✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Zilais Putniņš

2008. gada 29. aprīlī, 14 komentāri

Tā jau ir, tā jau ir. Bērnības skaņas ir daudz tuvākas un jebkurš to vēlāks atdarinājums liek ar sejas muskuļiem veidot dažādas izteiksmes, kuras neliecina ne par ko labu. Rimeikam. Ikurāt tai pat brīdī, kad pa radio pirmo reizi sadzirdēju “Zilo putniņu”, saausījos, jo uzjundīja bērnības dienu atmiņas.

Noklausījies dziesmu, saskumu. Kārtējo reizi performance nespēja ij ne tuvu piekļūt tam, kas dusēja manu bērnības dienu atmiņās. Šodien atkaliņās kaut kur, garāmskrienot, izdzirdēju debsīs braucošā autobusa vārdā nosauktās grupas solista izpildījumā. Un nolēmu, ka to tā atstāt nevar!

Lūdzu, versija dziesmai, kura puslīdz atsit to, kā to atceros no “Prinča un ubaga zēna” - Zilais Putniņš. Iespējams, ka šis nav no izrādes, taču izpildījums man personīgi ir daudz tīkamāks.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kass

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 00:59

"Iespējams, ka šis nav no izrādes..." - iespējams gan, ka Marts K. Kalniņš tomēr uz teātra skatuves pirms gadiem 20 šo dziesmu vēl nedziedāja gan. Bet dziesma tiešām īmo. Laacz, iesaku aizvest savu meitiņu uz atjaunoto izrādi turpat teātrī.

Gravatar modric

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:11

njā... Imanta Kalniņa dziesmas retais spēj izdziedāt, tur laikam tā vaina:) Neesmu pārliecināts, taču šķiet, ka šajā versijā dzied viņa meitiņa - Rēzija, kādreiz darījusi viņa to ir noteikti, čali gan neņemos minēt. Man gan kautkur bija versija Austras Pumpures izpildījumā, bet vispār jau tā ir dziesmiņa duetam.

Gravatar modric

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 01:33

paga paga - es šito izrādi skatījos, kad gāju bērnudārzā, mūs kolektīvi veda uz VEF kultūras pili, un tas bija -ārprāc!- pirms apmēram 40 gadiem... tad ne tikai Marts, bet arī Rēzija nevarēja tur dziedāt... Sanāk, ka "visoriģinālāko oriģinālu" būs dziedājuši aktieri.

Gravatar nevienz

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 04:59

tālajos 80ajos bija tāda bērnu griķu biezputra (pulverveidīga) - visgaršīgākā... Tagad tikai nupat vārīt sākti griķi dažreiz uzvēdo to neaizmirstamo smaržu...

Gravatar sn

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 09:22

Google Readers nespēj tavā rss garumzīmes attēlot, kādreiz viss bija okē. salabosi? ;)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 09:22

sn, tā ir kaut kāda fīdburnera klupne, kuru viņi nevar atrast.

Gravatar md

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 10:33

shito "seno" ierakstu arii izpilda Marts....taa ka autobuss debesiis versijai ko tu klausiijies nevajadzeeju buut daudz sliktaakai.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 10:34

md, šī ir daudz tuvāka tam, kā atminos oriģinālu

Gravatar dlb

2008. gada 30. aprīlī, plkst. 13:32

Nu šis "Zila putniņa" variants ir no 2004.gadā izdotā albuma "Pirmās dziesmas". Pats ik pa laikam klausos. Vislabāk bet patika "Princesīte".

Gravatar Fck_u

2008. gada 4. maijā, plkst. 15:29

Šitas gadījumā nav klasificējams zem pirātu kuģa karoga?! Vai šāds dziesmas izplatīšana ir saskaņot ar autoru un izpildītāju?! Vai nav tagad jābīstas iestādes zem nosaukuma 'Ekonomikas policija'?! :))

Gravatar modric

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 23:27

laacz - gribi 1982. gada versiju? un ir vēl viena - nezinu kura gada, bet pēc instrumentiem spriežot, vēl vecāks - nav tur Yamaha vai KORG, bet sovjetu Pērle vai kā tur sauca tās RMIF vienas balss elektroērģeles, kurām vēderā bija nevis microchips, tranzistori BET LAMPAS :))))

nezinu kā te ielikt, raxti uz mailu, Tu to redzi...

Gravatar Meklējumos

2013. gada 22. oktobrī, plkst. 13:37

Iespējams jau sen par vēlu ko rakstīt, bet aptuveni 70 gados šo dziesmu izpildīja mana mamma duetā ar puisi, konkursam "Ko tu proti?". Tika raidīti gan televīzijā gan radio. Varbūt kādam ir kādi ieraksti saglabājušies?