij pat ar mieru, kaut teicās, ka viss tad un tad ar to un to nosūtīts). Draudzenes brālis no UK uz LV dokumentus sūtījis bija - arī tie nebij atnākuši.

Gravatar modric

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:48

>25. Uldis

ne vienmēr var to cenu samazināt - es arī provēju, bet vai nu tie konkrētie amīši nemācēja savas datorsistēmas apčakarēt, vai kā. Maksāju tad es pilnu cenu, arī transports ir +% no cenas, un neviens tur neies speciāli klātpielikšanai sūtījumam taisīt "feiko" invoisu Wordā - ko sistēma izdrukā, tas arī ir. Bez tam, viņi tur ir citādi audzināti un valsts šmaukšanu dīvainā kārtā :) uzskata par lielu grēku - kautkā neticās, ka viņi tik viegli piekristu 1)darīt lieku darbu 2)pārkāpt savus principus. Bija gan gadījums, kad ~2K5 USD vērtai precei piesvieda klāt papildu akumulatorus kādu 300 USD vērtībā pa virsu - gan arī laikam tikai tāpēc, ka jamiem kautkas samisējās ar termiņiem, nu, un tas kā tāda kompensācija.

Gravatar Uldis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 02:31

Jā, par amerikāņu principiem es arī biju dzirdējis, tāpēc biju diezgan pārsteigts, ka viņi uz to parakstījās. Varbūt tāpēc, ka tas bija mūzikas instrumentu veikals un tur otrā galā bija kāds radoši noskaņots indivīds, kuram bija vienalga.

Gravatar Rumpis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 08:10

Par pirkšanu Latvijā par Ls 200:

Наличие на складе: нет

:)

Gravatar Peeteriz

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 09:24

Njā, es laikam pārdesmit latu dēļ nebūtu uz to gatavs (cik sapratu no apraksta, man to procedūru izveikšanai būtu vismaz 1 atvaļinājuma diena jāņem, jo gan jau tā muita strādā tikai tad, kad jāsēž birojā).

Toties sūtot no ES, kautvai UK, viss vienkārši - vienīgā problēma sarunāt laiku ar UPS onkuli, kad un kur būsi pieejams pieņemt mantu un atstāt autogrāfu.

Gravatar pyro

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 09:38

ar interesi gaidu pēc lietošanas atsauksmes, cik ir lasīts aprakstos, tad iekārtai ir pāris problēmas tad ja pievieno hdd, kā arī ar dažādiem firmware priekiem...

Gravatar eermaniitis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 09:55

aktuviens - ne to nospiedu - nbet mosh buus pamanaamaak

TURPINAAJUMU!

ar bildeem kaa ku un ko sasleedz un pirmais raports par devaisu darbiibaa - kur?

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 10:10

Ne ne ne... - nav tik traki - ok - UK - LV.. varbut ari. Bet man ir konkreta pieredze Amerika no NY uz Latviju, 4 gadus, katru ziemu naak sleepes, kaa jau teicu, bij reizes kad atnaca 4dienas. USPS - United States Postal Service - iechekojat cennjikus pashi. Videji jau taa ari naaca ap 5-6dienam NY to Latvia ;) nekad, nekas nav bijis ne sapleests ne kaa,. vien ureizi nochakareejaas tante pasta, neatsuutot man pazinjojumu par to ka sutijums ienaacies LV un taa es 4 dienas gaidiju, sanaca beigas ka 10dienas no izsutishanas briiza sanjemu sutijumu. kopsh taas reizes man parasti zvana, uzreiz, bez taa PAZINJOJUMA izsutishanas, un viss kopaa sanak beigaas pavisam operatiivi. videjais aritmetiskais - 5 dienas un ej jau pakalj atmuitotai precei. IDEAALI!!! atnaaca ari vienreiz iPOD, ko man nosutija privatpersona no Amiishiem. uzraxtot tur virsu mp3 player un cena 35$ .. aiziet. ne nodoklis ne kaa :)

ir naakushas slepes ari no Kjiinas, nu nee paldies,... man tas proces vilkaas nedeelju jo bija problemas ar invoice, ar prechu kodiem, kaut ko kjinieshu ne taa bija saraxtijushi un muita nelaida cauri. bija veel parbaudes utt utt.. NU MOINS nee. Labak lai visu PAR VELTI manaa vieta izdara pasts. vo.

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 10:13

par pedejo rindkopu: slepes no Kjiinas naaca caur shipping kompaniju vienu privato nevis pastu. +velreiz par pastu - iespejams ka tur ir kautkadas sadarbibas vai kas, ka no UK naak sliktak un iet ari slikti diezgan prom sutijumi.. ljoti pats nobrinijos ka pats izsutu uz Vaaciju vai Angliju sleepes, vinjas iet ilgak neka kad man USPS izsuta no Amerikas.

Tapec piekodinu - USPS - no Amerikas- garanteeti! par citam firmam un ruutiem nemaceshu pateikt.

Gravatar .v

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 11:04

ar to cenas samazināšanu precēm, kas nāk no ne-ES valstīm arī tā ir, kā ir - muita mierīgi var paprasīt izdruku no paypal vai kā tāda par to, cik REĀLI esi samaksājis preces pārdevējam. par pasta (ne kurjerpasta, bet valsts pasta) izmantošanu pilnīga taisnība - vislabāk izmantot to, jo atmuitošana vieglāka un, nezināmu apsvērumu dēļ, bieži vien pat jāatmuito nekas nav.

Gravatar pbs

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 12:18

Kaut kādā ziņā nedaudz līdzīgs stāsts <a href="http://pbs.lv/blog/812/" rel="nofollow">piemeklēja arī mani</a>.

Gravatar DD

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 13:08

Šo procesu izgāju jau 3x... vairs nesūtu caur kurjeriem, jo viņi praktiski nepilda kurjera darbu.. tev pašam viss jādara un jābrauc pakaļ...

Cenšos izmantot tos sellerus, kas izmanto pasta pakalpojumus.

Gravatar keiby

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 13:53

njah. vieniigais pluss shajaa atmuitoshanas staastaa ir pats staasts. interessanst izklaasts. man patika lasiit. bet ja man buutu jaaraksta kaa sanjeemu fotokameru UK no Honkongas, tad tas buutu bijis iisaaks : pasuutiiju, peec 5 darbadienaam ar kurjeru tika piegaadaata un veel peec ~5 darba dienam pa pastu atnaaca atmuitoshanas reekjins. Un tas viss neizejot no maajas. Un beigu beigaas tas viss izmaksaaja daudz leetaak nekaa pirkt UK. Cerams, ka kaadreiz tur LV arii taa buus.

Gravatar TrZ

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 14:32

Nu kruta, paldies :)

Kādēļ TV jāslēdz iekšā pirmais? DVI uz HDMI? Kāda videokarte, nav nVidias?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 14:43

TrZ, jā. DVI -> HDMI, ir nVidia (mainīt uz ATI netaisos, reliģija).

Gravatar konjs

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 14:57

Kā sauc šo ierīci? Arī tādu gribu tepat nopirkt.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:02

konjs: Popcorn Hour A-100

Gravatar otto

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:03

hmz, vot tādam mazohismam cauri iet man ticība neļauj, vismaz labprātīgi pat ne reizi mūžā.

Tad jau labāk meklēt iespēju nopirkt Eiropā.

Gravatar gusc

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:13

Es ar shitaa nonjeemos gan ar TNT, gan muitu, lai no Chiinas ieksh Latvijas dabuutu <a href="http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/complete-car-dvd-media-player-1-din/" rel="nofollow">sho magjiiti</a>. Rezultaataa 160Ls (120Ls kjinieshiem + 40Ls muita un PVN) un 2 dienas pa lidostas rajonu, jo man gan muitnieks pateica - "riit buus".

Gravatar gusc

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:13

jaa startpcitu ... es taa arii neuzzinaaju kas tajaa disketee atrodas :)

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:35

2 Keiby - te jau kaads to teica un ari izteicaas, ka ja latvijaa taa buutu - rekjins pa pastu , museejie NOMUHLJIITU lielako dalju un nekadi rekjini netiktu maksaati.. sutijumi naaktu uz bomzishu adresem un ta naudinja valstij ne tik netiktu :)

2 GUSC - cik es noprotu tur ir ta infa ieksha aelektroniski, lai nebutu shiem ar roku javada viss. Muitas Deklaracija.

Sviests vispar tur ir,... 1-brokeri nosuta infu vinjiem jau uzreiz eletroniski pa vadiem 2-tev izprinte to deklaraciju 3-tev veel iesmere to disketi.. NU tagad ja ta padoma es ari neko nesaprotu vairs :)

Pastaa ir kviitinja, ar roku aizpildiita (pavirshi) bet tas KAA tas notiek man patik labak neka privatfirmas ! eerti, leetaak, .. un prieki pasham! LATVIJAS PASTS - rulljezz ... !

Gravatar uga

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 15:42

par pastu parasto runājot. nezinu kā ir ar slēpēm, bet, ja diskus vai grāmatas sūta uz biroju (saņēmējs SIA kaut kāds, vārds tāds un tāds), tad valsts pasts atnes pie durvīm un pat iekšā ienes. Tipa esot tā, ka uzņēmumiem viņi paciņas paši atnes, nav jāiet uz pastu pakaļ.

G

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 16:15

Jebkura gadijuma - gan taa gan taa ir eertaak neka ar firmeleem, kuras liek tev pasham visus papirus nest gaidit chakareties, pat jaamaksaa... un tapatas laiku chakaree.. !

Gravatar Mārcis Balodis

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 17:31

Starpcitu daudzi publiski runa par nodoklu nemaksasanu utt.. Tas tacu ir nelegali un gan jau VIDs saks sieties ari sim lietam klat. :)

Gravatar hvz

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 18:05

pasts ne tikai uzņēmumiem nes. man visas grāmatas nes uz mājām. tikai es nekad mājās neesu (zvana man durvīm nav :)) un tad jāiet uz pastu. tur uz pakas zīmogs - nebija mājās.

Gravatar kukumeku

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 18:10

2 Marcis - ja ja , noteikti,... iesakumam lai pabeidz darbus pie LIELAJAAM sheemaam, ja ar tiem vinji tiks galaa tad ok, saakam ari kontrolet mazos.. bet liidz tam, nu neatmaksaajaas peetiit un darboties ap tadiem kaa "mees" ;)

Gravatar Normunds

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 21:07

2hz - nekuja pasts nenes. Grāmatām viņi uzlīmē cedeli "nevar iebāzt pastkastē" un stiepj tev uzaicinājumu ierasties pastā. Uzņēmumiem nes tapēc, ka ir puslīdz skaidrs, ka nesiens nebūs veltīgs, privātie pa dienu parasti nav mājā un tad pastniekam jānes atpakaļ.

Gravatar ss

2008. gada 1. maijā, plkst. 13:03

Par to PVN maksāšanu ir dīvaini, reiz no ASV pasūtīju saulesbrilles par 100+ LVL, atsūtot uz LV pastā neko nemaksāju un klusi savācu savu paciņu, citiem atkal biji jāmēro līdzīgs ceļš kā tev. Savādi.

Gravatar Smic

2008. gada 5. maijā, plkst. 17:35

Tikko par 100 latiem uzsūtīju Archos TV+ kas stipri līdzīgs šai kastei ar dažiem plusiem (WiFi un web browsers) un dažiem mīnusiem (par spraudņiem jāmaksā, un HD laikam īsti tomēr naff).

Sūtīju no Francijas, tomēr ir pieredze arī ar Ķīniešiem, Amerikāņiem un muitu.

Ja prece maksā līdz 100$, parasti problēmu ar muitu nav bijis. Esmu pat sūtījis radardetektoru pa 200$ no US - viss čikiniekā.

Problēma bija ar lietotu objektīvu no USA - lai gan bija kā Gifts, vienalga noplēsa 18% no apdrošinājuma summas (300$)

Esmu dzirdējis, ka nelīdz pat nepdrošinātas preces sūtīšana bez iepakojuma - piemēram laptopu - esot atvēruši un novērtējuši pēc mistiska kataloga un ierubījuši $...

Gravatar Ginc

2008. gada 6. maijā, plkst. 12:53

Pasūtīju ierīci no Lietuviešiem. Jā un vai nevajadzētu mums izveidot šīs ierīces interesentu klubu ? :)

Gravatar kintu

2008. gada 8. maijā, plkst. 09:48

Edgar: Kam man ir jāraksta sūdzība, jo manu deklarāciju jau neizskata otro dienu Rīgas lidostas muitas punktā?

Gravatar kintu

2008. gada 8. maijā, plkst. 15:04

Meklējot, kam pasūdzēties par sarežģītajām muitas procedūrām, gadījās piezvanīt uz galveno muitas pārvaldi. Man teica, ka viņi par šādām problēmām dzird pirmo reizi. Varējāt jau pasūdzēties, jo ar apspriešanu tikai blogos nekas jau nemainīsies.

Bet viņi man apsolījās noskaidrot un palīdzēt un pēc stundas atzvanīja un pastāstīja daudz interesanti. Vēl izrādījās, ka manā par 10 Ls sastādītajā deklarācijā ir dažas kļūdas un ka man steidzīgi ir jābrauc pie viņiem, ko es arī darīju. Muitnieki nebija īpaši apmierināti, ka es biju sūdzējies tik augstais priekšniecībai, bet tā vai citādi turpmākā viņu attieksme bija ļoti jauka un man izdevās ļoti ātri paveikt visu pārējo procesu – izlabot deklarāciju, piemaksāt dažu santīmu starpību un saņemt sūtījumu. Tā ka beigās paliku ļoti apmierināts, ka paspēju vēl pirms aizlidošanas saņemt savu sūtījumu.

Būtībā jau pozitīvai attieksmei pret klientu/nodokļu maksātāju ir daudz lielāka nozīme nekā tam, cik tās atmuitošanas procedūras ir laikietilpīgas vai sarežģītas. Bet no otras puses, varēja just, ka paši muitas punkta darbinieki neizjūt vēlamo attieksmi no savas priekšniecības. Viņi man žēlojās, ka tā mazā piebūve nav diez ko ērta – vasarā ir karsts un sutīgs; trūkst arī darbinieku utt. Tāpēc loģiski, ka viņi savu neapmierinātību nodod tālāk apmeklētājiem.

Gravatar Montgomerijs

2008. gada 13. maijā, plkst. 16:35

Klau, Laacz, vēl viens jautājums -----> kas bija iekšā tajā disketē, kas bija pievienota dokumentiem? :)

Gravatar Ginc

2008. gada 14. maijā, plkst. 10:29

Tajā disketē ir iekšā muitas dati. Viņi tevi izmanto kā datu nesēju :)

Gravatar Eziic

2008. gada 18. maijā, plkst. 09:08

Ginc, cik izmaksāja Popcornu pasūtīt no leišiem?

Gravatar esmujanis

2008. gada 19. maijā, plkst. 10:15

  1. Vai varu pielikt kā tīkla datoru? - piepildīt disku pa tīklu, skatīties uz kāda datora?
  2. varu ieraxtīt TV?
  3. Vai ieprogramēc tikai, YouTube u.c.? Vai varu no TVnet paskatīties vakardienas 900 sekundes?
  4. Kādi ir reāli analogi?

Gravatar Viestarts

2008. gada 23. maijā, plkst. 13:58

Vakar pasūtiju sev Popcorn Hour :)

Gravatar Dunks

2008. gada 3. jūnijā, plkst. 13:56

Neliels ieskats ir šeit:

http://lat.times.lv/index.php?Mode=readnews&amp;NewsID=132038

Kādos EU veikalos popkornu var dabūt?

btw Ctr+R=F5

Gravatar Yuris

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 15:10

Tikko saņēmu Hour A-100. Aptuveni divas nedēļas un prece uz rokas. Vienīgais, kas neapmierināja, ka bija 1x jāaizbrauc līdz TNT un uz lidostu paceļam lai iesniegtu deklerāciju. Pārējais viss ok. TNT paši izņēma deklerāciju un tanī pašā dienā piegādāja. kopējie izdevumi sanāca 142,69 LVL + brauciens uz TNT un Lidostu (~145LVL) Tagad gaidu darba dienas beigas, kad varēšu mājās notestēt :)

Gravatar Ainars

2008. gada 12. jūnijā, plkst. 15:34

Nu tad gaidam jaunu rakstu par tēmu - ikdiena ar popkornu... Man vēl viens jautājums - ko Tu iesāki ar savu DVD kolekciju, atstāji kā ir un skaties uz pleijera, vai pārdzini popkornā (ja tā, tad kā?)

Gravatar Mr. Black

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 16:24

Jautājumi par PCH realitāti joprojām ir aktuāli. Māc aizdomas, ka patiesībā viss nav tik skaisti kā sākumā šķita. Laacz nav ko teikt? Bugu un nepilnību ir nejēgā?

Gravatar Ginc

2008. gada 30. jūnijā, plkst. 16:57

  1. Vai varu pielikt kā tīkla datoru? - piepildīt disku pa tīklu, skatīties uz kāda datora?
  • jā vari
  1. varu ieraxtīt TV?
  • nē, pa tiešo nevari
  1. Vai ieprogramēc tikai, YouTube u.c.? Vai varu no TVnet paskatīties vakardienas 900 sekundes?
  • teorētiski var paskatīties streamotu video no jebkura avota. Ja tas nav kāds itpa mms:// (ko diemžēl latvijā lieto lielākā vairumā), bet diemžēl pagaidām tas nav vienkārši izdarāms.
  1. Kādi ir reāli analogi? Analogi? Par šādu cenu ir tikai līdzīgi.

PS. pastāv arī iespēja aiziet uz jebkuru web lapu :)

Gravatar lasītajs

2009. gada 1. augustā, plkst. 00:19

Kāpēc neizvēlējies vienoto 3,5 % muitas nodokļa likmi?

Gravatar Geronimo

2010. gada 4. februārī, plkst. 19:15

Sveiki! Vai kāds/a var pateikt kā ar muitas jautajumiem sekojošos gadījumos: Preces ceļš: Ķīna - EU (ne LV), pārdevējs LV firma, bet piegāde pa tiešo no Ķīnas? Vai prece tiek atmuitota no preces izcelsmes valsts vai tās piegādes valsts? Vai šajā gadījumā piegādes valsts būs/tiks uzskatīta Ķīna vai arī LV (klients man maksā)? Jau iepriekš pateicos par palīdzību!